https://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/alarmnews.aspx?DocID=10209496
linkindeki haberi okumanızı tavsiye ederim.
siirten irandn sonra sıra sivas'a geldi ,
orda bir hareket varmı? avrupa birliğinden felan bir teşvik alında tanıtım yapın, sivas avrupa birliğinden bu konuda teşvik bile almış,
selamlar
ilker
Tarım ve Sanayi Konuları
Sivas'ta Antep fıstığı üretilecek
fıstık ağacı nispeten souk alanda yetişir ama sivasta yılın hergünü souk özellikle kış aylarında don olduğundan dolayı yetişmesi mümkün olmayabilir yetişse bile antep fıstığı gibi lezzetli olmaz örneğin iran fıstığı saman gibiii oluuyorr
Sivası birim. çok soguk bir memleket dolayısı ile fıstığın yetişme şartları yok. tahminimce yetiştirme olanakları çok zayıf.
Hem soğuga sormuşlar nerelisin diye? Erzurumluyum ama sivas'ta otururm demiş.
bence Sivasta fıstıgın yetişmesinin mümkünatı yok, yazları bile soba yanan bir ilde fıstıkmı ? çok zor.....
fıstık bizimdir bizim kalacakkkkkkkkkkk
ben 2 günde olsa ağustos başlarınada sivasın suşehri ilçesinde bulundum yer olarakl serin ve buranın havasını barındırmıyor bana kalırsa antep fıstığının orada yetişmesi zor gibi ama yinede uzmanların görüşü daha önemlidir diye düşünüyorum.
Zaman zaman bu tür haberler basında çıkıyor ancak haberin kaynağı ulusal bir gazete bile olsa "sadece bir haber" uzman kişilerin konu hakkındaki teknik bilgileri bu haberden daha sağlıklı olur.
Diğer taraftan Antepfıstığının Sivas'tada üretilmesinin bence endişe verici bir tarafı yok Türkiye'de üretilsinde nerede üretilirse üretilsin, zaten antepfıstığı Çanakkale, Aydın, Mersin/Mut, Adıyaman, Ş.urfa, Siirt, Mardin, K.Maraş, Antalya (yayla ve dağlık Bölgelerde) üretiliyor ama diğer illerin hiçbirinde bizim yöremizdeki kadar düzenli ve kapama bahçeler yok, endişe duyulmaması gereken bir konu.
bir nizipli emekli öğretmen Kastamonu nun cide ilçesine yerleşmiş buradan almış olduğu fidanları vs orada uygulamış şu anda orada yetiştiriyormuş...
bunda kasım abinin dediği gibi endişelenecek bişey yok, yeter ki biz kendi işimize sahip çıkalım...
hehehehe
bağır bağır ,
oturduğun yerden bağırmayacan icraat gerekli icraat,
gittikten sonra bağırsan ne yzar,
mavi_hilal27;148690 wrote:fıstık bizimdir bizim kalacakkkkkkkkkkk
Ben yaklaşık bir yıldır bu siteyi ziyaret ediyorum çok beğendiğim bir site bazen tartışmalar oluyor orası da ayrı bir güzellik.Elbette farklı görüşler olacak önmeli olan saygı bunu da herkesin yaptığını düşünüyorum her ne kadar sert ifadeler kullanılsada hiç hakaret görmedim bu da sitedeki herkesin kendini yetiştirdiğini gösteriyor.
Sivaslılar fıstık yetiştirmeye çalışıyor.Yunanlılar baklavaya patent almaya kalkışıyor.Bırakında herkes işini yapsın en iyi şekilde.Çevrende yetişenlere bak,onları en iyi şekilde değrlendirmeye çalış.Gözünün önündeki güzellikleri gör.
bakan mehmet şimşek2in çok güzel bir tespiti vardı.
70 li yıllardan taa 2000 li yıllara kadar gıda fiyatları enflasyn bazında artış göstermiş ama son iki yılda artan talep ve küresel ısınma neticesinde nerdeyse %100-200 oranda gıda fiyatlarında artış yaşanmıştır. Bu da gıda üretimine daha fazla ilgi ve önem göstermesini gerekmektedir.
Hamdolsun ülkemiz cennet vatanımız her türlü ürünün yetişmesine müsait. Bakın yöremizde fıstık, mercimek, nohut, zeytin, arpa, bugday gibi ürünler yetiştirilebiliyor. Sulama projeleri tam manasıyla hayata geçirildiğinde bölgemizde tarım hususunda ciddi manada katkı sağlayacaktır.Şimdi bölgemizden sağlı solllu ilerleyelim birraz öte gidersek limon, portakal mandalina gibi narenciye ürünleri biraz öte gidersek muz, elma, biraz öte git kayısı, erik, biraz öte git çay fındık daha öte git denizde balık üretimi vs. vs....
ülkemiz zengin. biz zenginiz mevlamız bu cennet vatana her türlü nimeti vermiş. Yeter ki biz kıymetini bilip doğru düzgün kullanalım. Yarın öbürgün bu petrol ve dogal gaz zenginleri petrolun bıtmesi ile ne yapacaklar. Arabistan çölden ibaret bakalım ne ihraç edecekler aynı şekil rusya vb.
ama bizde yeraltı zenginlikleri olduğu gibi yerüstünde de hamdlsun nimetlere boğulmuşuz. Yeterki kıymetini bilelim.
yani antep fistigina rakipmi cikiyo hadi hayirlisi
kardeş ben yetkililere sesleniyorum Nizip'te fıstıgın tanıtımı yapılmıyor. fıstık festivaline bile katılmadık.....ilkaytrade;148704 wrote:hehehehe bağır bağır , oturduğun yerden bağırmayacan icraat gerekli icraat, gittikten sonra bağırsan ne yzar,
hepsini dong vurur heder olur. biri bunları ikaz etsin yazık olacak emeklerine.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.