NİZİP SAHİPSİZ Mİ?
Nizip Belkıs Köyü toprakları üzerine kurulan barajın adı neden Birecik Barajı?
Yine Nizip toprakları üzerine kurulan barak ovasında yer alan barajın adı neden Hancağız Barajı?
Gaziantep Nizip arasında hizmete giren otoban üzerinde yer alan ve ilk olarak ismi Nizip Viyadüğü olan viyadüğün ismi neden Halil İbrahim Özbalaban viyadüğü olarak değiştirildi?
Türkiye’nin hangi ilinde veya ilçesinde her gün kazaya sebep olacak şekilde yapılmış bir otoban kavşağı var?
Hangi kasabanın ana yol ulaşımları tek şerit?
Hangi ilçe, iline karşı bu kadar sevgi ve saygıyla bağlıyken, ili ilçesine bu kadar duyarsız ve uzak?
Hangi ilçenin topraklarında bu kadar zengin tarihi kalıntılar mevcutken, çıkan tarihi eserler başka yerlerde sergilenmekte ve başka yerlerde Zeugma müzesi kurulmak istenmekte?
Hangi ilçenin bu kadar büyük meslek yüksekokulu varken, neden bir öğrenci yurdu yok?
Soruların cevabını merak mı ediyorsunuz, isterseniz ben cevaplayayım;
Nizip kelimesi kötü bir anlam ifade ediyor, onun için Nizip adının baraj, yol, köprü, müze veya viyadüklere verilmesi sakıncalıdır.
Nizip zaten 100.000 nüfuslu bir köy Nizip’e kim gelir kim gider ne gerek var otaban giriş çıkış kavşağına.
Evet Nizip bir köy; E-24 yolu üzerinde değil, bunun için ayrılmış çift şeritli yola Nizip’in ihtiyacı yok.
Evet Nizip’liler nerelisin diye sorulduğunda göğsünü kabartarak Antep’liyiz derler, çünkü Nizip’li olmak ayıptır veya Nizip neresidir kim bilir ki?
Nizip köy, köyde müze ne gezer, kim gelip görecek ki köydeki 3-5 adama müze ne gerek, görmek isteyen varsa gitsin Gaziantep’te görsün. Hem kim koruyacak köyde bu kadar eseri. Köyde bu kadar adamı mı var.
Öğrencidir nerde yer bulursa orda yatar elbet kıvrılıp yatacak bir park köşesi bulur, taştan yumuşak her şeyi yer. Yurt neyine köyün.
Bu arada aklıma gelmişken köyde organize sanayi ne gezer?
EVET NİZİP KESİNLİKLE SAHİPSİZ, BİR KÖYÜN BİLE SAHİBİ VARDIR…
Sorunlarımız Önerilerimiz
Buna Birisinin Artik Dur Demesi Lazim
Nizip sahipsizdir;
Çünkü halkı sahip çıkmaz ! Bir yetkilinin değil önce bizlerin sahip çıkmamız ve tepkimizi ortaya koymamız lazım. Sen ben birkaç arkadaş daha birçok konuyu gündeme taşımaya çalışıyoruz Fakat gördüğün gibi yazmaya bile üşenenler var.
Geriden seyretmeyi ve iyi birşey yapılmışsa yetişip yanında yer almayı sever Nizip halkı, hele kötü sonuçları varsa zaten gerieden geliyordur. Birkaç gönüllününde şevki bu yüzden kırılır. Çünkü başlattığı projede hep yalnız kalır Nizip'de öne düşen.
Nizip'de öne düşmek cesaret ister, güç ister, parada ister, paryı harcamaya yürek ister. Acı oluyor ama maalesef öne düşmenin bedelleri bunlar. Bir fikir atar ortaya sonunu getirmez, birileri başarmışsa ömür boyu fikir kendisinindir, bunu sahiplenmek ister. Nizip için birşeyler yapılmış, mücadele eden arkadaşa yardımcı olalım dua edelim diyen nadirdir.
Yok mudur ?
Vardır elbet !
Fakat bunlar parmakla sayılacak kadar fedakar ama elinden pek birşey gelmeyen Nizip sevenlerdir.
Sözün özü şu ki arkadaşım ;
Nizip'li ilçesine sahip çıkacak, toplanmasını bilecek.
Birlik olacak !
Bu bir amme hizmetidir deyip elini taşın altına koyacak. Öne düşene yardmcı olacak, yanında olacak.
Ben olayı birlik olamayışımız ve öne düşeni "siyasi kaygısı var" düşüncemiz çerçevesinde ele aldım. Sizler daha farklı değerlendirebilirsiniz.
Ne zaman ki birlik olur, siyasi kaygılardan da uzaklaşırız ! İşte ozaman Nizip'de birşeyler değişir.
abilerimiz olayları özetlemişler bu kadar yazılıyor çiziliyor ne siyasilerimiz bişey yapabiliyor ne ileri gelenler, elimizden bişey gelmiyor deyip işin içinden çıkmak daha kolay yürek lazım ama oda kimsede yok gerçi antep bile sahipsiz kalmış nizip kalmış çok mu????
hem derviş beyin,hem adminin sitemlerine ve çözüm çabalarına sonuna kadar katılıyorum.Bu karadüzenci bakış açısının artık değişmesi,kabuğun kırılması gerekir sanırım.Bir yenilik,bir proje ortaya koyan her kes bir şekilde tukaka edilmemelidir.ne yazıkki haset ,çekememezlik sebebiyle kötülerimiz keyif çatmakta,iyilerimiz de oturmaktalar.Ben de hala heden baraja zeugma veya Nizip adı verilmedi diye merak etmekteyim.Yine şu otoban bağlantı kavşağı daha yapılmadan bu sitede bunca yalvarmalarımıza rağmen neden sukut ve lakaytlıkla bugünkü şekliyle yapıldı? anlamış değilim.Akılcı,faydalı,uzun vadeli eylemler beklemek hepimizin isteği.Allah kolaylık versin.
NİZİP'İN ZEUGMA'DAN MUTLAK SURETLE FAYDALANMASI GEREKİR. NİZİP'İN GELECEĞİ ZEUGMA'DIR.İSİM ÜZERİNE ÇOK TAKILMAMAK GEREKİR, OLAN OLMUŞ, . ZEUGMADAN BİRÇOK ESER ÇIKARILDI, İNGİLİZ AJANI LAWRENCE'IN YAPTIĞI GİBİ YÜKLEYİP GÖTÜRDÜLER. GİDEN GİTTİ... BİZ AVCUMUZU YALADIK. BURAYA TURİST ÇEKMENİN TEK YOLU YERİNDE SERGİLEMEKTİR. EN AZINDAN YENİ ÇIKARILAN ESERLERİ GÖTÜRMESELER, YİNE MUTLU OLACAĞIZ.
Nizip ne köy nede şehir; olamazda:Çünkü Nizip bir mezradır.Bilmem anlatabildimmi.Güzel kardeşim.
Derviş lütfen böyle önemsiz konular açıpta yetkililerin gündemini meşgul etmeyelim rica ederim yapma böyle bilen biliyor zaten Nizip'in bir mezra olduğunu sen birde kalkmış hiç sıkılmadan Nizip'e köy diyorsun;böyle demekle köyede hakaret ediyorsun böyle köymü olur.
Ancak bu saydıkların mezrada olmaz.Köyde bile olur yani.
gereken herşey sölenmiş zaten umarım bigün herşey anlaşılır...
öncelikle nizp sahipsiz kalmakla degil her yeni gelen bir mülki amirlerin birşeyleri degiştirmeye kendi kafasınca yapmak istetikleride cabası evet devriş beyin bu yazdıgı maddelerin hepsi dogru ve bir an önce projeye gecmesi gerek diye düşünüyoruz ama önemli olan buna halkımızın desteklemesi birkaç zenginle birkaç mülkü amirlerle olacak iş degil ilcemiz bu yür konulara hassass davranmadıktamn sonra cözüm yolu zor önce halk olarak buna hazır degiliz yani milli degerlere sahip cıkmak bakımından yeterli ilgi ve alakayı göstermiyoruz onları bu tür konular hakkında bilgilendirmiyorux yerel hastelerde cok duyduk zugmma nizpte kalacak diye hani nerde okadar söz verildi bakan olsun millet vekili olsun bir zxamanlar tansu cillerin nizipi 1 lige cıkaracm sözügü gibi kendi birinci oldu cıktı nizip aynı yerinde her zamanki oldugu gibi heryeni gelen bir vaatle geliyor halkı kendine hayran gösteriyor ondan sonrada kim bakar halkın yüzüene yani köy olsun ilçe emellerine ulaştıktan sonra kimse kimseyi tanımaz evet caba göstermek güzeldir senin yanında caba gösterenlerde varsa dahada güzelleşir ama sen caba gösteriyorsun sesini yükseltiyorsun ama kime yükseltiyorsun yükselttigin yer önemlidir sesine kulak verecek mevki önemlidir davuldanda ses cıkıyor yani sözün özü şuki hercekten nizp sahipsizdir nizipn sahibi ancak halkı zenginler kendilerini niizipnb sahibi gösteriyorlar ama gercek sahiplenmiyorlar
Nizipli mezrası - köyü !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! için bişeyler yapmak istiyorsa, önce kendini düzeltmelidir. Üzerindeki hasetliği kıskançlığı çekememezliği en azından kendi hemşerisi için bir tarafa atmalıdır. komuşusunun ekmeğinde gözü olan, o bugun benden daha fazla kazandı deyip uykuları kaçan, ne yiyen ne yidiren mındar edip koyan biz "sizlerin tabiriyle" köylüler olduğumuz sürece, daha çooook vuran olur...
bişeyler yapmak isteyen yokmu, bu durumdan hoşnutsuzluk duyanlarımız yokmu, elbette var ama asminin dediği gibi Nizipte bişey yapmak isteyen ve öne düşen kişi Nasreddin Hoca misali arkasında kimseyi bulamaz!!!
Evet, yazılanlar çizilenler, gerçekten kayda değer konulardır. Ama Derviş Dörtbudak, ilçemizin en önemli sorunlarından bitanesi unutmuş... Nizip ilçemizin en buyuk sorunu bence, toplu konut ihtiyacıdır. başbakanlık bunyesinde kurulan toplu konut idaresi (TOKİ) nin bir an önce ilçemizde çalışma başlatmasını bekliyoruz. Bu konuda yaptığım araştırmada Halfetinin Argıl kasabasında bile evet yanlış okumadınız bu küçücük kasabada bile TOKİ koca koca binalar yapmış, ama ne hikmettir ki ilçemizde böyle bir çalışma yapılmadığı gibi yapılacak gibi bir çalışma görülmüyor.
Ben bir işçiyim. Zaten TOKİ ev yaptırsa bile daire satın alacak imkanım yok, fakat yapılacak çalışma neticesinde kirada oturan memur ve işçilerimiz düşen kira ücretleri karşısında bir nebze olsun rahatlayacakardır.
Sayın Gaziantep Milletvekilleri;
En kısa zamanda böyle bir çalışma yapacağınızı ümit ediyor, ve büyük bir heyecanla bekliyoruz.
Yazılanları dün birkaç arkadaşla beraber okuduk ve derviş bey saydığı maddeler hususunda tamamen haklıdır. İlçemiz büyükleri bu konularda olan duyarlılıklarını gösterecektir diye düşünüyorum. Hatta orhan kardeşim bizzat bu yorumları yazıcıdan çıkartıp ilgililere gerek elden gerekse fax yolu ile ulaştıracağını ifade etti. İnşalah ortak akıl ve birlik ile tüm bu sorunların üstesinden halk olarak gelecegiz kanaatindeyim.
nizibi nizip yapmak bizim elimizde herkeste bana necilik devam ettigi sürece siyasilerimizkendi çıkarlarını düşündügü sürece bizden ne köy nede kasaba olur.herkes bana ne derse ne sahibimiz olur nede yurdumuz !!! UNUTMAMALIYIZ NİZİP HEPİMİZİN SÖZDE DEGİL ÖZDE'DE OLMALI
Yorum yapan bir grup NİZİP SEVDALISI arkadaşlara yürekten teşekkür ederim. Admininde dediği gibi elini taşın altına koyan yok. Burada bir grup arkadaş bunu becermeye çalışıyoruz ancak birilerinin menfaatine dokunuruzda elimiz taşın altında ezilir diye düşünmüyorda değiliz haniiii....
Malumunuz siyasilerimizin tek gayesi var buda bir dönem daha nasıl seçilebilirim üzerine kişisel hizmetlere yönelik icraatler.
Bu zamana kadar seçtiğimiz siyasilerimizn tamamı NİZİP için kayda değer birşey yapamadı. Ahmet ağanın oğlunun işi nasıl olacak, mehmet dayının evinin önü çamurmuş, muhtarın oğlunu işten atmışlar, hüsamettin beyin fabrikasının şunu varmış....hep bu gibi kişisel sorunları halletmek için seçtiğimiz insanları maalesef ikinci dönemde seçenler yine bizler olduk.
İşte bizler siyasilerden bu tür isteklerde bulunmazsak belki onlarda oy potansiyeli olarak NİZİP için birşeyler yapayım kaygısına düşerde toplum olarak hepimizin istifade edeceği hizmetlere kavuşuruz.
Siyasetçi bir şekilde kişisel sorunlara çare bularak insanları kendine çekmeyi başarıyor. Nede olsa adı üstünde SİYASETÇİ....Bunu beceremezse ayıp.
Ama dediğimiz gibi bizler toplumsal değilde bireysel sorunlarımızı halletmeye yönelik şikayetlerle siyasilere yaklaşırsak NİZİP ebedi billah hizmet alamaz. ''ZOR OYUNU BOZAR'' diye bir söz vardır.Gelin bizler böyle basit kişisel isteklerimiz yerine zor olanı isteyelim. Hele zor karşısında dayanacak bir siyasetçi bulabilecekmiyiz. Ben şahsen bulacağımıza inanmıyorum, zoru gören kaçar, ve yok arkadaş bu iş benim işim değil ben iyisimi işimin başına geçeyim, ben bu şartlarda çalışamam NİZİP insanına söz verdim bunu yapamazsanız bende yokum diyecek kadar erdemli ve basiretli siyasetçilere ihtiyacı vardır NİZİBİN.
Çünkü ''YİĞİT KAVGADA BELLİ OLUR'' Ya kavganı verip başaracaksın yada YİĞİDİM deyip kendini ortaya atmayacaksın.
NOT: Benim ve diğer arkadaşların yazdıkları bir döneme ait siyasiler için değil cumhuriyetten beri ilçemizden seçilmiş tüm siyasiler içindir.
sn admin adlı üyenin görüşlerine aynen katılıyorum benim soyleyeceklerimi aynen ifade etmiş
Derviş abi bu güne kadar açılmış en verimli konu diyebilirim....Toki,duble yol ve otoban kavşağı...
Gaziantep milletvekili Mehmet Sarının dikkatine....
Bu 3 sorunun bir an önce haledimesini istiyoruz. Buna hakkımız var. Karkamış bile duble yola kavuştu...Biraz ayıp olmuyormu acaba...
Malumunuz siyasilerimizin tek gayesi var buda bir dönem daha nasıl seçilebilirim üzerine kişisel hizmetlere yönelik icraatler.
Bu zamana kadar seçtiğimiz siyasilerimizn tamamı NİZİP için kayda değer birşey yapamadı. Ahmet ağanın oğlunun işi nasıl olacak, mehmet dayının evinin önü çamurmuş, muhtarın oğlunu işten atmışlar, hüsamettin beyin fabrikasının şunu varmış....hep bu gibi kişisel sorunları halletmek için seçtiğimiz insanları maalesef ikinci dönemde seçenler yine bizler olduk.
********NİZİPTEN NE KÖY OLUR NE KASABA *********
Derviş abinin söylediklerinin hepsini almadım sadece işime gelenleri aldım yani benim de aynı düşüncede olduğum yerler bunlar,
Demekki ne yapıyoruz arkadaşlar, bir sonraki seçim döneminde daha işe yarar ,iş yapacak , bir MİLLETVEKİLİ ve başkan seçiyoruz,
zamanında nizip fıstık hali için birşey yazdım , kimseden cevap yok , nizipte neden otel yokyazısına cevap yazdım milletten gene cevap yok,
valla kardeşlerim abilerim siz bilirsiniz, bizler istanbul ,eskişehir ve bursa'da çok rahatız,
Hani demişler ya GÖNLÜMÜZ SİZİNLE evet doğru sadece gönlümüz sizinle, bir geldim nizibe 14 gün ishal oldum (haa sedece ben mi oldum,osman abide oldu, nizip.com'dan okudum SALGIN haberleri yayıldı) neden suları mikroplu, bunun için ne yapıldı, hiçbirşey, inanın yazın oğlanı nizibe ve köye getirmeye korkuyorum ben 37 yaşındayım perişan oldum kimbilir o ne olurdu.
Şöyle bir bakıyorum da nizipe hizmet yapanlar, bağış yapanlar hep gurbette olanlar.Hani derler ya HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEME, bunun tam örneğini nizipte görüyorsunuz, ama biraz da devlet ve o kademedeki BİZİM ORAYA OTURTTUĞUMUZ YÖNETİCİLERİMİZ artık birşeyler yapsın yawwwwww.
Yoksa biz birşeyler yaparız artık en yakın seçimde, YAPARIZ DİMİ ARKADAŞLAR, (bakalım kaç kişi cevap verecek yaparız abi diye merak ediyorum)
Selamlar,
İlker ,
Yaparız İLKAY abi yaparız.... RIZIK ALLAH'tandır.
Ama değişen bir gerçek var ki bu unutulmamalıdır.
MİLLET(yetki veren makam)
VEKİL(milletten yetkiyi alan)
İki kelimeyi birlemişler MİLLETVEKİLİ yapmışlar. Yani millet(ASİL) milletvekili(VEKİLDİR)
Şimdi sorarım size ASİL Mİ ÜSTÜNDÜR VEKİL Mİ?
NİZİP'li artık asilin daha üstün olduğunu çok iyi biliyor.
Bizim şahıslarla işimiz olmaz. Bizler sadece kamuoyunun ne düşündüğünü neler beklediğini site aracılığıyla buradan duyuruyoruz. Önlem almak kime düşüyorsa önlemini alsın, böyle bir hizmet verdiğimiz içinde bizlere dua etsin. Siyasetçiler halkın nabzını ölçmek için araştırma şirketlerine milyarlar dolusu para harcıyor. Biz parada istemiyoruz sadece NİZİBE HİZMET ve duaaaaaa....Huzeyfe;116772 wrote:Derviş abi bu güne kadar açılmış en verimli konu diyebilirim....Toki,duble yol ve otoban kavşağı... Gaziantep milletvekili Mehmet Sarının dikkatine.... Bu 3 sorunun bir an önce haledimesini istiyoruz. Buna hakkımız var. Karkamış bile duble yola kavuştu...Biraz ayıp olmuyormu acaba...
Özellikle Nizip giriş-çıkş duble yol ve otoban kavşağı köprü talebi noktasında haklısınız. Ben şahsım olarakta bu iki konuda muzdaribim.
Zeugma konusunda yanlış bilgiyi düzeltmek isterim;bulunan eserler 2 yıldır Antep müzesine gitmiyor ve yerinde kalıyor.
Fakülte ve yurt meselesi ise gündemde olduğunu belirtmek sterim.
Ama dediğim gibi duble yol ve otoban kavşağı konusunda haklısınız. Ayrıca Derviş kardeşim bir vatandaş olarak ilçemizin sorunlarını toplu bir halde gündeme getirdiğin için sana değil gücenmek teşekkür etmekten başka söylenecek bir söz abes ve fena olur. Sağol sevgili kardeşim.
Öncelikle Sahipsizlikten değil birlik olmamaktan muzdaribiz. Fıstığımız var birliğimiz yok. Zeytinimiz var birliğimiz yok. Suyumuz var ikitane kocaman baraj yanımızda boşa akıp gidiyor birlik olunup kullanamıyoruz. Zeugma var kaç sivil toplum örgütü bu yönde çalışma yaptı yok denecek kadar az. Bir tek bu arenadan dillendirebiliyoruz.
Oturup düşünmek lazım Birecik barajı ismi bundan sonra değişecek değil ancak orda yatan büyük bir hazine var birecik baraj ismini gölgede bırakacak. Zeugma kendimizi bunun üzerine yokmak lazım. Neler yapılmalıki zeugmayıda başkalarına kaptırmayalım. Gerek Nizip belediyesinin ve kültür ve turizm bakanlığının açık hava müzesi planı olduğunu biliyorum. Artık bunun için bastırmamamız gerekir. Gerek siyasiler gerek yerel yönetimler ile sıkı diyalog ve ısrarcı talipkar ve projeler ile gidilmeli gerekli şeylerin yapıalcağına inancım tam.
Ora ile ilgili hangimizin bir projesi var?
Orda kim işletme kurmak istiyor?
Yap işlet devret mantığını burda kullanmak lazım.
Orası fıstık bahçeleri olarak kaldığı sürece hiç bir fayda göremeyeceğiz.
"kaybettiklerimizin peşinden koşarken kazançlarımıza keybediyoruz"
Saygılarımla
Sayın Admin ve Derviş Kardeş çok güzel yazmışlar…..
Bunlar Nizip in en önemli meseleleri….
Ben hatırlıyorum Belediye Başkanımız Sayın Hacı Fevzi Akdoğan ın ilk seçildiği zamanlardı…
Nizip in ileri gelenlerinin her birinin eline birer süpürge tutuşturup caddeleri bile süpürtmüştü…
Yine hatırlıyorum Sayın Başkanımız ve Nizip in Sevilen Sayılan işadamları oda başkanları ile birlikte Gaziantep e bir çıkarma yapmışlardı…
Ne oldu Başkanımızın hızı kesildi…????
Nizip Devlet Hastanesi ek inşaatı için o zaman yapılanlar…..
Bu meseleler yine Başkanımızın oluşturacağı bir heyetle çözülebilir diyorum ve Başkanımızın yakınındaki insanları bu konularda Başkanımızı aydırmaları hususunu rica ediyorum .
Yoksa bizler birer birey olarak bu işlerin üstesinden gelemeyiz. Bizim seçtiğimiz bizim sözcülerimiz sayın Vekilimiz ve Belediye Başkanımız Sivil Toplum Örgütleri ilçe Temsilcileri yani tabiri caizse Nizip in Kalburüstü dediğimiz insanların birinin liderliğinde bi şeyler yapması lazım diye düşünüyorum …
Siz ne dersiniz????.........
Nizip hiçbir zaman elindekinin kıymetini bilmemiştir.Zeugma kazısında çıkan mozaikler antep e taşınırken hiçbirimiz buna dur dememişizdir.Eğer o mozaikler zeugmada veya nizip te sergilenseydi bugün nizip in adını duymayan ülke kamayacaktı.Bunun yanı sıra turizmin kaymağından faydalanmayan nizipli kalmayacaktı.Ama malesef barajın adı birecik barajı,mozaiklerin sergilenme yeri antep olmuş ve biz nizipliller kendi ilçemizin toprağından çıkan eserleri 45 km yol katederek antep görebiliyoruz.Yerel yönetimin bu duruma bir an önce el atması kanaatindeyim.
Slmlar.
Derviş bey ve yorum yapan diğer bütün zevatın mutabık oldukları nokta,nizipteki sorunların varlığının bir vakıa olduğu şeklinde. Ama gelin görün ki,adı geçen sorunların çözümünü bir seferden beklemek biraz fazla iyimserlik olur kanaatindeyim.sanırım çözüm mevkiinde bulunan değerli şahsiyetler de bu sorunları çözme gayret ve çabasındadırlar.zira onlar da birer nizipli ve nizibi bizden fazla seven kişilerdir.Hatta belki de adı geçen sorunların çözüm işlemlerini ehemmiyet sırasına göre işleme de koymuş olabilirler. yaşadığı şehirde sorunların minimum seviyeye indiği,halkın rafah seviyesinin maxsimum düzeye yükseldiği bir ortamın hayali hepimizin ortak arzusudur. "Türkiye’nin hangi ilinde veya ilçesinde her gün kazaya sebep olacak şekilde yapılmış bir otoban kavşağı var?" Ben de özellikle buraya ciddi manada bir tedbir alınmasını arzu ediyorum.zira gün geçmiyor ki bir kaza haberiyle sarsılmış olmayalım.yazıktır,günahtır.Orada hayatını yitiren insanların vebalini kim üzerine alabilir? bu itibarla büyüklerimiz diğer sorunlarla beraber bu hususu da aciliyet durumuna göre çözme gayreti içerisine girmelidirler. El ele verdiğimiz taktirde,çözemeyeceğimiz problem kalmayacaktır. Her şey nizip insanının refah ve mutluluğu için...MSKdervisdörtbudak;116361 wrote:NİZİP SAHİPSİZ Mİ? Nizip Belkıs Köyü toprakları üzerine kurulan barajın adı neden Birecik Barajı? Yine Nizip toprakları üzerine kurulan barak ovasında yer alan barajın adı neden Hancağız Barajı? Gaziantep Nizip arasında hizmete giren otoban üzerinde yer alan ve ilk olarak ismi Nizip Viyadüğü olan viyadüğün ismi neden Halil İbrahim Özbalaban viyadüğü olarak değiştirildi? Türkiye’nin hangi ilinde veya ilçesinde her gün kazaya sebep olacak şekilde yapılmış bir otoban kavşağı var? Hangi kasabanın ana yol ulaşımları tek şerit? Hangi ilçe, iline karşı bu kadar sevgi ve saygıyla bağlıyken, ili ilçesine bu kadar duyarsız ve uzak? Hangi ilçenin topraklarında bu kadar zengin tarihi kalıntılar mevcutken, çıkan tarihi eserler başka yerlerde sergilenmekte ve başka yerlerde Zeugma müzesi kurulmak istenmekte? Hangi ilçenin bu kadar büyük meslek yüksekokulu varken, neden bir öğrenci yurdu yok?
herkes böyle düşünüyor ama yapılan da bişey yok.burası türkiye herşey olabiliyor.bizim ilçemizin içindeki barajın adı nasıl urfanın bir ilçesin adı olur.
Nizip malesef yaklaşık 100.000 nüfuslu bir köy. Ama bir de tersten baktığımızda 20-30 ilden daha büyük.
Ne kadar garip, büyüdükçe küçülmüş.
Fakat bence bu forumda sadece Nizip'i karalamak doğru değil. Türk insanının son 50 yılda en iyi öğrendiği şey eleştirmek, karalamak.
Bu yüzden çözüm üretmek gerekiyor.
Sizce Nizip'in köy görünümünden kurtarılması ne yapılması gerekir? Eleştirilerin
sonuna bir de bunu eklersek daha yapıcı olunacağını düşünüyorum.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.