Basından Nizip Haber

Vatandaştan İçme Suyuna Tam Not

Nrt Üye
Resim kaynağı
NRT Haber Ekibi dün Karşıyaka Mahallesi, Menderes Mahallesi, İstasyon Mahallesi ve Hafızpaşa Mahallesinde gezerek mahalle sakinlerine içme suyu ile ilgili her hangi bir sıkıntı olup olmadığını sordu. Görüşlerini belirten mahalle sakinleri son 4 yıldır içme suyu ile ilgili her hangi bir sorun yaşamadıklarını belirterek içme suyunun kesintisiz olarak temiz ve sağlıklı bir şekilde aktığını söylediler. Daha önceleri içme suyunun sıkıntılı olduğunu belirten mahalle sakinleri, Belediyenin tankerle su getirdiğini ve vatandaşların su alabilmek için sıraya girdiklerini söyleyerek ancak şimdi böyle bir sıkıntımız yok, evlerimize ulaşan içme suyu sayesinde rahat ettik şeklinde görüşlerini sundular. Bu konuda bir diğer açıklamada eski İmar Müdürü Latif Karadağ’dan geldi. Karadağ, biz 2004 yılının Mart ayında göreve başladığımızda ilçemiz genelinde 23 mahallede içme suları bir gün var, bir gün yoktu, İlçenin önemli bir kısmında ancak gece yarısından sonra içme suyunun verildiğini hatırlatan Latif Karadağ, biz bu sıkıntıları gidermek için Nizip Belediyesi olarak kaçak dedektör yardımıyla ve su ekibinin gece gündüz çalışmaları sonucunda 4 bine yakın kayıp kaçak su bulduklarını belirtti. Tespit edilen kaçak suların yıllardır boşu boşuna akarak Milli Ekonomiye zarar verdiğini hatırlatan eski İmar Müdürü Latif Karadağ, ancak şuan ilçenin tamamında günün 24 saati suların aktığını ve herhangi bir sıkıntının kalmadığını sözlerine ekledi. Devamı İçin Tıklayınız...
hekimdereli Üye
latif karadağ bey siz bu memlekette 5 yıl imar müdürlüğü yaptınız. sizden öncekiler yirmi yılda şehrin tamamına su veremedi siz nasıl olurda 5 yılda 24 saat su verdiniz bunun sırrı nedir açıklarsanız sevinirim.
mustafa gez Üye
Tabiki özverili bir çalışmayla
secretgarden Üye
pardon anlamadım içme suyu derken musluktanmı içiyosunuz suları??
yaren Üye
secretgarden;162426 wrote:pardon anlamadım içme suyu derken musluktanmı içiyosunuz suları??
evet bizim buranın suyu fırattan gelip arıtma tesisilerinde arıtılır ve içme suyu olarak kullanılır pardon ama siz nerde yaşıyorsunuz
mehmet karakaş Üye
secretgarden;162426 wrote:pardon anlamadım içme suyu derken musluktanmı içiyosunuz suları??
................:)
müslüm akpek Üye
Son toplantıda Sayın Latif beyle uzun uzun sohbet imkanı bulduk, içme suyu şebekesinin içler acısı durumunu anlattı borular o kadar eskimişki 4binin üzerinde patlak su borusu tamir etmişler, bu patlaklar tamir edilince basınç artıyor artıncada bu sefer eski borular zayıf yerlerinden yine patlıyor, yani tamir ekibi gece ellerinde dedektörlerle patlak tespiti yapıyor gündüzde tamirat, işte bu şekilde çok büyük bir çalışma neticesinde Nizip'e sağlıklı su verilmeye başlanmış, hatta Belkıstan gelen su artık yeterli olmaya başladığından Karpuzatan ve diğer artezyenlerden su alınmamaya başlanmış, bu çok büyük bir başarı öyküsüdür. Sayın Latif Kardeşimize ve ekibine ben Nizip halkı adına çok teşekkür ederim. Secretgarden evet doğru duydun çeşmeden su içebilirsiniz ama dikkat edin binanızda su deposundan gelmesin su.
secretgarden Üye
bizim bina sehir suyu değilmiş depo dediler bana yanlısmı duydum acaba.. bu arada ben suyu hazır alıyorum ama bu bi alıskanlık her oturduğum sehirde hep hazır aldım
coskun Üye
Şehir içme suyumuz çok temiz ayrıca rivayete göre cennetten besleniyor. Damacanadan vazgeçin.
müslüm akpek Üye
Su depodan geliyorsa asla içmeyin.
boroboro Üye
nizip in içme suyu bana göre saglıklı ve içilebilir..g.antep te şebeke suyu içemıyordum ama.nizipte bi sorun yok ..ben içiyorum...:)
doganesmeray Üye
sanki daha önce geldiğim yıllarda şebeke suyu daha saf ve güzeldi. ama en son yazın geldiğimde içerken suda buruk bir tat hissettim. yoksa benim ağzımın tadımı yok :)
sakalli0727 Üye
dogan sen hangi gün ve tarihte ictiysen tarihi yaz ben müfetti$ falan göndercem tahliller gecmisteki arsivleri cikartiririm:) arkadasalr nizibin fevkani mahallesi ve akevlerin suyu daha soguk ve daha güzeldir ancak diger mahallerdeki sular ise biraz daha ilik tir fevkani mahaleesi ve cevresinin suyu karpuzatandan digerlerininkide firattan gelmektedir cünkü karpuzatanin suyu nizipe yetmiyor
Kasım Böler Üye
Yaklaşık 1 ay gibi bir zamandan beri belkıs içme suyu tesisleri haricindeki tüm kaynak ve kuyular durdurulmuştur, İlçemize şu anda sadece belkıs içme suyu tesislerinden su pompalanıyor, kaçakların onarılmasıyla Belkıstan gelen su 24 saat esasına göre tüm ilçeye aynı anda su verilmek suretiyle Nizip'e fevkalede yeterli olmaktadır.
teminajans Üye
ya arkadaşalr çok özür ma ben burda deridmi söylesem belki inanmyacaksınzı bu kadar yorumdan sonra fırat mahallesinde (açık adres verebilirm) oturuyorum 3 yıl oldu bırakın suyu şebeke bile yok ben suyumu yaklaşık 200 metre yoldaki şebekenden alıyorum ve sular devamlı akmıyor (belki ucra noktadayız ondanmı acaba)
Kayitsiz Üye Üye
geçen yerel bir gazetede ab destekli hibe parayla nizip in yeraltı şebeke sistemini komple değiştireceklerini yazıyordu. 10 tane millet vekilimiz var ama 1 belediye başkanı kadar çalışmıyorlar.
mustafa gez Üye
Kayitsiz Üye;162685 wrote:geçen yerel bir gazetede ab destekli hibe parayla nizip in yeraltı şebeke sistemini komple değiştireceklerini yazıyordu. 10 tane millet vekilimiz var ama 1 belediye başkanı kadar çalışmıyorlar.
evet dogru duymuşsunuz inşallah en kısa zamanda yapılmaya başlanacak.şebeke boruları eski oldugundan yüksek basınçlarda kaçaklar meydana geliyor.şuanda da suda herhangi bir sıkıntımız yok 24 saat suyumuz akıyor 3veya daha yüksek katlara dahi su çıkıyor

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim