Sevgili arkadaslar ,bilinmesi gereken sudur bence.
Gecmisle bu günü karsilastirmak halen gecmiste kalmisligin göstergesidir.
Gecmiste bazi seyler yoktu ama bugün var demek bence yanlizca kendini kandirmaktir.
En basit bir örnek eskiden kac kisinin evinde Bilgisayar vardi veya Plazma televizyon vardi. Birde bu günümüze bakalim.
Eskiden Hazineden 200 milyar geliyordu bugünde 1trilyon200milyar geliyor ,tabiki olacak bazi seyler.
Bence sorumuzun su olmasi lazim Günümüz sartlarinda Nizibe gelen istahaklar cercevesinde yapilanlar icraatlar gercekten yerindemi yapilmis ayrica bu kadar disaridan is adamlari yardimda bulunuyor (Allah razi olsun Baskanimizdan daha önce baska baskanlar bunu yapmazdi) bunlar yerini buluyormu yani ben bunu derken kesinlikle Sayin baskanimi suclamiyorum.
Ben diyorumki baska illere, ilcelere bakalim karsilastiralim ozaman büyüme hizini bilebiliriz.
Tabiki günümüz imkanlarinda taziye evleri yapilacak biliyormusunuz bunu bati il ve ilcelerinin cogunda yillar önceden vardi..
Sora bilirmiyim parklar ve taziye evlerinden baska veya is adamlarinin yardimlariyla alinan arabalardan baska topluma is imkani olarak ne olanaklar saglanmistir.
Lütfen bana bir tane topluma is imkani saglanmis belediyemizin bir icraatini söyleyin.
Ama yinede emegi gecen herkese ben sahsim adina Tesekür etmek isterim ve Hakkimizi yiyenede Allaha heval ederim.
Saygilarimla
Basından Nizip Haber
DP'nin Adayı Mehmet Aslan
yenilenen itfaiye binasını geçrasimm;153403 wrote:yahu Osmanlı Parkını geç tamam. Taziye Evlerini Geç... Belediyenin yeni araçlarını ve itfaiyeleri geç tamam.... yeni yollar ve asfalt çalışmaları geç.... Taşbaşve Belkıs mesire alanlarının düzenlenmesini de geç.... Benim aklıma gelen şimdilik aklıma gelen ve 5 yılda Nizip e yapılmayanlar diğerlerini de diğer site sakinlerine bırakıyorum. En son beni yine siyasete bulaştırdınız bence ; Tek Parti Ak PArti , Tek Başkan Hacı Fevzi Akdoğan Herkese Hayırlı Olsun....
efe sizin sitede insanlar özgürce yazabiliyormu?efeavci;153446 wrote:bakın şimdi burada polemik peşinde oldugum dusunulebilir. eger gerçekten dogruları paylaşmak polemikse herkes öyle düşünsün..ama birileri rahatça hacı feyzi akdogan yazabiliyor ve polemik olmuyorsa benım yazdıgım mehmet aslan neden polemige giriyor onu anlamıyorum..ikincisi benım yaptıgım vede yapmam gerekende bu memlektın evladıysam ''eleştiridir''. ben sadece bunu yapıyorum..birilerini muhakkakı canı sıkılabılır ama eger bir eleştriye bile tahammul edilemıyorsa bence hepten susmalılar.sonkez söyluyorum benım tek yaptıgım şey eleştiridir.....cunku biz biliyoruzkı bu memleket çok daha ıyı yerlerde olabılrıdı ama neden bu kadar küçük şeylere yetındırılmeye çalşılıyor onu anlamıyorum. eger burda amaç milleti aydınlatmaksa kı bu herkesın yaptıgı şey bunu bende yapıyorum..ama bir zumre bu tespitlerimi polemik olarak algılıyorsa o zaman dıger ınsanlarda yazmasın..eger onlar yazıyorsa benımde hakkım var diye dusunuyorum...kesınlıkle sunu soylıyeım benım burdakı hiç kimseyle bir sorunum yok ama herkes de bildigini burada açıkca söylemelı..teşekkürler
şimdi aday yazıyoruz seçimden sonra başkanım diyecek herkes
aklı selim ,vicdan sahibi,tarafsız ,partisiz,bir nizipli hemşeri olarak hacı fevzi akdoğanın nizipe yapmış olduğu hizmetleri görmezden gelmek kul hakkını yemek kadar inkar edilmiş olmazmı..allahını seven beş yıl önceki nizipi göz önüne getirsin..
1-bireceik caddesindeki parkların düzenlenerek halka açılması
2-hemen yanı başındaki eski ve pislik içindeki tuvaleti,
3-at arabalarını ve caddelerdeki bırakmış olduğu pisilikleri,
4-bir taziye olduğunda evinin ayıbı görünmesin diye uğraşan taziye sahibini,
5-eski ve içind ekurtların gezindi et dağıtma aracını ve çöp arabalarını,
6-camilerin korku salan hapishane duvarlarını,
7-içinde içkicilerin kol gezdiği toprak futbol sahasını,
8-ilçe giriş çıkışalrındaki cadde düzenlemelerini,
9-düğün ve toplantı salonları,
10-Belediye araç filoları,
11-yol kenarına park edilen itfaiye araclarını ve derme çatma itfaiye binasını..
daha aklıma gelmeyen bi sürü hizmet..BUNLAR İNKAR EDİLEMEZ HİZMETLER....bunu gören gözler hacı fevzi akdoğan diyecektir mutlaka.tabiki BENDEEEE......
nizipe beş yıldır bir şey ler yapıldı yapılmadı değil örnek osmanlı parkı yapıldı
parklar niye yapılır insanlar gezsin eğlensin diye peki soruyorum aç insan eğlenebilirmi
o kadar para harcandı diyorsunuz limitler havada uçuşuyor bir tane fabrika açtımı demeyeceğim bir atölyenin ilçemize açılması için her hangi bir zahmette bulunuldumu sadece belediye başkanı değil başka siyasi ve ekonomikmen ileri gelen büyüklerimiz?
hani derler ya çamur at izi kalsın. milletin ağzı çuval değil ki dikesin. millet kulaktan duyma bilgilerle birbirine söylüyor ve yayılıyor. hiç kimse sormuyor bunun aslı astarı var mı ?. siz var diyorsunuz neden acaba yargıya gitmiyorsunuz ?. laf söylemekle milleti kandırmakla işler yürümez. eğer elinizde belgeniz varsa buyrun yargıya gidin. size kimse bişey mi yapacak ?.
her seçim döneminde oluyor bu. yok bu şöyle yapmış yok bu böyle yapmış. yapmışsa ıspatlayın. iftira atmayın. söylemekle işler yürümüyor. ben şimdi mehmet aslan veya hacı fevzi akdoğan bunu bunu yapmış desem 5-10 kişiye söylesem 1-2 gün içinde tüm nizip'e yayılır. yani bu böyle. ama bunun vebalini kim kaldırabilir ? ne yazık ki insanlar bilip bilmeden sorgulamadan hemen inanıyorlar. bu saflık mı yoksa işine geldiği gibi hareket etmek mi orasını bende bilmiyorum.
nizip'e bişey yapılmamış diyorlarsa demek ki bunlar birşey yapılmamış önyargısı ile bakıyor heryere ve gözünün önünü görmüyor. el insaf yani.
bi de son zamanlarda belediye fabrika mı açtı belediye iş imkanı mı verdi. kızmayın ama bizim insanlarımız hazırcı yani. oturarak iş istiyorlar. bana göre işinin ehli olan bir kişinin iş aramasına gerek yok iş onu bulur zaten.
elinde bir mesleği olmayan kendini geliştirmemiş hiç birşey bilmeyen adama kimse iş vermez işte bulamaz. ve kimseden de medet ummaya hakkı yoktur.
teminajans;161647 wrote:nizipe beş yıldır bir şey ler yapıldı yapılmadı değil örnek osmanlı parkı yapıldı parklar niye yapılır insanlar gezsin eğlensin diye peki soruyorum aç insan eğlenebilirmi o kadar para harcandı diyorsunuz limitler havada uçuşuyor bir tane fabrika açtımı demeyeceğim bir atölyenin ilçemize açılması için her hangi bir zahmette bulunuldumu sadece belediye başkanı değil başka siyasi ve ekonomikmen ileri gelen büyüklerimiz?[/quote] abı bır beledıye hangi işsizeiş imkanı saglayabılırkı yanı o kadar işssiz var yani belediyenın işimkanı beklemekakıl başında bi insanın dusunebılecegı son seylerdendir...
Baba_zula isimli üye diyorki:
aklı selim ,vicdan sahibi,tarafsız ,partisiz,bir nizipli hemşeri olarak hacı fevzi akdoğanın nizipe yapmış olduğu hizmetleri görmezden gelmek kul hakkını yemek kadar inkar edilmiş olmazmı..
Belediye başkanları kendi il veya ilçesinde hizmet etmek için gönüllü aday olan kişilerdir.Özellikle güçlü iktidarlar döneminde aynı partiye mensup Belediye başkanlarının siyaseti iyi biliyorsa kendi belediye hizmetlerini çok daha iyi verme şansı vardır, genel bütçeden alınan paylardan başka, ekstra yatırımlarda yapabilirler.Ben mevcut başkan az veya çok hizmet yaptı diyemeyeceğim ama yukarıdaki mantığı labul etmek mümkün değil.Kul hakkı yenmesi, normal şartlarda kendisinin olmayan para, mal veya hizmeti torpil veya cebren alıp kullanma anlamındadır.Eğer başkan çok güzel icraatlar yapmış da, kimi hemşehriler bunu inkar ediyorsa bunun adı, nankörlük olabilir ama bu nankörlük denemez.Her seçim döneminde vizyonu olan adaylar elbette birçok vaadlerde bulunur, önemli olan vatandaşların bu vaadleri birkenara not edip, dönem sonunda ne kadarının gerçekleştiğini takip etmesi ve yapılmayanların hesabının sorulması gerekir.Yılda birkaç kez Nizibe gelen biri olarak, sanırım en çok kültürel etkinliklerde Belediyenin gerekli çabayı göstermediği söylenebilir.Mesela Nizip Fıstık Festivali kültürel etkinlikler ağırlıklı mutlaka devam ettirilmeliydi.Bu ara yazın lüks semtlerde bile karasinek yoğunluğu görüldü.SEçimde yarışacak başkan adaylarının bilinçli olması, 5 yıllık hizmet döneminde daha güzel projelerin uygulanma şansını arttırır.Başkan adaylarını amigo gibi destekleyeceğimize, onların hizmet kalitesini yükseltecek inandırıcı hangi projeleri olduğunu soralım.
1-bireceik caddesindeki parkların düzenlenerek halka açılması
2-hemen yanı başındaki eski ve pislik içindeki tuvaleti,
3-at arabalarını ve caddelerdeki bırakmış olduğu pisilikleri,
4-bir taziye olduğunda evinin ayıbı görünmesin diye uğraşan taziye sahibini,
5-eski ve içind ekurtların gezindi et dağıtma aracını ve çöp arabalarını,
6-camilerin korku salan hapishane duvarlarını,
7-içinde içkicilerin kol gezdiği toprak futbol sahasını,
8-ilçe giriş çıkışalrındaki cadde düzenlemelerini,
9-düğün ve toplantı salonları,
10-Belediye araç filoları,
11-yol kenarına park edilen itfaiye araclarını ve derme çatma itfaiye binasını..
BEN AKLIMA GELEN BU HİZMETLERİ YAZDIM..AMA SEN KARASİNEKTEN BAHSEDİYORSUN..KİM KARASİNEKLE MÜCADELEDE BAŞ EDEBİLMİŞKİ...BU ÇEVREYLE ALAKALI BİR DURUM.İSTERSEN YAKINDA KARASİNEKLE MÜCADELE TİMİ KURALIM VE BELEDİYE İŞÇİLERİNİN ELİNE BİRER SİNEK ÖLDÜREN PLASTİK KELEBEK VERELİM..KİMİN KAFASINA İNDİĞİNİ GÖRÜRÜLERSE VURUP SİNEĞİ ÖLDÜRSÜNLER...KEMAL SUNAL IN FİLMİNDE MAHALLEDEKİ KEDİLERİ YAKALAMASI GİBİ...ÇOK GÜLDÜM:))
POLEN2734 SENİN HİZMET TEN ANLADIĞIN NEDİR ANLAMADIMKİ.SEN KARASİNEKLE MÜCADALEYİ HİZMET SAYIYORSAN SENLE TARTIŞMAM BİLE..VALLA BİZİM YAŞADIĞIMIZ YERDE KARA SİNEK FALAN YOK.DEMEKKİ SENİN YAŞADIĞIN YER ORATAM OLARAK BU SİNEKELRİN ÜREMESİNE ELVERİŞLİ..BENCE BUNUN MÜCADELESİNİ BELEDİYEDEN DEĞİL KENDİ ÇEVRENİ TEMİZ TUTARAK BAŞLAYABİLİRİSN..
Sağır duymuz uydurur. Burda her istediğini yazanlar kendilerine cevap geldiğinde "burası tarafsız bir site değil mi" diye site yönetimine saldırıyorlar.
Kimse çizmeyi aşmasın.
Siz seçim üstü girdiniz siteye. Seçim ertesi esameniz bile kalmayacak.
Ama biz yıllardır burdayız.
bu sözlerin muhatabı kim acaba..belirtirsen sevinirim..coskun;161798 wrote:Sağır duymuz uydurur. Burda her istediğini yazanlar kendilerine cevap geldiğinde "burası tarafsız bir site değil mi" diye site yönetimine saldırıyorlar. Kimse çizmeyi aşmasın. Siz seçim üstü girdiniz siteye. Seçim ertesi esameniz bile kalmayacak. Ama biz yıllardır burdayız.
sen değilsin üzerine alınmana gerek yo kardeş onlar kendilerini biliyor.
Yazdığımı 2-3 kez okusalar ne yazdığımı belki daha iyi anlayacak gözünü partizanlık bürümüş kişiler, kraldan çok kralcılık ediyorlar.Belki adımızı muhalife çıkarmış olacaklar ki, şartlanmışça her yazıdan kırmızı gören boğalar misali saldırmaya başlıyorlar.Belediyenin işi temizlik ve haşeratla mücadele değilse nedir? Kimse karnından konuşmasın, mahkeme kadıya mülk değil derler.Kısa seyahatlerde görülen küçük aksaklıkları yazana sataşmak eleştirilere açık olmamak vizyonu olmayan kişilerin işidir.
bunlara birkaç ek bende yapım: 1 cami düzenlemeleri ve yeni camiler 2 okul düzenlemeleri 3temizlik(24 saat botyunca temizlik araçları ve çöp araçları çaılışıyor. Bunlar saymakla bitmez be abi tek parti akparti tak başkan hacı fevzi akdoğan durmak yok yola devam:!rasimm;153403 wrote:yahu osmanlı parkını geç tamam. Taziye evlerini geç... Belediyenin yeni araçlarını ve itfaiyeleri geç tamam.... Yeni yollar ve asfalt çalışmaları geç.... Taşbaşve belkıs mesire alanlarının düzenlenmesini de geç.... Benim aklıma gelen şimdilik aklıma gelen ve 5 yılda nizip e yapılmayanlar diğerlerini de diğer site sakinlerine bırakıyorum. En son beni yine siyasete bulaştırdınız bence ; tek parti ak parti , tek başkan hacı fevzi akdoğan herkese hayırlı olsun....
bence hacı fevzi eşittir himzet yönünden celal doğan himzet yönünden sevenide var sevmeyenide
mutlaka olacak bunlar normal birşeyler
lakin
"Sizin mesajlarınızın orjinal halinde direk olarak Bld.Bşk.'ına ithamlar vardı, hırsızlıktan, çalıp çırpmadan v.b türdeki yazılarının edıtlenmesi seni rahatsız etmesin siteye üye olurken yada giriş yaparken bu içerikteki yazıların silineceği veya edıtleneceğini zaten kabul ediyorsun."
,kasım bölerin bu szöleirni ilk okuduğumda sanki üelik sözleşmeisnde beldiye başkanının veya başka birinin ismi geçiyormuş gibime geldi
öğle değlidir tabi ama kuralla uymak lazım
belge istiyorsanzı size noter onaylı bir kamyonet belge getireyim özelden yazmayın ne konuştuğumuzu yazmadığımızı herkes görsün hodri meydan
Kardeş sen bizi yanlış anlamışsın...
Şunu tekrar etmekte fayda var, lütfen iyi okuyun.
nizip.com hiç kimsenin, hiç bir kurumun, yargı yada onay mercii değildir, bizim burada bazı mesajları silmemiz yada editlememiz sadece belirli kişilere mahsus kullanılan gizli bir yardım eli falan da değildir
siz nereden biliyorsunuz ki sadece sizin mi mesajlarınız editleniyor Demokrat parti adayı ile ilgili aslı olmayan yada ispat edilmesi mümkün olmayan iddialar da yeri geldiğinde editlenmiş yada yayınlanmamıştır, hakaret, iftira, uygunsuz dil v.b içeriklki hiç bir mesaj bırakın seçim döneminde normal zamanlarda da yayınlanmamaktadır.
Zaten bizi zor duruma düşüren bu tür iftira yada karalama amaçlı seçim süresi içinde üyelik alarak bu alanda serbestçe ve fütürsuzca yazma hakkını babasının malı gibi kendinde gören ve üzerine basa basa söylüyorum kendini bilmez üç beş tane (af buyurun) "çibelekçiden" ibaret aslı cismi belli olmayan kaçak bel altı vuranlardır.
Herkes yaptığı ile mükelleftir halkın gözünü bizim boyayacak yada boyanmış gözleri bizim temizleyecek halimiz yok akıl var izan var.
nizip.com ne mahkeme kapısı nede parti bürosu nede kahvehanedir. Bu alanda neyin nasıl yazılıp çizileceğini bilmeyenler; dedidoku, fısıltı, üfürük v.b haberlerini kendi mahallelerinde kapı önünde yapsınlar.
Bu hodri meydan lafı da artık iyice cılk olmuş durumda... yok öyle hodri meydan falan, konuşmayla olmuyor bu işler,
getir ispatını belgeni hangi konuda ne iddian varsa kendi elinle yayınla.
Ayıp yahu gören görmeyende bizi ali kıran baş kesen zannedecek.
efe avcı seni ciddiye almıyorum artık
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.