Belki çoğumuzun farkında bile olmadığı bir güç var burada. Bunun farkına varmış olmak beni gerçekten heyecanlandırdı. Günlük yaşamın ne yanına baksanız bakın, her yanda kokuşmuşluklar, insanı dumura uğratan ilişkiler, dengesizlikler, çirkinlik adına ne varsa her yanımızda kol geziyor. Bu anlattıklarımın fazlasını, iyi bir gözlemle sizlerde tespit edeceksinizdir eminim ki.. Bu sitenin varlığını öğreneli 2 ay oldu. Doğrusunu isterseniz bu tür sitelerin toplum için pek bir fayda sağlamadığını düşünürdüm. Ancak sizleri izlemiş olduğum 2 aylık süreçte, bir heyecan sardı içimi.. Genelde insanımızda kendini küçük görme gibi bir rahatsızlık vardır. Hele bu kırsal yerleşim yerlerinde kendini daha bi net gösterir. Görüyorum ki, burada insanlar kendi birikimlerinin farkında, öz güven eksikliği yok. Herkes, bir şekilde kendine ait ne varsa en samimi duygularla paylaşıyor. Bir ağabeymiz liselerin durumunu ele alıyor. Bir kardeşimiz duygusallığını paylaşıyor, bir arkadaşımız Zeugma paralarından bahsederken bir diğeri Ermeni meselesini taşıyor gündemimize…ve daha nice bilgi paylaşımına yönelik yazılar var.. Kendine güvenen ve belli birikimleri olan insanlar.. Paylaşmak istiyor insanlar bilgeliklerini, en yalın haliyle. Bir enerji oluşmuş durumda. Bilmem bu enerjiyi günlük yaşamda ne kadar verebiliyoruz çevremize? Diliyorum ki; bu oluşturulan, bilgelikle donanmış enerjiyi günlük yaşamda da çevremizle paylaşalım.. Büyüklerimizin daha bi duyarlı daha bi gayretli olması gerek tabi; bize el versinler tecrübeleriyle. Doğrularını anlatsınlar; yanlışlarına inat.. Geleceğe bir şeyler bırakmak için, başka hangi etkinlikler yapılmalı? Sorusuna etkin cevaplar bulmalılar. Bu site editörlerinin daha farklı girişimlerde bulunarak, sesimizi daha da yükseltebileceklerine inanıyorum. İşte şimdi aklıma geldi; yapıldı mı bilmiyorum ama, açık bir davetle herkesin katılabileceği bir yemek daveti veya şiir yarışmaları.. Şiirde birinci olan için küçük bir hediye. Düşününce ne çok şey geliyor insanın aklına. İşte meydan, atta var meydanda. Öyleyse sürelim atlarımızı güneşin baktığı yöne ki; güneş batmasın. Yaşıtlarım, ömrünün en delişmen çağındalar şimdi. Tutsalar dünyayı avuçlarında, ve sıksalar dünyayı un ufak edecek kadar güçlü olduklarını bilmeliler. Bu bilgelikleri yorumlayarak, devr alma çağında olduklarının farkındalığını hissetmeli;iliklerine kadar. (Nefsimede yolluyorum bu satırları) Gençler bizim geleceğimiz. Belki çakmak çakmak gözlerle okuyorlar bu satırları. Bilin ki; gelecek sizler için daha da iyi olacak. Bizlere ve bizden öncekilere güvenin. Bizler, terörün oluk oluk kan akıttığı, ekonomik krizlerin yıprattığı, maddenin ruhları alıp attığı bir kuşağız. Yine de buradayız yine de yanınızdayız; en duru, en güçlü, en sevdalı halimizle. Büyüklerimiz, eli öpülesi ağabeylerimiz, Nizip aydınları.. Her yazdığınız, yaptığınız, her söylediğiniz bizim için bir örnek. Haberiniz ola.. Ektikleriniz hasada durmaya yüz tutar bir gün. SEVGİ, SAYGI, MUHABBETLE KALIN .
Site ve Üyeler Hakkında
Nizip.comda Varolanın Farkındamısınız?
Kardeş öncelikle hoş geldin diyorum. Yazında belirtmemişsin , Nizipli misin değil misin bilmiyorum. Ama sitemize bu şekilde ilgi göstermenden gerçekten hoşnut kaldım. Bu siteyi girdiğine göre interneti kullanıyorsun demektir. Kullandığını tahmin ettiğim için şunu da gözlemlemişsindir elbet: Bu türden forum sitelerini genelde genç arkadaşlar kurar ve yönetici takımı genelde gençlerdir. Ama bizim sitemizin üyeleri 7’den 77’ye herkestir. Öyle ki, zaman zaman üyeler bir araya geldiğimizde görüyoruz ki dedemiz yaşında üyemiz de var, babamız yaşında da, abimiz yaşında da, yeğenimiz yaşında da...Bu forum sitelerinde pek rastlanır birşey değil. Diğer taraftan etkinlikler hakkında bir iki şey yazmışsın. Tabi ki bir çok etkinlik gerçekleştirdik. Eğer bir ara vaktin olur da resim bölümüne bakarsan etkinliklerimizde çekilen resimleri görebilirsin. Hoş ifadelerin ve düşüncelerin için biz teşekkür ederiz. Saygılar..
Ozancabir hayat dostum,.
Hoş geldin.Ve öyle görüyorumki gerçekten çok hoş gelmişsin..
Selamlar saygılar.
Ozan bey Baraklı ve tüm Baraklılar gibi gönül adamı. Bunu daha önceki yazılarından da anlayabilirsiniz. Eminim ki Nizip, Barak gibi değerlerimizin öne çıkmasında, tanınmasında emeği olacaktır. Hoş geldin kardeş..
Ozanca bir hayat sürdüğü yazının ahenkinden belli gerçekten..
Bu yazın ile gönlümüze yer ettin kardeş aramıza tekrardan hoş geldin. .
Ve sana bu şiiri armağan ediyorum....
Kimi acıları ozan
Kendi yaratır
Oturur bir güzel çoğaltır
Çoğaltan ozansa
Tartışmasız
O doğrudur .
HOŞGELDİN KARDEŞ Resmi aç
Hoş geldiniz,inşallah güzel konularınız ve yorumlarınız ile ciddi paylaşımlar yaparız.
hos geldiniz. yazınız benide cok etkiledi. paylasımınız için tesekkurler.
Nizip.com üyesi olmak ayrıcalıktır.
klavyendeki tuşlara kurban olayım senin :)) .
sağol gerçekten bir ayrıcalıktır...
.
ozan kardeş konuda çok haklısın, Nizip.com ve bu ortamdakiler gerçektende çok değerlidir,
özellikle ben ayrı kaldığım zamanda bunu çok daha iyi anladım.
Hatta rüyama bile girmişti yani rüyamda huzeyfeye uçuyordum :-)).
Sana bi uçarsam görürsün rüyayı metal elementi.... Resmi aç
Arkadaşlar amacımız gönüllü bir topluluğun şirin ilçemizde ses getirecek bir birlikteliğe imza atmasıdır. Gördüğünüz gibi tamamen gönüllü ve boş zamanlarını ilçesinin tanıtımına harcayan, bilinmeyen değerlerini ön plana çıkarmaya uğraşan seviyeli arkadaşlarla beraberiz. .
Gönül istiyorki daha fazla katılım olsun, insanlar harcanan emeğe en azından teşekkür mesajları yazarak, araştırma yapan kişiyi teşvik etsinler. Öyle çok konu varki araştırılacak anlatamam, kimle konuşsak farklı projeler çıkıyor ortaya ama zamanımız buna yeterli değil. Bilgi birikimimizde sınırlı olunca daha ilerilere gitmekte zorlanıyoruz. .
Umarım bu mesajım yerlerini bulur ve konusunda uzman arkadaşlar gerek kütüphanemize gerekse de forumlara hatta resimlere ekleme yaparlar. .
Birkaç gönüllü arkadaş zaman zaman tıkanıyoruz. Bu nedenle sizlerinde katkıda bulunmasını bekliyoruz..
Neler üretebiliriz ? Araştırılmadık neler var ? .
Ya abicim sıkıldım valla yaaaaaa... Bana da bir görev ver... Mesela şöyle bir araştırma konusu felan.... Hani diyorum belki kendimi ıspatlamış olurum,dimi yani...?
Huzeyfe hadi ben sana vereyim bi görev...tabiki admin abimizde onaylarsa.
Nizip çayının doğduğu yeri ilçemize gelene kadar nerelerden geçtiğini araştır vede bunları fotoğraflarla belgele.
Huzeyfe Kambersiz düğün olmazmış :) Metal doğru söylüyor ve dahası Organizedeki arıtma tesisinin fotoğrafları ve röportajı lazım..
Hadi bakalım sıkıştın :).
Gerçekten iyi bir çalışma olur benim de düşüncemdi ama işte düşman sahibi olmak var :)).
ama huzi sen sanal birisin sorun olmaz eğer yardım istersen bayramda 9 gün tatilim var o arada bende fotoğraf çekerim sana mail atarım sende birleştirirsin bulduğun bilgilerle....
saygılar..
TÜM DOSTLARA SELAM OLSUN. YAZDIKLARINIZLA, NİZİP İNSANININ TÜM RENKLERİNİ YANSITMIŞSINIZ. ÜZERİNDE YOĞUNLAŞMAMIZ GEREKEN KONU; HAYATI ÖNEMSEMEK VE KÜÇÜMSEMEMEK KENDİMİZİ, DEĞERLERİMİZİ...
SAYGI VE MUHABBETLE.
alıntı:
"quote" admin demişki:
Huzeyfe Kambersiz düğün olmazmış :) Metal doğru söylüyor ve dahası Organizedeki arıtma tesisinin fotoğrafları ve röportajı lazım..
Hadi bakalım sıkıştın :).
.
Hah haaaaaay....Bundan kolay ne var.....
.
Bundan kolay ne varsa başla o zaman çalışmalara, ama sakın bizlere organizeden bir iki fotograf çekip gelmeyesin,.
Nizip çayının doğduğu yeri (özellikle fotografı olsun), geçtiği bölge ve köyleri, organizeden önceki ve sonraki hali, ve de arıtım çalışmalarının son hali durumu, Nizip köylerindeki çayın durumu ve köylülerin düşünceleri vs vs....
hadi elini çabuk tut tamam mı? en kısa zamanda bizleri konu hakkında bilgilendirki seni çabuk everelim :-)).
.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.