Sorunlarımız Önerilerimiz

Nizip' e Faydamiz Olsun Kooperatifleşelim.

fatihsonmez27 Üye
Yanlisim var ise duzeltin Abiler kardesler, Devir para kazanma devridir.Bunu Neden hepbirlikte yapmiyoruz.Guzel nizip herseyi var birlesip bir sirket - kooparatif gibi bir yer kuralim , bu kooparatifte fistiktan sabuna akliniza ne gelirse alip satalim , maddi yonden az kazananlar , para kazanipta daha cok isteyenler ve dar gelirli hemserilerimiz birleselim .Durustce ticaret yapalim, ve bu ticaretle yurt ici yurt disi satislar yapalim , Sadece nizipteki uretim degil guzel vatanimizdaki urunlerden de alip satalim ,Birlikten guc dogar gucten ise birlik ,Fikirlerinizi bekliyorum Selamlar Fatih sonmez
Mustafa Bilici Üye
iyi fikir ama çok zor...
HakanSahin Üye
eskiden ülfet vatmış bu işler için. sonuç nedir bir düşünelim
fatihsonmez27 Üye
Zor olani basarmak guzeldir, Mustafa Hemsehrim .Cok zor degil sadece ekip isi ve durustce calismak yeterli bunun icin, Fikirlerinizin devamini bekliyorum. Birbirimize durust ve yardimci olursak kaldiramayacagimiz yuk olmaz. Selamlar Fatih Sonmez
mehmet karakaş Üye
çok güzel fikir fatih bey.Nizibin en önemli geçim kaynagı tarım ve hayvancılık.mesala trt2 de izledigim bir programda almanyada çiftçiler süt kooperatifi kurmuşlardı sütler orada toplanıyor,kimse satmıyordu.Kooperatif aracılıgıyla satılıyordu.Bu sanayi dallarında yayılmalı.Mesala tamirci,kaportacı,boyacı,elektrikçi tek dükkanda toplanıp çalışsalar.vergi,kira,elektrik,su bir çok masraftan kurtulmuş olurlar.Ama bunu ne zaman konuşsak sanayi için söylüyorum 'olmaz'diyorlar.
fatihsonmez27 Üye
Tesekur ederim Fikirleriniz icin Mehmet karakas bey , Neden olmasin sut kooparatifi - hayvancilik aklimiza gelen herseyi daha ust seviyeye tasiyabiliriz, sut diyorsun mesela ( sut toplama merkezi yapariz , topladigimiz sutleri fabrika ile anlasiriz anlastigimiz fabrika toplayicilarda para kazanir tarimcida yetistiricide, soyleki fabrika az sutu ucuza alir ama toplu miktardaki sutu pahaliya alir, Hayvancilik guzel bunu da degerlendirebiliriz , Benim 15.5 donum arazim var kullanabiliriz ucret talep etmem ,Yavru hayvan alip besi ciftligi kurabiliriz - Sut endustri cifligi kurabiliriz , Yetistiricilik yapabiliriz , Kooparatifte hersey olur sadece kalkinma adi ile duzenlersek akliniza ne geliyorsa ekiplere ayrilir daha fazla gelisim gosteririz , Selamlar Fatih Sonmez
fatihsonmez27 Üye
Gerekirse sesimizi duyurmak icin el ilanlari bastiralim yerel gazete ve dergilere ilan verelim , Bunun icin ben istanbuldayim ama memleketime yerlesirim , Amac nizip ise elimizden ne geliyorsa onu yaparim. Rica Ediyorum herkes bu fikri dusunsun , toplu Alim satim isi yapalim , Pazarlama yapalim , Esnaf birlikleri zaten mevcuttur, Fakat ayda 20 is yapan bir kaportaci ,,,, ytl yerine birlik olur ise ,,,, eline daha fazla para gececektir.Bencil dusunmeden birlikte yapilan isler daha kazancli ve daha verimli olur , Selamlar Fatih Sonmez
nizipliakey Üye
çok Güzel Fikir Nizipte Hemşerilerimizin Kalkınmasında Ve Gurbetten Nizibe Tekrar Gelcek Olanlar Için Iyi Bir Düşünce Inş Olur
M.KÜÇÜK Üye
Bu işler suistimale çok müsait dürüstçe yapılırsa çok güzel olur, yok bir müddet sonra sen ben kavgası başlarsa işte o zaman kötü olur yinede düşünmek lazım.
fatihsonmez27 Üye
Bir başlasak hayırlı ile henüz kimse bu fikre yanaşmıyor hayırlısı ne ise o olsun bir ayı gecti ben bunu siteye degerlendırmeye verdım fikir almak amacıyla ama kimse yanasmıyor, Selamlar Fatih SÖNMEZ
byndr Üye
fatih abi... eline ve diline şağlık...bu konuyu gündeme taşıdığın için...ama abi bizim vatandaşımız bilmiyormusun ki bu tür birlik ve beraberliğin ortaya konulacagı bir projede bulunmak istemez... mesela; bundan birkaç yıl önce fındık fiyatları 7-8 ytl den 3-4 ytl ye düştü diye bütün karadeniz ayaklandı ve şonuçta azda olsa birşeyler elde ettiler... peki neden biz kendimizi bildiğimizden bu yana hep fıstık fiyatları fındık fiyatına göre düşük...sence abi fıstık fındıktan daha mı kötü bir yiyecek bence hayır ve bunu hemen hemen tüm türkiye böyle diyor ama bizim vatandaşımız birlik olmuyor.. abi inşallah bu defa insanımız farklı bir anlayış içine girer de senin projene katkıda bulunur...
fatihsonmez27 Üye
Bunu tum dunya biliyor turkiyede biliyor anteplide biliyor, bizim fistigimiz iyi bir kaliteye sahip fakat biz degerlendiremiyoruz , Bak bozden tek tek topluyorlar 3 kurusa ihracatini yapiyorlar 13 kurusa bu isler boyle - Isim vermiyeyim Bir ihracatcimiz 10 ton ihrac eder 13 kurusa fakat biz birlessek bunu 15 - 16 kurusa satariz , satilmaz diye birsey yok bugun belirli topraklarda yetisiyor bu urun sadece bu degilki nice urunumuz var topragimizda yetisen , Birleselim Arkadaslar Hepbirlikte yapalim Selamlar Fatih Sonmez
M.KÜÇÜK Üye
Batıda kıytırıktan köylerin bile kalkınma kooparatifleri var

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim