Sorunlarımız Önerilerimiz

Bu Öğrenciler Hepimizin

admin Yönetici
Cumhuriyet ilköğretim okulunun, akşam 16:30 sıralarında dağılmasıyla beraber, belediye önündeki kavşak tam bir keşmekeşe dönüyor. Bir koşuşturmadır gidiyor... Panikleyen öğrencilermi dersiniz, araç sahiplerimi dersiniz, köşe kapmaca oynayan çocuklar mı ? Herkesi Allah esirgiyor. Trafik görevlisi birkaç memurun orada olmasına rağmen sorun çok büyük. Okulun dağılışıyla beraber orada tam bir can pazarı yaşanıyor. Zaten sıkışmış trafiğin arasında köşe kapmaca oynayan çocuklar... Hemde sırt çantalarıyla beraber... Gecenin alaca karanlığında, dev araçların farları arasında fırlayarak karşıya geçmeye çalışıyorlar. Hele sağlık eczanesi önünde bekleyen servislere binmeye çalışan çocukların itiş kakışlarını gördükçe dahada üzülüyorum. Orada beklemek için nasıl bir parkuru kat ettiklerini tahmin edemiyorsanız, yaya olarak gelip bir bakın, tabi yüreğiniz kaldırırsa. Canlar yanmasın, analar ağlamasın. Lütfen Belediye önündeki kavşakda daha geniş önlemler alalım.
miksam1988 Üye
sadece cumhuriyet ilkögretim okulu degil trafiğin yogun oldugu bölgedeki okullarımızda aynı durumda.sürücülerimizinde bu konuda dikkatli olursa kaza oranını düsürmüş oluruz tabi ögrencilere de acele etmemeleri konusunda ögretmenler yardımcı olursa iyi olabilir...
HakanSahin Üye
okulu kaldırsınlar ordan bitsin çözüm. orda okulun ne gereği var
nizipli_mehmet Üye
okul dağılma zamanı orada trafik çok fazla oluyor servisler geliyo çıkan ögrenciler hepsi farklı yönlere gidiyor trafikte çok yogun oluyor o saatlerde hem girşi hemde çıkış saatlerinde birinde öğlen birinde akşam ikiside trafiğin çok yogun olduğu iki saat ya okul kaldırılmalı diycem ama bu bence olmaz çünkü okulun nizipin tarihinde önemli bir yeri var ama daha farklı çözümler uretilerek bu yol daki trafik o saatlerde ya sakinleştirilmeli yada daha sıkı önlem alınmalı....
peerless Üye
haklısın abi... Orda bi dengesizlik var ama sorun nasıl aşılır trafik komisyonu bir proje hazırlayıp ilgili makamlara sunmalı...Konunun çözümü onların sunacağı bir sistemle ortadan kalkacağını sanıyorum.Kaç defa bu konu gündeme geldi ama ki illa bir ciğerin yanmasımı lazım oda düşündürücü...
Kasım Böler Üye
Buradaki sıkıntı göz önünde olan herkesçe malum olan bir sıkıntı olmasına rağmen görmesi gerekenler nedense keşmekeşliği görmezden geliyorlar... Hakikaten çözümlenmesi gereken öncelikli sorunlardan birisi de Cumhuriyet İlköğretim okulunun, okul giriş ve çıkış saatlerindeki çevreye yaşattığı trafik kilitlenmesidir. Nasıl bir çözüm uygulanacağı hakkında bir çok görüş ortaya atılabilinir ancak öncelikle ilgili mercilerin samimiyetle "Biz bu sorunu çözmeliyiz" demeleri gerekir.
nizip27700 Üye
Ben oradaki çocuklardan çok, servis dolmuşlarından korkuyorum. Allah yırağ eyliye herifler sanki ölümüne yarış ediyler. Bence servis trafiğini düzenleseler daha iyi olacak. Bilmem haksızmıyım.....
Subutay Üye
Benim önerim ise şudur. Öncelikle PTT caddesi mesai saatleri içinde çift taraflı olarak trafiğe kapatılabilir. Zaten yolun sağ tarafı her zaman araç park edilmiş oluyor. Çoğu zaman trafik kilitleniyor. Bunun yerinde ulaşım, uzun çarşı ve eski trafik önünden verilebilir. Sebze halinin oradaki rampadan tek yön halin oraya gidiş, PTT caddesine de tekyön uzun çarşıya giriş verilebilir. Yani: Bu Öğrenciler Hepimizin
Orhan Çelik Üye
Maalesef ilçemiz belli bir noktaya sıkışıp kaldığı gibi,çıban başı gibi duran Cumhuriyet ilk öğretim okuluda ciddi bir sorundur bu bağlamda... Okulun çıkış ve giriş saatlerinde trafik polisleri görevlerini kusuruz yapıyorlar. Ama bu tedbir sadece % 50 lik bir çözüm olmuştur. Bana kalırsa asıl çözüm okulun yıkılmasıdır.
Orhan Çelik Üye
Subutay kardeş çizdiğin plan asla uygulanamaz. İşlek bir caddenin tam ortadan kesilip başka yöne kaydırılması düşünülemez bile.
mustafa kaplan Üye
Orhan Çelik;121343 wrote:Subutay kardeş çizdiğin plan asla uygulanamaz. İşlek bir caddenin tam ortadan kesilip başka yöne kaydırılması düşünülemez bile.
abi ben katılmıyorum. uzun çarşı hem geniş hemde ptt caddesine göre daha az işlek. yukarıdaki plan çok mantıklı.
cengizkrbck Üye
Orhan abi allah yırağ eyleye sen ne diyin yav heralde dilin sürçtü. O okul yıkılır mı hiç ? Bugün bedesteni düşündükçe iç çekiyorsak, öyle nizibin önemli şahsiyetlerini yetiştiren en eski okularından birini yıkmak biraz abes kaçmaz mı? Ki bir turizm kenti olmayı da hedefleyen, bi kültür evi yapacak yeri zor bulan, bi müzesi olmayan şehir için düşünebilecek en son şey olması gerekir... daha önce tartışıldı ama inşallah bu sefer amacına ulaşır. : daha önce açılan bi konu : Linkteki konuyu bi okursanız sevinirim çünkü söylenmesi gereken bi çok şey söylenmiş. Bence bu yıkılma faslı bittikten sonra admin abimin dediği gibi çoukları o işkenceden kurtaracak daha akılcı çözümler üretilmeli.
umitbozoglu Üye
Nizip In En Eski Okullarindan Birisi Nasil Yikilsin
nazım Üye
Benim önerim şu olacak: Malum, Cumhuriyet ilköğretim okulu senelerdir o bölgede sıkışıp kalmış durumda. Yıllar ilerledikçe sorun giderek büyüyor. Bana göre o okulun öğrencileri yeniden inşa edilen Abdulkadir erdil i.ö.okuluna ve yeni açılan Seyit çeker İÖ.okuluna nakledilmelidir. Zaten öğrencilerin büyük kısmı oralardan servisle geliyor. Eski bina da yıkılma yerine "Cumhuriyet Öğretmen evi" olarak hizmet vermelidir. Zaten ilçemizde de bu yönde büyük bir boşluk var. en kötü ilçenin bile kral gibi öğretmenevi varken, nizipte birkaç oda, ve bir kıraathaneden mürekkep bir "öğretmen kahvesi" var. Bunu düşünelim...
aşk-ı muhabbet Üye
Sevgili arkadaşlar... 1.Bir üst geçit yapılsa acaba sorun bir nebzede olsa çözülmez mi? 2. Okulun arka kapısına çıkış verilse ve çıkış saatlerinde de arka sokak trafiğe kapatılsa nasıl olur? sevgiler...
Omer Copur Üye
Subutayin plani bence gayet mantikli.
admin Yönetici
Cumhuriyet İlköğretim okulu sadece kütüphane olarak hizmet vermelidir.
Subutay Üye
Abi neden olmasın ki? Her iki cadde de trafiği kaldıracak genişliktedir. Diğer taraftan bulunduğum şehirde şehrin en işlek caddelerinden biri ortadan ikiye U şeklinde bölünmüş şekildedir ve trafik aksamadan devam etmektedir. Bizimki naçizane bir öneri. İşin ehli değiliz pek tabi...
Orhan Çelik;121343 wrote:Subutay kardeş çizdiğin plan asla uygulanamaz. İşlek bir caddenin tam ortadan kesilip başka yöne kaydırılması düşünülemez bile.
ibrahim Üye
Söz konusu olan Cumhuriyet Okulun yıkılması değil başka bir amaçla kullanılmasıdır. Yukardaki örneklerlede verildiği gibi; kütüphane- öğretmen evi- müze vs. olabilir, ama bunlardan akla en uygunu kütüphane olarak geliyor, malum suanki kütüphanemiz içler acısı... Ptt caddesi ve Uzun çarşı çift yön kaldıracak potansiyelde ve genişlikte değildir. Subutayın fikri bu yönden uygulanamaz. ama ilerki zamanda İslim Sayın Okulu civarından bir yol verilebilirse o zaman Ptt caddesi trafiğe kapatılıp Gaziantepin Gaziler Caddesi gibi bir görünüm verilebilir...
peerless Üye
Benim düşüncem ise Cumhuriyet İlköğretim okulu iptal edilecek öğrenciler mahallelerindeki okullara veya en yakın okullara aktarılacak. Cumhuriyet ilköğretim okulu'nun yeri ise Müze olmalı. restorasyonu yapılıp müze olmalı ve Zeugmadaki eserler Nizip'e gelmeli. Işıklandırması, bahçesi, tarihi yapısı çok uygun ve şehrin merkezinde. eğerki buna imkan yok ise yani Nizipli buraya müe yapamazssa en azından bari kütüphane olsun. Yazın bahçesinde masalar atılacak, çay servisi gibi bir kaç güzel proje ile hafta sonları veya hafta içi öğrencilerimiz veya sivil vatandaş gidip kitap okuyacak bahçesinde çayını içecek. Belki yaşlılarımız gelir otururlar kahveye gitmek yerine. Hayali bile insanı mutlu ediyor. İnşallah kısa zaman içinde memlekete hayırlı olacak bir çözüm üretilirde öğenciler tehlikedn kurtulur. Ben bu kütüphane projesini sosyal bir faaliyet açısından çok iyi olacağını hissediyorum. Düşünün Geniş bahçesi ile oturup temiz havada kitap okuyacak yaşlılarımız, öğrencilerimiz, gençlerimiz çayını yudumlayacak, sohbet edecek. Bence mükemmel olur
alakus Üye
En güzel çözüm yıkılmadan başka yere taşınılması olur. Öncelik bu olmalı. Daha sonra nasıl kullanılacağı hakkında çalışma yapılır elbette.
admin Yönetici
Kamuoyu Cumhuriyet ilköğretim okulda okuyan öğrencilerin, bölgenin trafik yoğunluğu içerisinde bir tehlike ile karşı karşıya kaldığında hem fikir. Öğrencilerin ve okul isminin başka, modern bir binaya taşınmasında da hem fikir. Anlaşamadığımız noktalar; -Bina yıkılsınmı ? - Bina başka amaçlamı kullanılsın ?
Mahmut Kurt Üye
Değerli Nizip Com Üyeleri Nizip’in meselelerine çözüm bulmaya çalışan bu yönde olumlu gayret içerisinde olan herkesi tebrik ediyorum.Cumhuriyet İlköğretim Okulumuzun özellikle akşam saatlerinde servis araçları yüzünden sıkıntı yaşadığını biliyorum.Yaşanan sıkıntının ana nedeni servis araçları; dış mahallelerden özellikle Mimar Sinan ve Fatih Sultan mahallesinden servislerle öğenci gelmesi Cumhuriyet İlköğretim Okulumuz civarını sıkıntıya sokmaktadır.Bu işin ana çözümü her okulu kendi mahallesinde cazibe merkezi yapmaktır.Mimar Sinan ve Fatih Sultan mahallerine yapılan 6deslik ve 8 derslikli iki okul mahallenin ihtiyacın karşılayamadığı ve adı geçen bu iki mahallenin Nizip’in en kalabalık mahalleleri olduğu için sıkıntı kaçınılmazdır.Bunun çözümü Fatih Sultan mahallesine acilen 24 derslikli bir ilköğretim okulu yapmaktı.Devlet vatandaş işbirliği ile hayırsever vatandaşımız Bilal ve Seyit Çeker tarafından o bölgeye 24deslikli bir ilköğretim okulu yapıldı.bir veya iki yıl içerisinde o okul kendi bölgesinde cazibe merkezi olacak ve hiç kimse çocuğunu servis parası verip başka okula göndermeyecektir.Nitekim aynı durum Menderes Mahallesi’nde de söz konusu idi.Bugün itibarı ile bu mahalleden öğrenciler Cumhuriyet İlköğretim okuluna gelmemektedirler.yine Sıkıntının öbür ayağı olan Mimar Sinan mahallemizdeki 6 derslikli okul yıkılmış yerine 24 derslikli modern bir okul inşaatı devam etmektedir.İkinci dönemin sonuna kadar bu okulumuzda eğitim öğretime geçer ve kendi bölgesinin hatta tüm Nizip’in cazibe merkezi olur.ve Cumhuriyet İlköğretim okulunun yükünü kaldırır.Ayrıca Cumhuriyet ilköğretim okulunun alt tarafındaki 6 derslikli İslim Sayın ilköğretim Okulu yıkılmış yerine 16 derslikli modern bir okul yapılmıştır. Bu okulumuz da geçen hafta eğitim öğretime başlamış ve kendi bölgesinin cazibe merkezi olmuştur.Eskiden Nizip’te belli başlı birkaç okul cazibe merkezi konumunda idi.Şimdi tüm okullar kendi bölgelerinde cazibe merkezlerine dönüştürülmeye çalışıldığından bir veya en geç iki yıl içerisinde sorun bitmiş olacaktır.Ayrıca Cumhuriyet İlköğretim okulunun yıkılması veya taşınmasını savunanlara tavsiyem şudur; bugün Nizip Lisemizi geri istiyoruz diyenler yarın Cumhuriyet okulumuzu geri istiyoruz demek zorunda kalmasınlar.Cumhuriyet okulu Nizip’in en eski okuludur.Niziplilerin bir çoğu bu okuldan mezun olmuştur.Tarihi ve nostaljik değeri mevcuttur.okul olarak kendi bölgesinde hizmet etmelidir. Mahmut KURT
Kasım Böler Üye
Orhan Çelik;121342 wrote:Maalesef ilçemiz belli bir noktaya sıkışıp kaldığı gibi,çıban başı gibi duran Cumhuriyet ilk öğretim okuluda ciddi bir sorundur bu bağlamda... Okulun çıkış ve giriş saatlerinde trafik polisleri görevlerini kusuruz yapıyorlar. Ama bu tedbir sadece % 50 lik bir çözüm olmuştur. Bana kalırsa asıl çözüm okulun yıkılmasıdır.
Okulun yıkılması fikrine şiddetle ve kesinlikle karşıyım.
peerless Üye
Bence de yıkılmasın ama Okul olmasın cadde ortasında ne kadar öğrenci azalırsa azalsın sonuçta orada yine okul dağılımında en aşağı 200 öğrenci aynı anda dağılacak. Servis olmasın yine çocuklar o kadar araçların içinden geçip evlerine gidecekler çarşı ortasında. Bence okulu iptal edip öğrencileri evlerine en yakın okullara aktarıp okulun yerinede kütüphane olması... Okul da öğrenciyi azaltmakla sorunun ortadan kalkacağını sanmıyorum yine hiç olmazssa 200 öğrenci akşam saatinde dağılsa okuldan o saatte o alan ana baba günü gibi oluyor.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim