Evet hadiseler ya zatında güzedir veya neticeleri itibari ile güzeldir. Bizler zatında olan güzelliklere alel re'si (başüstüne) diyoruz ama şer gibi görünen fakat hakikatte hayra vesile olan hadiselere maalesef nazarı hikmetle bakmıyoruz.
Ne güzel demiş İbrahim Hakkı Hazretleri
Hak şerleri hayreyler
Zannetme ki gayreyler
Arif onu seyreyler
Görelim mevla neyler
Neylerse güzel eyler
Bence D şıkkı bu satırlarda.
Genç Muhabbet
GÖNÜL BAHÇESİ
Okuyunca insanın hep D şıkkı olası geliyor. Doğrusuda bu zaten. Sinirden öfkeden kim ne kazanmışki.
Hoşgörülü olmak her şartta çok önemlidir. Bu hem kendimize kazanç hemde çevremize negatif elektrik vermeyerek onların yaşamlarını ve psikolojilerini düzgün tutmaya vede onlarıda hoşgörülü davranmaya sevk ederek mutluluk zincirini genişletir.
Neticede sabırlı olmak, kalp kırmamak ve hoşgörülü olmak vede olumsuzluklarda bile sakin duruşumuzu koruyarak Hayır ve şerrin Allahtan olduğunu düşünerek ve olaylara o gözle bakmak , zaten bir Müslümanda olması gerekendir.
D şıkkı olması için önce benim evlenip birde cıtı bıtı bir kız çocuğum olması gerekir..Birde benim mizaçıma ters kesinlikle ben çocuklara kızamam :))
ama harika bir yöntem çoşkun abim paylaştığınız için çok sağolun..
sevgili doslar islamın 6 şartından biri HAYIRDA ALLAHTAN ŞERDE ALLAHTAN EGER BİR MÜSLÜMANIN GÖZÜNDE SEVENDE SÖVENDE AYNI OLMASSA (allahın kulu olarak) kamil iman sahibi olamaz çok güzel bir konu,
burada Ahmet karadağ kardeşimizin bir formunda bahsettiği gibi kendimizi karşıdaki insanın yerine koyarak söz fiil ve tüm davranışları değerlendirmek lazım diye düşünüyorum. selamlar
Allahın rahmetinden ümit kesmek dalalettir.
Dostlar,
Zaten ne yaprsak yapalım sonunda sığındığımız son nokta Allahın rahmeti değilmidir ?
Selamlar saygılar
Selamün aleyküm "orhan abi" .Ellerine sağlık böylesine güzel bir yazıyı yazdığın için.Allahın rahmet kapısı sonsuzdur.Ondaki rahmete merhamete şükürler olsun... tek sığınağımız odur. bu günahkar halimizle yüzümüz olmayarak ona el açar ondan af dileriz...Allah razı gelsin senden "orhan abi" Allaha emanet olun ve bizleri de ona emanet edin....
Selamün Aleyküm Abilerim yazdıklarınızın hepsi doğru sizleri destekliyorum.Benim de söylemek istediklerim var mutlulukhakkında...bence gerçek mutlulukAllahu tealayı bulmaktan geçer diye düşünüyorum.Allahıbilmeyen biri hayatın fani güzelliklerinde belli bir zaman mutlu olduğunu sanır fakat zaman geçince;bu mutlulukların kendisini tatmin etmediğini mutluluğunun geçiçi olduğunudüşündüğü zaman gerçekten mutlu olmadığını anlar diye, düşünüyorum ben... Diyorum ya zaten gerçek mutluluk allahı bulmaktır.Allahu tealayı bulduktan sonra o insan gerçekten mutludur....allah ile birlikte maneviyatındaki boşluğu doldurur allah sevgisi de gerçek mutluluk da .....ben gerçekten mutlu olduğuma inanıyorum...fazla gevezelik yaptım kusuruma bakmayın... allaha emanet olun bizleride ona emanet edin.....
Aleyküm selam kardeş,yalnız tanıyamadım afedersin.
HOŞ GELDİN TATLI İNSAN
YAZDIKLARIN ÇOK DOĞRU
"""O'NU BULAN NEYİ KAYBETMİŞ O'NU KAYBEDEN NEYİ BULMUŞ Kİ?"""
ALLAHA EMANET OL.
Selamün Aleyküm "osman kardeş" çok güzel bir yazı ...yazdığın için çok teşekkür ederim ..bizler bolluk içinde yaşarken yaptığımız israfların farkında bile değiliz çok yazık ...allahu teala bize nimetlerini sunmuş karşılığını da bekler bizde bize vermiş olduğu tüm nimetler için allaha sonsuz şükürlerimizi ve dualarımızı eksik etmeyelim... Allaha emanet olun bizleride ona emanet edin....
Selamün aleyküm "orhan abi"ben hatice .....geçmiş olsun orhan abi inşallah allahın şafi ismiyle çabucak iyileşirsin... senin ve oradakilerin miraç kandili mübarek olsun .....allaha emanet olun bizleride ona emanet edin........
Çok güzel bir yazı osman kardeşim. Paylaştığın için teşekkür ederim.
Allah razı Olsun
Çok güzel bir yazı Allah razı olsun paylaştığın için
Bu konu Gözyaşı gecelerinde Haşim Akten Hocanın ağzından alıntıdır.
Coşkun abi çok güzel bir hikaye, insana güzel mesajlar veriyor,
Zaten erdemlik ve olgunlukta bunları başaran değilmidir...
allah razı olsun çoşkun abi...
Güzel bir paylaşım olmuş,teşekkürler coşkun.
OLMAZ
Kötü Düşüncelerden Arınmanın Yolu
Çok eski zamanlarda bir adam krala gidip,
kötü düşüncelerden kendini nasıl arındıracağını sordu.
Kral ona ağzına dek zeytinyağıyla dolu bir
fıçı verdi, bu fıçıyı kentin bir kapısından öteki kapısına dek bir damla yağ
dökmeden taşımasını emretti:
“Eğer bir damla yağ dökersen başın
kesilecek!”
Adamın yanına kılıçlı iki gözcü verildi,
bunlar bir damla yağ dökülür dökülmez başını uçuruvereceklerdi.
Bir pazar günüydü, kentin her yanı satıcı
tezgahlarıyla, insanlarla doluydu, adam fıçıyı taşıyarak yürüdü. Hem de ne
dikkatle... Bir damla yağ dökülmedi.
Saraya döndükleri zaman kral “Peki, kentte
ne var ne yok, kimleri gördün?” diye sordu.
Adam bu soru karşısında çok şaşırdı ve
“Hiçbir şey görmedim efendim” dedi. “Aklım fikrim yağdaydı.”
Kral bu yanıt karşısında kötü
düşüncelerinden arınmak isteyen adama şu yanıtı verdi:
• “Şimdi kötü düşüncelerden arınmanın
çaresini buldun işte” dedi. “İnançlarına da, fıçıdaki yağa baktığın dikkatle
bak.
O zaman hiçbir şey seni kötü düşünce sahibi
yapamaz.”•
gökhan üstad mükemmeldi.....
firaset resmini imzam yapabilirim de mi ? benim için anlamı çok büyükte..
Şako sen bizi yoldan çıkaracaksın gibi... tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-wink [Eksik eski medya kaydı]
Çok bilinen bir hikaye, ah bir de çayla bisküvi olsaydı okurken...Devamını bekliyoruz.
Kusura bakma abi anlamadım https://smilies.sofrayt.com/fdm/no2 [Eksik eski medya kaydı]
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.