Sorunlarımız Önerilerimiz

Belediye Başkan Adayı Olsan Ne Yapardın?

mahsuni63 Üye
Arkadaşlar öyle sanıyorum ki kültür merkezlerinden tam olarak bahsedilmedi şu ana kadar. Kanımca hizmetine uygun olarak kullanılacak Kültür Evleri veya Gençlik Merkezleri kültürel açıdan Nizip'e katkı sağlayacaktır.
muslum.koyuncu Üye
suskun23;169358 wrote:Şu Nizibe En Önce Bi Sinema Yapardım Cunku Ta Bı Sınema Icın Antebe Gıdıyoz
Sinema yapılırsa gidileceğini mi sanıyorsun? Bir alışveriş merkezi içinde vardı hatırladığım kadarıyla. İlgisizlikten kapatıldı. Bence başlık yanlış. "Belediye Başkan Adayı Olsan Ne Yapardın? " değil. "Belediye Başkanı Olsan Ne Yapardın? " olmalı. Nitekim cevaplarda hep bu yönde.
mahsuni63 Üye
admin;169317 wrote:Konuda verilmek istenilen mesaj güzel. Madem eleştiri yapmayı biliyoruz, o zaman elle tutulur projelerde üretmemiz lazım. Haydi bakalım Nizip halkı; Sen Belediye Başkanı adayı olsaydın, nasıl bir proje ile halkın karşısına çıkardın ?
Müslüm Bey meselenin özü adminimizin belirttiği gibidir. Ancak Türkçeye karşı duyarlı yaklaşımınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Burada amaç bir belediye başkanı adayının başkan olabileceği ihtimaliyle gerçekleştirmeyi düşündüğü projeleri sunmasıdır. Sizin de görüşlerinizi bekliyorum. Saygıdeğer görüşleriniz için çok teşekkür ediyorum...
zeugma5 Üye
1-otoban dutlu kavşağına altgeçit yapmak 2-otoban girişini sanayiden geçecek şekilde düzenleme 3-hancağız barajını temizleyerek balık tuutlan bir göl haline getirmek çevresini mesire alanı yapmak 4-belediyelerde vs yerlerde torpilliler yerine tahsilli işten anlayan kişiler çalıştırmak. 5-şu anda yapılan hizmetlerin(taziye evi, caddeleri genişletmek,yardımlaşma v.s )devamı
şükrü çiftçi Üye
.ben olsam nizip çayının temizlenmesi için arıtma sistemi kurar hem geri dönüşüm olarak nizip e fayddalı olur .nizipte dar olan sokaklardaki evleri yıkarak nizip daha ferah ortama kavuştururdum .nizip sanayisine katkıda bulunup nizip sanayisini istenilen yere taşımak isterim .esnafları ayda bir gezzip sorunları dinleyerek dertlerine derman olurdum
POLATCAN Üye
1- Nizip Çayının ıslahı ve Birecik barajından beslenmesi... 2- Nizip te ucuz konut için çalışmalar... 3- İşsizliği çözmek için Zeugma Turizmi veya istihdam için fabrika.... 4- Çöp ayrıştırma veya değerlendirme istasyonu.... 5- Tarım alanında bazı sera çalışmalarını teşvik.... 6..Gençlerimiz için spor tesisleri ve yüzme havuzu. 7- Sit alanı denilen şehir merkezindeki taş binaların tekrardan değerlendirme kapsamına alınarak bunlara bir çözüm getirilmesi.... 8- Araçların park edebilmesi için çeşitli otoparklar.... 9- Mevcut Mesire alanlarının tanzimi ve yeni mesire alanları oluşturulması... 10- Nizip ve çevresinin bol miktarda ağaçlandırılması... 11- Mevcutta bulunan umumi tuvaletlerin bakımı için adam çalıştırılması veya ihaleye verilmesi...
teminajans Üye
bence nizip belediyesinin kapılarını çıkarır giriş kısmını daha güzel yapardım
cankesen_ Üye
Ben Belediye Başkanı olsaydım demicem ama Sayın Belediye Başkanımızın güzel hizmetlerinden ziyade yapması gereken bişey vardı.Halkıyla iç içe olamadı.Bu seçimdede onu tüm samimiyetimle şahsım adıma destekliyorum.Ama lütfen bu dönem biraz daha halkıyla iç içe olsun.Örneğin Makamına geldiğimiz zaman koruması veya danışmanları önümüzü kesip giremessiniz demesin.En azından ayda 1 defaya mahsus olmak üzere nizip halkına toplantı verip yazılı veya sözlü isteklerimiz düşüncelerimiz dinlensin.Sayın Başbakanımıza kendisi nasıl hayran ise bizde kendisine o derece hayranız ve destekliyoruz.Çünkü Davos Fatihi ve Kendi gerçekten yaptıkları işin hakkını veriyor.Bunu bi eleştiri olarak algılanamayalım ama çevremizdeki 10 insandan 6-7 sinin sölediği bu.
m altay Üye
mesajlarını sıralamış olan arkadaşlar gayet güzel sıralamışlar ne gerekiyorsa yazmışlar bir kısmı ola bilecewk şeyler bir kısmı olması zor yada çok uğraş isteyen şeyler ve ben bir şeyler yazamayacam çünkü ben nizipte değilim uzun yıllaradır şuanda ne eksiği var neye ihtiyacı var veya nizip için ne uygun olur bilemiyorum ama seçilecek belediye başkanı ve muhtarlar bunun üstesinden gelirler inşallah
cuma bulut Üye
tarıhı olarakta cok eskılere dayanan sehrımızı tum turkıye ve avrupaya tanıtacak kultur sehrı yapardım. zeugma antık kent mınyaturu yapardım genclerımize yönelik sosyal aktıvıteler yapardım. degişik alanlarda spor aktıvelere genç yetiştirirdim. spor kortları yapardım. kutuphane yapardım hemde gezıcı kutuphaneler tyatrolar ve sınema getırırdım nizibimizin guzel ınsanları bunlardan cogu yoksun gereklı cevabı secım zamanı verır hakkımızdahangısı hayırlıysa onu secelım. ayrıcaanketı yapan arkadasımıza da cok tesekkur ederım kendı gozumuzde nasıl bı baskan olur kanıtını gosterdı cok sagolsun.
mçl Üye
1-nizip çayının antepteki alleben gibi ıslah edilmesi çevre düzeni v.s 2-şehir içinde ne kadar ahır hayvan barınağı varsa bir site yapıp oraya taşınması 3-fıstık hali çevresine zeytin hali-sebze hali-mezarlığın karşısında bulunan fıstık işletmelrinin hepsini bir sitede toplamak 4-nizipte bulunan ne kadar devlet işleri ilgili kurumlar varsa adliye yapılcak yere taşınması 5- büyük bir sosyal tesisin yapılması içinde futbol basketbol voleybol sahaları bilardo internet salonları aile çay bahçeleri koşu ve yürüyüş yapılabilecek parkurların yapılması 6-eski belediye çay bahçesi (birecik caddesi)bulunduğu yere ankaradaki kocatepe camisi gibi bir cami yapmak ve altına sebzecilere dükkan açmak NİZİPTE YAŞAMAK AYRICALIKTUR DAAAAAAAAAAA
vizyon Üye
1- SOSYAL FAALİYET ALANLARININ GENİŞTİRİLMESİ a) sinema salonları, b) yaz okulları (Yüzme kursu,futbol, basketbol vs. faaliyet alanları) 2- ARAÇ TRAFİĞİNE KAPALI ÇARŞI ve PAZAR ALANI 3- BAZ İSTASYONLARININ ŞEHİR DIŞINA ALINMASI 4- NİZİPTE GÖREV YAPAN DOKTORLARIN İKAMETGAHI NİZİP DIŞINDA OLMAYACAK ( birçok ameliyatlı insan ani bir durumda 2-3 saat doktor bekliyor sevk için bile)
muslum.koyuncu Üye
sağolsun herkes belli sorunları görüp onlara çözüm üretmeye yönelik çareleri sıralamış. her şey güzel de bu hizmetleri yapabilmek için ne kadar para gerekir? nereden bulunur? belediyenin bütçesi yeterli midir.. bunlara da bir cevap verilmeli.
ziya_eren27 Üye
hakkımızdan hayırlısını temenni ederim nizipimiz icin gelecek başkanada başarılar dilerim
34_firat_34 Üye
öncelik eğer ki ben başkan olsaydım şehirdeki işsizliğe çare bulmaya çalışırdım..mesela bir fıstık şehri olmamızdan dolayı fıstık yetiştiriciliğene daha çok önem verip yeni fabrikalar kurup kendi fıstığımızı üretip ve pazarlamamızı sağlardım.bu sayede hem işsizlik sorununu çözmüş olur hemde ekonomiyi daha da zenginleştirebiliriz..ayrıca ilçemize tiyatro veya sinema yaparak diğer bölgelerden de insanların gelmesini sağlayabiliriz..hemde yerli halk faydalanırdı..ayrıca tv lere reklamlar vererek tarihi zeugma yı daha çok tanıtıp turist çekerdim..böylelikle ekonomi biraz daha canlanırdı..
zeynel yılmaz Üye
Çok yararlı bir konu olmuş.inşallah sayın belediye başkanımız adaylarımıza buradaki öneriler iletilir ve kazanan ilçemiz olur.Benim fikrim: 1.Mutlaka TOKİ meselesi çözülmeli,belediye başkanımızın en büyük iyiliklerinden biri bu olur.Problem her ne ise çözülmeli. 2.Zeugma için Nizip girişine büyük bir tabele ve niziple özdeş bir logo konulmalı. 3.Zeugma kapalı müze inşaatı devam ediyor.Burada esnafa yol gösterilmeli(tarafsız bir şekilde) lüx restaurantlar ve kafeler için önhazırlık yapılmalı.Buraya giden yollarda hatıra eşya satışı için işyerleri düşünülebilir.Antep ürünleri de satılır. Tematik kafeler güzel olabilir. 4.Gençler için sanal ticaret meslek edindirme kursu açılabilir. ........ gibi halat satılan bir site değil de daha güzel siteler yapılabilir.www.niziptenal.com (attım-mesela) veya içinde nizip ismi geçmeyen tüm türkiyeye hitap eden siteler olabilir.ayrıca gitti gidiyor gibi sitelerde ürün satarak geçimini sağlayan insanlar biliyorum ben, bu da yapılabilir.mesela bu siteden 1kg baklavanın parasını almanyadaki bir nizpli eft ile ödeyerek akşam amcası yada halası gile sürpriz adrese teslim ürün satın alabilir. 5.Büyük şehirlerde görüyoruz çok şık yeşil renkli koca çöp bidonları var.Çöp bidonları şehir estetiği için çok önemli.bunun çok şık şehir mobilyaları şehre güzellik katabilir. 6.Belediye hoparlörlerinden anonslara son verilebilir.Belediye başkanı bu konuda yürekli olmalı.Buba direnç gösterenler olabilir.Bunun gibi meselelerde dik durulmalıdır. 7.Ayda bir kere icraatın içinden programı nrt de yapılabilir. 8.Nizipimiz için bir logo ve isim tasarlanabilir.Mesela amerikada görüyoruz her şehrin bir lakabı ve şık bir logosu var.Belediye amblemini kastetmiyorum.yeşil nizip çok klişe duruyor. 9.Ekmek fiyatları ilçemizde uçuk-kaçık.Buna birisi dur demeli.belediyenin buna yetkisi var bildiğim kadarıyla.Alın size yürekli olmak gereken bir mesele daha.O kızar bunlar gücenir diye sessiz yıgınlar ihmal edilmemeli.20 oy kaybedilir 2000 oy kazanılır.yeterki icraatler ve nedenleri tv de anlatılsın. 10.Belediye başkanımızın hakkında yapılan asılsız iddia ve dedikodular varsa bunları çıkıp çürütmelidir. sükut ikrardandır, tv de bunlar açıklığa kavuşturulabilir 11.Atatürk bulvarı çarşı girişinin üst kısmından okan parkına kadar trafiğe kapatılırsa nizip büyükşehir havasına bürünür. 12.motosiklet yasaklanabilir.En azından büyük caddelerde 13.Şehrin bozuk kırık çatlak tüm kaldırımları mutlaka onarılmalı, her tarafa gereksiz tümsekler yapılmamalı.Kazılmış yollar güzelce kapatılmalı 14.spor aletleri birkaç bekçisi olan parka konulmalı,sigorta ettirilmelidir. 15.yürüyüş ve koşu parkurları yapılmalı.birecik yolu petekevler civarına birde kırsal kesime.
m_s_bakırcı Üye
Yaaa arkadaşlar benim anlamadım bir durum var konu başlıgı : BELEDİYE BAŞKA ADAYI OLSAN NE YAPARDIN yazıyor sizde belediye başkanı olsan ne yapardın okuyosunuz heralde. Ya konu başlıgını düzeltin yada iyi okuyun!!!!
mehmet erdogan Üye
Ortak görüş otoban girişinin doğu kapısından da verilmesi, siyasilere ve vekillerimize iş düşüyor. Duyrulur. Sanayi kirliliğini önleyip, Fırat'tan Nizip Çayını besleyerek Yeşil Nizip Projesini gerçekleştirilmesi gerekir. 40 yıl önceki Yeşil Nizip'i pekala gerçekleştirmek mümkün. Her evin , sokağın ve caddenin yeşillendirilmesi gerekir. İŞ ALANLARI ÇOĞALTILMALI...Toki projesinin Nizip çayı ile otoban doğu kapısı arasında geliştirilmesi düşüncesine katılıyorum.
shark Üye
ben nizipte yaşamıyorum ama yaşasaydım nizip in doğal halini hiç bozmazdım o eski taş evleri o eski buram buram sokakları o eski sokak ları çok çok güzel idi bundan sonra nizipi neler bekler bilinmez bence nizp yapılacak en güzel şey doğal güzelliğini hiç bozmadan nizip i geliştirmek olurdu bence .. Gelmesekte gitmesekte o köy bizim köyümüzdür .SAYGILARIMLA .
ismailçapan Üye
tüm arkadaşlara teşekür edrimama bu yapmak istediklerinizin tamamını hacı fevzi akdogan yapıyor zaten kendisine sonsun teşekürler ederim
nizipli_fatih_24 Üye
öncelikle bütün hemşerilerimi saygı ile selamlarım.Eger ben nizip belediye başkanı olsaydım öncelikle nizip'i sosyal faaliyetler konusunda geliştirirdim.dikkat ederseniz 100 bin nüfüsluk bir ilçede bir sinema bile yok.ilçeme sosyal etkinlikler şart.başka neler derseniz zeugma gibi ilçeme büyük gelir getirecek nimetten yararlanmak için bugune kadar hiçbir girişimde bulunmamak en büyük sorun.bunun için devreye girip turizm yönünden ilçemi geliştirebilirim.kısacası nizipim herşeyin en güzeline layık bir ilçe. saygılarımla...
admin Yönetici
Arkadaşlar bu konu içerisinde sadece proje yorumlarını alıyoruz. Lütfen bu bağlamda mesajlar üretelim.
niziban Üye
ben nizip belediye başkanı olsaydım ilk önce NRT televizyonunu yanlı davrandığı için kapatırdım. bugün haberlerde DTP partisinin bile haberlerini bastıra bastıra veren kanal,sırf en güçlü rakibimizdir diye mehmet aslan hakkında hiç haber yayınlamıyor. bu doktorlar nasıl hipokrat yemini ediyorlarsa bu gazete-televcizyoncular da yanlı davranmama,halkı yanlış yönlendirmemeye yemin etmeleri lazım.NRT televizyonu belediye başkanı h.fevzi akdoğanın,tabii ondan başka haber yapması da olmaz zihniyeti bu türkiye de hele hele bu nizipte hiç tutmamıştır ki şimdi de tuta.ben NRT yi şiddetle kınıyorum.yaptığı yayınların yanlış olduğunu söylüyorum ve bu nizip halkının herşeyin bilincinde olduğunu da iyi biliyorum,bunun hesabını birilerine vereceklerini de çok ama çok iyi biliyorum,siz de bilin diyorum. yazıklar olsun,birilerinin dümbeleğini çaldığınız için yazıklar olsun.
bee321 Üye
belediye başkanı hııımmmm
bee321 Üye
boş işler bence niye mi gelenler ya yiyor yada çevresindekiler yiyor baktımda üyelerden müthiş beyin fırtınası oluşturmuş bu başkanlık....gerçegi görseniz iyi olur.sizi orda görmek isteyenlerin çogu karşılıklı çıkar ilişkisine baglı olarak oy veriyor,siz güzelim fikirlerinizi uygulamaya koymaya kaltıgınızda önünüze çıkacak engellerin bin türlüsü görürsünüz.gerçegi görün çok basit bir örnek vereyim bu seçimde adaylardan birinin lakabı PARSELLİ HIRSIZ..bu adam seçilirse osmalı yı da stadyumu hatta kaldırımları parseller....digerleride zaten bundan geri kalmaz..hepsi hizmet der ama sonrası.....yani sizlerde gelseniz oraya ya yiyeceksiniz yada yedirticeksiniz....size oy verenler seçimden sonra kaçak inşaatları için ruhsat almak için seçimden sonra kapınızı çalacak veya fabrikasının içine dışına asfalt isteyecek veya belediyenin ihalelerine almak için veya şu yakınımızı belediye koysana vs aklınıza gelmeyecek istekler ile gelecekler.... ben olsam şöyle yaprdım böyle yapardım demeden önce kendinize bakın bunu yapmak için belediye başkanı olmak şart degilki.yeterince seçim gösterisi adı altında ******lıga,saygısızlıga,yüzsüzlüge,ahlaksızlıga şahit oluyoruz...BOŞVERİN GİRMEYİN BU ÇIKAR İLİŞKİLERİ İÇİNE..........

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim