1.her mahalleye ilaveten bir cöp konteyneri daha konulsa .
o konteynira sadece kagit.karton atilsa,
1 ton kagitttan 16 büyümüs cam agacini kesilmekten kurtarir hemde belediye icin güzel bir kazanc kapisi olur.
kagit fabrikasi en az 5 kisiyi daha istihdam eder.
pilot bölge olarak öncelikle bir mahalle secilebilir,
2.fakirler icin ve ramazanda birlik beraberlik icin A$EVi
3.sehit aileleri icin ayda bir kez evlerinden alarak sorunlarini dinleme yemek verme
4.yaslilari evlerinden en az ayda bir kere alarak yemekli toplantilar sorunlari dinleme(yaslilarimiz tanidiklarini göörmus eski günleri yaad ederler)
bu toplantilar örnegin osmanli parki kafesinde düzenlenebilir
Sorunlarımız Önerilerimiz
belediyeye öneriler sunalim
güzel düsünmüssün geri dönüsüm kutuları olsun özellikle
bunlar yapılması muhtemel olan seyler zaten geri donusum kutusu falan daha önce gundeme gelmişti sehit aileleriyle ilgili olanda kişilere kalmış sonuçta.
Nizip'in ve Nizip'lilerin ihtiyaçlarına cevap verebilecek, tiyatro, sinema, konferans salonu ve sergi sarayını kapsayacak komple kültür sitesi yapılsın...
Ben iskenderun'da yaşayan bir Nizipliyim.İskenderun'un mahallelerinde,çaddelerinde ve sokağında hiç bir zaman seyyar satıcı göremezsiniz.Semt bazarları vardır,herkes alışverişini semt pazarlarından yapar.Senelik izinlerne Nizip'e geldiğimde sabahları seyyar satıcı sesinden bazan uyuyamıyaruz.Hele birde son senelede arabalara megofon takarak bağırıyorlar,bu görüntüler hiçte hoş bir görüntü olmuyor.Nizip'e yakışır bir şekilde mahallelere haftanın belirli günlerinde semt pazarları kurulursa bana göre daha iyi olur.
Aynen çok iyi fikir semt pazarları birde nizipin bir büyük yerine yüzme havuzu yapılsa kızlar ve erkekler için ayrı yani belediye açsa çok güzel olur belirli saatlerde açık olsa dimi
cok guzel bir düşünce temizlik yandanda iyi olur gelir yanındanda hadi hayırlısı
bence belediyeden önce buranın halkına iş düsüyo heryer çöp bizim binaların kenarları çöpten geçilmiyo iyi herkes eline geceni atsın sağa sola belediyede temizlesin ne güzel.. bence yasaklar getirsin belediye önce öyle eline geceni asağı savuramazsın diye..çöplerini sokaga cevreye atanlara agır cezalar gelse keske benim balkonumda ne ararsan var mandalina kabukları biber domates cok sinirlendim gene ya ben mecburmuyum temizlemeye baskasının attıgı çöpleri ben gayet saygılıyım evimde cöpüm var içine atıyorum poseti baglıyo kapıya bırakıyorum saatinde.. bugün çok doluyum ben ya patlamamak için sıkıyorum kendimi halı cırpanınımı ararsınız (hangi devirdeyiz) gece 12 de süpürge calıstıranmı apartmandan patır kütür inenmi ama ne patırtı yani!!! önce insanlar toplu yasama kurallarına uymalı ben herseye dikkat ediyorum çünki kimseyi rahatsız etmek gibi bi hakkı kendimde görmüyorum ama benim gibi duyarlı olmayan insanlar var ben cok gerildim iyice:(
müstakil eve taşın..rahat edersin..apartmanda yaşamayı bılmeyen insanlar hala var..
bi dakka niye ben müstakil eve tasınıyorum bence apartmanda oturmayı bilmeyen insanlar esas müstakil eve tasınmalı..boroboro;157940 wrote:müstakil eve taşın..rahat edersin..apartmanda yaşamayı bılmeyen insanlar hala var..
Belediye önce fatih sultan mahallesinin kanazilasyon ve asfalt işlerini yapsın sonra tiyatro,sinema kütüphane (vs.)işlerini sonra yapsada olur. Fatih sultan mh. sinin Yıllardır kanazilasyon sorununa bi çözüm üretilmedi ben bld. Başkanına rica ediyorum lütfen en kısa zamanda buraya bir çözüm bulsun
egitim şart, ben kültür sitesi yapılsın diyorum, sizler domatesten bahsediyosunuz...egitim ve kültür birikimi olmayan insanlar, halıda silkeler balkondan, gece yarısı teneke de çalar...yorumlar sizlere ait...
arkadaşlar bide şu el arabalarında kaset ve cidi satanlara bi cözüm bulsak diyorum..son sesini acıp herkesi rahatsız ediyorlar bence.ya sizce ?
Arkadaşlar bu bahsettikleriniz siz ce de büyük şehirlerimiz de yok mu???
Seyyar satıcılar (sebze meyveci,kasetçi,tuhafiyeci hatta duraklarda mendil satan vs. vs hepsinin seyyarı var ) bunlar her memlekette vardır. Türkiye böyle.....
Bu toplumun bir şekilde işsizliğe bulduğu çözümlerden biri.
Önce Türkiye de işsizliğe bir çözüm bulmak lazım.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.