Sorunlarımız Önerilerimiz

Nizip milliyetçisi olalım...

ahlasefe Üye
herkes kendi bakış açısına göre konuyu güzel yorumlamış. Antepten alışveriş yapılması tüketicinin sorunu değil nizipteki esnafın başarısızlığıdır. Satmasını bilen satar, bilmeyen ise müşteriyi kaybeder. Nizip esnafının en kötü yanı ilk defa karşılaştığı bir müşterisine ilk golü atmak heyacanı vardır. Ve genellikle müşteri ilk golü yer ama bir daha da o esnafa gitmez. Yani her satıcının insanlara bir kere gol atma şansı var ama ikinci golü malesef müşteri yemiyor ve bu yüzden antepe gidiyor. Fi tarihinde bu sitede meyve-sebze ile ilgili bir forum açılmıştı, bence herkes o kunuyu tekrar okumalı. Esnaflık UYANIKLIK değildir. Esnaflık DÜRÜSTLÜKTÜR. Not: Nizibe açılan büyük marketin hayrına öz nizipli esnafımızın da indirim yapabildiğini gördük. Bir çok ilde karpuzun kilosu 35-40 kuruş iken biz nizipte 15-20 kuruşa aldık. sabredelim bir kaç büyük market vb daha açılsın o zaman görün nizipin satışlarını.
ibrahim Üye
bence konuları ayırmak gerekiyor. gıda konusunda Nizip dışından alışveriş yapmak son derece yanlış... ama giyim konusunda ilçemiz esnafı malesef fiyatları abartıyor. tabiki bunda kendilerine göre haklı nedenleri var, mesela borca alışverişin yaygın olması gibi...yinede çözümü fiyatlara yansıtmak doğru olmaz. yemek konusunda ise özellikle yemek için Gaziantepe veya Bireciğe gitmek biraz lüks gibi, ama Gaziantep'e herhangi bir iş için gidipte ailece bir yerde yemek yemek normal karşılanabilir. bir de internetten alışveriş olayı var :) 3 ay önce internetten aldığım bir fırın 120 ytl iken aynı fırın ilçemizde mağazada 180 ytl. üstelik peşin fiyat taksit olunca vade farkı geliyor. sonuç olarak, herkes milliyetçilik yapmak ve ekmek yediği memleketi kalkındırmak ister ama bu her zaman karşılıklı düşünülmelidir, ben milliyetçilik yapıpta esnafımı kazandırmak istiyorsam esnafımda vatandaşını gözetecek. Bu konuyu iyi niyetle açtığını düşündüğüm Orhan Çelik abimize teşekkür ederim.
Subutay Üye
Orhan Abi'nin samimiyetinden şüphem yok. Ama ortada bazı gerçekler var. Alış-verişini Nizip dışından yapanlar genel de maaşlı kesimdir. Bunu araştırabilirsiniz. Memur ve öğretmen kesimi genelde harcamalarını kredi kartından yapıyor. Bu nedenle alış-verişini Gaziantep'teki herşeyi bir arada bulabildiği mağazalardan yapıyor. Dolayısiyle memlekette para sirkülasyonu olmuyor. Esnaf her zaman diğer esnafı kollar; yine bildiği, tanıdığı esnafla alım-satım yapar. Bundan emin olun.
Orhan Çelik Üye
Arkadaşlar tüm yorumları harfiyen okudum,muhakkak haklı gördüğüm noktalar var,bazı noktalarda esnaflarımız iğneyi kendilerine batırmaları lazım tabiki.. Ancak küçük fiat farklılıkları yüzünden esnafımıza yüz çevirmemeliyiz diye düşünüyorum. Dışarıda 10 ytl olan bir mamul ilçemizde 30 ytl veya daha yüksek fiatlarda seyrediyor ise,bişey diyemem ama 3-5 ytl fark için deymez diyorum. Bakın arkadaşlar dediğim gibi biz giyecek konusunda takıldık kaldık. Özellikle Birecik lokantalarında yemekli toplantı yapan yemekli davetler veren vatandaşlarımıza sitem etmeye hiçmi hakkmız yok. Birazda bu konuya parmak basalım.
mehmet2763 Üye
Arkadaşlar bu söylediklerimizin dışında olan esnaflarımız da var işini gerçekten layıkı ile yapanlar da vardır. ama 3-5 taneyi geçmez. Hep giyim-gıda üzerine söyledik ben size bizzat yaşadığım bir olayı anlatmak istiyor taktiri de size bırakıyorum. Geçenlerde aracım arızalandı. Sanayi sitesine gittim. Aracımda elektrik sorunu olduğu için Bilinen bir oto elektrik ustasına gittim. Usta arabayı inceledi ve Bir parça sökerek bu yanmış dedi. bende sorun bu parçadan kaynaklı ise yenisini alalım dedim. usta almana gerek yok bizde bu parça var dedi. bende iyi o zaman takın dedim. usta yeni parçayı taktı. aracı çalıştırdım. arıza halen devam ediyordu. Usta aracımdaki arızanın LPG düğmesinden kaynaklandığını söyledi. Bu yüzden LPG ustasına gitmemi söyledi. bende tamam dedim siz taktığınız parçayı sökün dedim. USTA HAYIR DEDİ O PARÇANIN PARASINI VERMEN GEREKİYOR DEDİ. bu parça kalsın ileride nasıl olsa eskisi bozulacak deyince, o zaman bana bir motor ve bir de şanzuman verin dedim. neden deyince nasıl olsa ileride aracımdakiler arızalanacak dedim.
mehmet2763 Üye
Orhan bey heyecanınızı anlıyorum ancak, sizin bilmediğiniz bazı noktalar var. Size Birecik ile ilgili bir örnek vereceğim. ben aracıma nizipte lpg aldığım zaman 70,00 YTL ye depom doluyor. Birecik te ise 60.00 YTL ye depom doluyor. yani bura da 1.730 YTL olan Litre fiyatı Birecikte 1.520 YTL Üstelik ailece giderek hem alışverişimizi yapıyoruz. hem geziyoruz. karlı da oluyor. Esnaflarımızın çoğu müşteri kazanmak yerine para kazanmayı tercih ettiği için bu durumdan şikayetçi olmamaları lazım. Eğer toplantı ve özel günlerde Bireciğe gidiliyorsa mantıklı bir açıklaması vardir.
selma_ozmen Üye
ahmetbudak;140552 wrote:Keşke esnafımızda bizim gibi memleketini düşüne bilse.Yaf zaten kadınlarımız memlekette tuhafiyelerden alış veriş yapıyor erkeklerde antepden alıyor ne var bunda.Yemek konusundada ailemle burda oturup bir lokantada yemek yemeye utanırım ben emmioğlu.Sonra velley ahmet uşaklarından lokantada yemek yiyilerdi ben gördüm.:)yok kardaşım ben ele sıkıntıya gelemem.antepde yada birecikte rahat rahat oturrum.:D
Ahmet bey, ailenizle birlikte oturup bir lokantada yemek yemenin hiç bir ayıbı olamaz. Niziplilerinde bu zamanda halâ bunu laf edeceklerini sanmıyorum. Bu çağda gelişen teknolojinin ışığında ailece oturup bir lokantada yemek yemenin doğal olduğunu artık herkesin gördüğünü bu tür lafların artık çoooook geride kaldığını sanıyorum.......
Orhan Çelik Üye
Bu konuda yalnızmı kaldım ne :S
admin Yönetici
Orhan bey yalnız değilsiniz. Fakat şu ana kadar yazanlar tüketici olduklkarı için kendi açılarından yaklaşıyorlar. Zaman içerisinde farklı açılardan yaklaşan arkadaşlarda olacaktır.
mehmet2763 Üye
Orhan Çelik;140580 wrote:Bu konuda yalnızmı kaldım ne :S
Orhan bey yanlız değilsiniz, Ancak, bu sorun başlamasının asıl nedeni, tüketici için seçeneklerin çoğalmasıdır. eğer seçeneklerde Esnaflarımız zayıf kalıyorsa kendileri bunun cevabını bulabilirler. Hizmet vermek için ihtişamlı yapılar, lüx işyerleri açmak yeterli değildir.
fsoyarik Üye
Orhan kardeşim bu konuda çok haklı örnek olursa birecige misafir götürüp agırlamak yerine osmanlı parkının lokantası ne güne duruyor,yine alış veriş insan ihtiyacı ile sınırlı olan bir tüketim nizipte olanı nizipten temin edilirse esnafta kazandıkça yatırım yapar ayrıca ne olursa olsun insan kendi ilçesinin milliyetçisi olması lazım zaten nizipte olmayayn şey nizipten alınmazki. Örnegin ben ilçe dışına çıkmadan araçımı fuul doldurdum param başka yere gitmesin nizipte oturmadıgım halde bunu yaptım. Arkadaşlar birazda öneri yaparsak tartışma yerine daha hoş olur.Selamlar
güreşçi neco Üye
hem ucuz hemde ceşit yönünden antep daha avantajlı bence
mahmut Üye
bu konuda büyük mağaza konusuna döndü :) ama yemek konusu gelince birecik veya antep nizipten daha kaliteli ve daha uygun. mesela biz 4-5 kişi birecikte yemek yediğimizde adamlar ne güzel ağırladılar yanında sürahi ile ayranı ( ücretsiz ), mezesi (ücretsiz), salatası(ücretsiz), fırından yeni çıkan sıcak ekmek, +1 ufak lahmacun :) ve güzel porsiyon 1 kebap ve bu saydıklarımıza 5 YTL vermiştik kişi başı. bunu nizipte yesek adamlar bizi kazıklamak içinden elinden geleni yapar. yani nizip esnafı ileriyi düşünmüyor halbuki o müşteriye uygun fiyat verse o müşteri onun devamlı müşterisi olur ve daha çok kazanır ama bunu düşünmüyor. giyim konusuna gelince. nizip te hiç ama hiç ürün çeşiti yok. kaliteli giyim ürünleri bulamazsınız. mesela adidas, nike, puma, rodi, tabi bunlar genç giyim :) ama yetişkinler içinde kaliteli ürünler yok. o yüzden tüketici gaziantep e gider tabiki. ve çeşit bol orda. ayrıca nizip te ayakkabı fiyatları çok pahalı. ve çeşit desen o da yok. kaliteli marka desen o da yok. ve elektronik ürün deseniz nizipte güzel ve bol çeşitli uygun fiyatlı bi yer var mı ? ben görmedim. ayrıca kırtasiye olarak okumak için çeşitli kitap bulabiliyormusunuz ? ben internetten alışveriş yaparım genelde. hem uygun hem peşin fiyatına taksitli ürün. üstelik kitapları çok uyguna alıyorum ve üstelik hediye kitap veriyor :) ve internetten bir fotoğraf makinası aldım 225 YTL. ama nizipte en az 270-280 YTL arası. sizce bu fark az mı ? yani kısaca tüketici değişik şeyleri sever. değişik bişey olursa tüketici orayı tercih eder.
HakanSahin Üye
Eğer gerçekten bu maldan nizip te yok yada olanın kalitesi iyi değil ise nizip dışından alışveriş yaparım.Yoksa parayı bu memlekette kazanıyorsam burda harcarım.Vebali var bu işin...
hekimdereli Üye
boş verin yaşamaya bakın canınız nerde yemek istiyorsa orda yiyin canınız nerden giyinmek istiyorsa ordan giyinin altta kalanın canı çıksın
Yılmaz Korkmaz Üye
Bende Orhan abime katılıyorum Milliyetçi olalım.
yıldıran Üye
türkiyede en milliyetci kent anteptir antepte ise niziptir yıllardır işim geregi gurbetteyim yılda 1 defa gelirim otobüs antep firması olmazsa 1-2 gün bekleyip binmediğim dahi oluyor bu sadece bana ait degil emin olun dışarıda yaşayan tüm hemşerilerimiz için geçerlidir kısa süre önce iş yerinde iken arkadaşımı bilet almak için terminale gönderdim antep firmaları dolu imiş tepkimden çekinip aynı güzergahta bulunan diğer illerden bilet almaya çekinmiş sebebini sordugumda kardeşim sizin kadar milletini seven parasını başka şehre vermeyen görmedim dedi. Haklı daha ucuz ama nedense binmiyorum kötülükte görmedim ama şehrim pahalıda olsa cazip geliyor. Bir degeri kayıp etiğimizde anlarız benim NİZİP'im her yerden güzel degerini senede 1-2 hafta gelip sonra zoraki dönenler bilir olsun pahalı olsun ama var degilmi ya olmadıgını düşünün herşey için antep'e gideceksiniz peşin antep'e veresiye nizip'e lütfen duyarlı olalım
mustafasahin Üye
orhan abimin dediği gibi nizip büyüyor daha büyük mağazalar lokantalar hizmete giriyor yani bir yemek için bireciğe gitme saçmalık bence mesela birecikteki altın sofrada ki yemek kalitesiyle lezzetiyle nizip altın sofradaki kalite aynı hiç bir fark yok orhan abi seninleyiz...:):)
sakalli0727 Üye
OLAYDA ANLATILAN ŞAHIS VE MEKANLAR KESİNLİKLE DOGRUDUR<<<orhan beylerin kebabla işi olmadigi gibi yanındaki 20 kişiyede kebabla münasebeti kestirmekle beraber.domates ekmegi yedirdikten sonra birde <<BU HİÇ MİDEYE DOKUNMUYOR DEGİLMİ DİYE TEK TEK SORAN BİR SAHSİYETTİR:))artik beni nasil susturcan bilmiyorum orhan abi:)) ama seni seviyorum ...konuya baglantı yapcam.. belki orhan abinin aslen urfalı oldugunu cogumuz bilmiyoruzdur bende bilmiyorum.ama nizipte yaşadigi için nizipli olarak hissediyor kendisini ve bu güzel konuyu açmiş.karaladıgı yerde birecik:))HEMŞERİLERİ HASİTLİYOR HELE BAG:))) hasıtlar low bu urfalılar buda şaka:)))ama kendisini bir kez daha yürekten kutluyorum bu konu çok önemli arkadaslar.herkes biraz daha memleketine memleketlisine memelketinde yaşayana sahip çıksın
ibrahim Üye
yıldıran;140620 wrote:türkiyede en milliyetci kent anteptir antepte ise niziptir
yanlış bir tespit diye düşünüyorum. nizipte milliyetçilik olayı çok düşük
Orhan Çelik Üye
Yorum yapan arkadaşlara,fikirlerini belirten herkese sonsuz teşekkürler.... Hakan kardeşim bir dahaki gelişinde domates ekmek değilde,helva ekmek yeriz,olmazmı ? :)
Mustafa Bilici Üye
ibrahim;140644 wrote:yanlış bir tespit diye düşünüyorum. nizipte milliyetçilik olayı çok düşük
benim şahit olduğum bir kaç olay var adamın işyeri antepte çalıştırdığı işçiler nizipten adam yeni bir yer yapıyor ordaki inşaat işçilerini boyacılarını bile nizipten getiriyor dergiye abone oluyor onuda nizipten oluyor daha bir çok örneği var tanıdık bir kaç kişi var böyle ben o abimizi saygıyla anıyorum..
ibrahim Üye
Mustafa kardeşim dediklerine katılıyorum, Nizip dışındaki biri için geçerli değil demek istedim, Nizipte yaşayanlar için geçerli...
sakalli0727 Üye
ibrahim kardesim.bende senin dediginin tam tersini düşünüyorum.nizip içindeki degil disardakiler daha milliyetçi.
Subutay Üye
Bu konuda esnaf sizden daha dertli. Müsterih olun. İşi bilmeyenler iş başına geçince ve ortada bir denetim mekanizması olmayınca böyle sorunlarla karşılaşmanız çok olağandır. Maalesef tüm ülkemizde olduğu gibi Nizip'te de tüketici hakları konusunda ciddi sıkıntılar vardır.
mehmet2763;140577 wrote:Arkadaşlar bu söylediklerimizin dışında olan esnaflarımız da var işini gerçekten layıkı ile yapanlar da vardır. ama 3-5 taneyi geçmez. Hep giyim-gıda üzerine söyledik ben size bizzat yaşadığım bir olayı anlatmak istiyor taktiri de size bırakıyorum. Geçenlerde aracım arızalandı. Sanayi sitesine gittim. Aracımda elektrik sorunu olduğu için Bilinen bir oto elektrik ustasına gittim. Usta arabayı inceledi ve Bir parça sökerek bu yanmış dedi. bende sorun bu parçadan kaynaklı ise yenisini alalım dedim. usta almana gerek yok bizde bu parça var dedi. bende iyi o zaman takın dedim. usta yeni parçayı taktı. aracı çalıştırdım. arıza halen devam ediyordu. Usta aracımdaki arızanın LPG düğmesinden kaynaklandığını söyledi. Bu yüzden LPG ustasına gitmemi söyledi. bende tamam dedim siz taktığınız parçayı sökün dedim. USTA HAYIR DEDİ O PARÇANIN PARASINI VERMEN GEREKİYOR DEDİ. bu parça kalsın ileride nasıl olsa eskisi bozulacak deyince, o zaman bana bir motor ve bir de şanzuman verin dedim. neden deyince nasıl olsa ileride aracımdakiler arızalanacak dedim.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim