Antepten nizipe girereken yol ipek yol üzerinde bir burç yada kale girişi gibi bir giriş (örneği diyarbakırda görmüştüm çok şık duruyor ve farkındalık oluşturuyor) yapılabilir. Cami duvarlarının motifi gibi bir motifle inşa edilirse hem dediğim şekilde olur hem de zeugma ile özdeş yani tarihi bir yapı algısı uyandırır. Antepfıstığının kalbine. Nizipe hoşgeldiniz. Zeugma diyarına ve nizipe hoşheldiniz yazabilir üzerinde.nizip giriş çıkışlarında uygun yerlere büfe tarzında antepfıstığı kuru yaş kavlak kavrulmuş boz ben envai çeşit antepfıstığı satışı için satış yerleri yapılabilir.tabi çirkin durmayacak şekilde ve belediyenin organizesiyle.müthiş istihdam oluşturur.yoldan geçenler alırlar inanın.millet kavun karpuz satıyor bu neden olmasın.
Sorunlarımız Önerilerimiz
Belediye Başkan Adayı Olsan Ne Yapardın?
bencede...dolmuş durakları gibi yapımı basit ve şehire modern bir görünüm katacak bişey...ama arkadaşında dediği gibi estetik olmalı ki güzel bir görüntü sağlasınzeynel yılmaz;169830 wrote:Akevlerin girişine şık bir akevler tabelası, çalışanlara çalışanlar şeklinde şık tabelalar yazılabilir.hem şık durur.hem şehre hava katar.ama tabela estetik olmalı.
Ben belediye başkanı olsam, Nizip'e dışardan gelen göçü engeller, işsizlik sorununu çözer, halkı yokluk ve fakirlikten kurtaracak projeler üzerinde çalışırdım.Şehrin kötü görüntüsü olan gecekondu sorununu çözer, verimli arazilerin iskana açılımını önler, gecekondu dönüşüm projesi ile eski yerleşim yerlerini iskana açarak, hem şehrin görüntüsünü değiştirir hemde insanların yaşanabilir mekanlarda yaşamlarını sürdürmesini sağlardım.Okuyan kafası çalışkan olup, imkanı olmayan öğrencilerin eğitimlerine destek verirdim. Her yıl yapılan ÖSS ve SBS sınavlarında ilçe genelinde başarının yakalanması için İlçe Milli Eğitim Müdürü ile birlikte projeler geliştirirdim. En büyük yatırım insana yatırım olduğu desturu ile hareket ederek kimsesizler, yaşlı ve fakirlerin en az asgari yaşam standardını yakalaması için devlet fonlarından imkanı dahilinde faydalanmalarına yardımcı olurdum.Haci Fevzi AKDOĞAN'ın osmanlıparkı, taziye evleri projelerine ve mahalle aralarının devamlı temizlenmesine yatığı katkıyı da herkesin minnettar olması lazım. Bir de Nizip'in etrafında yapılan kadın fuhuş işlemlerinin önlenmesi için İlçe Emniyet Müdürlüğü ile çalışmalar yapılmasını sağlardım. Nizip Çayının islahı da tabi Nizip'in en büyük problemi gibi görüküyor. Bir de Nizip'te herkes aynı sanayi dalında ilerlemeye çalışıyor, yatırım yapacak yatırımcıların alternatif yatırım alanlarına yönlenmesi yönünde çalışmalar yapardım. İlçeden komşu ülkelere yapılacak pazarların bulunmasına destek verirdim.
Sayın admin, burada Nizipli kardeşlerimizin çok güzel projeleri olduğunu görüyoruz. Konuyu bir müddet daha güncel tutarak gelebilecek olası mesajları da aldıktan sonra bu güzel fikirleri bir dosya haline getirip Belediye Başkan Adayı olan büyüklerimize sunmamız ve onlara da bir nebze de olsa yol gösterici bir belge olarak önlerinde dursa güzel bir iş yapmış olmaz mıyız? Siz bu konuya nasıl yaklaşırsınız?
Değerli başkan adayları bu bölümü takip ediyorlar , edemeyenlere rapor halinde sunulıuyor.
Bu şekilde konunun ehemmiyeti sanırım bir kat daha artmıştır...
doğru söze ne denir. önce biz vatandaş olarak ne yapmalıyız onu konuşalım bence. bu daha gerçekçi olur.bee321;169655 wrote:aslında belediye başkanı olmadan yapılabilecek o kadar çok güzel hizmetler var kiiii..............
Bu nizip in sorununu düşünmüyor kimse ben de düşünmezdim inşallah gelecek olan düşünür
kıymetli hemşerilerim.
bu konuyu kim açtıysa cok ama çok teşekkür ediyorum, güzer bir beyin fırtınası oluyor.
ancak isterseniz daha somut önerilerde bulunalım.yani önerilerimizi açalık.mesela ben olsam işsizliği önlerdim veya ben olsam kültür merkezi açardım.mesela bunun gibi yapılan öneriler bence biraz daha açıklanmalı.mesela sayın belediye başkanımız neler neler yaparsa işsizliği önler mesela kültür merkezinde neler olmalıdır.belediyenin imkanlarını aşmayacak şekilde ve önerilerimizi somutlaştırarak yazarsak daha faydalı olur diye düşünmekteyim
1-Haftanın bir günü öğleden sonra para yardımı ve iş talebi için gelişlere kapalı olmak kaydıyla halk günü ilan edilerek nrt den de duyurularak belediye başkanı projesi olanları ve nizip için önerisi olanları dinleyebilir.gelen giden çok az olursa o yarım günü önce mahalle muhtarına uğramak kaydıyla mahallenin sıkıntılarını öğrenerek ve o mahalleden problem iletebilecek kişileri ziyaret edebilir halkın arasına karışabilir. Mahallede ne problem olabilirki demeyelim.mesela bizim sokakta bir roğar kapağı yüzünden hem arabalar ciddi sıkıntı çekiyordu hem de millet sinir oluyordu.şiyet etmeye millet üşeniyor yada yolunu yordamını bilmiyor.içine atıyor mesela bunun gibi.hiç problem iletilmiyorsa bir kaç aile ziyareti yapılır. yaşlı bir amcamızla oturulup çay içilir hayır duası alınır.
*Alt yapıyı ve üst yapıyı elden geçiririmdim. Bütün sokakları asfaltını yapardım, elektirik kablolarını yerin altına alırdım. Hayırseverlere dilenip şehrime bütün teknik olanakları hazır okullar, hastaneler eksiklerini giderirdim. Kahveye,berbere gider esnafın çayını içer hatır,gönül alırım. Bir tas yemek alır bir fakirin evine konuk olur onlarla beraber yemek yerim yanıma kimseyi almadan. diğer şehirlerle kardeş şehir olup karşılıklı dayanışma içinde bulunurdum.turistik güzellikleri (ortam hazır olunca) özel isletmeye acar,buradan aldıgım özellestirme ve kira gelirlerini döner sermayeye yatırırdım.Bu benim icin kaynak teskil eder.Egitim,kültür ve spor faaliyetleri geliştirirdim.
Arkadaşlar bence her şeyden önce bir belediye başkanı güven verici ve birleştirici olmalıdır. Belediye başkanlarınınn yapabileceği güzel şeylerden biri fakir ile zengini kimseyi rencide etmeden buluşturacak, kanaat önderlerinin de bulunduğu bir ortamdır. Buna örnek ne olabilir derseniz vakıflar olabilir. Öğretmeni, öğrenciyi, din adamını, iş adamını, esnafı birarada tutacak, birliği sağlayacak bir kültür oluşturulabilmeli. Evet diyeceksiniz ki bu bir anda oluşturulabilecek bir şey değil. Doğrudur, derim. Ama bir belediye başkanının buna önderlik etmesi çok önemlidir. Bu vakıf hem eğitici olmalı, hem de yardımcı olmalıdır. Böyle bir kültürle bir nesili sorunsuz yetiştirebilmek çok önemlidir bence. Ama kanaat önderlerini yanına alması şart...
öncelıkle bana böyle bir söz hakkı verdiğiniz için tesekkurler...
Ben beldeiye baskanı olmak istemem. Cunku: Benim yeterli bütcemmm yok...!!! Milletime fayda saglayacak bütcem yoksa degil belediye baskanı basbakan olsam bile ne yazar ki..
Ama: Bana fayda saglayabilecek insanın bütcesi olmalı ki bana ve milletime hizmet ve fayda saglasın...eger bütcem yoksa ne yazar ki...
Ama:bu yıl ki secimleri kım kazanır derseniz tabiii kiii : Iyi olannn milletine hizmet yapan insanlar kazanacaktır... Bence oy vermeden öncee gecmise dönüp bakmak ta fayda vardır... ''gecmişini bilmeyen bir millet,gelecekte yok olmaya mahkumdur''...(gulaciya) iyi aksamlar... Saygılarımla...
halk ekmek fabrikası kurardım. 2.toki evleri .3 gençlik gençlik gelecegimizin teminatı spor çok önem verirdim.
Teşkilatım adına konuyu takip ediyorum,bu konu sürekli güncellenirse iyi olur. İlginç öneriler gördüm.
ben nizip belediye başkan adayı olsaydım hemen çok acil olarak işsizlere bir fırsat meydana getirirdim.
ne mi yapardım ?
Belediyelerin tüm imkanlarını kullanarak iş ortamı oluşturmak için elimden geleni yapardım yanı yeni bir nizip iplik inşa eder yüzlerce işsiz vatandaşa iş imkanı sağlardım.....tabi daha da çok iyi kafam çalışır ve yeni plan ve projeler geliştirirdim....her şey millet için yani
Sayın nizip.com yöneticileri öncelikle yapmış olduğunuz bu araştırma tasarısınından dolayı size teşekkür eder ve bundan sonraki araştırmalarınızda başarılar dilerim.kayıtlı üyelerimizin verdiği mesajları okudum ve hep aynı yerde birleştiğimizi gördüm.yapılması gereken ne varsa memleketimize ve insanımıza yapılsın başlığını çıkardım.evet tabiki olması gereken de bu zaten. Ama son 5 yılımıza bakarsak ilçemizde bu tamamıyla ve fazlasıyla yapılmaktadır.ama işte insan oğluyuz yetinemiyoruz.yalnış anlaşılmasın sözlerim yetinmememizde lazım. Bunun için el birlik olup şu anda ki dürüstce çalışan ve gecesini gündüzüne katan yöneticilerimize destek olmamız lazım.ben şuna inanıyorum ki mesajlarımızda belirttiğimiz eksiklerimizi onlarda çok iyi biliyor ve bunun olması için uğraş ve çaba içerisindeler.biz yeterki sabredelim ve iradedmize sahip çıkalım isteyeceğimizi ve olacak hizmeti yalnız kendimize değil hepimize isteyelim.işte o zaman hepimizin yüzünün güleceğine inanıyorum.allahım yardımcları olsun.
Arkadaşlar sanırım şu iki konuda birlesebiliriz...
1--[ı]nizipe kurtuluş savaşını temsil eden bir anıt dikilmeli[/ı]
2--[ı]bütün evler sıvanıp boyatılmalı[/ı]
1-Ya ipek yol kenarına ya birecik yokundan nizipe girerken oralara bir yere yada antepten nizipe girerken bir antepfıstığı heykeli yapılabilir.
2-ölüm selaları ya güzel sesli bi imam tarafından okunmalı ya da o gün vefat edenker arasıra nrt de altyazıda geçebilir akşam haber bültenlerinden sonra duyurulabilir.
3-Büyükşehirlerdeki gibi güzel sesli makamlı ezan okuyanlar bir imam ilçemizde varmı bilmiyorum böyle bir değişiklik iyi olurdu.
- Bir arkadaşımla akçakent köyüne gitmiştik.o gün aklıma şöyle bir fikir gelmişti. Köyün giriş yolu çok güzeldi.Bahçelerin içinden geçiyorsunuz.Sonra önünüze çay çıkıyor.Köyün imkanları güzel, köyün bir kırmı yüksek bir tepede. Önerim biraz maliyetli gibi gelecek.Ama bunu milletvekillerimizin desteğiyle veya Kültür Bakanlığının gaziantep valiliğinin hele hele Avrupa Birliği hibe programları ile çok kolay yapabilirsiniz.
- Akçakent, Nizipin çok yakın gelecekteki turistik potansiyelinide düşünürseniz (zeugma kapalı müzenin tamamlanacağını, kilisenin restorasyonunun biteceğini, karkamış harabelerini vs) ilçemizin ve güneydoğu anadolunun minik bir safranbolusu beypazarı olamazmı.Oha demeyin sakın.O iki şehirde yapay ve inanılmaz turist çekiyor.Bu iş nasıl olacak olacak ve neden akçakent bunu açayım biraz.
- Bir arkadaşımla akçakent köyüne gitmiştik.o gün aklıma şöyle bir fikir gelmişti. Köyün giriş yolu çok güzeldi.Bahçelerin içinden geçiyorsunuz.Sonra önünüze çay çıkıyor.Köyün imkanları güzel, köyün bir kırmı yüksek bir tepede. Önerim biraz maliyetli gibi gelecek.Ama bunu milletvekillerimizin desteğiyle veya Kültür Bakanlığının gaziantep valiliğinin hele hele Avrupa Birliği hibe programları ile çok kolay yapabilirsiniz.
- Akçakent, Nizipin çok yakın gelecekteki turistik potansiyelinide düşünürseniz (zeugma kapalı müzenin tamamlanacağını, kilisenin restorasyonunun biteceğini, karkamış harabelerini vs) ilçemizin ve güneydoğu anadolunun minik bir safranbolusu beypazarı olamazmı.Oha demeyin sakın.O iki şehirde yapay ve inanılmaz turist çekiyor.Bu iş nasıl olacak olacak ve neden akçakent bunu açayım biraz.
Projenin detayları(Bencesi)
1-Köyün giriş yolu yol taşlarıyla döşenmeli,otantik olur
2-Yol kenarına ahşap tarhlar yapılmalı, dehşet görünür düşünsenize
3-Yön levhaları yol göstergeleri tabelalar hep ahşap güzel görünümlü.
4-Giriş yolunun ağaçolmayan bölümleride ağaçlandırılmalı.ağaç nakledlmeli öyle büyümesi beklenmemeli
5-Köprünün demirleri kesilir ahşap veya estetik bir metal yapılır.
6-Köprü üzeri ve köyün tüm yolları tamamen yol taşları ile döşenir.
7-Bu proje bitene kadar çayın suyu da temiz akmaya başlar inşallah.Yoksa ben bu projede yokum.
8-5-10 tane ev antep evi şeklinde kafe eve dönüştürülür.Burada misafirlere yayık ayranı buruk kaçak çay vs tüm antep ikramlarının olduğu kafeler açılır.
9-Antep yemeklerinin olduğu restaurantlar açılır.
10-Hatıra eşya ve antepfıstığının her türlüsünün boz ben kavlak vs satıldığı çadır büfeler kurulur.
11-Köyün ve köylünün ikna edilmesi ve kamulaştırma yapılması ile birlikte uygun bir kaç ev hariç diğerleri boşaltılarak çoğu safranbolu evi 3-5 tane kerpiç barak evi 3-5 tane klasik antep evi yapılır.
12-Bu sürede köylünün ikameti için proje süresince kira bedelleri proje maliyetine eklenir.Veya evler tamamen kamulaştırılır.Köyün arazileri zaten nizipe yakın köylü nizipe taşınır veya bunlara akevlerin oralarda ev yapılır veya bunlar evler bittikten sonra bu tarihi evlerde dokuyu bozmadan oturmalarına izin verilir ve saire ve saire kamılaştırma yapılırsa köylü bu yüksek bedeli zaten kabul eder bence.
13-Ya bunlar ne kadar zor işler demeyin. Bunlar 3-5 ayda projesini tamamlayıp kaynak arayacağınız şeyler.Az önce de dedğimi gibi enteresan ve nerdeyse güneydoğu anadoluda bir ilk olacağı için ve heyecan verici olduğu için başbakan bile destek olur.ne gereksiz projelere para veriliyor
14-Bu projenin altından belediye kalkamaz rezil oluruz dememek lazım.marka şehirler cesur girişimler sonucu doğmuştur.Biraz gözü kara olmak lazım.Böyle bir projeyle belediye başkanı tarihe geçer.Rutin dışına çıkmak lazım bazen.Antepliler bile hafta sonu buraya gelirler
15-Kaldı ki böyle kapsamlı projeleri yapan takibini yapan organize eden şirketler var.Onlara bu işler verilir ve bu işi kaldıramayacak adamların eliyle projenin altında kalmaktan kurtulunur.
16-Köyün camisi de daha tatlı hale getirilir
17-Köye girerken solda bir toprak yol vardı.çaya paralel olarak şehre gelen.bu yol muhteşemdi.Sağında solunda nar bahçeleri kayısı bahçeleri delikli kaya bunlar hep potansiyeli burası yürüyüş yolu yapılır.düşünsenize.
18-Bana kaçık demeyin sakın.Büyük düşünmek lazım. Yoksa nizp işsizlik ve yoksulluk içinde birkaç seneye kadar tıkanır.herkes hep aynı şeyleri yapıp duruyor.100-150 tane pastane var.Ne gerek var.Hepsi birbirinin karını bölüşüyor.Esnafa iş alanı nizipliye heyecan gelir.
ÇOK UZATTIM KUSURA BAKMAYIN.SAYGILARIMLA
Bu dediğiniz projenin gerçekleşmesi Nizip'in dışında Akçakent için de büyük bir gelişime yol açacaktır.Ama bürokratlarımızın ve devlet adamlarımızın iyi bir uğraş vermesi gerekecek bir iş...
Tebrikler Zeynel kardeşim.Projeni okurken içim kıpır kıpır oldu.Bir an hayal ettim projelerini gözümde canlandırdım, fevkaledenin fevkinde harika bir şey oldu.Birde düşünsene bu proje gerçek hayatta faaliyete geçerse değmeyin Nizip'imin keyfine değmeyin Nizip'linin keyfine.
neden olmasın, uygulanabilir.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.