Genç Muhabbet

Antepte deniz olsaydı

nizip27700 Üye
Bu yazı bana mail yolu ile ulaştı. Çok beğendiğim bu yazıyı sizlerle paylaşayım diyerek siteye ekledim. Bakalım sizlerde beğenecekmisiniz ?? ANTEP'TE DENİZ OLSAYDI… Önce sahilde bir koşu ardından denize karşı katmerli,sucuklu yumurtalı , küncülü ekmekli kahvaltılar yapılırdı… Tabi ki vazgeçilmez olan ,Pazar günleri sahilde mangal keyfi olurdu… İstanbul bugün ki İstanbul olmazdı , İskenderun,Hatay,Dörtyol ve Mersin ekonomileri çökerdi… Olimpiyatlarda çütdepik diye bir branş olurdu… Mangal dumanından gemiler birbirine girerdi… Denizi 100. yıl parkının içinden geçirirlerdi… ANTEP'TE KIYAMET ALAMETLERİ Pide fırınlarının iflas etmesi... Dana eti kullanımının yaygınlaşması… "Sahre" yerine "Barbekü Partisi" teriminin kullanılması… Çiköfte yiyen Antep'linin ,"Ağzım yandı , çok acıymış." demesi… Fırının yanında kasap bulunmaması… Ataşın yetmemesi… Balık etiynen yapılmış "Eşgili Ufag Küfde" ANTEP YEMİNLERİ Aha şu çay kimi ganım agsın kine… Uşaklarım döşümde baazlansın kine… Mabalın boynuma !!! Ben heç eyle ham hanek edermiyim yav… La yalan söyleysem yurdum yuvam daalsın , han evim harap olsun.Daha ne deym ağam… Dinim hakkı uçun , beyle beyle oldu… Yalan söyleysem sabaha çıkmıymm… Şu namet son yiyişim ossun ki…. Yalanım varsa şordan şoora getmek nasip olmasın… Laa eğer üfürüysem nikahım getsin , artı ne deym saaa… Gardaşım sallıysam , rahmatlık anam gabrinde dombalak aşşın , tamam mı * * * Antep'liyik Demek Için ; 1) Lahmacunu Ekmeen Arasına Dürüm Edip Yimelisin.... 2) Havlaynan Yeşil Soğan Yimelisin.... 3) Bekmezle Yoğurdu Garıştırıp Fakıbeyni Yapmalısın.... 4) Pazar Günü Başpınar'a Getmelisin... 5) Masaya Eşyaları Koyup,Savanı Serip Yerde Oturmalısın... 6) Gavaklaa Küfte Yoğurmaya Getmelisin... 7) Arişten Gorukları Toplayıp Terleme(Eşkili) Yapmalısın.... 8) Çocukken Ticarete Atılabilmeli Meyve Sandığını Ters Çevirip Çekiliş Yapmalı ( Ya nasip ) Yada Leblebi Tozuynan Eşki Yapıp Satmalısın...(Sonra Kardeşini Kovalamlısın O Da Düşüp Kaşını Yarmalı Abim İçin Söyledim.:))) 9) Doktora Ağrıyı Anlatırken ''Şuram Balkıy'' Demelisin... 10) Polise İfade Verirken ''Ağam Hırhız Gapıyyı Gangırtıp Girik'' Demelisin... 11) Çocukken Gülle Oynayıp Deerme Çevirmelisin.Futbol Oynarken Hem Galleci Hem Oyuncu Olmalısın:)Maç 5'de Devre 10'da Biter Olmalı. Ayrıca Gurbette bulunan Nizipliyi ve Antepliyi nasıl tanırsınız diye daha önce başlık açmıştım. İlginç tesbitleri görmek ve okumak isteyenler bu linke tıkladığında okuyabilirler... https://nizip.com/forum/konu/13868?page=1
fsoyarik Üye
Kahvede otururken 3 sandalye kulanmazsa kıyamet alemeti olur
boroboro Üye
ANTEP'TE KIYAMET ALAMETLERİ Pide fırınlarının iflas etmesi... Dana eti kullanımının yaygınlaşması… "Sahre" yerine "Barbekü Partisi" teriminin kullanılması… Çiköfte yiyen Antep'linin ,"Ağzım yandı , çok acıymış." demesi… Fırının yanında kasap bulunmaması… Ataşın yetmemesi… Balık etiynen yapılmış "Eşgili Ufag Küfde" cidden kıyamet alemetleri arasında sayabılıriz bunları...:)
ibrahim Üye
abdurrahman abi ellerine sağlık hakikaten güzel olmuş abi... kıyamet alametleri tam uymuş cukkk diye:)
doganesmeray Üye
biz antepliler olarak zevkimize düşkün insanlarız. onun içindir ki haftanın altı günü çalışır yedinci ğünü o paraları yeriz :)
hayri murat bakırcı Üye
doganesmeray;160495 wrote:biz antepliler olarak zevkimize düşkün insanlarız. onun içindir ki haftanın altı günü çalışır yedinci ğünü o paraları yeriz :)
Hatayda GAZİANTEP'lileri kıskanırlar yaw biz çalışıyoz hatay'ın dışına çıkamıyoz diye adamlar taa GAZİANTEP'den geliyor hafta sonu tatili yapıyorlar diye...:)
doganesmeray Üye
cadde27;160515 wrote:Hatayda GAZİANTEP'lileri kıskanırlar yaw biz çalışıyoz hatay'ın dışına çıkamıyoz diye adamlar taa GAZİANTEP'den geliyor hafta sonu tatili yapıyorlar diye...:)
aynı şey burdada var cadde imreniyorlar vallahi..
sakalli0727 Üye
abdurahman abi tebrikler gene döktürmüssün.cok guldurdun gene ALLAHTA SENI GÜLDÜRSÜN FATIH ABININ 3 SANDALYE OLAYI BANADA DOKANDIGI ICIN PEK GULEMIYCEM:)BENDE ÖYLE OTURURDUM GÖZLEMLER SÜPER
müslüm akpek Üye
40 Senedir Nizipten ayrı yaşıyorum ama yukarıdaki anlatılanlara şaşılacak derecede benziyorum, bende 3 sandalyede otururum.
doganesmeray Üye
Antep'liyik Demek Için ; 1) Kahkeyi Ekmeen Arasına Dürüm Edip Yimelisin.... 2) Havlaynan Yeşil Soğan Yimelisin.... 3) Bekmezle Yoğurdu Garıştırıp Fakıbeyni Yapmalısın.... 4) Pazar Günü Başpınar'a Getmelisin... 5) Masaya Eşyaları Koyup,Savanı Serip Yerde Oturmalısın... 6) Gavaklaa Küfte Yoğurmaya Getmelisin... 7) Arişten Gorukları Toplayıp Terleme(Eşkili) Yapmalısın.... 8) Çocukken Ticarete Atılabilmeli Meyve Sandığını Ters Çevirip Çekiliş Yapmalı Yada Leblebi Tozuynan Eşki Yapıp Satmalısın...(Sonra Kardeşini Kovalamlısın O Da Düşüp Kaşını Yarmalı Abim İçin Söyledim.:))) 9) Doktora Ağrıyı Anlatırken ''Şuram Balkıy'' Demelisin... 10) Polise İfade Verirken ''Ağam Hırhız Gapıyy Gangırtıp Girik'' Demelisin... 11) Çocukken Gülle Oynayıp Deerme Çevirmelisin.Futbol Oynarken Hem Galleci Hem Oyuncu Olmalısın:)Maç 5'de Devre 10'da Biter Olmalı.
KILIÇ27 Üye
ANTEP'TE DENİZ OLSAYDI… Önce sahilde bir koşu ardından denize karşı katmerli,sucuklu yumurtalı , küncülü ekmekli kahvaltılar yapılırdı… Tabi ki vazgeçilmez olan ,Pazar günleri sahilde mangal keyfi olurdu… İstanbul bugün ki İstanbul olmazdı , İskenderun,Hatay,Dörtyol ve Mersin ekonomileri çökerdi… Olimpiyatlarda çütdepik diye bir branş olurdu… Mangal dumanından gemiler birbirine girerdi… Denizi 100. yıl parkının içinden geçirirlerdi… ANTEPTE DENİZ OLSAYDI (Tecrübeler) 1:insanlar maddi olarak,güçlenirdi( ana ,baba, kardaş, vs tanınmaz menfaat düşkünü olurdu) 2:insanlar rahat olurdu( ahlak kuralları değişir,rahatlık uğruna yapılan şeyler normal karşılanmaya başlardı) 3:insanlar daha çok eğlenirdi( diskolar barlar açılır,antep sokaklarında mayolu bikinili kızlar gezer,düşünemiyorum bile gerisini) 4:kültürümüz genişlerdi(olan kültürümüzde gider,yerine yeni yeni kültürler gelir, kızlara akşam 12 den sonra dışarı çıkmak normal gelirdi) 5: daha neler neler( ben antebimi olduğu gibi seveyim. taşı kırmızı kepir toprağı, insanın içini burkan o mahcubiyet ifadesi, hele o sıcak kanlılık, ..................
nizipli_mehmet Üye
abı emegıne saglık valla çok guzel olmuslar...
secretgarden Üye
ANTEPTE DENİZ OLSAYDI (Tecrübeler) 1:insanlar maddi olarak,güçlenirdi( ana ,baba, kardaş, vs tanınmaz menfaat düşkünü olurdu) 2:insanlar rahat olurdu( ahlak kuralları değişir,rahatlık uğruna yapılan şeyler normal karşılanmaya başlardı) 3:insanlar daha çok eğlenirdi( diskolar barlar açılır,antep sokaklarında mayolu bikinili kızlar gezer,düşünemiyorum bile gerisini) 4:kültürümüz genişlerdi(olan kültürümüzde gider,yerine yeni yeni kültürler gelir, kızlara akşam 12 den sonra dışarı çıkmak normal gelirdi) 5: daha neler neler( ben antebimi olduğu gibi seveyim. taşı kırmızı kepir toprağı, insanın içini burkan o mahcubiyet ifadesi, hele o sıcak kanlılık, ..................[/quote] vaaay bee bi deniz bu kadar değiştirebiliyomus memleketi demekki ilginç bi yaklasım!!! ben deniz aşıgı bir insanım ve benim o iyot kokusu moralim bozukken bile psikolojimi düzeltmeye birebir.. valla bence Nizip te deniz olsaydı süper olurdu:)
dilruba Üye
Abi çok hoştu valla bi kere daha iyi ki antepliyim iyi ki nizipliyim dedim :) bu arada gizlibahçe nizipte deniz yok ama baraj var az ötede :)
secretgarden Üye
en azından baraja gidiyim bari :))
Mgyc Üye
çok güzel bir yazı olmuş ellerinize sağlık. antepe deniz gelir siyasetçilerimize söylersek:-)
Mustafa Bilici Üye
antepte deniz var sayılır yanlız antepi zeugmaya taşımak lazım azcık..:) emeğine sağlık abi çok güzel bir paylaşım olmuş..
vuslat Üye
antepte yok nizipte var kim heyrini görmüş. yanına bile yaklaştırmılar sit alanımı neymiş

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim