Sayin KAYMAKAMIM.MILLI EGITIM MÜDÜRÜM....neden ilçedek Dersane FURYASINA EL ATMIYORSUNUZ...neden derseniz okullarimizda eskiden çok basarili ögrenciler çikard ..ama simdi MODA olmus bir dershaneye ögrenci göndermek..ama parasi olan var.olmayan var.hayir efendim çözümü var..oda HEM tarafindan açilacak bir dersane veya okul bunyesinde de açilabilir..bizde bu pek tutmuyor..neden anlayamadim...siz anladiniz mi acaba?bi cevap alayim?bu olmadigi için de DERSANELER yaklasik 2 milyar a ögrenci kayit ediyor.kimin eli kimin cebinde anlayamadim...?lütfen bu olaya el atinda biraz da FAKIRLERDE okula gitsin..BU DUNYA ZENGINLER DUNYASI OLMASIN?HEPIMIZIN OLSUN?NE OLUR?diger bir konu ise OKUL KAZANAN,OKUYAN GENÇLERE VE KAYIT YAPTIRACAK GENÇLERE EL BIRLIGI ILE YARDIMCI OLALIM OLMAZ MI?Olalim ki,DINAMIK VE GÜZEL INSANLAR YETISTIRELIM...bu yapacaginiz bir insanlik ve MÜSLÜMANLIK görevidir.ne olur KÖY ENTÜSÜTÜLERI SISTEMINI UYGULAYIN...OLMAZ MI?HEPINIZE SEVGILER..tüm bu istemleri istemek ASLI görevimdir..
.selamlar..ALLAH a emanet olun....
..
N?Z?P'E BU KADAR DERSANE AÇILMASININ SEBEP? ?NSANIMIZIN ARTIK E??T?ME ÖNEM VERMES?D?R VE OKULUN VEREMED?KLER?N? YADA Ö?RENC?LER?N ALMAK ?STEMED?KLER?N? DERSANELERE PARA VEREREK ALMASINDAN ?HT?YAÇ DUYULMU?TUR.
Ö?RENC?LER?M?ZDEK? GENEL MANTIK B?Z BURAYA PARA VER?YORUZ B?Z SONUNA KADAR BU DERSANEDEN NE ALIRSAK B?ZE KARDIR D?YORLAR E?ER BU GÖRÜ? OKULLARDA DA OLSA........
??MD? S?ZE DAHA ÇARPICI B?R ?EY SÖYLEYEY?M B?R KAÇ DERSANE HAR?Ç ÇO?U DERSANE HOCALARI YADA ÖZEL DERS VEREN HOCALAR M?LL? E??T?M BAKANLI?INA A?T Ö?RETMENLERD?R. BU Ö?RETMENLER AYNI E??T?M OKULLARDA DA VERMEKTED?R ANCAK B?LG?Y? SUNDU?U K???LER ALMAYA E??L?ML? OLMUYORLAR AMA OKUL B?TT?KTEN SONRA HAYATIN GERÇEKLER?N? ANLIYORLAR ??TE BUNDAN SONRA DERSANE FAKTÖRÜ DEVREYE G?R?YOR BURDA Ö?RETMEN U?RA?MIYOR Ö?RENC?YE B?LG? VERMEK ?Ç?N Ö?RENC?LER ?ST?YOR Ö?RENMEY? ....??TE BENCE TEK SORUN DÜ?ÜNCE S?STEM?M?Z
PARA KAZNMAK ?Ç?N DERSANELER ARTIYOR E?ER DERSANELER VERG?LER?N? ADAM AKILLI VERSE ?UANDA VERG? REKORTMEN? OLURLAR B?R Ö?RENC? EN AZ 1,5 M?LYAR ED?YOR YAAAAAAA.
DAHA DERSANELER ARTMASINDA NE OLSUN E??T?M S?STEM?M?Z ÇOK BOZUK .
AYIRCA DERSANELRDE Ö?RENC?LERE GEREKEN ÖNEM VER?LM?YOR BUNUNDA SEBEP?
GELEÇEK SENEK? SERMAYE TAB?K? BU BEN?M GÖRÜ?ÜM..............
evet,BAHTSIZ KARDE?,BEN?M BAHS EDECEG?M KONUYU YAZMI?SIN S?ZE TE?EKKÜRLER,?NANIN HER TÜRLÜ OYUNLAR GELECE??M?Z OLAN GENÇ BEY?NLER ÜZER?NDE YAPILIYOR?BAKIN ADAM OKULDA Ö?RETMEN,DERSANEYE ORTAK DERSANE ?Ç?N OKULU B?LE SATAR AMA OKULDA VER?ML? OLMAZ ÇOCUKLARI DERSHANEN?N KUCAGINA ATAR..............AMA VERG?YE GEL?NCE H?Ç B?R VARLIK GÖSTERMEZ...ALLAH B?ZE YARDIM ETS?N?FAK?R ÇOCUGU NE YAPSIN..........NE OLUR YARAMA DOKUNMAYIN?..........SELAMLAR......
evet amca sen gerçekten hakl?s?n çünkü fakir ö?renci nas?l yapaca??n? bilmiyor. bilmiyorum Nizipin gelece?i kötü kimse ö?rernciye el atm?yor biz bile bir burs almak için ne yapt?ksa olmad? ne olur bu gençlerin sesini duyun art?k
ah ahmet bey sizde olmasan?z bu yaralara kim dokunur.cesur adams?n vesselam..senin bu yan?n? seviyorum.vaktinde bir ilçenin en tepesindeki bir zata yanl???n? yüzüne söylemi? hatta dü.....k demi?tiniz.do?ruya do?ru dedikçe gerçekler de önüne dökülecektir.
gelelim dersane facias?na.ne yaz?k ki e?itim sistemimiz topyekün de?i?medikçe okul etraflarına tüneyen bu dersane rant? da bitmez.çözüm k?saca nedir biliyormusunuz?..ilkokuldan üniversiteye kadar kesintisiz ,paras?z ve kaliteli e?itim.liseye kadar zorunlu okutulan bir genci devlet kap? d??ar? edemez,onu üniversiteye de almak zorundad?r.yani öss kald?r?lmal?d?r.yetene?i olan istedi?i bölüme yönlendirilmeli,yetene?i olmayan da ö?retmenler karar?yla ara mesleklere yönlendirilmelidir.i?te o zaman sistemin bu iltihapl? yaras?ndan beslenen dersane vampirleri de tarihe gömülür.
haa dersanede çal??an ö?retmenlere diyece?im yok ,e?itim sistemimiz uygar ve kaliteli hale geldi?inde bu arkada?lar da yeni sistemde sayg?n verimli ve de müreffeh bir konumda as?l görevlerine dönerler
sayg?lar...
S?nav sistemleri ve okullara yönelik engelemeler dersanelerin
önünü açm??t?r.Bir ögrenci ne kadar ba?ar?l? olursa olsun ve
ne kadar disiplinli çal???rsa çal??s?n dersanelere mecbur edilmi?tir.
Bir sorunun dahi önemli oldu?u yüzbinlerce ifade edilen ögrenci
say?s? rekabet ortam?n? do?urmu?tur.Burada dersanelerin suçu
yok..Dersaneler bir sektördür.O sektörün olu?mas? için zemin
olu?mu?tur..Bunun tek çaresi adil ve payla??labi?libir egitim sitemi
ve düzenlemelerdir..Bu i? te devlete dü?mektedir..
ya dershaneler için hiç sorun yok onlar hersene %30 dan az olmamak kayd? ile zam yap?yorlar ve bildi?im kadar? ile kaymakaml???n özel dershanelere yollad??? ö?renciler var ve bu nekadar yeterli oluyor
bunun için Nizip milli e?itimin deste?i ile ve beledyinin yan?nda sivil toplum örgütü i?birli?i ile güzel ?eyler olabilir
Merhaba arkada?lar.
Ahmet bey konuyu açm??ken ben de söyleyeceklerimi söylemek istedim bu konuda.Ahmet bey do?ru söylüyorsunuz Nizipte bir dersane furyas? var ve her dersanenin dedi?iniz gibi fiyatlar? çok yüksek.Fakirler de gitmek istiyor kimisi zor zekat gidiyor,kimisi ise hiç gidemiyor ve tek ba??nabir?eyler yapmak istiyor.
Dersanelerin bu kadar ra?bet görmesinin alt?ndaki neden herkes taraf?ndan biliniyor ama pek kimse yana?m?yor bu konuya ve üstüne dü?eni yapm?yor gibi.Okullarda verilen e?itim kalitesi dü?ük oldu?undan herkes dersaneye yönleniyor.Okuldaki ö?retmen de?il mi?Dershanede de ö?retmen anlat?yor okulda da ve gökhan arkada??m?z?n dedi?i gibi baz? dershenelerde çal??an ö?retmenler ayn? zamanda milli e?itimde çal??an ö?retmenler.Yani diyce?im dershanelere yüklenmenin pek bir anlam? yok i?in kökten halledilmesi laz?m yani okuldaki e?itim kaliteli olmal?.E?er böyle olursa dershene furyas? son bulmaz ama ra?bet azal?r.
Ben de dershaneye gittim ve 2005 ösys ile Anadolu üniversitesi ??letme bölümünü kazand?m.Dersaneye gitmeseydim sadece okuldaki e?itimle bir?eyler yapsayd?m olmayacakt?.Okullarda e?itimin çok dü?ük seviyelere indi?ini dü?ünüyorum.Okullarda ö?retmenler:''Bu s?n?ftan en çok 5 ki?i kazan?r.'' diyorlar ve bunu bir marifetmi? gibi söylüyorlar.?apkan?z? önünüze koyup dü?ünmeniz gerek say?n ö?retmenlerim acaba ben elimden geleni yapt?m m?,iyi bir e?itimcimiyim gibi sorular sormak gerekiyor.
Bu konunun takipçisiyim.E?er bilmeden k?r?c? bir laf ettiysem affola.
Görü?mek dile?iyle.. SELAM OLSUN HERKESE...
LÜTFEN CEVAPLARINIZI ÖZEL MESAJ OLARAK BANA GÖNDER?N?Z. TE?EKKÜRLER...
Edited by - erkan307 on 29 Ara 2005 20:26:03
erkan bey,aynen size kat?lmakla birlikte,san?r?m yak?nda çok ?ey de?i?ecek
,HEM de özel dersane açt?.bu y?l ço?u çocuk univeristeli olacak.konu manas? ile size kat?l?yorum.
selamlar
???N? TAM HAKIYLA YAPMAYANLAR HEM BU DÜNYADAHEMDE AH?RETE HESABINI VER?RLER ..
ALLAH ???N? TAM YAPANLARDAN RAZI OLSUN......
Edited by - ibram27 on 06 Nis 2006 17:30:33
Ne rahmetlisi huzeyfe öldüğümü kim söyledi sadece kısa bir ara vermek zorunda kaldım ve şimdi tekrar aranızdayım Nizip için yararlı ne faaliyet varsa ben orada olacağımdır.
SEVGİLER..
alıntı:
"quote" Huzeyfe demişki:Waaaaaaaaaaaaaaaaaaw... Ahmet abim ölmemiş.... Naneyi yediiiiik... tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-cry [Eksik eski medya kaydı] dur ben sana iyi bir nane yedirecem.yeter ki bekle.husom
Ya bu Ülkeden umursamaz Egitimciler Milli Egitimin İçin de Oldukça Adım Başı Dersane Olacaktır Egitim Sevyesinden Bahsediyo Milliegitim Bakanı Ama Boş Hergün Bir dersana Açılıyo Yazık .
alıntı:
"quote" NikimiKedi7 demişki:Ya bu Ülkeden umursamaz Egitimciler Milli Egitimin İçin de Oldukça Adım Başı Dersane Olacaktır Egitim Sevyesinden Bahsediyo Milliegitim Bakanı Ama Boş Hergün Bir dersana Açılıyo Yazık .
tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-kiss [Eksik eski medya kaydı]