Nizip.com
Üye ol
Sorunlarımız Önerilerimiz

nizipte camilerimizin temizliği ne durumda?

Görüntülenme: …

kılıçbalığı Üye
gerçi ramazanda müftü bey de değindi bu konuya ibadet kastıyla gittiğimiz camiler nedense yeterince temizlenmiyor. ibadetin ön şartı temizlik olmasına rağmen insan aradığı temizliği bulamıyor. niçin acaba. gerekli denetimler yapılmadığından mı. yeterli eleman olmadığından mı.eskiden camiler haftada bir temzlenir, süpürülürdü. şimdi aylarca süpürülmeyen camilerimiz var. ne dersiniz bu durumu şahsen ben kabullenemiyorum.
admin
Meslek: Ticaret
Yönetici
Özellikle minarelerin içine girileceği yok. Bu konuda muhtarlar bir çalışma yaptırabilirlermi acaba ?
esera79 Üye
bence mütfülük tarafından özellikle temizlik işlerine bakacak 1 veya 2 caminin büyüklügüne göre tabi temizlik personeli alınması lazım en azından temizlikte hep birinin eli olur ben küçükken yeşil caminin tam karşısında otururduk mesala ayda 1 falan bütün mahelleninin kadınları ,hocanın hanımı kızı kim gelmek isterse toplaşır camiyi baştan aşagı sabahtan ögle namazına bir saat kalaya kadar temizlerdik kaç kere minarenin en tepesine kadar çıkmıştım şimdide belki gönüllü insanlar gidip yapabilirler yada admin abi burdan bir kampanya yapabilirsin gönüllü arkadaşları bulabilirsin bence :)
Hasan Hoca Üye
Sevgili admin,camilerin temizliği hususu önemlidir gerçekten.malumunuz camilerimiz kadro yetersizliği yüzünden bir kaç istisna hariç,tek görevliye inmiş durumda.bu arkadaşlar da ellerinden geldiği kadarıyla bunu yapmaya çalışıyorlar.ama hergün yüzlerce insanın girip çıktığı bu mekanları dört dörtlük temiz tutmamız kolay olmuyor.

Ama ben şunu dile getirmek istiyorum:[COLOR="Blue"]içişleri bakanlığının yerel yönetimlere bir genelgesi var orada bu organların müftülükle işbirliği yapmak suretiyle ibaderhanelerin her türlü temizliğini yapma hususunu öngörüyor.biz çeşitli vesilelerle bunları yetkililerimize ulaştırmaya çalıştık.ama şu ana kadar olumlu ya da olumsuz bir cevap almış değiliz.Belediyemiz geçen yıllarda haftada bir camilerin avlularını elemanlar göndermek suretiyle yıkatıyordu.ama ne olduysa o da inkıtaya uğradı.[/COLOR]

Yalnız geçen hafta sendikamızın kongresi vardı (Diyanet-sen)Gaziantepe gittik.orada kürsüye gelen şehitkamil belediye başkanı sayın Metin özkarslı din görevlilerimizden bir teşekkür plaketi aldı.nedeni camilere gösterdiği ilgi alaka.Hocalarımız onun camilere yaptığı hizmetlerinden bahsettiler şükranlarını sundular.ianırmısınız gözlerimiz yaşardı.sayın başkan bir de G.Antepteki din görevlilerine şu müjdeyi verdi:eğer sizler kooperatif yapmayı düşünüyorsanız buradan ilan ediyorum,size arsa tahsis etmeye de hazırım dedi.bence yöneticilerimiz bu hizmet esnasında hocalarımızı yalnız bırakmamalıdırlar.Hocalarımızın ve halkımızın hayır dualarına muhtaç olduklarını unutmamalıdırlar.
admin
Meslek: Ticaret
Yönetici
Çarşı camisinin Haftada bir defa süpürülmesi ve camlarının temizlenmesi için 2 bayan tutulsa yeterli olurmu? Bunların finansmanını karşılasam sizce yeterlimidir ?
Hasan Hoca Üye
Abi Allah razı olsun.haftada bir de ne demek.ister inanın isterse inanmayın günlük temizlik yapmak zorundayız biz.Hatta bazen iki namaz vakti arası.yoksa 2-3 gün el vurmazsak caminin ne hale geleceğini görmenizi isterim.yani nereden geliyor nasıl geliyor bu kirlenme taaccup ediyoruz.Bir de cami taş yapı olduğu için dökülmeler de oluyor.Takdir edersiniz ki,çarşının merkezinde olması hasebiyle hertürlü cemaatımız var.Ayrıca bu sadece benim ya da diğer birinin sorunu değil.genel bir sorundur ve köklü bir çözüm gerektirir.

Ayrıca halımızın kalitesizliğinden olsa gerek,temizlenmesi bir hayli zor.üzerine dökülen ya da yapışan bir şeyi kolay kolay alamıyorsunuz.süpürge yeni ve sanayi tipi olmasına rağmen gereçek manada temizliği yapamıyoruz.Bu nedenle halıyı değişitirmeye karar verdik.Bildiğiniz hayırseverler varsa şayet bize yönlendirmenizi rica edecem.MSK
nofrost Üye
siz vaazlarınızda ve hutbelerinizde temizliği insanlara tam anlata bilseniz işin iman ve sağlık boyutunu insanlara öğretseniz ne belediyeye nede vatndaşa temizlik yönünden ihtiyaç kalır.unutmamalıyızki aslan yattığı yerden belli olur.
Hasan Hoca Üye
siz bu bahsini ettiğiniz hususları işlemediğimizi mi ima ediyorsunuz.kanımca böyle düşünürseniz ibüyük bir camiayı zan altında bırakırsınız."temizliğin imanın yarısı olduğunu"insanlara aktaran kim ya da kimlerdir,nerelerden öğrendik bu ve benzeri prensipleri.hem Tv.lere çıkan diyanetimizin temsilcileri,hem müftülerimiz hem de imamlarımız bu hususları yeri geldikçe anlatmaktadırlar.Her halde bu camiyi kirleten hocalar değildir.Vatandaştan temizlik yapmasını isteyen kim.yeter ki vatandaş camiye temiz gelsin.belediyeye gelince,Her şeyi belediyeden bekleme gibi bir lüksümüz zaten yok.O,olsa da olmasa da bizler zaten görevimizin başındayız.Ama kanunlar ona da bu hususta bir şeyler yüklemişse,onu istemek en doğal hakkımızdır.netice itibariyle ekstradan bir temizlik yaparlarsa,bunu yine o beldenin halkı için yapmış olacaktır.
nizipli_mehmet Üye
hasan hocam haklı vaazlarda çogu zaman temızlıkten bahsedılıyor ornegın bızım ıs yerının karsısındakı camı ve asagısındakı cami gerçektende her gun temızlenıyor bahcesı bıle yaz kış her gun yıkanıyor allah bunları yapan ve yaptırandan razı olsun...
Hasan Hoca Üye
Teşekkürler mehmet bey.Sanırım bu konunun açılma sebebi de,var olan bu soruna çözüm önerileri getirmek olmalı değil mi?bu itibarla gerçekten yorum yapacak olan kardeşlerimiz yapıcı önerilerini ve çözüm yollarını bizimle paylaşırlarsa maksat hasıl olur kanaatindeyim.yoksa filan cami şöyle,diğeri böyle,kabahat onda,ya da bunda deyip,şahsiyet yaparak bir yere varamayız diye düşünüyorum.Ama sizin de değindiğiniz gibi,güzellikler paylaşılmalı ve daha güzeline ulaşma adına neler yapılabilir şeklindeki görüşler bize yol gösterici olacaktır.msk

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim