Meslek Liseleri

Kapanan Veteriner Sağlik Meslek Lisesinden Kisa Bilgiler..

Mustafa KANAL Üye
OKUL MAALESEF KAPANDI 2005 YILINDA! YANLIŞ ANLAŞILMASIN BU YAZI SADECE NOSTALJİDİR YANİ YAPILACAK BİR ŞEY YOK BU KONUDA.........
Bu yazı tarafımca 2004 yılında yazıldı ve aradan geçen 3 yıl olmasına rağman bir işe yaramayacağınıda bilsemde hoşgörünüze dayanarak sizlerle bu nostalji yazımı paylaşmak istedim
MUSTAFA KANAL
NİZİP TARIM MESLEK LİSESİ
Okulumuz 1998 yılında Veteriner Sağlık Meslek Lisesi adı altında1 150 öğrenciyle eğitim ve öğretime başlamıştır. Okulumuzdan Türkiye de 7 tane bulunmakta ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Gaziantep ili Nizip İlçesinde bulunmaktadır .Okulumuzda şu an da Bakanlığımızın 2 yıldır öğrenci almamasından dolayı 13 öğrenci lise son sınıfta eğitim ve öğretim görmektedir.Bu yılda sona ermesinden sonra öğrenci kaydı yapılmadığı sürece 2005 yılı Haziran ayında Eğitim ve öğretim yuvası olan Tarım Meslek Lisesi maalesef Güzel ilçemiz Nizip e elveda diyecektir.Şu anda Bakanlığımızın emir vermesi durumunda ilk açıldığı yıl gibi Nizip ve çevresinden 100 öğrenci kayıt yaptırmak istemektedir.Bu güzelim okulun Nizip ten gitmemesi için elbirliği ile hep beraber çalışmalıyız. Okulumuzun yatılı okul olmasından dolayı Türkiye nin hemen hemen her yerinden öğrenci okulumuzda eğitim görmüştür.Bu öğrenciler Nizip in birer fahri kültür elçisi olmulardır. Buna bir açıklık getirmek istersek Türkiye nin çoğu yerinde 100 bin nufuslu Nizip ilçesi adına kimse duymamış olup yakınındaki 30 bin nufuslu Birecik ilçesinin adını çoğu insanlar Nizip ten daha iyi bilmektedirler.Bu ne demektir Nizip ilçesinin tanıtımı iyi yapılamamaktadır. Oysa okulumuz öğrencileri gittikleri memleketlerinde büyüklerimizin yapamadıklarını öğrencilerimiz yaparak Nizip i tanıtmaktadırlar.Böyle nadide bir okula sahip olduğumuz için hepimiz gurur duymalı kapanmasına göz yumarak utanç duymamalıyız. Ayrıca okulumuzun Nizip ekonomisinide büyük katkılara bulunmaktadır okulumuz yatılı olmasından dolayı öğrencilerimizin tüm iaşe ihtiyaçları ilçemizden alınmaktadır Yani kısaca okulumuzun Nizip e yıllık ekonomi getirisi 400 milyara yakın bir paradır..
admin Yönetici
Teşekkürler Mustafa bey. Maalesef bazı şeyler oturularak yapılmıyor, mücadele etmek gerekiyor
HakanSahin Üye
niye açıldı niye kapatıldı ben hiçbirşey anlamadım. yazık yani okadar yatırıma
dervisdörtbudak Üye
İki yıl önce okul hakkında bir konu açmıştım. Mustafa kardeşimin yazısı üzerine tekrardan gündeme getireyim dedim,fakat arşivde bulamadım, konular uçuyor mu ne? Okulun apar topar oldu bittiyle götürülmesi hala gizemini koruyor. Ne siyasiler iş yapabildi ne de biz Nizipliler..Elin adamı Van'daki kapanmasın Nizipteki kapansın dedi ve onun dediği oldu. Öyle olmadımı Mustafa Bey!...
Mustafa KANAL Üye
Aynı öyle Akrabam zaten Tarım Bakanlığının bünyesindeki bu okullar 2 yıldır Milli Eğitim Bakanlığı Bünyesinde.Her şey Allahtan hayırlısı sayın akrabam.Bu saaten sonra yapılacak bir şeyde yok zaten atı alan Üsküdarı geçti bile..
ömer_kısa Üye
çok yazık oldu gerçekten
telefoncu fevzi Üye
büyük balık küçük balığı daima yutar
hekim2727 Üye
sadeece açılması yeetmedi açıldıktan sonra korunması gerekıyordu nizipli hemşerilerimiz tarafından bir suru çiftlik kuruluyo antep çevresine neden ara eleman ihtiyacını başka illerden karşılıyalımki... ama ne anlamı varki kapattılar o okulu okurken hiç sevmezdim ama mezun olunca oranın degerini bilmemişim çok güzel bi üç yıl geçirmişim... keşke yerınde kalsaydı veterıner saglık teknıkeri habeş canpolat
mechullll Üye
benimde bu okulda cok iyi baglantılarım vardı o genclikle cok sey yasadık hala coguyla görüsüyoruz bu okuldan mezun olupta su an karkamısta veteriner teknisyen arkadasım bile var yazık oldu
yasindemir Üye
bende bu okuldan mezun oldum ve daha sonra veteriner fakültesini bitirdim.bu okula sahip çıkamadık.bu okul sayesinde başka illerden bir çok arkadaşlarımız oldu onlarla çok ii zamanlar geçirdik.o kadar insanın nizip esnafınada bir çok gfaydası vardı ama biz bu duruma sahip çıkamadık.burdan tüm veteriner sağlık teknisyeni arkadaşlarıma slm gönderiyorum...
yasindemir Üye
ben 2001-2002 mezunuyum.
inneci Üye
slm arkadaşlar ben 2002 vsml nizip mezunlarından soner okulumuz nizip için bir nimetti diyebilirim. okulda çok güzel günlerim geçti, okulsayesinde şu anda kamu kurumlarında ben dahil meslektaşlarım çalışmakta ,bu okulun kurulmasında emeği olan herkese çok teşekkür ederim. özellikle allah rahmet eylesin tkb eski bakamlarından mustafa taşar ın nizibe biyik bir hizmeti olmuştur. yasin demir nediyn ne var ne yokk nasılsın nerdesin okuldan sonra hiç görüşemedik. en kısa zamanda görüşmek dileğiyle. allaha emanet oll

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim