Yüksekokul 30 HAZİRAN 2008'de yeni binasında öğretime başladı. İlçemize ve eğitim camiasına hayırlı olsun.
Benim sıkıntılar konusunda ve çözümü hakkında diyeceklerim var.
- Yarın yaz okuluna kayıt yaptıran öğrenciler okula nasıl gidecek
- Şehir dışından gelenler hadi dierekt okula indi diyelim Nizipli olan yada Nizipte kalan öğrenciler ne şekilde ulaşacak
- Servis kalkacaksa ve öğrencinin servis saatinde dersi yoksa iki saat sonraki dersine nasıl gidecek
- Erkenden servis saatinde gitsin diyecekseniz kupkuru çöl gibi yerde ne yapsın
- Kahvaltı, kantin, yemek ihtiyacını nasıl karşılasın
- Parasını versin yesin derseniz nereden ne şekilde yiyecek dahası yaz okuluna kayıt için bir dünya dolusu para veriyor bide binanın sıkıntısından dolayı yol ücreti,yemek gibi zorunlu ihtiyaçlara nasıl yetiştirsin
- Hasbelkader öğrencinin dersini boşverin sınavının olduğu gün uykuya kaldığını ve servise yetişemediğini düşünün bunun müsebbibi sizce öğrencimi olacak.
- Yada elli ytl bir taksiye ücret verip beni okulamı götür diyecek
- Öğrenci Uykuya kalmasın derseniz bir yurtmu yaptırdınızki yurttan kalkıp hemen hemen yanıbaşındaki okuluna gitsin
- Burası BİLKENT Üniversitesimi ki okuyan çocukların ailesinin maddi durumu gözönüne alınmıyor.
- İddia ediyorum okulun taşınması sonucu HACETTEPE'de okuyan öğrencinin aylık gideri bu okula kayıt yaptıranın aylık gideri kadar olmayacaktır.
Hele şöyle bir gözünüzü kapatıp düşünün; yabancısı olduğunuz bir yere gelmişsiniz, otobüsten inmişsiniz ve şehirden kilometrelerce uzakta bir okul ve hiç tanımadığınız binlerce insan ve örfünü-adetini bilmediğiniz bir ilçe....Soruyum sizlere siz ne yapar nasıl davranırdınız.
YANİ ALLAH'TAN REVAMI BUUUU!!
Daha yüzlerce sorun...Bu YAZ OKULU hele EĞİTİM başlasın...Bekleyelim heleee!.

Sorunlarımız Önerilerimiz
Allah'tan Revamı Şimdi Bu
SorunDerviş bey hangi kurum ne yapmalı ? bunları açıklarsan daha sağlıklı olur kanaatindeyim
Yahu dağın başına okul yaparken bu sorunlar neden dikkate alınmaz yazık bu öğrencilere bizim kardeşimiz veya evladımız böyle bir sorunla okua gitse tepkimiz ne olurdu.
Arkadaşlar bölge gelişecek, hayalimizin almadığı kadar gelişecek. Muazzam bir bölge olacak. Bu bağlamda yer seçimi şimdilik yanlış görünsede çok değil birkaç sene içerisinde bir cazibe merkezi olacaktır.
Şimdi, şu aşamada acilen hangi kurumun üzerine ne düşüyor, bunların medeni bir uslupla dile getirilmesi ve kurumların teşvik edilmesi lazım.
Az önce okuldan geldim, gözlemlediklerim...
Okulla iletişim yok, ne telefon nede internet hiçbirisi yok
Öğrenci net üzerinden ne kayıt nede not öğrenebilliyor
Öğretim görevlileri ne notları nede net üzerinden bilgileri girebiliyor.
Elektrik yok sadece bir prizden elektrik verilmiş
Yol alabildiğine toz su değen yerler alabildiğine çamur
Öğretim görevlileri ve öğrenciler ders arasında binanın dışında gölgelik yerlerde konaklamaya çalışıyor
Saat 2 de dersi bitenler mecburen o sıcakta servisin ve otobüsün kalkış saatini bekliyor. kalkış saati 17.00
ALLAH'tan belediyenin ücretsiz taşımaya sunduğu otobüslerde olmasa eğitimin yapılacağı pekde yok gibiymiş..Kurumlardan azda olsa belediye üstüne düşeni yapmış..Biraz kilit taşı ve kum gönderilirse toz ve çamurdan kurtarılabilir.
Sayın admin yarın müsait olursan öğle arası bir gidelim
çok acil olarak....
tedaş,
telekom,
kaymakamlık
belediye
karayolları
bayındırlık
park bahçeler
Zaman la oda çözülür dağın başına okul denmiş Kampüsler her zman şehrin dışına yapılır çevreden etkilenmemesi için hiç bir şey dışarıdan göründüğü gibi değil her 10 dakika'kaya bir servis olursa da mükemmel olur nizip'e hayırlı uğurlu olsun umarım kıymetini biliriz..
Sağolsun Belediye Başkanımız yaz okulu öğrencilerini götürüp getirmek için ücretsiz belediye otobüsünü tahsis etti.:)
vuslat bey orası dag başı degil cook degil 2 sene sonra bu sözünden dolayı bence mahcup olacaksın orası benim köyüm ve yer olarak mükemmel bence köyüm diye söylemiyorum pek yakında oarası mükemmel olacak ve cok manzaralı bir bence koskoca baraj manzaralı daha nasıl olsun degilmi babacan burasıda dag başıysa
dervis beye katılıyor ve sonuna kadar destekliyorum alt yapı düzenlenmeden tüm koşullar sağlıklı bi şekilde verilmeden böyle bi okulun açılımı faydadan çok zarar olur keza bunu eğitime açanlar tarafından bu bi bencilliktir bence, zamanla gelişicek sözü ilk öğrencilerin hakkını yemektir. kaldı ki bi şehrin doğusuna neden fakulte açılrki .... bi bakın tüm şehirler sanayi bölğesine doguya alıp batıya ilerleme yaparken türkiyede ,batıda sanayimiz var fakulte doguda bakalım nereye gidicez.....
Bir çok sorun var yavaş yavaş çözülür inşallah.
Derviş bey bence çok önemli konulara el atmış, bunlar aslında okul oraya yapılırken düşünülmesi ve baştan yapılması gereken şeylerdi. Ancak, tabiiki hiç bir şey için geç değil. Şimdi kurumlar üzerine düşen görevi yaparsa hem idareciler hem öğrenciler daha keyifli bir eğitim yaparlar. Ben Derviş beyi kutlamak istiyorum bu soruna dikkat çektiği için....
açılan bölümlerin çoğunluğu yabancı öğrencilere yönelik.bizim nizip ten mezun öğrencilerimiz ise kendi memleketlerinde okuyamıyorlar.halbuki end mes lis nin,kız mes lisesinin sağlık mes lisesini branşlarıyla ilgili bölümler açılmış olsaydı fena mı olurdu.Daha önce Yaşar BÜYÜKOĞLU ile elektrik bölümünün açılması için baya uğraşmıştık ama rektör bey öğretim görevlisi istersiniz diyerek izin vermemişti.Türkiye de bir çok öğretim görevlisi ihtiyaçları lise öğretmenleriyle karşılanmaktadır.Bizde bu konuda elimizden geldiği kadar yardımcı olabilirdik ama amaalesef oolmadı.öğrencilerimiz çok dertli olarak hocam neden okumak için kilis,hatay,maraş ve birecik e gitmek zorunda kalıyoruz da burada bölümlerimiz açılmıyor diyorlar.nizip MYO u nizip li öğrencilerinde istifade edebileceği bir okul olmalıdır.yetkili kişiler nizip teki okul müdürleriyle görüşüp yeni bölümler açmalıdırlar. ali kılıç(Nizip end Mes Lis Elektrik-Elektronik Bölüm Şefi)
Ali KILIÇ bey, dediğiniz gibi şuanda sadece ticaret lisesi ve endüstri meslek lisesinin bazı branşlarından mezun olanlar için direk geçiş var. diğerleri sınavla girmek zorunda. Ama asıl mesele dediğiniz gibi neden Nizipli bir öğrenci Nizipte istediği ve mezun olduğu okulun devamı bir fakültede okumasın. Uğraşımız zaten hep bunun için. Yavaş yavaşda bunu başarıyoruz İnşallah..
Malumunuz EĞİTİM FAKÜLLTESİ açılması kararı GAZİANTEP SENATOSU nda alındı, siyasilerimiz biraz bastırırsa YÖK'tende onay alınıp BAKANLAR kurulundan geçtikten sonra öğrenci alımına önümüzdeki seneye başlanabilir. Yani sizin anlayacağınız şu andan itibaren siyasi baskı yapacak birilerinin elini çabuk tutması gerekiyor. Onlar bişey yapmazlarsa senatonun aldığı karar olduğu yerde kalır.
Ayrıca yine büyük ihtimalle önümüzdeki yıl mezun olanların doğrudan hemşire olarak atanacağı sağlık ve hemşirelikle ilgili bir yüksekokulun açılacağı duyumlarımız arasında.
Bu yıl Antep fıstığı bölümünün kapanacağı ve yerine ORGANİK TARIM bölümünün açılacağını biliyoruz.
Yani anlayacağınız biraz gelişme var ama yinede çok az bunlar
Derviş bey, Mecliste Nizip'li vekillerimiz var.. Özellikle onlarla görüşülüp bir baskı yapılabilir.. Siz bunlara öncülük yapabilirsiniz.
Zaman la çözülür biraz zaman'a bırakamazsınız hepsi çözülür zamanla göreceksiniz beklediğinizden daha fazlası olacak sizde şaşıracaksanız
SELMA Hanım konuya duyarlı olmanız bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Bizler gerek duyduğumuz ve yapılması elzem olan sorunlar için vekilimize söylüyoruz bizim bundan öteye geçme şansımız yok aslında var ancak silsileyi takip edelim diyoruz.
Beni asıl düşündüren bu memleketin kaymağını yiyen ve elini bu memleket için taşın altına koymayan o DOYUMSUZLAR ın vurdumduymazlığıdır.
Halkımızın bilmesinde fayda vardır. Üç beş bina yapıp bir kaç hayır yapıp milli eğitime okul bağışında bulunan hayırseverler birde şu yüksek okula ve fakülte kurulması için kampüs alanına bir bina yada yurt yaptırsın. Yaptıramazlar! Neden mi? Çünkü milli eğitime hayır için bağışlanan okul yada binalar vergiden tamamen düşüyor. Yüksek öğretime yapılan bağışlarda böyle bir uygulama yok..O yüzden bir çivi bile çaktırmıyorlar...Varın gidin yapılan hayırların sevap derecesini. Adam hesaplıyor bu sene 300-400 milyar vergisi çıkıyor iyisimi bu parayla bir okul yaptırayım da adım yaşasın diyor..Yok kardeşim sen ver vergini devlet okulda yaptırır benim karnımıda doyurur! ANLAYANA SİVRİSİNEK SAAAAAAAAAAAAAAAZZZZZZZZ:)
Derviş bey, bende bir eğitim kurumunda çalışıyorum (Ankara Üniversitesinde) o yüzden bu konuyu çok önemsiyorum gerçekten. İlçemizde neden fakülteler, yüksekokullar açılmasın, hem yöre halkının eğitimi açısından hemde ekonomik gelişme açısından çok olumlu katkılar sağlayacaktır. Açılan bir yüksekokulun da ulaşımının kolay, derslik gibi dersliklerinin olması, kantininin olmasını istemek haklı bir taleptir. Burda hem üniversite yönetimine hem yerel yönetime hemde Nizip'li işadamlarına da bence görev düşmektedir....
DERVİŞ DÖRTBUDAK'a
öncelikle böyle bir konu açtığın ve başkalarının yaşayacağı sorunları empati kurarak anladığın için sana teşekkür ediyorum. Evet sorduğun soruların hepsi gerçekten sorun ve kesinlikle acil olarak çözümü gereken sorunlardır. Çünkü gerçekten meslek yüksekokulu öğrencileri dar gelirli aile çocuklarıdır.
Daha bunların dışında sayılacak bir çok sorun da var. Bence sorunun kaynağı okulun şehirden uzakta olması değil, şehrin yapılaşma yönünün olduğu tarafta olmamasıdır. Bir çok yerdeki meslek yüksekokulları kurulurken şehrin dışına kurulur ama ŞEHİRİN YAPILAŞMASI oraya doğru kayar ve okul ile şehir içiçe geçer. Ben 2000 yılında burada göreve başladığımda Nizip myo'nun oraya kurulacağı belliydi ve 8 yıl geçti yeni okul binasının dışında oraya doğru herhangi bir yapılaşma yok. Yani benim gördüğüm orasının daha uzun yıllar boyunca ücra kalacağıdır.
Küçük bir hayal kuralım...
Yeni dönem başında Nizip dışındaki bir öğrenci Nizip meslek yüksek okulundaki bir bölümü kazanmış büyük bir heyacanla ailesiyle birlikte okula kayda gelmiş...
Lütfen kendizi o öğrencinin ve de ailesinin yerine koyun ve neler yaşayacağınızı LÜTFEN BİR DÜŞÜNÜN....
O AİLE SİZ OLMAK İSTERMİSİNİZ???
Çünkü milli eğitime hayır için bağışlanan okul yada binalar vergiden tamamen düşüyor. Yüksek öğretime yapılan bağışlarda böyle bir uygulama yok..O yüzden bir çivi bile çaktırmıyorlar... can alıcı noktayı söylemişsin, bunun üzerine benim ekleyecek hiç bir şeyim yok. Yeni okulun sorunlarının çözümüne katkıda bulunacak hayırseverler (uhreviler) ile hayırsevmezleri (dünyevileri) artık bundan sonra daha rahat seçebileceğiz...dervisdörtbudak;140210 wrote:SELMA Hanım konuya duyarlı olmanız bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Bizler gerek duyduğumuz ve yapılması elzem olan sorunlar için vekilimize söylüyoruz bizim bundan öteye geçme şansımız yok aslında var ancak silsileyi takip edelim diyoruz. Beni asıl düşündüren bu memleketin kaymağını yiyen ve elini bu memleket için taşın altına koymayan o DOYUMSUZLAR ın vurdumduymazlığıdır. Halkımızın bilmesinde fayda vardır. Üç beş bina yapıp bir kaç hayır yapıp milli eğitime okul bağışında bulunan hayırseverler birde şu yüksek okula ve fakülte kurulması için kampüs alanına bir bina yada yurt yaptırsın. Yaptıramazlar! Neden mi? Çünkü milli eğitime hayır için bağışlanan okul yada binalar vergiden tamamen düşüyor. Yüksek öğretime yapılan bağışlarda böyle bir uygulama yok..O yüzden bir çivi bile çaktırmıyorlar...Varın gidin yapılan hayırların sevap derecesini. Adam hesaplıyor bu sene 300-400 milyar vergisi çıkıyor iyisimi bu parayla bir okul yaptırayım da adım yaşasın diyor..Yok kardeşim sen ver vergini devlet okulda yaptırır benim karnımıda doyurur! ANLAYANA SİVRİSİNEK SAAAAAAAAAAAAAAAZZZZZZZZ:)
Arkası yarın deyip, bir takım ayrıntılarıda ileriki zamanlarda yazalım dedik..Ama sizde bize yazacak bişey bırakmamışsınız.. İki kelimeniz herşeyi açık ve net ortaya koyuyor hocam Nizip'li olmayan ancak bir Nizip'li gibi okula ve öğrencilere 24 saat emek veren Yavuz hocama saygılar sunuyorum.yavuzakci;140290 wrote:sorunlarının çözümüne katkıda bulunacak hayırseverler (uhreviler) ile hayırsevmezleri (dünyevileri) artık bundan sonra daha rahat seçebileceğiz...
Yavuz bey, zaten bu işler böyle olur öncelikle fakülte, yüksekokul eğer şehir dışına doğru açılırsa, okul faaliyete geçtikten sonra, yapılaşmada o oranda artar.... Yeni kurulan okullar açıldıkları bölgelere hep bir hareketlilik getirmiştir. İnşallah bu yapılaşma çok uzun sürmez...yavuzakci;140288 wrote:DERVİŞ DÖRTBUDAK'a öncelikle böyle bir konu açtığın ve başkalarının yaşayacağı sorunları empati kurarak anladığın için sana teşekkür ediyorum. Evet sorduğun soruların hepsi gerçekten sorun ve kesinlikle acil olarak çözümü gereken sorunlardır. Çünkü gerçekten meslek yüksekokulu öğrencileri dar gelirli aile çocuklarıdır. Daha bunların dışında sayılacak bir çok sorun da var. Bence sorunun kaynağı okulun şehirden uzakta olması değil, şehrin yapılaşma yönünün olduğu tarafta olmamasıdır. Bir çok yerdeki meslek yüksekokulları kurulurken şehrin dışına kurulur ama ŞEHİRİN YAPILAŞMASI oraya doğru kayar ve okul ile şehir içiçe geçer. Ben 2000 yılında burada göreve başladığımda Nizip myo'nun oraya kurulacağı belliydi ve 8 yıl geçti yeni okul binasının dışında oraya doğru herhangi bir yapılaşma yok. Yani benim gördüğüm orasının daha uzun yıllar boyunca ücra kalacağıdır.
derviş abi iyi düşünmüş konuyu açmışta. myo nun oraya taşınmasını istiyordunuz aylardır veya yıllardır. peki bu taşınma işlemi yapılmadan önce hiç mi akla gelmedi . veya myo nun sadece yeni yere geçelimde ne olursa olsun gibi bir isteği mi bu sorunun nedeni ?
benim anlamadığım myo nun taşınma nedeni nedir ? derslik yetmezliğinden mi veya başka nedenden mi.
hadi neyse olan olmuş yer kurulmuş. yeri doğru. zaten kampüsler şehir dışına kuruluyor. kurulması da gerekir. servis veya halk otobüsü olayı olmalı tabiki ama öğrenci sayısı da göz önüne alınmalıdır. ufak bi yer içinde sık sık halk otobüsü kaldıramazsınız. ne olabilir belki saatte bir halk otobüsü kalkabilir.
ilk kuruldugunda genelde dagın başına kim gitcek nasil gitcek denir.ama zamanla yav burdan bana yer verdiler 20 dönüm yere 500 kagıt vermedim.şimdi güç yetmez.yatirim yapacaklara şimdiden duyrulur.ilerde dedelerimiz bize dediklerini kendileri torunlarina demesin:)))
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.