Alttaki adrese tıklayın
https://yesil.ntvmsnbc.com/Default.aspx
teste başlayın yazan yere tıklayın toplam 3-4 dk bişey
Dünyaya ne kadar zarar veriyoruz görün günahımızı kaç ağaç temizler bakın..
benim 95 ağaç ekmem gerekiyormuş onun için karar aldım alışverişlerde poşet kullanmayacam bir file almayı düşünüyorum ağaçların çoğu oraya gitti yani..
Tarım ve Sanayi Konuları
Karbonmetre Kendinizi Test Edin
bu testi yapmanızı temenni ediyorum acaba çevreye ne kadar zarar veriyorsunuz?
kimse kendini test etmiyor anlaşılan...
Banada 95 ağaç çıktı ama son sorudaki motosikletle uçağın birbiriyle ne alakası var anlamadım, benim uçağım yok ama motosikletim var yani motosikleti olanla uçağı olan aynı orandamı kirletiyor dünyayı.
Ama benim diktiğim yada diktirdiğim ağaçların sayısı binleri geçmiştir.
Demek sende çevrecisin abi çevreci olmayanlar heralde 3-4 bin ağaç dikmesi gerekir...müslüm akpek;156303 wrote:Banada 95 ağaç çıktı ama son sorudaki motosikletle uçağın birbiriyle ne alakası var anlamadım, benim uçağım yok ama motosikletim var yani motosikleti olanla uçağı olan aynı orandamı kirletiyor dünyayı. Ama benim diktiğim yada diktirdiğim ağaçların sayısı binleri geçmiştir.
Bu durumda yaklaşık 141 ağaç dikmeniz gerekiyor. inanmıyorum ben tam bi tüketiciymişim
Ben her katıldığım sosyal grupta mutlaka herkese en azından bir ağaç diktiririm, düşünsene herkes bir ağaç dikse Dünya kurtulur, Niziptede 100bin dönüm orman varmış eskiden şimdi yok, Nizip'in dağlarında gölgelenmek için bir tane ağaç yok, aslında çok basit TEMA bu işi artık çok cüzi paralarla fidan veriyor TEMA ya gıcığı olanlar için devlet seçeneğide var artık devlet fidanlıklarında istediğiniz kadar fidan alabilirsiniz, Nizipin etrafını orman olarak düşünsenize, bu konuda birçok hadis ve ayette var.
Merak etme ben senin yerinize dikmişim.secretgarden;156318 wrote:Bu durumda yaklaşık 141 ağaç dikmeniz gerekiyor. inanmıyorum ben tam bi tüketiciymişim
Bende 60 ağaç çıktı.
tesekkür ederim müslüm abi:)müslüm akpek;156321 wrote:Merak etme ben senin yerinize dikmişim.
en cok benim dikmem lazımmıs aranızda demekki:(
sen süper çevreciymişsin o zaman...mehmet karakas;156327 wrote:Bende 60 ağaç çıktı.
Sayıları bırakalım her fırsatta ağaç dikelim canlı ağaçları koruyalım, kesilmesine izin vermeyelim.
Bir milletin medeniyet seviyesi, üzerinde yaşadığı toprakları ağaçlandırmasıyla ölçülür.
Franklin Roosevelt
benim 55 agaç dikmem gerekiyormuş
Tanesi 5 YTL x 55 ağaç = 275 YTL çok para değil bence en kısa zamanda hallet.doganesmeray;156390 wrote:benim 55 agaç dikmem gerekiyormuş
arkadaslar bana neden bu kadar yüksek çıktı diye anlamadım ve testi bastan yaptım sorulardan birine yanlıslıkla baska bi işaretleme yapmısım:)))))))))))) dalgınlık işte...
DAHA AZ TÜKETİN, SİZ AMERİKALI MISINIZ?
Amerikalılar gibi yaşıyorsunuz ama unutmayın onlar kadar kazanmıyorsunuz. Yaşam standardınız endüstrileşmiş ülke vatandaşlarıyla hemen hemen aynı. Küresel ısınmanın artmasında endüstrileşmiş ülkelerin payının çok daha fazla olduğunu biliyor musunuz? Hayat tarzınıza dikkat etmelisiniz. Yapacağınız birkaç temel değişiklik zararınızı azaltacak. Çok büyük fedakarlıklar yapmanıza da gerek yok. Benzinden elektriğe birkaç kalemde tasarruf etmeniz yeter.
GÜNAHINIZI KAÇ AĞAÇ KURTARIR?
Küresel ısınmaya olan etkimizi azaltmanın bir yolu da ağaç dikmek. Ağaçlar atmosfere bıraktığımız karbondioksiti ürettikleri oksijenle dengeliyor. Ve ne kadar çok ağaç dikilirse, küresel ısınmanın etkileri azalıyor. Peki siz ne kadar ağaç dikeceksiniz? Testi çözdünüz, sonucu biliyorsunuz.
Bu durumda yaklaşık 54 ağaç dikmeniz gerekiyor
benımde 142 agac dıkmek gerekıyormus bunda bı yanlslık war
sende benim gibi kaç saat ucuyosunuzu yanlıslıkla kaç saat uyuyosunuz diyemi okudun yoksa
hehe aynen öle bence :D olabılır yani yoksa neden o kadar cıksın ki :p
Mustafa Kardeş Allah razı olsun. Benim test sonucunu aynen kopyalıyorum.
BİRAZ ÇABAYLA DAVID BECKHAM OLABİLİRSİNİZ
Ne o, David Beckham’la mı yarışıyorsunuz! Ancak dünyada karbondioksit tüketimiyle lider olan Beckham’a ulaşmanız o kadar kolay değil. Ünlü futbolcunun yıllık karbon tüketimi 250 ton. İşe kendinize çevreci bir sevgili bularak başlayabilirsiniz. Tabii size tahammül etmeyi başaramayıp iki gün sonra kaçmazsa...
GÜNAHINIZI KAÇ AĞAÇ KURTARIR?
Küresel ısınmaya olan etkimizi azaltmanın bir yolu da ağaç dikmek. Ağaçlar atmosfere bıraktığımız karbondioksiti ürettikleri oksijenle dengeliyor. Ve ne kadar çok ağaç dikilirse, küresel ısınmanın etkileri azalıyor. Peki siz ne kadar ağaç dikeceksiniz? Testi çözdünüz, sonucu biliyorsunuz.
Bu durumda yaklaşık 193 ağaç dikmeniz gerekiyor.
Zannediyorum bugüne kadar bundan fazla ağaç diktim.
Bir de geçen sene Semerkand Dergisi Aboneleriyle 4000 ağaç dikmiştik. Ondan payıma düşeni de eklersek borcum çıkmaz herhalde..
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.