muhtarlar bile çıgrından çıkıp adaylık kampanyaları yapıyorlar.....sizce bu işi sevdikleri için mi yoksa bir çıkarları oldugu içinmi yapıyorlar....açıkçası şu ki siz ne kadar adaletli dürüst davranmaya çalışsanızda çevrenizdekiler size uygun kefeni biçerler.....bence yapacagınız en iyi hizmet belediye başkanı degilken yaptıgınzdır örnegin ürettiginiz sabunların içine agır gelsin diye taş toprak atmayıp içine koydugunuz kimligi meçhul yaglar yerine dogal zentinyagı koyarakta ypabilirsiniz.böylelikle nizipli vatandaşların derileri aşırı irritan ve kimyasal maruz kalmayıp malign melanom gibi ölümle sonuçlanan cilt kanserlerine neden olmayıpta hizmet edebilirsiniz.yine nizip çayına akıtılan zehirli atıklarla sulanan tarlalarda gelen ürünlerle vatandaşların doktor doktor gezipte bu ne biçim hastalık bizi niye buldu dedirtmeyerekte yapılabilir.yine ticaret adı altında müşterilere ürünlerinizi oldugundandan fazlasına degilde gerçek fiyatına normal karınızı ekleyerek satsanızda hizmet etmiş olursunuz.
Sorunlarımız Önerilerimiz
Belediye Başkan Adayı Olsan Ne Yapardın?
kendi çocunuza satmayacagınız sigarayı birayı başka çocuklara satmayarakta hizmet etmiş olmazmısınız?yine çevrenizdeki ihtiyacı olan insanlara kısa bir süre içinde olsa faizli para verip sonra onları ödeyemez hale getirip yuvalrını yıkmayarak ta hizmet etmiş olunmaz mı.?yine evinizin içine atmayacagınız çöpü yollara kaldırımlara atmayarakta hizmet etmiş olmazmısınız.?yine kahvelerde oyun kagıtları ve okey taşları yerine kitap gazete ve bilgiyi yakından takip edebilmek amacıyla bilgisiyardan yapılacak maçlar dışında power point sunuları,belgeseller,tarım,beslenme,saglık vb.alanında programlar yaparakta vatandaşa hizmet edilmiş olmaz mı?ve yine kapalı ortamlarda ve çocukların önünde sigara içmeyip,küfürlü konuşmayarak hem sigara içmeyenlerin hem kendinizin yaşamınına saygı göstererrek ve çocuklara kötü örnek olmayarakta vatandaşlarımıza yardımcı olun maz mı?
aslında belediye başkanı olmadan yapılabilecek o kadar çok güzel hizmetler var kiiii..............
Arkadaşlar Nizip için heminiz güzel şeyler düşünüyorsunuz
Enazından hizmetten bahsediyorsunuz tebrik ederim.
Degerli arkadaşlarım sehrimizi sporla tanıtabiliriz...
Onun için:
1--voleybolda şehrimizi tanıtabiliriz.
2--stadyumu yıkıp güzel bir stadyum insa edebiliriz
3--bildigim kadar bir gaskispor meselesi vardı gaskiyi nizip takımı yapabiliriz
ne yani sadece denize kıyısı olan yerler mi güzel olur
[ı]o zaman tek şuçumuz denizimizin olmaması mı?[/ı]
Allaha şükür sportif olarak futbol stadyumu var nizipte hemde çok güzel sadece gözden geçirilmeli azbirşeyde trübünlerin artırılması lazım ama kapalı spor salonu iyi degil 50senelik yerde oturma problemi var ben olsam orayı daha genişletirdim nüfusunu artırırdım yaşlı-genç herkes spor yapardı...
Keşke bir arkadaşımız bu önerileri belediye başkanımıza derleyip tırpanlayıp ileteceğini söylese ve bizde daha istekli yazsak. beyin jimnastiğimizin bir anlamı olmalı yani
maşallah bakıom müslüm abimiz herşeye bir cvp buluyor Müslüm abi neden olmasınki nizip belideyesinin hazineden ve okadar vergi belediye gelirleri var neden o kadar parası varmı? diyorsun
Arkadaşlar burdaki öneriler düzenlenip, orhan çelik tarafından başkanımıza iletilecektir.
Yorumcu arkadşlardan ricamız,
Konu başlığı altında içerik fazla dağılmadan özellikle bu konuya yazacakları yorumların öneri niteliğinde olmasıdır.
Mevcut adayları desteklemek yada eleştirmek için farklı konuların altına yorum yazabilirsiniz.
1.Her yıl belli bir gün çarşı camisinin önünden başlayarak ve forma için sponsor bularak Nizip 1 Taşbaş maratonu düzenlenebilir.Çarşı camiinden sanayi girişi nin ordan taşbaşa giden yol var (tabi bu arada o bölüm asfaltlanmalı) o güzergahtan taşbaşa kadar devam eden yol bunun için uygun gibi. bahar ayları bunun için iyi olur katılımcılara taşbaşta ayran ve etli pilav ikramı süper olur. resmiyetten ve resmi ödül törenlerinden uzak samimi bir havada geçmeli.Pazar günü olmalı.İnanın GENÇLER İÇİN MÜTHİŞ OLUR.
2.Sürekli inişli çıkışlı darmadağınık her dükkanın kendine göre tasarladığı bazı kaldırım bçlümleri var ilçemizde buralar tekdüze hale getirilmeli.Atatürk bulvarında öyle yerler var.kaldırımda yürünmüyor
1.gaskisporun maliyeti kaldırılabilirse asım güzelbeyin nizipe en büyük armağanı olur.bu yapılamayacaksa nizipsporun 3.lige çıkarılması için seferber olunmalı.
2. 2x1 ve 3x2 ayaklı reklam panoları şehrin merkezi yerlerine konmalı.arz talebi doğurur.kimse reklam vermezki demeyelim.hem belediyeye ek gelir olur. Ama estetik olanlardan alınmalı
3.akmasa için şikayet alma hizmeti veren firmalarla anlaşılabilir.yerine göre bu daha ekonomik oluyor.çağrı merkezi şikayetleri alıyor takip edip cevap veriyor.belediyenin ak masa personeli ise şikayetleri gidermek için seferber oluyor.
4.Ufuk projeler için gereksiz direnç gösteren belediye meclis üyeleri bu projelerin benzerlerinin olduğu il ve ilçelere götürülerek ikna edilmelidir. Bence belediye başkanlarının en büyük ızdırapları ufuksuz adamlarla çalışmak ve alınan bir kararda bir kısım esnaf tepki verir yada araya hatırını kıramayacağım kimseler girere diye projeleri rafa kaldırmaktır.
5.Ekmek fiyatları ya adamakıllı 600 e 500 e indirilmeli yada belediye halk ekmek fabrikası açmalıdır.700 e ekmek yerleşim yerlerinin % 5inde bu şekildedir.her yerde 60 kuruş.buna bir vicdan dur demeli.
6.Belediye başkanları bence gereksiz kabuller ve hayırlı olsunlara kısa vakit ayırmalıdırlar.mesela bir kamu kurumuna yeni biraz üst düzey memur atandığında gidip 3-4 saat hayırlı olsun ziyareti vakit israfı olabilir
1-Belediyenin çok değil 1-2 tane aynen taziye evleri projesi gibi düğün salonu yapıp oldukça ekonomik bir fiyattan işletmsi güzel bir proje.
2-Oğlumu yanıma alıp nizipspor maçını izlemeye gitmeyi özledim..Amatör sarmıyor.nizipspor 3.lige çıkarılmaya çalışılmalı
3-Kayseri belediye başkanının başarısı her belediye başkanının mercek tutması gereken bir mesele.acaba bu adam neler yapıyor kayseride.nizip ölçeğinde bu projelerin hangileri uygulanabilir.bu irdelenmeli.
4-İlçemizin bence acilen güzel nezih bir otele ve metin özmen civarında uygun bir yerde taksiz durağına ihtiyacı var.geçen lazım oldu.kaçak taksi arayıp buldum.kimse nizipte işlemez demesin.biz gidip kaçak taksilere niye para verelim.bir sürü de memur var ilçemizde.yeni okullar açıldı yeni öğretmenler geliyor
1-Eğer şehir merkezinde ağaçlandırma yapılacaksa biraz büyümüş ağaçlart ekilmeli.ömrümüz kuruyan ve tutmayan cılız fidanları izlemekle geçti vakıf arazi ve bahçelerinde köküyle çıkarılıp merkez yeşillendirilebilir.
2-Okan parkına jimnastik aletleri monte edilebilir.sanırım bekçisi var.
3-Cami halıları yılda 1 kezde olsa belediye tarafından yıkatılabilir.
4-Kırsal kesimde yaşayanları alıştırmak zor olsada merkezi yerlerde kaldırım halkın kaldırım kenarına çöp kenarına çöp koyması gereken yerler ya kaldırıma girinti vererek yada beyaz çizgilerle işeretlenerek çöp toplama işi intizamlı hale gelmelidir.
5-kilise restore ediliyor.buda bitince nizip tarihi ve kültürel bir merkez haline gelmiş oluyor.ama işte şehrin reklam ve pazarlamasını iyi yapabilirseniz. Nizip için katalog hazırlanabilir.Bu konuda gaziantep il turizm müdürlüğü destek olabilir.belediye başakanının bu tip projeleri takip edecek çok kabiliyetli cevval atak kültürlü ve iyi maaş verdiği ama çok iş yaptırdığı birkaç danışmanı olmalıdır.
Benim Projelerim bunlar
Ama Belediye Başkan Adayı değilim aday olan arkadaşlara duyurulur.
1- Spor ve Rehabilatasyon Merkezi
2- KentseL Tasarım Projesi
3- Amatör spor kulupleri ve Nizipspor vede Nizip Belediyespora destek
4-Nizip Belediyesi Nikah Sarayı Kültür Merkezi
5-Tarihi eserler Restorasyonu ve El sanatları Merkezi
6-E-Belediye Mobel Getap vede Dijital Arşiv Projeleri
7-Ramazan Sofraları
8- Aydınlatmalar
9- Yol ve Kavşak Düzenlemeleri
10- Kültür ve Sanat Etkinlikleri Projeleri
11-Kültür Mekezi(Her Mahallade olmasa bile Nizip'in muhtelif yerlerinde)
12-Nizip Çayının Islahı Projesi
13-Eğitime Destek Projesi
14 TOGEM (Toplumu Geliştirme Merkezi Projesi
15-Vede Güzel İlçemiz Nizip'i tüm Türkiye'ye vede sonra tüm dünyaya tanıtma Projei
Zaten bu saydığım projeler hayata geçirilirse iddia ediyorum Nizip'in sırtı sitti sene (Altmış sene) yere gelmez:)
Mustafa KANAL
nizipin şu an en büyük sorunu otopark öncelikle onu yapmaya çalışırdm
nizipe getirilmeyen tokiyi getirirdim. Fakir fukarayı ev saabı yapardım... Unutulan Gençler için spor kompleksleri yapardım... Nizipspor'u 3.lige çıkarırdım. bilindiğği üzre belediyenintek görevi yol yapmak çukur açmak del..İşsizler için iş sahaları oluşturup, zenginleri teşvik ederek fabrfikalar açtırırdım. en azından başka memleketlerde fabrıka açmazdım...
Ben belediye başkanı olsaydım öncelikle herşey insana ve insanlığa prensibinden yola çıkarak kentsel dönüşüm projesini mutlaka uygulardım. NEDEN KENTSEL DÖNÜŞÜM ?
kentsel dönüşüm en başta iş istihdamı yaratır. sonra modern görünümlü planlı geniş cadddeleri ve yeşil alanları olan modern görünüşlü bir şehir bizim NİZİP'imize yakışmazmı.
burdan meydana gelecek iş imkanı ile yani istimlaklar sonucu yeni yapılacak planlamada bir çok sektöre iş imkanı dolayısıyla o sektörlere yeni işçi alımı imkanları yaratılarak hem şehrin hemde şehrin insanının kalkınmasını sağlamak mümkündür. kesinlikle KENTSEL DÖNÜŞÜM çünki kentsel dönüşüm demek tüm hizmetlerin verilmesi demek. saysılar.
slm ben avusturyadan kamil cetintas benim görüsüm nizip icin gereken neyse yapilmasidir örnegin yaya gecidi sarttir. neden ben burda yasiyorum ufak bi köyde ama öyle bi köy ki 1500 nufusu olan bi köyde yok yok
adamlar herseyden önce insan sagligina önem veriyolar. ikincisi egitime ücüncüsü ise yollari cok temiz ve düzenli nerde kacla gidilecek dahi yaziyo bu tür calismalari yaparsak biz neden avrupalasmayalim?
arkadaslar yapilacak o kadar sey varki söz laflaolmuyo bence icrat lazim bunu yapacak kimse o olsun benim icin farketmez her sey nizip icin saygilar.....
öncelikle trafik sorununu hallederdim.Herkes gelişi güzel arabasını park ediyor!alt yapı sorununu çözerdim en azından her yıl yolları kazmak zorunda kalmam.kaldırım sorununu hallederdim çünkü;yayaların yürüyecek kaldırımı yok!su sorununu düzeltirdim çünkü;Yanımızda koskoca fırat nehri geçerken nizipte sular üst katlara doğru cıkmıyor vatandaş bu sorunlardan cok rahatsız.nizip çayına fırattan su aktarıp hancaız barajını beslerdim.nizip cayının giriş ve cıkısına kadar üstünü örter vatandaşı kokudan ve sinekten kurtarırdım.şehire yakın bütün fabrikaları sabun zeytinyağı çeltik vb şehir dışına yani sanayi bölgesinin dışına kaldırırdım. Halk için pazar günleri rahat edebilecekleri piknik ve mesire yerleri açardım.misal karpuzatan gibi.nizipde büyük bir müze açar nizipte cıkan tarihi eserleri oralarda sergilerdim.zeugma gibi.toplu konut çalışmaları yapar zaten bütçesi düşük olan vatandaşlara ucuz ev sahibi olma hakkı sunardım...daha yapılacak cok şeyler var ama benim acizane fikirlerim bu kadar saygılar sunarım tüm niziplilere
Her ne kadar Nizipliyim desemde hiç nizip'te yaşamadım. Seçimler İnşaallah Nizip için hayırlı olur. Memur olduğum içi Yurdun değişik yörelerinde görev yaptım. Gerçekten Nizip'imiz birçok ilden daha büyük ve daha güzel bir şehir. Öncellikle şehrin altıyapısına el atmak lazım. Buna paralel olarak ulaşımı, otopark sorunu, sanayi ve pazar sorunlarını öncellikle hal edilmesi lazım.
1-NİZİP GELECEKTE EN BÜYÜK PROBLEMİ OLARAK TRAFİK BİRİNCİ PLANDA BU SORUN EN KISA ZAMANDA ÇÖZÜLMELİ
2-nİZİP YOLLARI HİÇ GENİŞ DEĞİL BAŞKA ŞEHİRDE OLMAYA BİLİR AMA BUNU DA ŞİMDİDEN ÇÖZÜMLEN MELİ YOKSA GELECEKTE EN BÜYÜK PROBLEM OLACAK
3-KÜLTÜR MERKEZLERİ AÇILMALI VE AKTİF HALE GETİRİLMELİ BUNUN İÇİN GENÇLERİ DAHA AKTİF OLARAK BURALARDA BULUŞTULMALI YOSA GELECEK GENÇLİK NİZİP KAHVELERİ ANILARINI TORUNLARI VE COÖUKLARINA ANLATACAK
4-PİL TOPLAMA MERKEZİ VE CAM ŞİŞE TOPLAMA
5-YOLLARDAKİ TÜMSEKLER BİRAN ÖNCE ARAÇLARA ZARAR VEMEYECEK ŞEKİLDE YAPIMALI
............SONRA DEVAM EDERİZ
Ben belediye başkanı olsaydım fırat mahallesine kocaman bir çocuk parkı yapardım...
Akevlerin girişine şık bir akevler tabelası, çalışanlara çalışanlar şeklinde şık tabelalar yazılabilir.hem şık durur.hem şehre hava katar.ama tabela estetik olmalı.
ya biz gazi insanların torunuyuz neden nizipte bir anıt bile yok
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.