Geçen yıl okullarda ilk bir ay seçim meydanları gibi bir tablo yaşanıyordu efendim okul temsilcileri seçilecekmiş o seçilen kişi okulun isteklerini dile getirecekmiş bizde güzel bir şey zannedip sazan gibi aday olduk seçimlerde.Seçildikten sonra neticede hani okul temsilcisisin senin belli görevlerin var der hiç bilmeyen meğerse tamamen içi boş, formalite icabı bir eğlence ürünüymüş… Milli Eğitim Bakanlığı bunu aslında çocuklara demokrasiyi öğretmek amaçlı yapmış neyse ben lafı fazla uzatmadan asıl derdimi yazayım yahu NİZİPin tüm okullarında okul temsilcileri seçildi ben şahsıma konuşuyorum bizim isteklerimiz hiç değerlendirilmedi Nizip Milli Eğitim Müdürü Mahmut kurt HOCAMIZ şu okul başkanlarını bir toplayayım de hele bunların ne gibi istekleri var dediğini hiç hatırlamıyorum. kendisine defalarca ulaşmak istememe rağmen bazı kişiler tarafından engellendim efendim o koskoca milli eğitim müdürü sen kim o kim haddini bil gibi aşağılayıcı sözlere maruz kaldım.Elbette sayın Mahmut kurt HOCAMIZ saygın bir işle uğraşıyor olabilir lakin sen bunu onunla konuşma cesaretinde bulunamama olarak değerlendirirsen işte burada sorun var demektir.benim anlatmak istediğim en azından Milli Eğitim Müdürümüz madem biz öğrenci temsilcisiydik madem öğrencilerin isteklerini dillendirmek için seçildik o halde en azından ayda bir bizi Milli eğitim müdürlüğünde toplayıp istek ve önerilerimizi almalıydı.Kimse kusura bakmasın bu yazıya bence kızmayın aksine beni tebrik etmeniz lazım diye düşünüyorum çünkü şu an içinde bulunduğumuz dünyada maalesef gençler kendisini ifade etmekten aciz bir durumda dolayısı ile benim büyük iş yapıp Nizip okulları adına şikayet de olsa bir çözüm önerisi getirdiğim kanaatindeyim…Öğrenciye demokrasi öğretilecekse işte böyle olur herkes görüşlerini karşı tarafın kişiliğine saldırmadığı müddetçe rahatlıkla söyleyebilmelidir.Karşılıklı istişare yapmadan birbirini dinlemeden gerçek demokrasiden söz edilemez.
İmamHatip Lisesi
Milli eğitim’e çağrı
Ben tebrik ederim...ALLAH'ına kurban senin.
Ancak Mahmut BEY zannettiğin gibi ulaşılması zor birisi değil istersen gel beraber gidelim. Ulaşmanı kim engellemiş ben onu merak ettim .
helal olsun memet kardesimize.biz zamanında hakkımızı aramadık.siz elde edilmiş hakkınızı korumaya bakın.dolayisiyla haklıysan konuş.hiç birseyden cekinmeden
öğrenci meclisleri demokrasiyi geliştirmek,yagınlaştırmak için vardır.mehmet kardeşimi bu demokratik cesaretinden dolayı kutluyor,sorunu bizzat muhatabına aktarmasının yararlı olacağına inanıyorum.
öncelikle siz değerli kardeşlerim bana verdiğiniz destekten ötürü sizlere çok teşekkür ederim ben bu yazıyı yazarken sayın Mahmut Kurt HOCAMIZI incitmek gibi amacım yoktu zaten olamazda yanlız rahatsızlık duyduğum bir konuyu siz değerli nizip.com ailesiyle paylaşmak istedim.
ulaşmanı kim engelledi demişsin herşeyi burada yazarsam işler kötü olur o da bende kalsın yüz yüze görüştüğümüzde işallah anlatırım detaylarınıdervisdörtbudak;141035 wrote:ben tebrik ederim...allah'ına kurban senin. Ancak mahmut bey zannettiğin gibi ulaşılması zor birisi değil istersen gel beraber gidelim. Ulaşmanı kim engellemiş ben onu merak ettim .
ben ismi lazım olmayan bir lisenin okul temsilcisiyim aynen sayın mehmet oğuz'un görüşlerine katılıyorum milli eğitim müdürümüz bizim arzu ve isteklerimize hiç başvurmadı saygılarımla mehmet oğuz
Geçen yıl okullarda ilk bir ay seçim meydanları gibi bir tablo yaşanıyordu efendim okul temsilcileri seçilecekmiş o seçilen kişi okulun isteklerini dile getirecekmiş bizde güzel bir şey zannedip sazan gibi aday olduk seçimlerde.Seçildikten sonra neticede hani okul temsilcisisin senin belli görevlerin var der hiç bilmeyen meğerse tamamen içi boş, formalite icabı bir eğlence ürünüymüş… Milli Eğitim Bakanlığı bunu aslında çocuklara demokrasiyi öğretmek amaçlı yapmış neyse ben lafı fazla uzatmadan asıl derdimi yazayım yahu NİZİPin tüm okullarında okul temsilcileri seçildi ben şahsıma konuşuyorum bizim isteklerimiz hiç değerlendirilmedi Nizip Milli Eğitim Müdürü Mahmut kurt şu okul başkanlarını bir toplayayım de hele bunların ne gibi istekleri var dediğini hiç hatırlamıyorum. kendisine defalarca ulaşmak istememe rağmen bazı kişiler tarafından engellendim efendim o koskoca milli eğitim müdürü sen kim o kim haddini bil gibi aşağılayıcı sözlere maruz kaldım.Elbette sayın Mahmut kurt saygın bir işle uğraşıyor olabilir lakin sen bunu onunla konuşma cesaretinde bulunamama olarak değerlendirirsen işte burada sorun var demektir.benim anlatmak istediğim en azından Milli Eğitim Müdürümüz madem biz öğrenci temsilcisiydik madem öğrencilerin isteklerini dillendirmek için seçildik o halde en azından ayda bir bizi Milli eğitim müdürlüğünde toplayıp istek ve önerilerimizi almalıydı.Kimse kusura bakmasın bu yazıya bence kızmayın aksine beni tebrik etmeniz lazım diye düşünüyorum çünkü şu an içinde bulunduğumuz dünyada maalesef gençler kendisini ifade etmekten aciz bir durumda dolayısı ile benim büyük iş yapıp Nizip okulları adına şikayet de olsa bir çözüm önerisi getirdiğim kanaatindeyim…Öğrenciye demokrasi öğretilecekse işte böyle olur herkes görüşlerini karşı tarafın kişiliğine saldırmadığı müddetçe rahatlıkla söyleyebilmelidir.Karşılıklı istişare yapmadan birbirini dinlemeden gerçek demokrasiden söz edilemez
bana başka bir lisenin okul temsilcisinden destek geleceğini hiç tahmin etmemiştimtheimam;141079 wrote:ben ismi lazım olmayan bir lisenin okul temsilcisiyim aynen sayın mehmet oğuz'un görüşlerine katılıyorum milli eğitim müdürümüz bizim arzu ve isteklerimize hiç başvurmadı saygılarımla mehmet oğuz
Aşık mahzuni Ankara belediye başkanı olan Karayalçına danışman olmuş.
Kıymetli Mehmet oğuz.
Tabi adamcağız büyük bir düşünce adamı idealleri var fikirleri projeleri
Birkaç yıl geçiyor
Sonra Büyük Ozan bir Türkü söylemeye başlıyor.
Danışman olduk Karayalçına
Ne danışılır olduk
ne de görüştük.
Türkü böyle devam ediyor sözlerini tam bilmiyorum.
Ama genelde Devlet adamlarımız az danışıyor.
Tabi Sevgili Mahmut Hocam için bu geçerli değil.
O etrafındaki insanların görüşlerini almayı sever.
Derviş kardeşim sana yardım vaad ediyor.
Sen ne anlatacağını toparla
Kendisine ulaş
Daha olmadı ben yakında geleceğim.
Beraber gider nerde olursa buluruz.
yazdığınız mesaj için teşekkür ederim aslında ben kendisine çok rahat bir şekilde ulaşırım zaten benim ulaşma gibi bir problemim yok. lakin başkaları tarafından engellendiğimi ve milli eğitim müdürümüz sayın mahmut kurt'un okul temsilcilerinden okulları hakkında hiçbir şeyi danışmadığını ve bizim istek ve arzularımızı hiç sormadığını anlatmaya çalışıyorum burda beni yanlış anlayan arkadaşlar olmasın ben kendimi büyük gördüğümden filan değil yani milli eğitim müdürü beni özel olarak çağırtıp mehmet oğuz bey senin ve okulunun ne gibi sorunu var desin de demek istemiyorum. sadece tüm okul başkanlarının önemsenmediğini ve bu işin anlaşılan bir formalite icabı olduğunu sadece bu işten öğrencilerin eğlendiğini hiçbir faydasını görmediğimiz maleyani bir iş olduğunu yazdım. şunu söyleyim ki eğer okul temsilcileri ile biraz ilgilenilseydi nizip okullarının daha iyi olacağına inanıyorum ama işalah seneyefelsefefe;141094 wrote:aşık mahzuni ankara belediye başkanı olan karayalçına danışman olmuş. Kıymetli mehmet oğuz. Tabi adamcağız büyük bir düşünce adamı idealleri var fikirleri projeleri birkaç yıl geçiyor sonra büyük ozan bir türkü söylemeye başlıyor. Danışman olduk karayalçına ne danışılır olduk ne de görüştük. Türkü böyle devam ediyor sözlerini tam bilmiyorum. Ama genelde devlet adamlarımız az danışıyor. Tabi sevgili mahmut hocam için bu geçerli değil. O etrafındaki insanların görüşlerini almayı sever. Derviş kardeşim sana yardım vaad ediyor. Sen ne anlatacağını toparla kendisine ulaş daha olmadı ben yakında geleceğim. Beraber gider nerde olursa buluruz.
böyle yeni neslin hakkını arayabilmesi beni çok sevindirdi. mehmet bey sizi bu cesaretinizden dolayı tebrik ediyorum.
Delete eee
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.