KİŞİ BAŞINA DÜŞEN ZEYTİN YAĞI TÜKETİMİ YAKLAŞIK 1 KĞ ( 1 LİTRE)
-KİŞİ BAŞINA DÜŞEN ALKOL TÜKETİMİ 4 KĞ ( 4 LİTRE
-TÜRKİYEDE 54 .000.000 FAİZLİ MEVDUAT HESABI VAR
-TÜRKİYEDE 34.000.000 CEP TELEFONU ABONESİ VAR
-TÜRKİYEDE 32.000.000 KREDİ KARTI VAR
-TÜRKİYEDE-ELEKTRİK-SU-GAZ-TELF- ABONESİ4 LÜ TOPLAM 70.000.000
--ELEKTRİK-SU-TLF-GAZ-KREDİ KARTI-BANKA MEVDUATI İÇİNDE FAİZ VARMIDIR
---23-24 NİSAN 2006 DA İSTANBUL BÜYÜK ADADAKİ AY YORGİ KİLİSESİNE DUAYA 120.000-125.000 KİŞİ 10 KM YOKUŞU ÇIKARAK % 70 KADIN OLMAK ÜZERE DUAYA GİTMİŞ-BU GİDENLERİN SADECE 5-6.000 KİŞİSİ GAYRİ MÜSLÜM İMİŞ....
---SORUYORUM- 1 - TÜRKİYE BİR MÜSLÜMAN ÜLKESİMİDİR
------------------------2- İÇKİ HARAMMIDIR
-----------------------3-FAİZ ALMAK- VERMEK-ARACI OLMAK HARAM VE GÜNAHMIDIR
------------------------4-TÜRKİYEDE BU YUKARDAKİ, İSTATİSTİKİ DURUMA GÖRE İSLAMİYET İLERLİYORMU-GERİLİYORMU GERÇEK ANLAM VE ŞARTLARDA
SAYGI VE SEVGİLERİMLE
SUAT SABUNCU
Edited by - suatsabuncu on 7/19/2006 6:06:33 PM
Dini İçerikli Konular
TURKİYEDE İSLAMİYET İLERLİYORMU?-GERİLİYORMU
Suat abime sevgilerimle,
Maddelerle belittiğiniz konular rakamsal olarak ne kadar doğru bilmiyorum ama potansiyel olarak kesinlikle doğru
Konu başlığınıza vermek istediğim yanıt ise,
Türkiyede islamiyet ilerliyormu yoksa geriliyormu sorusuna 70 milyon kişi üzerinde çözmek oldukça zor çünkü lafımıza bakarsak hepimiz elhamdülillah müslümanız... ANCAK
Bu soruyu herkes kendine sorarsa cevabıda herkes kendi kendine vermiş olacak...
Hergeçen gün ömürden gidiyor, geçen 1sn bile geri gelmiyor ve de kıyamet ve ölüm hergeçen gün çok daha fazla yaklaşıoyr, bunların bilincinde olan bizler acaba ne kadar dinimize sarılıyor dinimizin gereğini yerine getiriyoruz. Acaba her geçen gün biraz dahamı dinimize uygun yaşamaya çalışıyoruz yoksa biraz daha dinimizin gereğinden uzaklaşıyoruz...
İşte bu soruyu herkes kendine sorar ve cevabınıdakendine verirse sonuç ortaya çıkar
YUKARDA YAZAN İSTATİSTİKİ BİLGİLERİ YAHOO VEYA GOOGLE
DAN ARAŞTIRIN BAKIN SORGULAYIN RAKAMLARDAN DAHA ÇOK VAR
OKUNMAMA İHTİMALİNE KARŞILIK DAHASINI YAZMADIM
BU KONULARI GUNCEL GAZETELER YAZDI
BEN CIMBIZLA AYIKLADIM BURAYA KOYDUM
SUAT ABİ BENCE DİNİMİZ GİTGİDE TÜM DÜNYA YAYILIYO AMA NE KADAR DOGRU YAŞANDIGI TARTIŞILIR..BENİM ASIL ANLAMADIGIM MÜSLÜMAN OLARAK DOGANLA SONRADAN MÜSLÜMAN OLAN İNSAN ARASINDA ÇOK FAZLA FARK VAR..ACABA BİZ DİNİMİZİN KIYMETİNİ BİLMİYORMUYUZ...BİLMİYOSAKTA BUNUN SUÇLULARI KİM???????????
KİMSEYİ SUÇLAMAYA GEREK YOK BENCE... HERKES DİNİNİ KENDİ EKSENİNDE YAŞAR SONRA ÇOK HAYRLI İNSANSA ETRAFINDAKİLERİDE KENDİ EKSENİNE ÇEKER..
DİN İLERLEYİP GERİLEMEZ İNSANLAR İLERLER GERİLER... ÖRNEĞİN NAMAZ 1400 SENE ÖNCEDE AYNIYDI ŞİMDİDE AYNI...
SUAT BEYİN DEDİĞİ SİSTEMLE ALAKALI ŞEYLER ...
MESELA DİNİMİZCE İÇKİ HARAMDIR DEVLET TEKELİ KURARAK İNSANLARI ZEHİRLER..
ZİNA HARAMDIR.. DEVLETİN BAZI YETKİLİLERİ KERHANEYİ KURBANLA AÇAR..
KUMAR HARAMDIR DEVLET PİYANGO LOTO TOTO V.S YAPARAK HALKINI BUNA TEŞVİK EDER..
DEMEKKİ DİN BİREYLERİN YAŞADIĞI Bİ KAVRAM VE ORTADADIR KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİLDİR..
İSTEYEN BUNU ALIR YAŞAR UYGULAR...
SAYGILARIMLA.
YA SUAT KARDEŞ ŞU SORUYU BİRDE TERSTEN SORSAN DİYORUM.ACABA O ZAMAN BİR MANA İFADE EDERMİ
Bu tip tartışmalar ne amaçla cıkarıldıgı belli olmayan tartışmalardır.Bu konuyu acan beyefendi kardeşimizin amacı ne.bir tespit yapmakmı yoksa durumdan vazife cıkarıp kolları sıvayarak İnsanlara Hakkı duyurmak için yollara düşmek mi. Bence hiçbirisi. Ah vah edip ne hallere düştük demenin ne faydası var. Güzel bir şairimizin güzel bir sözü var:GÖZALICI BİR IŞILTI , BİR O KADAR DA HİÇLİK. Evet keşke bu sözler dert ızdırap ve kinetik enerjiyle cıksa dudaklarımızdan. Ah samimiyet ah zavallı samimiyet.Seni çok özledik nerelerdesin
Sormazlar mı adama bu ne diye : http://www.Nizip.com/pic.asp?cmd=6&cid=769.
Abi bunu dogru orantılı olarak düşünmek gerekir.
Ama şundan eminimki islamiyeti yaşayış bicimi degişiyor yani öylesine müslüman olanların sayısı azalıyor artık millet okuyor, ögreniyor...
Güzel ülkemde islamiyet ciddi manada ilerliyor....Bunu kimse inkar edemez... Büyüklerimiz anlatır,bir zamanlar bu ülkede ezanlar bile türkçe okutulmuş...İnsanların ben müslümanım demekten bile korktukları dönemler olmuş.... Şu an çokta iyi olmamakla beraber,eskiye nazaran ilerleme var... İnşallah bizim çocuklarımızda bizim yaşadıklarımızın daha iyisini göreceklerdir....Bu konuda kimsenin endişesi olmasın....
BEKLENEN BAHAR MUTLAKA GELECEKTİR....SABREDİN VE GÖRÜN...
YARIN ELBET BİZİMDİR... ÇÜNKÜ ALLAH cc ÖYLE DİYOR....
AMACIMIZ DİNİN DAHA ÇOK BİLİNMESİ
DİNİN DAHA ÇOK DİN DİL IRKA YAYILMASI
AMACIMIZ ELİMİZDE MEVCUT OLANLARIN KAYBEDİLMEMESİ
AMACIMIZ GEÇMİŞ 50 YILDA DİNİ YOZLAŞTIRANLARIN BUGÜNKÜ DURUMDAN SORUMLU OLMASI
AMACIMIZ SON 50 YILDA HÜKÜMETLERİN DİN İÇİN NE YAPTIĞI
AMACIMIZ BU ZAMANDA DİN İÇİN NELER YAPILIYOR
AMACIMIZ DİNİN ŞARTLARINA UYAN İNSAN SAYISINI ÇOĞALTMAK
AMACIMIZ 40-50-60 YAŞINA KADAR BİLDİĞİN HERGÜNAHI İŞLE SONA HACCA GİT TÖVBE ETTİM DEYİ
DAHA AŞAĞI GENÇ YAŞALARA ÇEKMEK
HACCA GİDENLER İÇİNDE EN YAŞLI HACI ADAYI TURKLERMİŞ
OYUN OYNAYACAK YAŞI GEÇTİK YAŞ 45 LAGA LUGA İLE GEMİLER YÜRÜMÜYOR
HAYATIN ACI GERÇEKLERİNDEN KAÇANLAR KAYBEDİYOR
YADA ALKOL-ESRAR-EROİN FİLM VS ŞEYLERLE AVUNUYOR
GERÇEKLER ACIDIR HATTA DAHA BURAYA YAZILACAK ÇOK ÇARPIK VERİLER VER HER İKİ TARAFTANDA BAKILARAK İSTERSENİZ BUNLARIDA SİZ YAZIN
SEVGİLER.
Edited by - suatsabuncu on 9/13/2006 02:00:52 AM
suat abi hamdi abim haklı söylediginle yaptıgın birbirini tutmuyo alkol içmeyelim diyosunuz ama hepiniz içki masasında oturmuşsunuz..valla fazla söze gerek yok kusura bakmayın ben sadece gördüklerimin yorumunu yapıyorum...
gercekler cok acı evet hemde cok acı suat sabuncu bey.
Kardeşler belki zamanında yaptığı hatadan nedanet etmiştir neden yargılıyorsunuz bende sizi anlamadım. Tövbe kapısı her zaman açıktır böyle iterek bir yere varılmaz. Hem para ve iman gizilidir. Niceleri var ki meyhalerden çıkmış milleti irşad etmiştir.
Beyler bu dünyayı kurtarmaya çalışmayın... Bırakın herkes kafasına göre yaşasın.... Siz kendinize bakın... Her koyun kendi bacağından asılır... Benim cehenneme gitmem bilmem sizi ne kadar üzer.... Eminim bilakis sevindirir :D ... Bu yüzden o güzel kafacıklarını yormanıza gerek yok.....
sayın haberg
HER KOYUN
Harun Reşit, kendisini sık sık ikaz eden Behlül Dânâ Hazretlerine:
- Sen kendi işine bak, dermiş. Her koyun kendi bacağından asılır.
Bir gün sarayı pis bir koku kaplamış. Sebebini araştırdıklarında, üst kattaki bir odada bacağından asılı bir koyun bulmuşlar. Bu işi yapanı da keşfetmişler tabi ki: Behlül.
Halife, kendisini sıkıştırdığında:
- Gördüğünüz gibi, her koyun kendi bacağından asılır efendim, demiş. Fakat etrafı kokuttuğu için, herkesi rahatsız eder.
Suat beyin rakamlarla verdiği tespitlere katılmıyorum.Acaba bu yapılan tespitleri hangi kuruluş yaptı,saygınlığı ve güvenirliği nasıl?İnsanlarımızı karamsarlığa yitmek için bu tür tespitleri gündeme taşıyan dış güçler olabilir.Hepimiz dış güçlerin bu tür konular hakkında ne kadar uzman olduğunu biliyoruz.Ve ayrıca halka sorduğunuz zaman muhafazakar olarak yaşayan insanların sayısı arttığını söylerler ama yalnız eski yıllara oranla aralarındaki hatlar daha keskin ve belirgin hale gelmiştir muhafazakar olan ve olmayanla.
neo kardesim sana katılıyorum dinimizde uyarma var ama zorlama yok tabiki,yanlız zorlama müslümanlara degilde, dinimizi bilmeyenler için gecerli, ama illaki ben muhalefet olacam sen islamcısın sana inat bende böyle yazacam diyorsada birsey dememek lazım,cünkü atalarımız bir kac söz söylemiş, ,it ürür kervan yürür, sen ne dersen de onlar yine ukalalık yapacakLardır o yüzdenatalarımızın dediklerini uygulamak lazım.biz isterizki kimse cehenneme gitmesin ama bazi düşüncelerde olmasa cehennemi kim dolduracak bırakalım onlar oyle düşünsün hem bizim cennete gitmemiz insallah dahada kolaylasır:)
dünyayı kurtaran adamaın oglu..
haberg abim bilmem biliyomusun biz müslümanız o yüzden kendi dinimize göre yaşamalıyız..her koyun kendi bacagından asılır bu sözün yahudilere ait oldugunu bilmiyosun herhalde her koyun kendi bacagından asılsaydı HZ MUHAMMED bizlerin dogru yola gelmesi için çaba sarfetmezdi EFENDİMİZ böyle yapıyosa biz kim oluyoruzda kendi kabugumuza çekilip bana bişey olmasında dünya yanıyosa yansın diyelim..
seni kırmak gibi bi amacım yok fakat lütfen yazarken kullandıgın cümlelerin nereye kadar gidebilecegini düşün..saygılar...
"suatsabuncu" hemsehrim neden boyle birseyi bizlerle paylasma geregi duydu acaba?...
yoksa artan israil antipatilerine karsi, iste halimiz bu mu demek istedi?...
ya da teessurle gittikce bozuluyoruz demek icin mi, yoksa celiskiye dikkat cekmek icin mi?...
kendince cevaplar vermis ama pek de uyumlu degil, ne dersiniz?...
amma cok soru sordum yahu?...
eee "ahmetkaradagi" yalanci cikarmayalim, degil mi?
Tekrarlıyorum.... Bu dünya bugün yansa umurumda değil.... Kasmayın kendinizi bu kadar kıyamet yakındır.... İyisimi kendinizi inzivaya çekin gerisine karışmayın... Benim olmadığım bir dünyanın bana gereği yok.... Her insanda bu geçerli.... İyisimi siz sadece kendiniz için çalışın..... Bilmem kaç kişi kredi kartı sahibi olmuş, bunlar içinde bulunduğumuz zamanın gereği.... Etki ve tepki meselesi.... Faiz kesinlikle haram değil.... Çünkü kişinin çalıştıramadığı parayı başkası çalıştırır.... O kişide kazandığı paranın diyetini bir teşekkür edasınca az da olsa verir..... Bunlar dediğim gibi zamanın gereği.... Siz öyle emredilen gibi yaşamaya çalışırsanız aç kalırsınız..... KAsmayın bu kadar kasmayın..... Canınıza yazık.... Bırakın ölen ölsün kalan kalsın.... Bu dünya yalan değilmi..... Yalan olan bişi için neden bu kadar kasılıyorsunuz..... Saygılar.....
1. Bu dünya bugün yansa umurumda değil....2.İyisimi kendinizi inzivaya çekin gerisine karışmayın...3. İyisimi siz sadece kendiniz için çalışın.....4. Faiz kesinlikle haram değil....5. Siz öyle emredilen gibi yaşamaya çalışırsanız aç kalırsınız..... 6.Bırakın ölen ölsün kalan kalsın.... bu sözler haberge ait.tek tek sorayım kendisine.
1.dunya umrunda degilse iki salıncagı neden cektin?
2.inzivaya cekilin çalismayin:tamam dedigin gibi olsun
3.siz sadece kendiniz için çalisin:hani calışmayacaktık
4.faiz haram degil:bu lafı derken neleri gözardı ediyorsun biliyormusun?
5.size emredilen gibi yasarsanız ac kalırsınız demissin:şimdiye kadar emredildigi yasayanlar acından öldümü??
6.bırakın ölen ölsün kalan kalsın demişsin:umarım bunu tek sen düşünüyorsundur
yav yazmayacam yazmayacam diyorum böyle kutsal lıklara laf atılınca kendimi tutamıyorum.ama bu arkadaş kendi sözleriyle ne de güzel vermiş kendisini ele.hadi acıkla bakayım altı üstü 60 70 kelimelik cümlelerindeki çelişkileri açıklada gelip gözünden öpeyim seni
Kusura bakma ama sen bana bişi sormamışsın ki sen benim yazdığımı olduğu gibi kopya yapıp kınamışsın... Önce soru sorda sonra benden cevap iste akıllım.....
1- Anlaşılan salıncağın fotosunu çekip buraya koymam pek hoşuna gitmemiş.....
2- İnzivaya çekileceğini söylemişssin tebrik ederim...
3- Burada saçmalaşsın....
4- Neleri göz ardı ediyormuşum.....
5- Bu sözün doğruluğuna adımgibi eminim... Emin olmasam yazmazdım...
6- Ölen ölsün kalan kalsın.... Kalan sağlar bizimdir... Yarın bizimde başımıza bombalar yağınca aynı şeyler geçerli olacak... Bu yüzden kendi işimize bakalım.....
Bu arada faizin haram olmadığını yazmıştım... Ona bakarsan cebimizdeki parada her an değer kazanabiliyor yada kaybedebiliyor... Kazanınca faiz, kaybedince birisi bizim paramızımı çalmış olacak.... Cepte durmasıyla bankada durması arasındaki tek fark o parayı kendinizin çalıştırmaktansa, başkasının çalıştırmasını tercih edip onun bedelini alıyorsunuz. . Yani sizin paranızdan para kazanandan.... Örneğin bir eviniz var... Kiraya veriyorsunuz ve kira bedelini alıyorsunuz o halde bununda günah olması gerekmezmi...
BU YORUMU SANA ACTIGIM FORUMA GÖNDER Bİ ZAHMET ORADAN DEVAM EDELİM
benim sana soru sormama gerek yok zaten o işi kendi yazında yapmıssın bana gerek kalmadı çelişkileri gör:=))
1.salıncakla ilgi alanıma girmez.dunya yansa umrumda degil dedin diye
2.inzivaya cekilmem hosuna gittigi belli istersin tabii. yoksa kim seni deşifre edecek
3.sacmalayan belli yazıklarını oku inzivaya cekilmek ve kendin için calışmak:=)
4.kuranda faiz haramdır hükmünü gözardı ediyorsun
5.sen emin olabilirsin ama daha acından ölen sadece afrikalılar(müslüman degiller)
6.ölen ölsün kalan kalsın dedikçe başımıza bomba yagar zaten susmamamak lazım..
Söylermisin İslamiyet adına buraya bunları yazmaktan başka ne yaptın sen söyle eyvallah adam haklı diyeyim..... Mal bulmuş mağribi
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.