Rumkale - Karkamış kalesi arasında bir sahil yolu yapılması için Kültür bakanlığı ile Avrupa bölgeler arası işbirliği kapsamında bir çalışma başlatıldı.
Bu çalışmaya göre Halep ve G.antep bölgesinin kültür haritası çıkarılacak. Bununla birlikte Helenistik dönemden itibaren büyük önem arzeden ve Osmanlı son dönemine kadar önemini koruyan ilçemize bağlı Rumkale ile Geç Hitit devletinin merkezi olan ve içinde Hititlerin önemli bir mabedi olan Teşuk mabedini barındıran Karkamış kalesine uzanan Fırat nehri boyunca Fırat Sahil Yolu açılacak ve turistik amaçlı olarak düzenlecek.
Yol boyunca dinlenme alanlarınında olacağı ve özellikle çevreyi kirletmeyecek şekilde butik otellerin coğrafi yapıya uygun olarak yapılacağıda planlanmakta.

Rumkale
Rumkale - Karkamış Kalesi arası birleşiyor
Ne kadar güzel olur. Turizmin gelişmesi de sağlanır bu sayede. Özellikle butik otellerin yapımı çok iyi düşünülmüş... Çok güzel bir haber, inşallah en kısa sürede düzenlenir..
trustik bi nizip çok güzel olurdu
Truzim açısından mükemel olur hayal bile edilemiyen bir nizip mükemmel ötesi ama bir an önce olursa daha iyi olur...Şimdiden hayırlı olsun!!!
çok güzel bir proje en kısa zamanda olması temennisiyle...
güzel bir calısma inşallah yapılacak işlerde güzel olur
haydi hayırlısı.
Hayırlı olsun
sayın baskanımız ben sitemizi yeni fark ettim böylebi bi yola baskoyup canınızla kanınızla mucadalenize bire bir sahit oldum allah herzamn yardımcınız olsun ve yanınızda olsun bizim toplulumuzdan umarımki butun dunyanın bilgisi olur ve eminimki böyle gidersek herkes bizim gibi birlik beraberlik için ugrasamaya geyret göstericek saygılarımla ben bi üyeniz olarak herzaman destekcinizim ve sizinle gurur duyuyorum böyle bi toplugu bi araya getirdiniz getirme cabasında geyretle mucadele ettiniz icin. ömer yayla
allah sizin gibi dusunen insanları basımızdan eksik etmesin gurur verici bi kurulus insallah tum insanlık adına hayırlı olur
inşallah yapılır
çok hoş olur hayırlısı
hayal olarak kalır kötümserim ben biraz
herşey böle başlıyor zaten adını koyuyorlar sonra arkası gelmiyor.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.