* Vücudumuzda bulunan yağla 7 iri sabun kalıbı yapabiliriz
* O kadar çok karbon taşırız ki bunları bir araya toplayıp kullanmak mümkün olsa; 9000 adet [FONT=Comic Sans MS]kurşun kalem yapılabilir. 2200 kibrite yetecek kadar fosforumuz, 250 gramdan fazla [/FONT]sülfürümüz, bir kaşık dolusu magnezyumumuz, 5 cm boyunda bir çivi yapacak kadar demirimiz vardır.
* Bebekken 270'den fazla kemiğimiz var, büyüdükçe bunların bazısı birbiriyle kaynaşarak - sonunda sadece 206 kemikle kalırız.
* Kalbimizin gücü 1 watt kadardır.. Kalbimiz normal olarak dakikada 60-72 kere atar. Bu atışa göre, 70 yaşındaki insanın kalbi 2,5 milyar kere atmış ve bu süre içindede 150m x 100m x 10m boyutlarındaki dev bir havuzu dolduracak kadar kan, [aynı boyutlarda, fakat 1m yukardaki bir başka havuza] damarlarımıza pompalamış olur.
* Vücudumuzda toplam ağırlığı 25 gram olan 25 milyar oksijen alıcı kırmızı kan yuvarlakları bulunmaktadır. Bunları bir yüzey üzerine yanyana yayacak olursak 1,6m x 1,6m = 2,5 metre karelik bir alanı kaplar, ancak bir tesbih gibi ardarda dizersek 250 km.lik bir uzunluk olur.
* Normal bir vücudun dayanabileceği en sıcak suyun ısısı 44°C dir.
* Normal bir insan vücudunda bulunan elektrik, 25 wattlık bir lambayı bir dakikadan fazla yandırabilir.
* Başımızda [sarışınlarda esmerlerden daha çok] 100 bin civarında saç teli vardır. Her geçen gün başımızdan bu saç tellerinin binde biri kadarı düşer ve yerine yine aynı sayıda yenileri çıkar.
* Bir tel insan saçı 1 kilograma kadar ağırlık kaldırabilecek esnekliğe sahip...
* iki dakika içerisinde vücutta bulunan bütün kan [vücut ağırlığının 1/13 i] kalpten geçmiş olur.
* Yapılan araştırmalara göre 5 dakika su altında kalabilir, sıfırın altında 10 derecelik bir soğuğa karşı koyabiliriz, [vücut iç sıcaklığı 28°C nin altına düşmemelidir] 30 gün açlığa, 100 saat uykusuzluğa ve 5 gün susuzluğa dayanabiliriz.
* Eldeki tırnaklarımız 70 yılda 2,5 metre kadar uzar. El parmak tırnakları, ayak parmak tırnaklarından 4 kat daha hızlı uzuyor..
* İnsan doğduktan bir kaç gün sonraya kadar, hiç birşey duymaz.
* Gözler büyümüyor ama burun ve kulakların büyümesi devam ediyor...
* İleri doğru adım atıldığında, insan vücudunda 40 tan fazla kas harekete geçiyor...
* Hapşırma anında, kalpde dahil bütün vücut fonksiyonları bir an için duruyor...
* İnsanın kalça kemiği, beton kadar sağlam.
* İnsan midesi 2 haftada bir iç zarını yenilemek durumunda;
* İnsan vücudundaki en güçlü kas dilde bulunuyor...
* Birisinin yüzünü hatırlamak için, beynin sağ tarafı çalışmaya başlıyor...
* Sabahları yenilen bir elma, kahveden daha fazla uyku açıyor...
* İnsanlar yaşamları boyunca, 6 fil ağırlığına eşit miktarda yiyecek tüketiyor...
* Bir insan, günde 20 dakikadan, 70 yıllık hayatının bir yılını telefonda konuşarak geçirir.....
50 yılda her gün 4 saat okumakla geçen sürenin toplamı 8 yıldır. 4 dakikada ortalama
1 sayfa okuma hızıyla en fazla 1 milyon sayfa okunabilir. [ortalama 200 sayfalık
5 bin kitap rekor olabilecek bir sayıdır. yada daha makul bir hesapla haftada 1 kitap,
yılda 50 kitaptan 50 yılda 2500 kitap bir insanın okuyabileceği azami kitap sayısıdır..
diyebiliriz. [FONT=Comic Sans MS]Unutmamak gerekirki bütün dünyada son elli yılda basılmış farklı kitapların
sayısı 2-3 milyon kadardır. yani okuyabileceğinizin bin katı! bu da zamanı
iyi kullanmak açısından seçiciliğin önemini ortaya çıkarmaktadır. ]
[/FONT]*Rekor; Ameliyat sırasında bazan büyük miktarlarda kana ihtiyaç duyulabiliyor. 1970 yılında Chicago'da yapılan açık kalp ameliyatında 50 yaşındaki hemofili hastası için yüz litreye yakın kana ihtiyaç duyulmuş..
Genç Muhabbet
bermuda seytan üçgeni
Bermuda Seytan Ucgeni Atlas Okyanusu’ndaki bu bolgede, ozellikle son 60
yilda bircok gemi ve ucak kaybolmus ve bunlardan geriye tek bir iz bile kalmamisti. Kimsenin aciklama getiremedigi bu esrarengiz fenomen, icinde bilimadamlarinin da bulundugu pek cok insan tarafindan “dogaustu bir takim
guclerin yaptirimi” olarak algilandi ve oyle lanse edildi. Ancak, uzun yillardir devam eden arastirmalar birkac yil once bir sonuc verdi ve bu gizemli olaylarin aslinda basit bir “Doğalgaz Cilvesi” oldugu aciklandi.
Yer altindan fiskiran dogal gazlar, sadece yuksek kara parcalarindan
degil,deniz ve okyanus tabanlarindan da cikarlar. Cunku deniz tabanlari da
ustu suyla kaplanmis alcak kara parcalaridir. Ancak, okyanuslar cok derin
olduklarindan tabanlarinda buyuk basinclar vardir. Bu yuksek basinc
altindaki bolgelerden cikmak isteyen dogal gazlar, oradaki cok dusuk isinin
da etkisiyle kati hale donusurler ve “hidrat” denilen beyaz ve tebesirimsi
bir madde haline gelirler. Cok derinlere dalabilen robot kameralarinin bu
bolgedeki karbeyaz okyanus tabanini ve bazi gemi enkazlarini
resimlemesinden sonra konuya su bilimsel aciklama getirilmistir:
Bu bolge, Gulf Stream denilen sicak su akintisinin da gectigi yerdir.
Tabanin bazen isinmasi yuzunden, bu “tebesir gazlar” erir ve sudan hafif
olduklari icin yuzeye dogru yukselirler. O anda, tabandan yuzeye kadar bir
bosluk (vakum-girdap) olusur ve okyanus adeta delinir. O sirada oradan
gecen yuzer ne varsa, derin bir kuyuya duser gibi hizla okyanusun dibini
boylar.
Cunku, gazin kaldirma kuvveti gemileri tasiyacak guce sahip degildir. Gaz
yukselmesi sona erince bosluk tekrar suyla dolar ve geriye hicbir iz
kalmadan kocaman gemiler kilometrelerce derine gomulmus olurlar.
Ucaklarin duserek kaybolmasi ise gene ayni sebeptendir. Yuzeye cikan dogal
gazlar , havadan da hafif olduklari icin yukselmeye devam ederler. Bu kez
vakum , bolgenin uzerindeki atmosferde olusur. Oradan tesadufen gecen bir
ucak hemen irtifa kaybeder ve motorlari durur. Cunku, motorlardaki benzinin
yanmasi icin oksijene ihtiyac vardir ve o boslukta hava olmadigi icin
oksijen de olmaz. Boylece ucak da, hizla okyanus tabanini boylar. Meğer ki onca yıldır merak ettiğimiz Bermuda, sadece doğalgaz yüzünden böyle gizemli bir hal almış.
INSAN vucudundaki damarlarin uzunlugu dünyayi 3 kere dolancak uzunluktadir
bu bile bir yaratilis mucizesi islamin hakki neydi 3
tskler secret ilkkez okudum sonuna kadar kopya konunu
cünkü sagligi bugun cok iyi anladim
hikaye bu...
ne hikaye:)
Dünyanın ilk "kadın kenti" kuruluyor
Çin'de A'dan Z'ye kadınların egemen olacakları, dünyanın ilk ''kadın kenti'' kuruluyor. Ananova internet sitesindeki habere göre, Çongking Morning News Gazetesi, Çongking'in 2,3 kilometrekarelik Şuangkiao bölgesinin ''kadın kenti''ne dönüştürüleceğini yazdı.
Girişlerine ''Bir kadın asla hata yapmaz. Bir erkek, bir kadının ricasını asla geri çevirmez'' yazılacak
olan kentin inşasının 2 yıl süreceği bildirildi. Erkeklerin nelerle ne biçimde cezalandırılacağının da bulunacağı bir kent yasasının hazırlanmakta olduğu, erkeklere bir restoranda bulaşıkları yıkamaktan, kıymıklı tahta üzerinde diz çökmek gibi türlü cezalar verilebileceği kaydedildi:))
bu habere cok sevindim neden acaba:))))
Günümüzde hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen cep telefonlarının '5' tuşu üzerindeki çıkıntıya hiç dikkat ettiniz mi? Bu çıkıntı ortadaki tuşu el yordamı ile bularak, tuşlamayı bakmadan yapabilmeyi sağlar. Büyük bir ihtimalle bilgisayarınızdaki klavyede 'F' ve 'J' yada 'A' ve 'K' tuşlarında da böyle birer çıkıntı olduğunu fark etmemişsinizdir. Bu çıkıntılar da klavyeye bakmadan yazanlarda her iki elin klavyenin ortasını bulmasında yardımcı olur. Yine gözden kaçan bir ayrıntı ise tuşların diziliş şeklidir. Telefondaki tuşlarda en üst sırada l, 2 ve 3 rakamları yer alırken bilgisayarımızda ve hesap makinemizde tam ters şekilde 7, 8 ve 9 rakamları dizilmiştir. Bu diziliş şeklinde hesap makinelerini ve bilgisayarları yapanlar, en süratli hesaplamayı esas almışlardır. Tarihi çok daha eski olan telefonun başlangıcında ise, hızlı tuşlama pek önemli kabul edilmemiştir. Ancak ev kadınları arasında yapılan bir araştırmada, telefondaki dizilişin onlara daha kolay geldiği ve daha süratli uygulayabildikleri saptanmıştır. Bilmem hiç dikkat ettiniz mi, telefondaki tuşların içinde 'l' ve '0'ın üstünde hiç harf yoktur. Ama daha şaşırtıcı bir tespit ise, birçok telefonda mevcut harflerin içinde 'Q' ve 'Z' harflerinin bulunmamasıdır.
Günümüzde yaygın olarak acil servis (112), yangın ihbar (110), polis imdat (155)
ve alo trafik (154) gibi acil hizmetlere l ile başlayan, üç haneli numaralar verildiği için, eğer l tuşunun üzerinde de harfler olsa idi, cep telefonunuzla bir
mesaj gönderirken, daha üçüncü harfte bu servislerden birine otomatik olarak
bağlanabilir ve bunların santrallerini lüzumsuz işgal edebilirdiniz. 'O' ise bilindiği gibi dahili santrallerde operatöre ulaşmada, şehirlerarası numaralarda ve cep telefonlarında ilk çevrilen numaradır. Eğer bu 'O' tuşunun üzerinde harf olsaydı, daha o harfe basar basmaz doğrudan santrale bağlanacak
ve santrallerin kilitlenmesine sebep olabilecektik.
Tabii telefonun üzerinde zaten on tane olan rakam tuşlarının ikisine harf koyamayınca, geriye kalan 8 tuşa 24 harf yerleştirilebilmiş ve bu durumda İngilizce'de en az kullanılan 'Q' ve 'Z' harfleri tuşların üzerinde yer alamamıştır. Şimdiki cep telefonlarında' l' ve '0'ın üzerinde hala harf yok ama teknolojinin gelişmesi sayesinde, bir tuşa dört harf konulabildiğinden 'Q' 7 tuşunda, 'Z' ise 9 tuşunda kendilerine yer bulabilmiş durumdalar.
Erkeklerin neden arabayı tek elle kullanırken, kadınların direksiyona iki elle yapıştığını araştıran uzmanlar ilginç sonuçlara ulaştı. İşte sonuçlar Kadın ve erkeklerin otomobil kullanma alışkanlıklarını inceleyen Londra Üniversitesi psikologları, erkeklerin arabalarını kendilerinin bir parçası olarak gördüklerini, bu nedenle araba kullanırken kendilerini çok rahat hissettiklerini belirledi. Bu rahatlık da direksiyonu tek elle tutmalarına sebep oluyor. Erkekler ayrıca otomobilleriyle sohbet de ediyorlar.
Kadının dikkati otomobilde...
Kadınlarda ise durum tamamen farklı. Arabayı kendilerinden bağımsız bir başka varlık olarak görüyor. Bütün dikkatini onu kontrol etmeye odaklandıkları için direksiyonu çift elle tutmalarına sebep oluyor. Kadınların sırf bu yüzden araçlarına isim de verdikleri belirtildi. Araştırmayı yürüten Doktor Peter Marsh , “Erkekler ilişkileri hakkında konuşmaktan nefret ederler. Ancak otomobilleri ile olan ilişkileri çok farklı. Çünkü onu kendisi olarak tanımlıyorlar” diye konuştu.
Alıntı
tek elle kullanmadım hiç ama onuda deniycem bakıyım çokmu farklı oluyo hehe:)))))
sakallı sana tekrar gecmiş olsun bu arada kopya diyosun ama bu bilgileri ben arastırmak için baya zaman harcıyorum çok uzun oldugundan tek tek yazarak daha fazla vakit kaybı yasamaktansa mecburen böyle yapmak zorunda kalıyorum... bu arada bizleri haberdar et olurmu??
bence kabılıyet meselesı :D
feminist olabılırsın ondandır :p
bunun la ılgılı resımde war sıtede ilgnç resimlerde
Yıllar önce Tanrıların arabaları diye bir kitap okumuştum o kitapta bu konu işleniyordu ama bu açıklama yeni sanırım secret bu bilgileri nerden aldın.
Secret bu habere bende sevindim, kadınlardan kurtuluyoruz.
kadinlairn iki elle araba sürmesinin bilimsel arastirmasini yapmi$lar
pehhhhhhhhhhhh
baska isinizmi yok tu yav
onlar arabayi at e$$ek zannediyorlar yural tutar gibi iki elleriyle saglam dursun araba ürküp yola kacmasin diye diye tutuyorlardir
cok az kaza yapmakla övünen bayanlar
ne kadar kazaya sebebiyet verdiklerini hic söylemiyorlar
bi gün dükkanin önünde oturuyorum kadinin biri park etcek inanmassiniz tam 20 dakika ugrasti o park ederken motorlu bir cocuk devrildi .
en son anahtari ben aldim kadindan ben yanastirdim
arabayı guzel kullanan kadınlarda var hepsini genellemeniz yanlış.acemilik döneminde tabiki hataları olur erkeklerin olmuyor mu.ayrıca coğu bayanın kaza yapmasının nedeni yine erkekler acemı dıye bıraz üstüne gideyim de heyecanlansın dıye sıkıstırıyorlar yada yol vermiyorlar haliyle kaza oluyor sonrada bayanları suçluyorlar.....sakalli0727;165821 wrote:kadinlairn iki elle araba sürmesinin bilimsel arastirmasini yapmi$lar pehhhhhhhhhhhh baska isinizmi yok tu yav onlar arabayi at e$$ek zannediyorlar yural tutar gibi iki elleriyle saglam dursun araba ürküp yola kacmasin diye diye tutuyorlardir cok az kaza yapmakla övünen bayanlar ne kadar kazaya sebebiyet verdiklerini hic söylemiyorlar bi gün dükkanin önünde oturuyorum kadinin biri park etcek inanmassiniz tam 20 dakika ugrasti o park ederken motorlu bir cocuk devrildi . en son anahtari ben aldim kadindan ben yanastirdim
yahu niziplimehmet feminist değilim merak etme:) müslüm abi sendemi:)???
ve yasmine burda tamamen katılıyorum sunuda ekleyim üstüne genelde kaza yapanlarda çok iyi şoförlerden çıkıyo kendine çok güvenmenin sonucu olsa gerek...
Bu konu niye bu kadar karışmış anlamadım kim oynadı burayla, mesajlar yer değiştirmiş sıra bozulduğundan mesajlar anlamsız bir hale gelmiş. Lütfen eski haline getirin.
secretle atışmayın..kızdıracak cevap vermeyın..cevap hhakı dogacak cevaplarda yazmayın..kavga etmeye tartışmaya çok meyilli..tşkler secret bu güzel paylaşım için..sayende kütürrümüz bilgimiz artıyor..iyiki varsın..allah başımızdan eksık etmesin..:)
evet gercekten konuların hepsi birbirine girdi suanda:(müslüm akpek;165855 wrote:Bu konu niye bu kadar karışmış anlamadım kim oynadı burayla, mesajlar yer değiştirmiş sıra bozulduğundan mesajlar anlamsız bir hale gelmiş. Lütfen eski haline getirin.
secret paylaşı için tşkler ellerine sağlık
konuların hepsı belırlı bı seyı cagrıstırdıgı için birleştirilmiştir ha ben birleştirmedim ama
Senin yapmadığını biliyorum zaten:)
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.