Resim kaynağı
..
Taşbaş’dan verilen yayın sayısının daha fazla olması gerekirken niye kanal sayısı az.Aslında Nizip’te olandan fazla tv kanalının olması gerekiyor, istenince bircok kanalın yayını geçici olarak veriliyor.Elimizde böyle bir teknik yeterlilik varken kanal sayısının sınırlandırılmasının ne manaya geldigini anlamış degilim.
Bu konuda bir bilgisi olan bize bir acıklamada bulunursa seviniriz...
Alibey kardeşim konu ile ilgili bilgisi olan bir yetkili mutlaka ayıntılı cevap verecektir,
Ama şahsi tahminim, taşbaştan yayınların dağıtımını yapan vericinin dağıtım kotası belki belli bir sayıyla sınırlı olabilir.yani 20 kanal hafızalı bir tv' denasıl ki 21. kanala kayıt için yer kalmıyorsa,suan yaklaşık 18 yayın olduğunu kabul edersek, belkiverici için kapasitedebundan ibarettir... Ama bu sadece tahminim...
Özellikle Kral TV.... Kral TV bir süre Nizip'te yayınlandı ve daha sonra esrarengiz bir şekilde ortadan kaldırıldı yada kalktı.... Ya birilerinin rantına son verdiği için olsa gerek yada başka bişi..... Nizip'in köylerinde bile Kral TV çeker iken Nizip'te yok esrarengiz bişi bu..... Bu konuyu daha öncede yazmıştım ben.... Kardeş bence kota-mota ile bir ilgisi yok.... Yetkililer kafasına göre düzenek kurmuşlar orada..... :D :D:D:D:D:D:
alıntı:
haberg demişki:Özellikle Kral TV.... Kral TV bir süre Nizip'te yayınlandı ve daha sonra esrarengiz bir şekilde ortadan kaldırıldı yada kalktı.... Ya birilerinin rantına son verdiği için olsa gerek yada başka bişi..... Nizip'in köylerinde bile Kral TV çeker iken Nizip'te yok esrarengiz bişi bu..... Bu konuyu daha öncede yazmıştım ben.... Kardeş bence kota-mota ile bir ilgisi yok.... Yetkililer kafasına göre düzenek kurmuşlar orada..... :D :D:D:D:D:D:
haberg cümlenin içinde ''bence'' kelimesini kullanmışsın. yani bu senin kendi tahminin, emin olduğun yada bildiğin bişey yokken bir de yetkililere çamur atmışsın. bence olayın içyüzünü öğren sonra elle tutulur yorumlar yap.
buradan orhan çelik beye sesleniyorum: bu konu hakkında bilgi edinip foruma yazarsanız sevinirim yoksa herkes kendi kafasına göre yorum yapıp, olayla alakası olmayan insanları suçlayacaklar..
kardeşlerim taşbaşta ne yer var nede mersin firekans kurumu buna izin verir nedeni ise frekans kirliliğidir telsiz ler birbirine giriyor ucaktaki cihazları etkiliyomuş mersindeki arkadaşındeyişi ile hatta sistemi tümüyle değiştirmeyi düşünüyorlar..
Hepsi bir yana ama,hani diyorum Nizipimin islami yayın yapan bir radyosu bilemen yok... Bir gün zengin olursam ben kuracağım... Hadi bunun müjdesinide buradan vereyim...
Huzeyfe Dj liğide sen yapacaksan süper olur valla...
Bu arada senin yüzünden yine konuyu dağıtıyoruz, Alp27 kardeşimiz mantıklı bir açıklama yapmış olabilir bence...
GERÇEK ŞU Kİ BU KONUDA HABERG'İN TESPİTLERİ DOĞRULUK PAYI VAR GİBİ..
UYDU KOTASI OLUR MU HİÇ :)))
AMA NİZip küçük yer zaten uydularda çoğaldı haberg takma sen ;) zamanla her şey rayına girecek çok değil 10 yıl sonra uydudan yayınlar başlayacak zaten wireless tv çıktıda kimsenin keyfine kanal konmayacak....
Gerçeki kim söylerse arkasında durmak yakışır bize değil mi yani ?
alıntı:
"quote" alp27 demişki:haberg cümlenin içinde ''bence'' kelimesini kullanmışsın. yani bu senin kendi tahminin, emin olduğun yada bildiğin bişey yokken bir de yetkililere çamur atmışsın. bence olayın içyüzünü öğren sonra elle tutulur yorumlar yap.
buradan orhan çelik beye sesleniyorum: bu konu hakkında bilgi edinip foruma yazarsanız sevinirim yoksa herkes kendi kafasına göre yorum yapıp, olayla alakası olmayan insanları suçlayacaklar...
Kusura bakma ama sende kullanmışsın bence :D
Oncelikle hepinize Selamlar. Normalde ben pek yorum yazmam ama bazen yazma geregi duyuyurum ister istemez. Neyse gelelim konumuza Tv yayinlarinin az olmasi tamamen yetkililerin elinde olan bisey bu bir gercek. Limit olmasi mumkun degil. Ayrica Kral ve diger kanallarin neden yayinlanmadigina gelince 2 dk lik bir dusunmenin ardindan nedenini bulmamiz cok kolay olucaktir. Ve Tv yayinlarinda en buyuk sorun ise vericilerin duzensiz kullanilmasi ve devamli degistirilmesidir. Gerci ben uzun zamandir normal yayinlari izlemiyorum Cunku bildiginiz gibi elektirik ve yayinlarin kesilmesi insani biktiriyor. Bu nedenle bir cogumuz Uydu kullanmaktayiz. ve sebebi kesinlikle Tasbas oldugunu dusunuyorum Tabi bu benim gorusum. Tasbas yayininda olan baska bir sorunuda size bildirmek istiyorum, yapilan yayinda bazi kanallarin vericisi kaliteliyken bazilari ise zor izlenecek seviyede dusuk. Bana gore buda bir sorun. Ornegin Tasbas dagina yakin olan bir yer ile Petek evlerinin arkasinda kalan yerlerin yayin kalitesi cok fark ediyor.
Saygilarimla.
Hala yetkili birisi olaya girmedi...
En azından NRT yetkililerinin bu konu hakkında bilgileri vardır, bizlerle paylaşırlarsa seviniriz...
Bu arada bu sitede kimse kimsenin yerine zaten görüş belirtemez herkezin bir nick var zaten, görüşlerimizi sunmak camur atmak sayılıyorsa sitede formlara yorumlar yazmak saçmadır o zaman... Çünkü kendi düşüncemiz yani ''bence''lerimizdir...
arkadaşlar taşbaştaki vericilerin bulunduğu yeri gören varmı bilmiyorum ama ben gördüm eski oda ya af buyurun hayvan bağlasan barınamazdı kücücük bir kulübe idi daha sonra yenisi yapıldı fenada olmadı yani ama şu an oda küçük gelmeye başladı orada yetmiyor trt nin taşbaşda 3 odası var bayağı büyük admlar 4kanal veriyorlar belediyeler kısıtlı imkanlarla az paradan cok iş yapmaya gayret ediyorlar nrt te deki arkadaşlarda dahil örneğin trt te den gecenlerde kameraman ve muhabir arkadaş gelmişti ellerimdeki kameranın fiatını sordum inanılmayacak bir rakam telafuz ettiler ve inanmadım araştırdım doğru olduğunu öğrenmiş olduk nekadar diye aklınıza gelebilir siz sormadan ben söyleyeyim 130bin dolar{araştırabilrsiniz},selamlar..
Oraya sanki 8 oda 3 salon yüzme havuzlu bir villa yapsan Nizipte bütün kanallar çekecekmiş gibi yazmışsın... Altı üstü ufak ufak kutulardan teknoloji eserlerinden ibaret vericiler....
130 bin dolarlık kameradan bahsetmişsin.... Bende haberciyim ve elimde 8 milyarlık foto makinesi var.... Buda piyasadakinin en pahalı versiyonu.... Belkide fiyatını söylemeye çalıştığın şey canlı yayın aracı olsa gerek..... Yani transit tipi bir araba içi teknolojiyle donatılmış bir şekilde..... :D
fotoğraf cekmekle yayın vermek arasında cok şey var beyfendi araştır öyleyaz ezbere herşeyi söylemek kolaydır fotoğraf makinası demişsin bende nikkon d 200 var biz de bu işlerden uğraşıyoruz kameraların ve vericilerin fiatını araştırmanı tavsiyeederim
yıh yıhsende D200 varsa bende de D2X var ağa :D.... Şimdi burada şey yarışına girmeyelim..... 130 bin dolarlık kameradan bahsetmişsin uçtunmu sen abi :D Millet 130 bin dolara film yapıyor.... Milyon dolarlık hasılat elde ediyor :D yıh yıh yıh
Arkadaş bu konu hakkında sanırım şunu söylesek yeridir.Her kanalın kendine göre bir tane vericisi vardır ve bu vericiler sadece kendi kanallarından başkasını veremez.İsteyen kanal,vericisini getirir ve yayın yapar.Belediyenin kendine ait 4 tane vericisi vardır.Fark etmişsinizdirki değişken olan kanalların yayını yapılıyor.halkın isteği doğrultusunda o kanallar değişiyor.Yani bundada belediyenin daha çok cihaz alması gerekiyor çok yayın seyredebilmek için.Buda sanırım külfetli olsa gerek..
yahu belediyenin tv yayinlariyla ne ilgisi olabilir?..
tv kanallari bir noktada ticari kuruluslardir ve sirketlerine hizmet ederler, belediyenin ne cikari var bu iste, neden boyle seylerle ugrasiyor?!...
hangi kanal yayin yapmak istiyorsa gerekli izinleri alip sonra vericisni kurmalidir....
ya da bildigim kadariyla hala devlet elinde "ptt" tarafindan kablolu yayin olarak halka arzedilir, yani bu bir ticari olaydir, sanki amme hizmeti gibi yansitmayin!...
bence hic bir tv kanali bes para da etmez..
Yusuf zaten burda belediyenin bir geliri yok bu işte isteyen izinleri aldıktan sonra gelir vericisini yerleştirir yayın yapmaya başlar.İlk defa bir konuyu anlamadan yazmışsın?
sevgili "ahmetbudak" hemsehrim, konuyu anlamamis degilim, tersine anlatamadim galiba!...
bu islerin dogrudan, dolayli belediyeyle ilgisi olmamali...
bunlar tv kanallarinin kendi yapacaklari seyler, eger bir yere yayin vermek istiyorlarsa getirir vericilerini kurarlar...
belediyenin bu islerle ilgilenmemesi lazim... vatandas su kanali istiyor bu kanali istiyor, isteyen gitsin uydu anteni alsin, ya da kablolu yayin, tabii Nizipte var mi bilmiyorum....
ee vatandasin bunlari alacak parasi yoksa?.. valla ustte de dedigim gibi bu amme hizmeti degil ki, tv kanallarini seyretmeden de insanlar yasayabilir hem de cok daha iyi yasayabilir bence...
Bu konuya geç cevap verdiğim için öncelikle herkesten özür dilerim.
Şöyle açıklayayım;
AGRT ölçüm cihazı uygulaması yapılan yerleşim birimlerine ulusal yayın kuruluşları adeta hücuma geçerler ve kendi vericilerini o şehre kendileri getirip dikerler. Ya da o şehrin potansiyelini göz önünde bulundurarak,böyle bir çalışma içerisine girerler. Şuan elimizde belediyeye ait 7 tane vericimiz var. 10 adet te kanalların kendi vericileri var. Yani toplam 17 yayın vericisi mevcut. Verici fiyatları yüksek olduğu için,kendilerinin gelip verici dikmesi taraftarıyız. Dolayısıyla yazışmalarımız devam ediyor. Daha geçenlerde kral tv ye fax çektik,son haftalarda, taşbaşta vericisi olmayan tüm kanallarla yazışmaları başlattık. İnşallah yazışmalarımız ikna edici olur ve kanal sayımızı çoğaltırız,der herkese saygılar sunarım.
biraz geç oldu ama temiz oldu konu ile ilgili bizi bilgilendirdiğiniz için teşekkürler inşallah ikna yeteneğiniz kuvettlidirde Nizip halkı seyredebilecek daha güzel proğramlar bulur.
Bence herkes yanlı söylüyor... Gaziantep ve çevresindeki köylerde Kral TV çekiyor.... Fakat Nizip'te çekmiyor.... Bu konuda bugün Kral TV ile irtibata geçecek ve ihbar edeceğim.... Bu işin içinde bir bit yeniği var......