Nizip.com
Üye ol
Nizipden Duyurular Etkinlikler

Ekmeğin biri askıya

Görüntülenme: …

mehmet2763 Üye
..........
mehmet2763 Üye
Öncelikle Ekmeğe yapılan zam ve israfa neden olan gramaj artışına anlam vermek mümkün değildir. Mevsimin sıcak , kurak ve yağışsız olduğundan mahsülde ciddi düşüşler olduğunu söyleyenlerin böyle bir uygulamayı yapması düşündürücüdür.

Sepete ekmek atma yerine "Nizip belediyesi Halk ekmek fabrikası açması daha iyi olur" Hem vatandaş ucuz ve sağlıklı ekmek almış olacaktır. hemde en az 10-15 kişiye de iş imkanı sağlanmış olacaktır.
hayri murat bakırcı Üye
olur neden olmasın fakat ir an ewwel açılsında başka bir şey istemiyom ramazan ayı geldiartık biraz insafiyetli düşünün nolur
mehmet gül Üye
bu konuda fırıncı kardeşlerimize iş düşüyor ALLAH rızası için bu güzel işe bir el atıp başlatsınlar biz türk milleti götürürüz bu işi
KingArThur Üye
cadde27;139524 wrote:Beklediğim gibi bir destek göremedim malesef ama ben desteklemeye devam edicem...

Cadde27 Fikrin Çok güzel Ama Kimse Desteklemez kardeşim herkes şunlar onlar ortam hazırlasın biz yardım ederiz derler ama bişey çıkmaz herkes herşey hazır olsun ondan sonra yardım edelim diyo o yüzden gerekli destegi göremezsin hiçbir zaman Baksana Fırıncılar Yapsın bunu biz destekleriz onları aydınlattınız mı bu düşünceyi paylaştınız mıı yok nasıkl olcak gidiceksiniz Fırıncılar odasına Başkan her fırına yazı gönderecek böyle bir düşünce var herkes iş yerine ASkıda ekmek bölümü yapcak diyecek ve uygulamaya geçecek İcraat göstersin İcraat BOş Laflara Karnımız Tok artık

Cadde Tekrar TEbrik ederim Bu güzel düşüncenden dolayı
hayri murat bakırcı Üye
Cadde Tekrar TEbrik ederim Bu güzel düşüncenden dolayı[/quote]

Senin gibi nizipcom un güzel insanları desteklediği sürece biz bu sitede istediğimiz her şeyi yaptırabiliriz.Birlikten kuwwet doğra siz sadece belli bir kotada konuya destek verin gerisi zaten anlayan anlar yinede konuma göstermiş olduğuz ilgiye ben TEŞEKKÜR EDERİM...
vedatakkas Üye
sevgili cadde27 kardeşim,fikrinden ötürü seni kutluyorum.bana göre fazla büyütülecek bir konu değil.sadece siteye giripte senin bu yazını okuyup tastikleyenler de olsa,herkes fırından ekmek alıyordur.giderken yanımızda yazılı bir kağıt,fırıncıyada diyeceksin ki böyleyken böyle,as kağıdı cama,gariban fırının önünden geçerken,canı da çekmişken,girsin içeri alsın ekmeğini.destekleyenlerde bir ekmek yerine iki ekmek parası veriversin.
fırıncı istismar etmezse,gariban utanıp,sıkılmazsa bu iş tutar.
bu uygulama avrupa da mevcut biliyorsunuzdur,ancak ekmek diye değil de lokantalarda var biliyorum.selamlar.
hayri murat bakırcı Üye
bi o kadar tebrik aldığım gibi bu konuya karşı çıkan arkadaşlarımızda oldu ben bunu ne reyting için nede kendi keseme giren bir menfaat için değil diğer kardeşlerimiz için düşündüm.Fakat bu konuya hemfikir olmak zorunda da değilsiniz...
sakalli0727 Üye
vedatakkas;146026 wrote:sevgili cadde27 kardeşim,fikrinden ötürü seni kutluyorum.bana göre fazla büyütülecek bir konu değil.sadece siteye giripte senin bu yazını okuyup tastikleyenler de olsa,herkes fırından ekmek alıyordur.giderken yanımızda yazılı bir kağıt,fırıncıyada diyeceksin ki böyleyken böyle,as kağıdı cama,gariban fırının önünden geçerken,canı da çekmişken,girsin içeri alsın ekmeğini.destekleyenlerde bir ekmek yerine iki ekmek parası veriversin.
fırıncı istismar etmezse,gariban utanıp,sıkılmazsa bu iş tutar.
bu uygulama avrupa da mevcut biliyorsunuzdur,ancak ekmek diye değil de lokantalarda var biliyorum.selamlar.
bana göre en mantiklisida has hemserim vedat beyin dedigi
bu konuyu tekrar vitrine cikarirmisiniz memet abi sana zahmet
doganesmeray Üye
konunun biraz eski olmasına ragmen ben yeni gördüm ve bu düşünceyi bizlerle paylaşan arkadaşı gerçekten kutlarım.
merak ettiğim konu ise acaba konu yeteri kadar ses getirebildimi? yani böyle bir uygulama nizipte herhengibi bir fırında uygulanmaya başladımı?
bir ekmek parası çoğumuz için hiç birşey ifade etmiyor olabilir ama hepimiz biliyoruzki günümüz türkiyesinde bir kuru ekmeğe muhtaç olan kardeşlerimiz ailelerimiz var.
onun için herkesten bu konu hakkında duyarlılık bekliyorum..
sakalli0727 Üye
bende duyarlilik bekliyorum ve dur boro boro gelsin ondan bir sey rica etcem.cunku nizipte olan simdilik o
cenabi hak kimseyi aclikla talim ettirtmesin.
annem derdi ki yilan sokan uyur ac uyuyamaz
lütfen istirhamim ekmegi alirken yapin bunu bir ön ayak olun
ben nizipte olsam yapardim gercekten
hayri murat bakırcı Üye
Malesef doğan konumuz 6.Ayda açılmış ve bu zaman kadar sadece 30 tane gibi yorum yapılmıştır.
Yani demek isteğim şu halkımız gözüktüğü gibi duyarlı değil:(
Yarın başımıza ne geleceğini biliyormuyuz?Belki bizlerde onlar gibi bir kuru ekmeğe muhtaç olabiliriz.
hayri murat bakırcı Üye
sakalli0727;161322 wrote:bende duyarlilik bekliyorum ve dur boro boro gelsin ondan bir sey rica etcem.cunku nizipte olan simdilik o
cenabi hak kimseyi aclikla talim ettirtmesin.
annem derdi ki yilan sokan uyur ac uyuyamaz
lütfen istirhamim ekmegi alirken yapin bunu bir ön ayak olun
ben nizipte olsam yapardim gercekten

Ben bugünlük niizp'deyim bu konu ile ilgili bi kaç markete ve muhtarlıkla konuştum aldığım cevap benide çoq üzdü ondan sonra ne diyeceğimi bilemedim"her halde paran çoq dağıtacak yer mi arıyorsun":(:(
doganesmeray Üye
cadde27;161330 wrote:Ben bugünlük niizp'deyim bu konu ile ilgili bi kaç markete ve muhtarlıkla konuştum aldığım cevap benide çoq üzdü ondan sonra ne diyeceğimi bilemedim"her halde paran çoq dağıtacak yer mi arıyorsun":(:(

aldığın cevap beni çok üzdü arkadaşım
yazık çok yazık bu kadar duygusuz olmamalıyız..
boroboro Üye
bu uygulama hayata gecse ıyı olacak ama..devamlılığı ve yurutulmesi ve suistimalı cok..bayat ekmek alan bı çok ınsanımız var hala..
sakalli0727 Üye
cadde27;161330 wrote:Ben bugünlük niizp'deyim bu konu ile ilgili bi kaç markete ve muhtarlıkla konuştum aldığım cevap benide çoq üzdü ondan sonra ne diyeceğimi bilemedim"her halde paran çoq dağıtacak yer mi arıyorsun":(:(
onlara sizdeki vicdan dan daha cok param diyemedinmi
allah agiz vermis icine dil koymamiski _P
bana diyceklerdi ki
kardesim ac tokun halinden anlamaz
bi ön ayak ol cadde kardesim
yarin git cebine 10 milyon koy.10 firina git
herbirine deki ben böyle bir seye basladim lütfen askida ekmek yazisini yazin de
metin özmen caminin altindaki özlem pastanesine git benim dayim olur
firinci fikret ustanin yeri nerde de
bak fikret usta var firinci ora git benim selamimi söyle
tatlici sabri ustanin yegeni almanyadaki uzun saclinin selami var de
böyle böyle bir kampanya düzenlliyoruz de
ilk olarak fikret ustadan basla
ben yok cekinirsen utanirsan ben fikret ustayi arayim önce yarin telefonuna ulasirim
boroboro Üye
arkadaşlar ınsanlara küçük ve bencil lik yapabılırler..çünkü tok açın halinden anlamaz..ve tok ınsanın her zaman yapacak bi çok işi vardır...
sakalli0727 Üye
boro boro kardes yarin bulussana cumartesi nasil olsa cadde kardesle.fikret ustayi bilirsin tedasin arka tarafinda dükkani hem sende 10 kagitla ise basla.bi elin nesi var iki elin sesi var
akhenaton Üye
Böyle bir uygulama başlatılacaksa halkın bundan haberdar olması lazım. Öncelikle muhtarlıklar, fırıncı esnafları ve belediye ile konuşulmalı, yapılacak istişarelerin sonunda yerel basından destek alarak bu konu hakkında kamuoyu aydınlatılmalıdır. Böyle bir uygulamanın oldugundan hem maddi durumu iyi olanlar hemde fakir kardeşlerimizin haberi olmalıdır. hiçkimsenin gururu rencide olmayacak şekilde bu uygulamaya gecmek lazım. gerekirse poşetler fırın dışında müşterilerin görmeyeceği biryere asılmalıdır. Ya da daha farklı fikri olan varsa yazsın ki yeni açılımlar oluşsun. bu işi yaparken özellikle insanların gururlarını incitmeden yapmaya özen göstermeliyiz.
doganesmeray Üye
uygulama hayata geçince kamuoyu bilğilendirmesini sen yaparmısın sezer kardeş ??
boroboro Üye
bu uygulama pide ekmek yapan fırınlarda bıraz zor olur..francala ekmek te daha kolaydır..
hayri murat bakırcı Üye
Sabri abi senin dayın mı?
Oğlu fatih abi var tanıyom eski aile dostlarımızdan
Ama yarın gidicem ama gelince yaparım yarın zamanım yok!
Ayrıca şimdiden söylimde 15 gün yine yokum yokluğumu aratmayın:D
sakalli0727 Üye
fikrin güzel ama fikrine en azindan simdilik katilmiyorum sezer kardesim.
secim zamaninda kimse bunlari düsünmez
cunkü amacimiz bir mum yakmak bizim
gerisi gelir...
hersey önce bireyden baslar
akhenaton Üye
doganesmeray;161340 wrote:uygulama hayata geçince kamuoyu bilğilendirmesini sen yaparmısın sezer kardeş ??
doğanesmeray ben elimden geleni yaparım ve eminim ki NRT yönetimi de bu uygulamaya destek verecektir. Yeter ki birileri halis niyet ile bu işin ucundan tutsun arkası gelecektir.
sakalli0727 Üye
doganesmeray;161340 wrote:uygulama hayata geçince kamuoyu bilğilendirmesini sen yaparmısın sezer kardeş ??
HIII sezer kardesim ???
arkadaslar bu konu her zaman güncellessin

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim