Genç Muhabbet

ŞİİR SEVER NİZİPLİLER BURAYA...

ibo_kaya Üye
ibo_kaya Üye
ibo_kaya Üye
efsane Üye
efsane Üye
efsane Üye
efsane Üye
gurbet Üye
rica ederim sizlere ben tsk ederim beyendinizse ne mutlu bana i
gurbet Üye
Beni Memleketten Ayıran Yollar Ne olur bitipde tükenin artık, Beni memleketten ayıran yollar, Yağmurla eriyip kaybolun artık, Beni memleketten ayıran yollar. Bu canım yoruldu gelip gitmekten, Usandım artık ben çile çekmekten, Nefret eder oldum size bakmaktan, Beni memleketten ayıran yollar. Yurdumdan, yuvamdan kopardınız mı? Anamdan, babamdan ayırdınız mı? İsteğiniz oldu sevindiniz mi? Beni memleketten ayıran yollar. Dağların altında kalasınız siz, Yer yarılıp yere batasınız siz, Çıkmamak üzere yok olasınız, Beni memleketten ayıran yollar. Ömrümü yediniz doymadınız mı? Saçıma ak düştü görmediniz mi? Yıllarca yürüdüm bitmediniz mi? Beni memleketten ayıran yollar. Bilmem ki ne zaman biteceksiniz, Belkide ömrümü yutacaksınız, Kabir kervanına katacaksınız, Beni memleketten ayıran yollar. Mustafa USTA’yım dertliyim dertli, Yolcular dizilmiş yayalı atlı, Uzayıp gidiyor iki üç hatlı, Beni memleketten ayıran yollar. 24.02.1997
Mustafa Usta Halksiir
Subutay Üye
Allah'ım Bu Vuslatı Hicran Etme Allah'ım bu vuslatı hicran etme Aşkın sarhoşlarını nalân etme Sevgi bahçesini yemyeşil bırak Bu mestlere bahçelere kasdetme Dalı yaprağı vurma hazan gibi Halkını başı dönmüş zelil etme Kuşunun yuvasının ağacını Yıkma da kuşlarını perran etme Kumunu ve mumunu karıştırma Düşmanları kör et de şadan etme Hırsızlar aydınlığın düşmanıdır Onların işlerini asan etme İkbal kıblesi yalnız bu halkadır Umut kâbesin öyle viran etme Bu çadır iplerini öyle katma Çadır senindir eya sultan etme Yok dünyada hicrandan daha acı Ne istiyorsan et de onu etme Mevlana Celaleddin Rumi
gurbet Üye
Mevlid Kandili MEVLİD KANDİLİ İçim içime sığmıyor Bu gün bayram, bu gün mevlid kandili Gözümden yağmur yağmıyor Bu gün bayram dostlar, bu gün mevlid kandili Bu gün alemlere rahmet doğdu Doğdu da cihanı nura boğdu Geldi alemin nuru karanlığı kovdu Bu gün bayram, bu gün mevlid kandili Sen, ben doğmuşuz ne çıkar Diğer varlıkların ne hükmü var İbrahim Allah’a dost, Muhammed ona yar Bu gün bayram dostlar, bu gün mevlid kandili Bu gün bayram, çünkü Cuma günüdür Bu gün bayram, çünkü dua günüdür Bu gün peygamberimin doğum günüdür Bu gün bayram dostlar, bu gün mevlid kandili Aç elini eyle dua, İster suya, ister dağa, Onunla erdik mutluluğa Bu gün bayram, bu gün mevlid kandili Kelimeler mutluluğuma etmiyor kifayet Gönülden değil kalemdendir şikayet Onunla geldi nur, onunla doğdu İslamiyet Bu gün bayram dostlar, bu gün mevlid kandili Sözüm bitip sana veda ederken Elim açıp Rabbe dua ederken “Rabbim beni kavuştur” derken Bugün bayram dostum, bu gün mevlid kandili
İsmail Onay
candy Üye
YENİ BİR SAYFADAN SANA BAKMAK her şey yapılabilir bir beyaz kağıtla uçak örneğin uçurtma mesela altına konulabilir bir ayağı ötekinden kısa olduğu için sallanan bir masanın veya şiir yazılabilir süresi ötekilerden kısa bir ömür üzerine. bir beyaz kağıda her şey yazılabilir senin dışında güzelliğine benzetme bulmak zor sen iyisi mi sana benzemeye çalışan her şeyden bir gülden bir ilk bir sonbahardan sor belki tabiattadır çaresi senin bir çiçeğe bu kadar benzemenin ve benim bilinci nasırlı bir bahçıvan çaresizliğim anlarım bitkiden filan ama anlatamam toprağın güneşle konuşmasını sana çok benzeyen bir çiçek yoluyla sen bana ışık ver yeter bende filiz çok köklerim içimde gizlidir gelen giden açan soran bere budak yok bir şiir istersin “içinde benzetmeler olan” kusura bakma sevgilim heybemde sana benzeyecek kadar güzel bir şey yok uzun bir yoldan gelen tedariksiz katıksız bir yolcuyum yaralı yarasız sevdalardan geçtim koynumda bir beyaz kağıt boşluğu her şeyi anlattım olan olmayan acıtan sancıtan bilsem ki sana varmak içindi bütün mola sancıları bütün stabilize arkadaşlıklar daha hızlı koşardım severadım gelirdim gözlerinin mercan maviliğine sana bakmak suya bakmaktır sana bakmak bir mucizeyi anlamaktır sağa sola bakmadan yürüdüğüm yollar tanıktır aşk sorgusunda şahanem yalnız kelepçeler sanıktır ne yazsam olmuyor çünkü bilenler hatırlar hem yapılmış hem yapma çiçek satanlar bahçıvanlar değil tüccarlardır sen öyle göz sen öyle toprak ve güneş ortaklığı sen teninde cennet kayganlığı iken sana şiir yazmak ahmaklıktır bir tek söz kalır dişlerimin arasından ben sana gülüm derim gülün ömrü uzamaya başlar verdiğim bütün sözler sende kalsın isterim ben sana gülüm derim gül sana benzediği için ölümsüz yazdığım bütün şiirler sana başlayan bir kitap için önsöz sana bakmak bir beyaz kağıda bakmaktır her şey olmaya hazır sana bakmak suya bakmaktır gördüğün suretten utanmak sana bakmak bütün rastlantıları reddedip bir mucizeyi anlamaktır sana bakmak allah’a inanmaktır YILMAZ ERDOĞAN....
esrik Üye
Anladım Bulutları düşünüyorum, kuşları ve aşkı Tarihleri var da onların, hatta anıları Vatanları olmadı hiç bir zaman, ki onlar Ayışığına karıştılar yeryüzünden göçerek Ve bırakarak metal bir uygarlığı geride Anladım ayaklarımın altındaki dünya değil Çocuk sevinçleri, ipinden koparılmış uçurtmalar Bulutu ve suyu izliyor soluk bir sonsuzluk Anladım yüreğimdeki rüzgarla sürükleniyorum Üşüdüğümü unutuyorum, yalnızlığımı da Yasaksa artık bu ülkeden çıkmamız Vatansız olduğumuzu bilelim diyedir Mayınlayarak ömrümüzün kalan kısmını Anladım vatansızlıktır bir şaire yakışan.
esrik Üye
Her Nasılsa Yalnızsın Her nasılsa yalnızsın Bir giz gibi deliyor yüreğini can sıkıntılarının burgusu ve hep bir şeyler eksik gibi bir şeyler bekler gibisin Yeni bozgunlar yeni yenilgiler peşindesin Bir bozkır kuraklığına dönüşmüş için Oysa yalnız bir öpüştür gurbeti türkülere dönüştüren Çoktandır su vermedin çiçeklere ve yüreğinin çeliğine Zaman terkisine almış da öpücükleri koşuyor sessizliğin ve yalnızlığın iyotlu kıyılarına Bir yol ayrımı ki yanlışla doğru hüzünlerle sevinçler kolkola Sen ki ey kalbim yanlışları ve hüzünleri taşıdın bunca zaman Taşıyamaz yüreğinin batık sandalı bu yalnızlığı, bu can sıkıntılarını Yaşam gelincikler gibi beklerken seni gecenin kapısını çalma ey kalbim
nizipli_mehmet Üye
candy çok saol yılmaz erdogan gercektende çok guzel okuyor bu şiiri
candy Üye
tşk ederim mehmet abi gerçekden bu şiiri we diğer birçok şiirleriini çok güzel okuyor çokda ii bi şair bence..:)
muslum.koyuncu Üye
tekrar tekrar okuyup ezberlediğim bi şiir. son dönem yazarlardan biridir yılmaz erdoğan. ve gerçekten okunası şiirler yazmaktadır. paylaşım için teşekkürler
candy;129527 wrote:YENİ BİR SAYFADAN SANA BAKMAK her şey yapılabilir bir beyaz kağıtla uçak örneğin uçurtma mesela altına konulabilir bir ayağı ötekinden kısa olduğu için sallanan bir masanın veya şiir yazılabilir süresi ötekilerden kısa bir ömür üzerine. bir beyaz kağıda her şey yazılabilir senin dışında güzelliğine benzetme bulmak zor sen iyisi mi sana benzemeye çalışan her şeyden bir gülden bir ilk bir sonbahardan sor belki tabiattadır çaresi senin bir çiçeğe bu kadar benzemenin ve benim bilinci nasırlı bir bahçıvan çaresizliğim anlarım bitkiden filan ama anlatamam toprağın güneşle konuşmasını sana çok benzeyen bir çiçek yoluyla sen bana ışık ver yeter bende filiz çok köklerim içimde gizlidir gelen giden açan soran bere budak yok bir şiir istersin “içinde benzetmeler olan” kusura bakma sevgilim heybemde sana benzeyecek kadar güzel bir şey yok uzun bir yoldan gelen tedariksiz katıksız bir yolcuyum yaralı yarasız sevdalardan geçtim koynumda bir beyaz kağıt boşluğu her şeyi anlattım olan olmayan acıtan sancıtan bilsem ki sana varmak içindi bütün mola sancıları bütün stabilize arkadaşlıklar daha hızlı koşardım severadım gelirdim gözlerinin mercan maviliğine sana bakmak suya bakmaktır sana bakmak bir mucizeyi anlamaktır sağa sola bakmadan yürüdüğüm yollar tanıktır aşk sorgusunda şahanem yalnız kelepçeler sanıktır ne yazsam olmuyor çünkü bilenler hatırlar hem yapılmış hem yapma çiçek satanlar bahçıvanlar değil tüccarlardır sen öyle göz sen öyle toprak ve güneş ortaklığı sen teninde cennet kayganlığı iken sana şiir yazmak ahmaklıktır bir tek söz kalır dişlerimin arasından ben sana gülüm derim gülün ömrü uzamaya başlar verdiğim bütün sözler sende kalsın isterim ben sana gülüm derim gül sana benzediği için ölümsüz yazdığım bütün şiirler sana başlayan bir kitap için önsöz sana bakmak bir beyaz kağıda bakmaktır her şey olmaya hazır sana bakmak suya bakmaktır gördüğün suretten utanmak sana bakmak bütün rastlantıları reddedip bir mucizeyi anlamaktır sana bakmak allah’a inanmaktır YILMAZ ERDOĞAN....
candy Üye
yorumlarınız için hepinizede çok tşk ederim bu yılmaz erdoğan şiiride sizin için.. ===HEPSİ BU=== Değişen ben değilim dönüşen savaş yaşlanmakla ıslanmak aynı şey: bir yağmurun gölgesinde ihtiyarlanmak şimdi ölüm bile yetmiyor acılarımızı tartmaya dostlar alıngan bir sahili pinekliyorlar bir merhabayı bıçaklar gibi artık selamlaşmalar değişen ben değilim dönüşen savaş artık zaman bile yetmiyor yaşadığımızı sanmaya yine de ışıklar bu kenti güzelmiş gibi gösteriyor geceleri... geceler... yani Ahmet Haşim in kafiyeleri... seni aklıma düşüren yerçekimi değil yalancı yıldızlar öyle uzaksın ki üflesem soğuyacaksın sarılsam okyanus bir aşka yetecek kadar ve anımsatacak kadar sebepsiz bir ölümü, acılarımız ve kafiyelerimiz var... işte hepsi bu kadar... YILMAZ ERDOĞAN

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim