Cami ve ibadethaneler

Çarşı Camii Yeniden İbadete Açıldı (yeni fotolar eklendi)

Nrt Üye
Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 2008 Mayıs ayı içerisinde başlatılan Çarşı Camii yenileme çalışmaları tamamlanarak sona erdi. İlk yapıldığı görüntüsüne kavuşturulması amacıyla Vakıflar Bölge Müdürlüğünün başlatmış olduğu çalışmalar sonucu bugün itibariyle ibadete yeniden acılan Çarşı Camii de Gaziantep İl Müftüsü İsmail Canpolat tarafından ilk vaaz verilirken ilk Cuma Namazı bugün kılındı. Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven ve Nizip İlçe Müftüsü Cengiz Yağcı yenileme çalışmaları tamamlanan Çarşı Camii de gezerek birlikte inceleme yaptı. Çarşı Camii de kılınan İlk Cuma Namazına Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, Nizip İlçe Kaymakamı Hakan Yusuf Güner, Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, Gaziantep İl Müftüsü İsmail Canpolat, Nizip İlçe Müftüsü Cengiz Yağcı ve çok sayıda çevre sakinleri katıldı. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven geçtiğimiz mayıs ayı içerisinde başlatılan Çarşı Camii restorasyon çalışmalarının 240 Bin Liraya mal olduğunu ve yapılan çalışmaların sona erdiğini belirtti. Tarihi olan Camii’lerde Camii görevlilerine büyük görevler düştüğünü hatırlatan Vakıflar Bölge Müftüsü Güven bu tür Tarihi Camii’lere sahip çıkılmasını söyleyerek bundan sonra ilçede diğer Vakıf Eserlerinin sırasıyla restore edileceğini ifade etti. Cevre sakinleri ise Çarsı Camii’nin restore edilerek yeniden ibadete sunulduğunu ve bu yapılan çalışmaların sevindirici olduğunu söyleyerek emeği gecen yetkililere teşekkür etti. Çarşı Camii Yeniden İbadete Açıldı (yeni fotolar eklendi)Çarşı Camii Yeniden İbadete Açıldı (yeni fotolar eklendi)Bu resim yedekte bulunamadı; eski adresi açÇarşı Camii Yeniden İbadete Açıldı (yeni fotolar eklendi)Çarşı Camii Yeniden İbadete Açıldı (yeni fotolar eklendi)Çarşı Camii Yeniden İbadete Açıldı (yeni fotolar eklendi)Çarşı Camii Yeniden İbadete Açıldı (yeni fotolar eklendi) Çarşı Camii Yeniden İbadete Açıldı (yeni fotolar eklendi)Çarşı Camii Yeniden İbadete Açıldı (yeni fotolar eklendi)Çarşı Camii Yeniden İbadete Açıldı (yeni fotolar eklendi)Çarşı Camii Yeniden İbadete Açıldı (yeni fotolar eklendi)Çarşı Camii Yeniden İbadete Açıldı (yeni fotolar eklendi)Çarşı Camii Yeniden İbadete Açıldı (yeni fotolar eklendi)Çarşı Camii Yeniden İbadete Açıldı (yeni fotolar eklendi) Çarşı Camii Yeniden İbadete Açıldı (yeni fotolar eklendi)Çarşı Camii Yeniden İbadete Açıldı (yeni fotolar eklendi)Çarşı Camii Yeniden İbadete Açıldı (yeni fotolar eklendi)Çarşı Camii Yeniden İbadete Açıldı (yeni fotolar eklendi)Çarşı Camii Yeniden İbadete Açıldı (yeni fotolar eklendi)Çarşı Camii Yeniden İbadete Açıldı (yeni fotolar eklendi)Çarşı Camii Yeniden İbadete Açıldı (yeni fotolar eklendi) Mehmet Akpek Galerisinden
Resim kaynağı
Devamı İçin Tıklayınız...
ziya_eren27 Üye
hayırlı olsun
Mustafa Bilici Üye
Hayırlı olsun inşAllah...
nizip27700 Üye
Şimdiki halini görmedim ama restorasyon çalışmaları orjinaline sadık kalınarak yapıldığına göre çok güzel olmuştur. O caminin minarelerinden Hafız İmam hocanın sesinden Cuma sal'a sesini duymayı çok isterdim. emeği geçenlerden allah razı olsun...
mozdemir27 Üye
ALLAH hayırlı ve uğurlu etsin NİZİP ve NİZİP lilere...
mahsuni63 Üye
Çocukluğu Uzun Çarşı'da geçenler için Çarşı Camisinin ve Şıhlar Camisinin çok değerli bir yeri vardır. Bu mekanlar bizlerin kaçamak yerleri idi. Tuvalete gidiyorum deyip oynadığı maçlardan ağlaya ağlaya dönen bir nesil yetişmiştir. Çarşı Camisinin ön atarafı ve Şıhlar Camisinin avlusu çocukların top oynaması için sanki özene bezene hazırlanmıştı. Şimdi nasıl oldu oralar bilemiyorum ama gelince gidip görmek kısmet olur inşallah. Şunu da belirtmekte fayda var ki Uzun Çarşı'nın o zamanki havası, tadı şimdi Nizip Çarşı'sının hiçbir yerinde yoktur diye tahmin ediyorum...
yalnız kurt Üye
ALLAHhayırlı etsin Cemati bol olsun
Gökhan Dokuyucu Üye
mahsuni63;170227 wrote:Çocukluğu Uzun Çarşı'da geçenler için Çarşı Camisinin ve Şıhlar Camisinin çok değerli bir yeri vardır. Bu mekanlar bizlerin kaçamak yerleri idi. Tuvalete gidiyorum deyip oynadığı maçlardan ağlaya ağlaya dönen bir nesil yetişmiştir. Çarşı Camisinin ön atarafı ve Şıhlar Camisinin avlusu çocukların top oynaması için sanki özene bezene hazırlanmıştı. Şimdi nasıl oldu oralar bilemiyorum ama gelince gidip görmek kısmet olur inşallah. Şunu da belirtmekte fayda var ki Uzun Çarşı'nın o zamanki havası, tadı şimdi Nizip Çarşı'sının hiçbir yerinde yoktur diye tahmin ediyorum...
:) çok güzel anlatmışsın eline sağlık. şıhlar caminin bahçesinde maç yapmak ayrı bir güzeldi. sanki özel yapılmış dediğin gibi:) hani iki ağaç vardı sanki kalle gibi:) eskiden şatırvanı vardı göbekte şimdi o yok daha rahat maç yapılıyor:) hocaya giderken hep oynardım. tey teyy geçen gün ömürden gidiyor... Çarşı camii denilince aklıma tek Cemil hocam gelir Allah ondan gani gani razı olsun.
admin Yönetici
Şıhalar camisindeki iki ağaca zehir ağacı denilirdi. İmam hocada kuran eğitimi alırken, teneffüslerde gölgesinde dinlenirdik.
halilbozkurt66 Üye
Çarşı Camiinin ve eskimeyen imamı Cemil Hocanın geçmişimde çok tatlı anıları var. Camiinin resturasyonuna emeği geçenlerden Allah razı olsun. Halil Bozkurt
müslüm akpek Üye
Çarşı camisinin açıldığı gün Nizipteydim, cami aslına uygun olarak restore edilmiş, çok beğendim gerçekten 1903 senesinde böyle bir mimariyi yapabilmek çok zor ama başarmışlar, caminin eksikleri çok, cuma namazında açılış yapıldı ilk namazı sanıyorum müftü kıldırdı, onunla konuştum caminin eksikleri olduğunu bunlarında en kısa zamanda giderileceğini söyledi. Benim gözüme ilişen eksikler, eskiden ilave edilerek kadınlar kısmı yapılmıştı burasını yıkmışlar şu an camide kadınlar kısmı yok, seyyar bir paravanla istenirse ayrılabiliyor, son cemaat yeri yok sanırım burayada bir şeyler yapılması gerekiyor, cami çok küçülmüş bu cemaatı kaldırmaz o yüzden cami avlusuna bir şeyler yapılması gerekiyor.
ZEUGMA-İNFİLAK Üye
Nizibimize hayırlı uğurlu olsun.Bol cemaatler.
bozuşak Üye
Müslüm Bey in dediği gibi son cemaat yeri yok ve ayakkabılar poşette içeri alınıyor ayrıca caminin içi soğuk hiç yoktan yerden ısıtma yapılablirdi ve mmariye de bir zararı olmazdı herhalde o kadar masraf edildi bir yerden ısıtma yapılamazmıydı? iyi olmamış . Bir an önce bu soğukluk ve ayakkabılığa bir çözüm. Her Cuma Türkiyenin başka yerindeki camii için para toplanıyor. Bir Cuma da Nizip için başka yerlerde para toplansın ve bu da bizlere duyurulsun diyeceğim ama bizim Nizip imizin hiç mi hayırseveri yok. ALLAH ALLAH...
m altay Üye
emeği geçenden allah razı olsun camini eksikleri zamanla giderilir inşallah nizip halki birşeyler yaparlar heralde allah camilerimizin huzurunu bozmasın inşallah
lover_halil Üye
nizip halkına hayırlı olsun
laf-ı güzaf Üye
Bütün hemşehrilerime hayırlı ve de uğurlu olsun inşAllah...hayırlı ibadetler olsun ...
nizipliakey Üye
Hayırlı olsun
şükrü çiftçi Üye
nizibimize hayırlı uğurlu olsun
mercidabık79 Üye
hayırlı olsun hasan hocamında ayrıca emeği çok. mevlam mükafatını versin inşallah.
RIŞVANBEYİ Üye
Nizibimize hayırlı olsun çok değerli bir mabed en azından benim için çok çok değerli çok günlerimiz geçti dersler ramazanlar cumalar teravihler sabah namazını kılıp benedestende kahke ve ya dırnaklı ekmekle rahmetli ahmet amcanın şıhlı usatanın nefis çayları ile kahvaltı ederdik ama yazık oldu betona çevirdiler ilk mesajımın çarşı camii ile ilgi olması ayrı bir mutluluk selam ve sevgiler
müslüm akpek Üye
Cuma namazlarında cemaat sığabiliyormu, son cemaat yeri düzenlendimi.
Hasan Hoca Üye
Malesef camimizin cemaat kapasitesi %40 düştü diyebilirim.Zira sonradan yapılan eklentilerin tümü gitti.Cami avlusu da haliyle genişlemiş oldu.İşte cuma günleri oraya sergi sermek süretiyle cemaatimizi ağırlıyoruz.Herkese selam.MSK
haluk akpek Üye
emeği geçen herkese teşekkürler.
sherbet Üye
hayırlı uğurlu olsun. nizip dışından gelenlerin de ibadetlerini her an yapabilecekleri nezih bir ortam olmuştur.inşaallah.
M.KÜÇÜK Üye
Yeni haliyle kimse resim çekmedimi yahu, varsa atın resimleri bakalım nasıl olmuş. Allah ihlaslı ibadetler yapmayı nasip etsin,hayırlı olsun

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim