mahmur anlatmiş anlatmaış anlatmışssın.çok çektigin belli.bilgisayarcıların çogu zaten dedigin gibi 2.eli satarlar yeni diye üstüne alma:Ç))) ama bak bu kadar söze abartiya gerek yok.bana içtenlikle cevap ver.diyelimki ARASIRA alişveriş yaptigin mahalle bakkalın paran olmadiginda bişey laızm oldugunda sana CANIN SAGOLSUN DERMİ?der....peki yillarca o övdügün yerden alişveriş yap bir gün bir ekmegi borca iste hele verceklermi:)))niçin cebimizde varken digerine gidelim.KÜRESEL DÜNYANIN GLOBAL insanı mahmut arkadasim.durup durup sana zarari yada yakınına zarari var diyorsun bana direk zarari yok olamazda cünkü esnaf degilim şu anda.ben yukarda sana tuzun kuru derken esnaf degilsin anlamında dedim.işini yapiyorsun paranı alıyorsun.bak kendinde içinde söylemişssin zaten niçin nizip esnafı bana yaptirmiyor başka yere kaçiyor diyorsun.biz bizi düşünmessek kimse bizi düşünmez.biz tarihimizden beri ne devlet yardimi ne askeri yardım almadan bu topraklar ve üzerindekiler var.ama sana yine diyorum bir lira fazla ver ama esnafını kazandir.o bir lira zaten sana döner ama farketmissin.bi magaza dedik cevizli köfteye kadar girmissin:))meyan şerbeti bilmenneyi:)))allah senide güldürsün ne diyim ben sana
Sorunlarımız Önerilerimiz
Büyük magazalar ve küçük esnaf
zaten ben sana her zaman büyük mağazadan alışveriş yapıyorum demedim ki. ben herzaman evimin ordaki esnaftan alışveriş yaparım. ben yapmasam bile annem, o olmasa kardeşim yapar. açıkcası ailemin gidip büyük alışveriş merkezinde yaptığı alışveriş sayısı bir eldeki parmak sayısını geçmez. ama söylediklerim genel anlamdaydı.
evet bakkalımdan borca alışveriş yapıyorum ve zamanında ödüyorum. ama evimin ordaki her bakkaldan da almam. örneğin evimin orda bir bakkal var adam tarihi geçmiş ürünleri satıyor. ben neden ondan alayım.
bana esnaf değilsin anlamadında söylemişsin. ama yukarda bazı şeyleri görmen için esnaf olman gerek diyorsun ve sende ben esnaf değilim diyorsun. bunu anlamadım doğrusu.
dediğin gibi bende esnafımın kazanmasını isterim ama esnafım bunu hakediyorsa. hak etmeyen esnafa neden ben para kazandırayım. daha iyi hizmet yapsın daha iyi para kazandırayım ona.
:) ama yukarda verdiğim örnekleri sende biliyorsun. yani nizipte esnafcılığı özetliyor işte.
dediğim gibi hizmetini iyi veren bir esnaf için büyük mağazaların açılması önemli değil. :)
hah işte bende onu demek istedim.her zaman ekmegi bile oradan almayalım.dün nizipte fırıncı fikret ustayla konustum.adam ne kadar dertli 1 çuvala düştük diyor.ki fiikret ustayı bilen bilir en azından 40 senelik ustadir.şu anda esnaf degilim dedim.ben 8 9 yasından beri esnaflıgın içindeyim.
walla nizipte adam çocuklarını aileyi arabaya atıyor. çocukları karfura (carrefour) gezmeye getiriyor. haydim çocuklar gezin bakalım. sanki osmanlı parkı karfur.(içeriside klimalı fosur fosur) 8 kişilik aile gidiyor. geziyor. 1 tane de somun alıp çıkıyorlar... çocuklarda seviniyor. babamız bizi gezmeye götürdü. oleyy somun aldık bir tane..ne güzel iştee daha ne istiyorsunuz. hem şehrin gezme sorunu ortadan kalkmış oluyor. hemde karfur 1 somun satıyor:D çocuklar mutlu oluyor gezmiş oluyorlar.
Hele fikret ustaya soralım neden ekmek satışları düşmüş.Neden Nizip'teki ekmeğin kalitesinin düşmesinden bahsetmez fırıncı esnafımız.Pikniğe gidersin , ekmek alırsın iki saat sonra sertliğinden dürüm yapamazsın.Bireciğin fırınlarıda ekmek yapar,Nizibimin fırınlarıda!!!!!
küçük esnaf yoktur, kendini geliştirmeyen esnaf vardır. değişen ve farklılaşan müşteri hizmetlerini daha kolay ve hızlı algılamak lazım. farklılıkları uygulamak lazım, yani kısaca yenilikci olmak lazım.
Global firmalar her zaman iyidir, ucuzdur, sattığı malın ardındadır,
bak carrefour'a diyorki , benden ucuza satanın malını fişini getir sana bilmem kaç katı parayı vereyim diyor,
diğer bir olayda garanti meselesi,
ben italya - pinerolla carrefour mağazasından aldığım bir üründe türkiyeye dönüşte bir sorun çıktığında bursa carreoura fişiyle götürdüm ve malı servise gönderdiler,
ben şahsen carrefour mağazalarından çok memnunum,
Haaaa BİM'dende alışveriş ediyorumi onunda kendine göre takdir ettiğim prensipleri var,
Kısacası işime nerden geliyorsa alıyorum
selamlar,,
ilker
mahmuttt;140385 wrote:benim anlamadığım neden bir iş yaparken onun nereli olduğuna veya nerenin firması olduğuna bakıyoruz ? büyük mağazaların açılması her zaman iyidir çünkü rekabet ortamı oluşur dolayısıyla bu da tüketiciye yani bize yansır. mesela bu mağazalar gelmeden önce bakkallar veya marketler istediği fiyatta malı satıyordu kimse bişey diyemiyordu. ama şimdi biri fiyat kırarsa diğeride kırıyor. ve halk ucuz hangisi ise ona gidiyor. eğer senin paran fazla ise sen fazla olan yerden alabilirsiniz. şimdi c... diyorsun neden carrefour demiyorsun adını mı anmak istemiyorsun veya reklam mı olmasın diyosun firmanın nereli veya nereden olması önemli değil önemli olan verdiği hizmettir. türk firması iyi yapsın ondan alalım ama yapmıyorlar. şimdi yabancı kullanmayalım diyorsun. peki senin kullandığın sistem ne ? windows değil mi ? bu amerikan malını neden kullanıyorsun ? onun yerine tübitak tarafından geliştirilen sistemi neden kullanmıyorsun ? buna benzer bir konuda coco-cola konusuydu sanırım. ülker var ama peki ülkerin kaçta kaçı yabancıların ? böyle düşünenlere bir anlam veremiyorum doğrusu. demesini iyi yapıyorlar ama kullanmasını yapmıyorlar nedense. böyle bir sürü olay var ... anlatmakla bitmez. ben şahset hizmet i kim iyi veriyorsa ister yabancı ister türk olsun ondan alırım.
bırak isteyen istediği mağazayı açsın. bu halk kaliteyide ödüllendirecektir, dürüst olanı da ödüllendirecektir. niye açılmasına karşı çıkalım ki. kimin hesabına neresi geliyorsa oradan alır. saygılar...
Mustafa kardeşim iyi diyorsunda senin söylediğin zararına satılan mallar ellerinde uzun süre kalan mallardır. çünkü bahsettiğin marketlerde şimdiye kadar vatandaşın günlük tükettiği ürünlerde öyle bir fiyat düşüklüğü görmedim.Mustafa Bilici;140599 wrote:ben muhalif olmak için yazmıyorum market politikalarını az çok biliyorum şimdi manav uğur ve çetaş zaten rekabet içindeydi iyi biliyorum ki bir çok üründe zararına satıyorlardı ... domates rusyaya gitmeyince fiyatlar otomatik olarak düştü bir diğer husus dışardan gelen büyük firmanın şube sayısı çok olduğu için vede alırken çok aldığı için ucuza satma şansı daha yüksek... şuna eminim ki gidip sorabilirsiniz hem çetaş hemde manav uğur ayakta durmaya çalışıyor bir çok üründe zararına satıyor bakalım ne kadar süre dayanacaklar... Allah herkese yardım etsin..
Arkadaşlar öncelikle herkese selam ben yenı kayd oldum şimdi size soruyorum şehitkamil.şahinbey.karayılanlarv.s fransızlardan yurdu kurtardı bugun bizler her şehir için söylüyorum bunu onlara para kazandırmak için savaş içindeyiz buna bende dahillimdir neden sizce
arkadaşlar selamlar ben üyeyım düşünelim bi yıllar önce şahinbeylar şehitkamiller karayılanlar sütçü imamlar o büyük market sahiblerinin ecdaları için neler yaptılar biz neler yapıyoruz bir düşünelim yeter herkes a.veriş yapmakta elbette serbestır ama bir düğünde hangi mizde c....sahibi m... sahibi hangi cenazemizde varlardı acaca
selam arkadaşlar bakınız güzel bir konuya değinmişsiniz tbrıkler ama görüyorumki sakallı arkadaşimiz yurt dişında yaşamasına rağmen olaylara çok anlamlı bakıyor tebrıkler
bu konu herkesin iyiden iyiye düşünmesinin gerektiren bir konu.ben eminimki muhalif olanlar bile birşeyler cıkarcaktir.alişverişini yaparken daha temkinli olacagi kannatindeyim herkesin.ayrıca yukardaki fenerbahceliyim arkadasin dedigi cok manidar cümleye dokunmadan katiliyorum<<<<hangimizinin dügününde cenazesinde büyük marketlerin sahipleri yad açalissanlari var.veya konuyu az degiştiriyim.bilirler niizpte eyasayanlar.komsusunun bir yakını öldügünde KEPENK kapatir esnaf.acaba büyük marketlerde çalişanı ölse kapatirlarmi acaba 1 saatligine.herşey para degil kültürde lazım
vergi diyoruz peki bütük markertler kendileri yaptırdığı halde neden kıracı oluyorlar acaba bankalar yüksek kiralar karşilıgı neden kıracılar acaba bence elbette bir sebebi vardır diye düşünüyorum hadi diyelim ki zamanla çalışmaz diye peki neden 10 yılı aşkın olanlar bile kiracı yoksa mülküyet alacak parası mı yok bilen varsa lütfen açıklasın benim duyuşum vergiden düşürmek için diye ama bilemem net bişey biliyorsam oda birilerinin bizim sırtımızdan para kazanmakta olduğu
Yerli malı demişken...
TÜBİTAK'da yerli bir bilgisayar işletim sistemi geliştirdi. Hemde %100 yerli. Adı PARDUS. Nesli tükenmiş bir Anadolu Kaplanı. Bilgisayar işletim sistemi tamamen ücretsiz. İçinde 1500'den fazla hazır ücretsiz program var.
Türk malı teknoloji nasıl olurmuş diye merak edenlere duyurulur. Hani Türkler teknoloji üretemezdi!.. :D
https://www.pardus.org.tr
kiraladıklari yeri yüksek oranda kiraya veriyorlar.her reyonu ayri ayri kiraya veriyorlar.yani anliycagimiz oturdukları yerden parsayı topluyorlar.keşke bazı gerçekleri görebilsek.daha yazılcak cok sey var.hepsi kücük esnafa darbe gibi.mesela büyük magazalarda bir ürün gözle görünen yere konuyorsa üretici firma daha ucuza gönderiyor.ve şunu biliyormuyuz.omagazalarda çalan müzigin bile alişveriş yapmamız için bizi yönlendirdigini genelde türkçe calinmaz ayrica
bundan öncede yazdım yayınlanmadı niye siyasi bir içerik mi taşiyor acaba anlamadım yoksa birileri kızarmı acaba
Kimse kızmaz merak etmeyin. Sadece aktivasyonunuzu yapmamışsınız. Size gönderdiğimiz mailleri kontrol edin. Mesajlarınızda bu sayfanın üst satırlarında duruyor zateneskıdostlar;141174 wrote:bundan öncede yazdım yayınlanmadı niye siyasi bir içerik mi taşiyor acaba anlamadım yoksa birileri kızarmı acaba
bencede acılsın tabiki hem rekabet olur hemde her her ürüne rahatca ulasılır
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.