admin;154251 wrote:Buda bir çözüm olmakla birlikde, madem bir masraf kapısı açıldı, kartlı sayaçlara geçilebilirmiydi acaba ? En azından yeni abonelikler kartlı olmakla birlikde, eskilerede bir süre tanınırdı.
kartlı sayaçç ...vatandaş arızalan sayacını değiştir dediğimizde zor değiştiriyor...kartlı sayacın fiyatı yuksek...yaygınlaşması gerekiyor biraz daha...
sahin0475;154289 wrote:tedaş tirilyonlarca lira yatırım yapıyor şebekeyı iyileştirmek ve kesıntısı enerjı saglamk için.yeraltı kablosu cekıyor trafo dıkıyor dırek dıkıyor...siz 60 70 ytl masraf yapıp sayacı dısarı alın dediği zaman .onuda tedaş tan beklıyorsunuz..netice de tedaş bi şirket ..siz 10 liralık elektırk parası verıp 7 lıra toplarsanız zarar edersiniz...ben idda edıyorum nizipte kaçak oranı gecen yıla göre 100 de 85 düşmüştür...şu an kış ayındayız ve elektırk kesınıtısı fazla yok..havalar soguk oldugu halde..size geeçn yılın arıza istatiski ile bu yılın arıza istatısklerını verebılırım günlük..o zaman farkı görursunüz..
-ewet bunları yapabilirsiniz ama hiç işi tam tekbir yapamıyorsunuz işin üzerinde durmuyorsunuz ki yaklaşık 3 4 ay önce fıstık hali esnafından para topandı yeni trafo için !
çalışmalara başlandı fıstık halinin altını üstüne getirdiniz
cumartesi günü geldi tedaş yetkilileri iş yerinin önünü eştiler buraya toprak hattı atacağız dediler pazar günü yapılacak dediler pazartesi geldim birşey yok
salı geldi birşey yok
çarşamba geldi yine birrşey yok 1 hafta geçti fıstık halinin kapısında araçlarınızı gördüm ve olanı biteni söyledim adamın bana söyledine bakın orayı belediye yapacak !!
babam müdürlüğü aradı konuştu ekip geldi unutmuşlar!!!
araya fıstık sezonu girdi rezilliği görmelisiniz..
aydınlatma yok aydınlatma direkleri atıl bir vaziyette .... yapılıldı ama habere çıktıktan sonra yaptılar
hatta daha çok eksikleriniz birkaç yerde aydınlatma yok proje de varmış dikilecek dediler ama ..... daha bekliyoruz seneyemi kalır orasını allah bilir artık
bir haftada tam üç sefer belediyeyi aradım kanalizasyon hattını kırmışlar tam 3 defa .............
işte nizpli halkın hepsinin ortak bir yanı bir düşünçesi de tedaşın nizip halkını magdur etigi ortaya çıkıyor . ne güzel yazmısın arkadaşım fıstık halında trafo dikileçek para toplanıyor demişin . trafo degiştirmek tedaşın görevi olsa gerek para toplamayı da anlayamadım .. borabora arkadaş bu konuları da aydınlatsa idi iyi olurdu malüm .
. eminim bilgisayar kulanmayı bilmeyen . vatandaşlar da bu konuya düşünçelerini yazsa ilerdi konunun ne kadar haklı bir nedenlerden dolayı açıldıgını tedaş daha iyi anlardı bençe. ama o yazamayan nizipli halkın . halini bizde görüyoruz bizde onlar gibi magdur oluyoruz . tedaşın nizipp halkını magdur etmekten vaz geçip bir an önçe çözüm üretmesi lazımdır bençe. süre bile çok kısa . bu ekonomik kırizde .eger yaptırılaçaksa da süre en az 2 yıl olması lazımdı
boroboro;154253 wrote:gsm ıle okunan sayaçlar yeni çıktı ve şu an cok yaygın değil..büyük işletmelerde kullanılıyor..aylık 30 40 ytl fatura gelen abone ye bu sısteme gerek yok..masrafını kurtarmaz..
tedaş elektrik fiyatlarını düşürürse kaçak ortadan kalkar şu anki sistemde kaçak elektriğide sokak aydınlatmalarınıda fatura ödeyenlerden alıyor organizede elektrik parası ödemeyen birçak sanayiici var değil tahsilat elektriğini bile kesemiyorlar tedaş hep dar gelirliden alıyor sanayiiciye ****** çekiyor bu adaletmi
Ayrıça bu konuya nizip ve bölge gazete lerininde ve tv lerinde anasayfalarında konuyu ele alması lazım bençe . Nizip halkının magdur oldugunu nizip ve bölge gazetelerinin görmesi lazım bençe .bu formu okusunlar gazeteçi arkadaşlar . Birtane memnun olan varmı tedaşın şayaç dışarı çıkarmasından
makfratt;154298 wrote:tedaş elektrik fiyatlarını düşürürse kaçak ortadan kalkar şu anki sistemde kaçak elektriğide sokak aydınlatmalarınıda fatura ödeyenlerden alıyor organizede elektrik parası ödemeyen birçak sanayiici var değil tahsilat elektriğini bile kesemiyorlar tedaş hep dar gelirliden alıyor sanayiiciye ****** çekiyor bu adaletmi
seni tebrik ederim arkadaşım güzel yazmısın konuyu çok iyi degerlen dirmisin . Zam zam ne olaçak bu halimiz .sokak aydınlatmalarını da fatura ödeyenlerden alıyor demişin bunu hiç düşün memiştik . Tedaş halka vermeden almak iştiyor bençe
sayaçlarını dışarı aldırmak zorunda olanlar tüketici hakem heyeti aracılığıyla tedaşı mahkemeye verebilirler yapacakları tekşey mağduriyetlerini yazacakları bir dilekçe ceplerinden para pul çıkmadan çözümlenir kaymakamlıklardaki tüketici hakem heyetine dilekçe verilecek sonrası çok kolay çözülür
boroboro;154252 wrote:tedaş tirilyonlarca lira yatırım yapıyor şebekeyı iyileştirmek ve kesıntısı enerjı saglamk için.yeraltı kablosu cekıyor trafo dıkıyor dırek dıkıyor...siz 60 70 ytl masraf yapıp sayacı dısarı alın dediği zaman .onuda tedaş tan beklıyorsunuz..netice de tedaş bi şirket ..siz 10 liralık elektırk parası verıp 7 lıra toplarsanız zarar edersiniz...ben idda edıyorum nizipte kaçak oranı gecen yıla göre 100 de 85 düşmüştür...şu an kış ayındayız ve elektırk kesınıtısı fazla yok..havalar soguk oldugu halde..size geeçn yılın arıza istatiski ile bu yılın arıza istatısklerını verebılırım günlük..o zaman farkı görursunüz..
arkadaşım ne güzel işte kaçak kulanım 100/85 düşmüş diyorsun ee tedaşın da kazançı artmıştır degilmi . artık halkta hırsızlık yapmıyor sorun ne o zaman bu ekonomik darlıkta insanlar neden magdur edilir anlamıyorum . parası olmayan bir çok insan elektirikçiye borça yaptırıyor borça oldugu içinde biraz kazık oluyor alsana işte bak burda bile halk magdur oluyor . benim hakım kimseye kimsenin hakı da bana geçmesin . allah katında kul hakı ödenmez ben bundan yanayım . kimsye de hakımı yedirmem .
lover_halil;154234 wrote:.tedaşçı arkadaşımız yazmış tedaş tan baska bı yerden elektrık alabılyorsanız buyrun almayın sayacı dısarı elektırk kesılır abonelık ıptal edılır.. enerji pıyasası düzenleme kurulu kararıdır. sayaç ölçü devresı ilgili dagıtı şirketi tüzel kişi tarfından belırlenır hükmü vardır... yani sayacın yerini tedaş belirler .. kanuna mı karsı gelmeyı dusunuyorsunuz.. bırakın bu fakir edebıyatını sayac dısarı ..
enteresan bir yazı . sanki karpuz alıyoruz ister alın ister almayın . sanki sonunda da emir vermiş gibi . şayaç dışarı. nizbin ayrı bir çumhuriyet oldugunu da idaa eden olmadı zaten . .dunya bile kıriz var diyor bu krizde de tedaşın yaptıgı halkı magdur etmek bençe.
aynen abi çok enteresan sen müdürmüsün emir veriyosun sayaçlar dışarı.
lover_halil;154297 wrote:işte nizpli halkın hepsinin ortak bir yanı bir düşünçesi de tedaşın nizip halkını magdur etigi ortaya çıkıyor . ne güzel yazmısın arkadaşım fıstık halında trafo dikileçek para toplanıyor demişin . trafo degiştirmek tedaşın görevi olsa gerek para toplamayı da anlayamadım .. borabora arkadaş bu konuları da aydınlatsa idi iyi olurdu malüm .
. eminim bilgisayar kulanmayı bilmeyen . vatandaşlar da bu konuya düşünçelerini yazsa ilerdi konunun ne kadar haklı bir nedenlerden dolayı açıldıgını tedaş daha iyi anlardı bençe. ama o yazamayan nizipli halkın . halini bizde görüyoruz bizde onlar gibi magdur oluyoruz . tedaşın nizipp halkını magdur etmekten vaz geçip bir an önçe çözüm üretmesi lazımdır bençe. süre bile çok kısa . bu ekonomik kırizde .eger yaptırılaçaksa da süre en az 2 yıl olması lazımdı
trafo parası toplama olayına şaşırdım..neden dersen tedaş ordakı trafo yu mevcut abonelerın gücüne göre hesaplar ve koyar..ama sen ısyerını actıgında 1 lamba 1 piriz gösterıp abone sözlesmesı ımzalıyorsun..ondan sonra kılıma kokuyorsun ondan sonra dukkanına fıstık işleme tesisi kuruyorsun..güç artırımı yapıyormusun hayır...bız bakıyoruz bızdekı kurulu güce ..trafo nun kurtarması lazım..
lover_halil;154297 wrote:işte nizpli halkın hepsinin ortak bir yanı bir düşünçesi de tedaşın nizip halkını magdur etigi ortaya çıkıyor . ne güzel yazmısın arkadaşım fıstık halında trafo dikileçek para toplanıyor demişin . trafo degiştirmek tedaşın görevi olsa gerek para toplamayı da anlayamadım .. borabora arkadaş bu konuları da aydınlatsa idi iyi olurdu malüm .
2:fatih sultan mahlallesi civarında yeni aydınlatmalar yapıldı iki aydınlartma direği yan yana aynı yöne bakıyorlar aralarındaki fesafe 1 mt var yok ikiside yanıyor büyük bir israf işte
sahin0475;154348 wrote:2:fatih sultan mahlallesi civarında yeni aydınlatmalar yapıldı iki aydınlartma direği yan yana aynı yöne bakıyorlar aralarındaki fesafe 1 mt var yok ikiside yanıyor büyük bir israf işte
seni tebrik ederim arkadaşım elerine saglık güzel yazmısın tedaşın bu kadar eksigi var ken halkı magdur ediyor tedaşın eksikliklerini bir an evel düzeltip nizip halkına daha verimli hizmet etmesini iştiyoruz . yok öye hem vergisini parasını al . borç kalı ödenmese geçikme faizini al . sonrada hizmeti aksat . yok kardeşim bu nizibimiz sahipsiz degil şayaçlar dışarı alınıyor umarım daha sonra kimsenin çanı yanmaz insalah . birilerinin canı yanarsa tedaş mahkemelik olur inanın
duyduguma göre gaziantep te birisinin saati çalınmış . vatandaşta tedaşı mahkemeye vermiş mahkemeyi kazanmış . saatler dışarı alındıktan sonra bırakın dışardaki elektirik saatinin bekçiligin yapsın sorumlulugunu da alsın degilmi yani _?
Sen kimsenin sayacına taş atıp çalamzsan kisme gelip senin sayacına taş atıp çalmaz biraz mantıklı düşünelim burada 1 kaç kişinni değil her kesin sayacı dışarıya çıkıyor ...
cadde27;154357 wrote:Sen kimsenin sayacına taş atıp çalamzsan kisme gelip senin sayacına taş atıp çalmaz biraz mantıklı düşünelim burada 1 kaç kişinni değil her kesin sayacı dışarıya çıkıyor ...
dogru söz ne denir...nedne hep en kötüsünü ve art nıyetlı olanı ilk aklımıza geliyor...
boroboro;154367 wrote:dogru söz ne denir...nedne hep en kötüsünü ve art nıyetlı olanı ilk aklımıza geliyor...
boroboro arkadaşım dogru yapıldıgında kimse bişey demiyor zaten herkes bak iyi yaptı yada bakın ne güzel içrat lar yaptı diye konuşulur . konuşuldugu gibi yanlışlarda konuşulr bu forumda genele bakın herkes bir takım eksikliklerini yazmış . korkularını yazmış .BİR AVUKAT BİLE DAVANIN SEYRİNDEN GEÇMİŞ DURUŞMALARA BAKARAM GELEÇEK GÜNLER İÇİN GELEÇEK DURUSMALAR İÇİN TAHMİNLER YORUMLAR YADA KESİN KONUŞMALAR YAPA BİLİR . İŞTE İNSANLARDA GEÇMİŞE BAKARAK GELEÇEKTEN KORKUYOR . AYRIÇADA SİZE HATIRLATAYIM BAK FORMA BU KADAR İNSAN YAZI YAZMIŞ . SEN İSE BU KİŞİLERE FAKİR FUKARA EDEBİYATI YAPMAYIN DİYE HAKERETE BULUNDUN.SENİ ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUM SİTE ÜYELERİNE ÖZRÜNÜZÜ SUNUN LÜTFEN . FAKİRLERİ KÜÇÜMSEMEK HOR GÖRMEK KİMSENİN HADİ DEGİL .ZALİMİN ZULMU VARSA FAKİR FUKARANIN ALLAHI VAR
ziya_eren27;154420 wrote:artık nizipte sayac calıntı dedikodusu olur her sokaka nöbetcimi dikseler acaba:d:d:d
herhalde şayaçı kırılan yada çalınan yada şayaçın kundaklanan . Tedaşı mahkemeye verir sen dışarı çıkartırdın bak dışarı çıkmasa idi bu başımıza gelmezdi ben de elektiriksiz kalmazdım bırokrasi ile ugrasmazdım. Diye . Degilmi_?
boroboro;154211 wrote:sayaçların tekrar içeri alınması gibi bi durum yoktur...dedıkodu dur..sayaç calınması da dedıkodudur arkadaşlar inanamayın.. gelelim dısarı alınma meselesine..egerkı tedaş ın kayıp kaçagını ödemeyı taahhüt edıyorsanız dısarı alınmasın... daha önce söyledıgım gibi suruç ilçesinde 5 yıldır sayaclar dısarda... antalya da 8 yıl önce gördüm dısarda... istanbulda apartmanlarınkı bıle cadde de kapıda.. nizip ayrı bi cumhurıyetmi ki içerde olsun. .insanların yatak odasında elektrik sayacları var.. nasıl girip kontrol edılsın.. kapıyı çalıyoruz bakıyolar açmıyolar... siz ce bunları nasıl çözeceksınız.. tedaş tan baska bı yerden elektrık alabılyorsanız buyrun almayın sayacı dısarı elektırk kesılır abonelık ıptal edılır.. enerji pıyasası düzenleme kurulu kararıdır. sayaç ölçü devresı ilgili dagıtı şirketi tüzel kişi tarfından belırlenır hükmü vardır... yani sayacın yerini tedaş belirler .. kanuna mı karsı gelmeyı dusunuyorsunuz.. bırakın bu fakir edebıyatını sayac dısarı cıkmasına 70 80 ytl masraf gıdıyor...
tamamda kardeş ne güzel söylüyon 70-80 lira diye o zaman senin için bukadar basitse 70-80 lira ver fakir millet yaptırsın o zman adamın yömüyesi kaça bu zamanda biliyonmu sen.?
Peki bu memleketin vekili kaymakamı belediye başkanı yokmu bu memleket bu kadar sahipsiz işte kimse el atmıyor bu konuya yazık derim bende bu memlekete derim zaten nizib'in şansı hep kötü iyi bir idareci gelmedi bu memlekete yumrugunu masaya vurup bu memlektin hakkını arayan bu kim olursa olsun genel olarak yazıyorum Nizip sahipsiz kalmasın... lütfennn