ZEUGMA ANTİK KENTİ GÜZERGAHI İYİLEŞTİRİLSİN
Beşler Gıda ve Kimya A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Çakmak;
3 yıldır yağ sektöründeyiz. Yıllık kapasitemiz 350 ton teşvik kapsamı dışında olmamız ve elektirk kesintileri ve kalifiye eleman gibi sorunlarımız var. Nizip'in en önemli sorunu ise yolları olduğunu düşünüyorum. Gaziantep-Nizip otoban yolunun batıya bağlanmamasını yadırgıyoruz. Bu yolun yapılması sanayiciler için daha iyi olacak. "Nizip'te Zeugma, Birecik Barajı ve tekne turları ile Halfeti-Rumkaleye yapılan geziler Turizm sektörü için önemli adımlardır. Turizme daha çok ağırlık verilmeli"
Gümüş Zeytin ve Zeytinyağı firması sahibi Murat Gümüş;
2000 yılından bu yanan genelde iç piyasaya yönelik sofralık zeytin ve zeytinyağı üretiyoruz. Nizip'te sanayi yolu olan Irak yolunun kapalı olması taşımacılık sektörünü olumsuz etkiledi. Kamyoncularımız çalışamıyor. Zeugma antik kenti ise Nizip'te konaklama yeri olmadığı için bize bir katkı sağlamıyor. Turistler Gaziantep'te konaklıyor. Zeugma'yı gezidirp ilçeden transit geçiyor. Bu turizm cenneti için güzel bir yol güzergahı oluşturulmasını ve otoban çıkışının batı'ya bağlanmasını istiyoruz.
Deniz Tarım Ürünler A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Ceyhun Deniz;
Nizip Gelişmekte olan bir ilçe. Mevcut ekonomik sıkıntılara rağmen yatırımlar devam ediyor. Suriye, İren ve Kırgızistan'dan aldığımız Keber'i işleyerek Amerika, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine ihraç ediyoruz. Yıllık ihracatımız 2 milyon dolar civarında. Sektörle ilgili en büyük sıkıntımız kalifiye eleman. Devletten sanayicilere yönelik daha fazla destek bekliyoruz.
Dağlı Bakliyat Makina LTD ŞTİ sahibi Şerif Dağlı;
2004'ten buyana Tatbul markasıyla bulgur üretimi yapıyoruz. Günlük kapasitemiz 60 ton ama tam kapasiteyle çalışamıyoruz. KDV oranı çok yüksek olduğu için ürün satışında ciddi sıkıntı var. Nizip'te yatırım yapmak istiyoruz ancak döviz kurundaki belirsizlikten dolayı beklemeye geçtik. Nizip'in kalkınması için devletten destek bekliyoruz. Destek eksikliği gelişim hızımızı düşürüyor.