Arkadaşlar;
Nizip, 100,000 civarı nüfusu olan bir ilçe ve hepimiz de biliyoruz ki bir çok ilden büyük.
Nizip'te neden SARI TAKSİLER YOK. Legal taksi durakları kurulup insanların ihtiyaçlarını karşılamıyorlar. Görüyorum ki birkaç tane KAÇAK (onlarında rengi kafalarına göre) TAKSİ var. Bu Nizip'in geri kalmışlığına da delildir aslında. Bu eksikliği Nizip'e gelen birçok misafirim farkettiği halde, Nizip yerel yönetimi veya Odaları (TŞOF Nizip Odası) tarafından farkedilememiştir.
Artık bu eksikliğe, büyüklerin önayak olarak çare bulmaları gerekir diye düşünüyorum.
Sorunlarımız Önerilerimiz
Nizip'te TAKSİ
nizipin nüfusu çok ama ticari taksi çalışmaz daha o kıvama gelmedi nizip
Aslında çalışmalı arkadaslar...özellikkle otogar,hal,osmanlı parkı vs...Gibi yerlerde olmalı.Ben sabahın 5inde nizip otogarına geldim ne bir araba ne de bir dolmus var.Taksi durakları kurulursa nizip için hayırlı olacaktır.
hmm çok güsel bir konu gösteriş için iyi olur hele bak bak bizip de takside var mış ne kadar büyük falan :Dnesye aslıda taksi dolmuşlar çok güsel olur taksiden hem daha uygun hem dolmuş beklemeye gerek yok...
çalışmaz nizipde. çünkü mesafeler kısa.
taksiler iş yapmaz vuslat arkadaşın dedigi gibi mesafe az
yav dolmuşlar boş gidip boş geliyor nizipte taksi nasıl iş yapsın :):) herkesin evinde bir kaç tane motorsiklet var zaten yarım saatte bir ucundan diger ucuna gidiyorsun yürüyerek nizip in
motorlara karşı değilim elbette ama motorların karıştığı kazaları hatta ölümlü kazaları hepimiz içimiz acıyarak duymuyormuyuz?
Alışkanlık meselesidir bu, nizip kaldıramaz diye birşey bence kolaycılık gibi geliyor. Taksi olayı olmadığı için insanlar kendi başlarının çaresine bakmayı öğrenmişler artık. Ama zaruretten öğrenmişler bence (en azından bir kısım) Gelişim istiyorsak bu olaya destek vermeliyiz diye düşünüyorum.
Hastane, otogar,hâl gibi yerlerde olabilir ikişer üçer taksi. Ben demiyorum ki hemen her tarafta taksiler olsun. Nizipte, Hastane, otogar ve hâl için ikişer taksi harika olurdu...6 tane taksi nizipin bu yükünü çeker bence.
Örneğin Muş buradan büyük bir yermidir ki sadece otogarında 10 civarı taksi bulundursun. Ki nizip E-90 kenarında bir şehirdir. Otobüslerin uğrak yeridir.
ya ne alaka otagardan sadece 2 firmanın arabası kalkıor sanki bana bütün otobüslerin kalkıp durduğu yer öle bir fikir açıldıysa birecikte dinlenme tesisleinde otobüs yasaklansın nizip otogarı o zaman dolup taşar yoksa boşa
Herşeyden önce Nizip'e tramvay gerekli. İleride ana trafik noktalarına araba ve motorla giriş çıkış yapılamayacak. Trafik ve otoparklar bunu kaldırmıyor.
Toplu ulaşımı düşünmeden atılacak her adım yanlış olacaktır!
Gelişmemiş ülkelerde dolmuş olayı var. Gelişmiş ülkelerde toplu taşımanın (tren, metro, tramvay, vs vs) nimetlerinden tüm vatandaş ucuza faydalanabiliyor.
mahmutsalih;148111 wrote:Herşeyden önce Nizip'e tramvay gerekli. :D bak buda gusel...
daha cok erken bence
Nizip'te taksi durakları olduğunu varsayalım. bu işten para kazanacak insanların aile geçindirecekleri düşünülecek olursa, Nizip gibi bir ilçede kazanmaları çok zor. zaten gidilecek mesafeler kısa ayrıca Nizip'teki araç ve motorsiklet sayısıda düşünülecek olursa bence daha çok zaman var.
En önemlisi de Nizip'in şehir coğrafyası insanların yaya olarak gitmesinde engel değil yani inişler çıkışlar yok.
ya en azından şuan korsan taksicilik yapanlar uysun en azında belediyeye şöfürler odasına ek gelir sağlanır en azından
olmaz kardeşim olmaz nizipli hemşerilerim hayatından memnun kimse istemez taksi falan. üç beş gariban korsan çalışıp ekmek yiyor bari onların ekmegiyle oynamayalım
Dolmuşlarada ilk başladığı zamanlarda olmaz diyorlardı,çalışmaz diyorlardı,bakın şimdi nasıl çalışıyor,ilerisi için iyi bir düşünce neden olmasın,nizip insanı yeniliğe açıktır,taksilerinde çalışacağına inanıyorum.
Nizip'te Taksiler için birşeyler yapılmak isteniyorsa, şehirler arası çalışan dolmuşları şehir merkezinden kaldırırsınız. Otogar bunların hizmet yeridir. Ondan sonra taksi de dolmuşlarda çalışmaya başlar. SİZCE ADLİYE CİVARINDA ÇALIŞAN DOLMUŞLARIN OTOGARA GİTMESİ HER AÇIDAN DAHA İYİ OLMAZ MI?
bence de adliye önündeki dolmuş yoğunluğunu otogara kaydırmak lazım.Bir taşla iki kuş:hem otogara hareket gelir,hem de taksi çalıştırmak imkanı doğar.
Güzel bir tespit yapmışsınız,ilçeden çevre ilçelere veya şehire çalışan minibüslerin bir otogar havasında çalışması gerekir bunların şehir içinde her önlerine gelen yerde bekleyip yolcu alması çok saçma ve şehir ilçe trafiğinizde karıştırıyor,bunların yerini şehiriçi dolmuş veya taksilerin yapması gerekiyor, bence Nizip'in acilen resmi taksilere kavuşması lazım korsan taksiler çalıştığına göre demekki iş yapıyorlar, ben çarşamba günü hava alanına gitmek için önce gaziantep'e oradan da alana gitmek zorunda kaldım taksi olsaydı taksiyle gidecektim, ayrıca Gaziantep'e çalışan minibüslerin durumuda tam bir kargaşa isteyen istediği yerde durup bağıra çağıra yolcu kapmaya çalışıyor bunların acilen bir çatı altında toplanması ve belli bir garajları olması lazım, ben ve yeğenim minibüse bindikten sonra tam 45 dk bekledik hareket ettikten sonra bu minibüs ipek yoluna çıktı tam gidiyoruz sanmıştıkki yeniden Nizipin içine döndü ne oluyor deyince boşmu gidiceek aağamm dedi şofor şaşırdık kimse sesini çıkarmıyor bu nasıl bir başı bozukluktur anlamadık. ACİLEN NİZİPİ YÖNETECEK İDARECİ LAZIM bunların hiçbiri Nizipi yönetmiyor halkla dalga geçiyorlar.fenomen;149066 wrote:Nizip'te Taksiler için birşeyler yapılmak isteniyorsa, şehirler arası çalışan dolmuşları şehir merkezinden kaldırırsınız. Otogar bunların hizmet yeridir. Ondan sonra taksi de dolmuşlarda çalışmaya başlar. SİZCE ADLİYE CİVARINDA ÇALIŞAN DOLMUŞLARIN OTOGARA GİTMESİ HER AÇIDAN DAHA İYİ OLMAZ MI?
Hocam, otogar şu anda çürümeye yüz tutmuş durumda, çünkü kullanacak firmalar Adliye çevresini otogara çevirmiş durumda. Dünyanın hiç bir yerinde kavşak içerisinde dolmuş durağı ve araçların durması için cep olmaz. Okan parkı bitişiginde kavşak içerisine dolmuş durağı yapılmış. Adliye civarına yetişince her bir taraftan bir ses geliyor. Antep, Antep, Antep hangi kaldırıma çıkarsanız. Neredeyse ağzınızın içine girecek biri aniden Antep mi ? diye önünüze çıkıyor. Üstelik burada bulunan firma araçlarının yarattığı gürültü,çevre kirliliği, otopark sorunu, Burada yaptıkları Trafik ihlalleri de cabası Kaldırın dolmuşları otogara o zaman taksi çalışır....Bu konuda sayın Admin'imizde bir anket açarsa bu anket sonucu yetkililere ulaştırılırsa gerçekten seviniriz. saygılarımla...musaeken;149805 wrote:bence de adliye önündeki dolmuş yoğunluğunu otogara kaydırmak lazım.Bir taşla iki kuş:hem otogara hareket gelir,hem de taksi çalıştırmak imkanı doğar.
Aslında Nizipl'iler bu yaşadıklarınızı sürekli yaşıyorlar. Araçlar çoğu zaman hareket halinde iken yolcu alıyorlar. binen yolcu hangi firma olduğunu bazen bilemiyor. eğer otogar da çalışırlarsa sabit olacakları için o firmaya bir daha gitmezsiniz.müslüm akpek;149855 wrote:Güzel bir tespit yapmışsınız,ilçeden çevre ilçelere veya şehire çalışan minibüslerin bir otogar havasında çalışması gerekir bunların şehir içinde her önlerine gelen yerde bekleyip yolcu alması çok saçma ve şehir ilçe trafiğinizde karıştırıyor,bunların yerini şehiriçi dolmuş veya taksilerin yapması gerekiyor, bence Nizip'in acilen resmi taksilere kavuşması lazım korsan taksiler çalıştığına göre demekki iş yapıyorlar, ben çarşamba günü hava alanına gitmek için önce gaziantep'e oradan da alana gitmek zorunda kaldım taksi olsaydı taksiyle gidecektim, ayrıca Gaziantep'e çalışan minibüslerin durumuda tam bir kargaşa isteyen istediği yerde durup bağıra çağıra yolcu kapmaya çalışıyor bunların acilen bir çatı altında toplanması ve belli bir garajları olması lazım, ben ve yeğenim minibüse bindikten sonra tam 45 dk bekledik hareket ettikten sonra bu minibüs ipek yoluna çıktı tam gidiyoruz sanmıştıkki yeniden Nizipin içine döndü ne oluyor deyince boşmu gidiceek aağamm dedi şofor şaşırdık kimse sesini çıkarmıyor bu nasıl bir başı bozukluktur anlamadık. ACİLEN NİZİPİ YÖNETECEK İDARECİ LAZIM bunların hiçbiri Nizipi yönetmiyor halkla dalga geçiyorlar.
Yani Nizip Gaziantep arasında çalışan minibüsler bir şirket adınamı çalışıyor (Ben-Seç) gibi, eğer öyleyse iş dahada vahim boyutlarda, bunun çözümü özel halk otobüslerinde, belediyelerin bu işe el atıp Nizip-Gaziantep arasında özel halk otobüsleri çalıştırmaları lazım yoksa bu işler özel şirketler aracılığıyla yapılırsa suistimaller çoğalır hatta ileriki günlerde çatışmalar kavgalar çıkabilir.fenomen;149932 wrote:Aslında Nizipl'iler bu yaşadıklarınızı sürekli yaşıyorlar. Araçlar çoğu zaman hareket halinde iken yolcu alıyorlar. binen yolcu hangi firma olduğunu bazen bilemiyor. eğer otogar da çalışırlarsa sabit olacakları için o firmaya bir daha gitmezsiniz.
tebrik ederim bunu bir tek sen düşünmüşün bravo en azından bu işi yapanları kayıt altına almak lazım ve bir çok adli olayında önüne geçilmiş olur diye düşünüyorum adı üştünde korsan taksi her yerde her şekilde kulanıılırxaribim;148405 wrote:ya en azından şuan korsan taksicilik yapanlar uysun en azında belediyeye şöfürler odasına ek gelir sağlanır en azından
evet haklısın . ama şu an şeçim arefesine girdik kimse duymaz ilgilenmez şeçimden sonrda da belkiiifenomen;149931 wrote:Hocam, otogar şu anda çürümeye yüz tutmuş durumda, çünkü kullanacak firmalar Adliye çevresini otogara çevirmiş durumda. Dünyanın hiç bir yerinde kavşak içerisinde dolmuş durağı ve araçların durması için cep olmaz. Okan parkı bitişiginde kavşak içerisine dolmuş durağı yapılmış. Adliye civarına yetişince her bir taraftan bir ses geliyor. Antep, Antep, Antep hangi kaldırıma çıkarsanız. Neredeyse ağzınızın içine girecek biri aniden Antep mi ? diye önünüze çıkıyor. Üstelik burada bulunan firma araçlarının yarattığı gürültü,çevre kirliliği, otopark sorunu, Burada yaptıkları Trafik ihlalleri de cabası Kaldırın dolmuşları otogara o zaman taksi çalışır....Bu konuda sayın Admin'imizde bir anket açarsa bu anket sonucu yetkililere ulaştırılırsa gerçekten seviniriz. saygılarımla...
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.