Genç Muhabbet

Annelerimiz Halen Hayatta Iken

Mustafa KANAL Üye
Resim kaynağı
Annelerimiz Hayatta iken.. 1 yaşınızdayken sizi elleriyle besledi ve yıkadı; Bütün gece ağlayıp onu uyutmayarak teşekkür ettiniz. 2 yaşınızdayken size yürümeyi oğretti; Size seslendiğinde odadan kaçarak teşekkür ettiniz. 3 yaşınızdayken size özenle yemekler hazırladı; Tabağınızı masanın altına dökerek teşekkür ettiniz. 4 yaşınızdayken elinize rengârenk kalemler tutuşturdu; Evin bütün duvarlarına resim yaparak teşekkür ettiniz. 5 yaşınızdayken sizi cici kıyafetlerle süsledi; Gördüğünüz ilk çamur birikintisine atlayarak teşekkür ettiniz. 6 yaşınızdayken okula kadar sizinle yürüdü; Sokaklarda "gitmiycem" diye ağlayarak teşekkür ettiniz. 7 yaşınızdayken size bir top hediye etti; Komşunun camını kırarak teşekkür ettiniz. 9 yaşınızdayken size piano öğretmeni buldu; Notaları bir gün bile çalışmayarak teşekkür ettiniz. 10 yaşınızdayken doğumgünü partilerinden, dans derslerine kadar her yere sizi arabayla gotürdü; Arabadan firlayıp giderken arkanıza bile bakmayarak teşekkür ettiniz. 11 yaşınızdayken sizi arkadaşınızla sinemaya gotürdü; "Sen bizimle oturma" diyerek teşekkür ettiniz. 12 yaşınızdayken zararlı TV programlarını seyretmenizi istemedi; O evde değilken hepsini izleyerek teşekkür ettiniz. 15 yaşınızdayken sizi yurtdışında yaz kampına gönderdi; Tek satır mektup yazmayarak teşekkür ettiniz. 17 yaşınızdayken erkek arkadaşınızla partiye gitmenize izin verdi; Bir telefon bile etmeden sabaha karşı eve dönerek teşekkür ettiniz. 19 yaşınızdayken okul masraflarınızı karşıladı, sizi arabayla kampüse gotürdü ve eşyalarınızı taşıdı; Arkadaşlarınız alay etmesin diye kampüs kapısında vedalaşarak teşekkür ettiniz. 21 yaşınızdayken iş hayatı ve kariyerinizle ilgili size fikir vermek istedi; "Ben senin gibi olmayacağım"diyerek teşekkür ettiniz. 22 yaşınızdayken kep giyme töreninizde size gururla sarıldı; Avrupa seyahati için para isteyerek teşekkür ettiniz. 24 yaşınızdayken uzun süredir çıktığınız çocukla tanışmak istedi; "Zamanını ben bilirim" diye tersleyerek teşekkür ettiniz. 25 yaşınızdayken düğün masraflarınızı karşıladı, sizin için hem mutlu oldu hem çok duygulandı; Siz dünyanın bir ucuna taşınarak teşekkür ettiniz. 30 yaşınızdayken bebek bakımı hakkında size akıl vermek istedi; "Artık bu ilkel yöntemleri bırak" diyerek teşekkür ettiniz. 40 yaşınızdayken sizi arayıp bir akrabanızın doğumgününü hatırlattı; "Anne işim başimdan aşkın" diyerek teşekkür ettiniz. 50 yaşınızdayken o, çok hastalandı, hafta sonunda onu görmeye gittiginizde mutlu oldu; Ona yaşlıların çocuk gibi nazlı olduğunu söyleyerek teşekkür ettiniz Derken bir gün... O, öldü... O güne kadar onun için yapmadığınız ne varsa, o anda kalbinize bir yıldırım gibi düştü... EĞER HÂLÂ SİZİNLEYSE, ŞİMDİ ONU HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK SEVİN... burada anlatılanlar gibi olmamak ve onlar hayatta ıken değerlerini bilmek dileğiyle . . .
cerenn Üye
muhtesem bir yazı bence gerceklerın tam kendisi.. annesının kıymetını bilmeyenler zamanı geldıgınde ah dıyecek ama ne annenız gerı dönecek nede siz onun o sıcak kucagına yatıp teselli olacaksınız...
Mustafa KANAL Üye
Cennet bile analarımızın ayakları altındadır.Ana duası almayan iflah olmaz.
Yılmaz Korkmaz Üye
Paylaşımın için teşekkür ederim abicim
Mustafa KANAL Üye
yilmaz_korkmaz;88773 wrote:Paylaşımın için teşekkür ederim abicim
Rica ederim Yılmaz unutmaki bilgiler paylaştıkça güzeldir.
demirci mındık Üye
Annelerimizin Kiymetini Bilelim Onlar Bizim Canimiz Kanimiz Hayatta Ne Yapsakta Kesinlikle Haklarini Odeyemeyiz ALLAH AnneLERImizin Yaninda Gurur Vericek Evlatlar SeviyesinE Getirmek Nasip Eglesin
candy Üye
gerçekden çok güzel bi paylaşım bu bana da ders werdi çünkü şuan annemden uzakdayım ama hiç aramıyom benden mesaj beklio ama ona zaten msn de görüfşdüümüz sölüom oda üzülüo:(
saldiray27 Üye
tşkler mustafa abi...uzun zamandır siteye giremiyordum ilk senin konuyu gördüm yazam dedim hemen...:))haftaya da sınavlar biterse 15 inde ordayım inş...
Mustafa KANAL Üye
saldiray27;113066 wrote:tşkler mustafa abi...uzun zamandır siteye giremiyordum ilk senin konuyu gördüm yazam dedim hemen...:))haftaya da sınavlar biterse 15 inde ordayım inş...
Gel bekliyoruz saldıray ayın 15 şinde ama saldırma:)
nizipli_mehmet Üye
abi süper ya elıne saglık ınsallah bende salı gunu anamın yanındayım
Mustafa KANAL Üye
işallah memedim inşallah
başak Üye
mustafa abi paylaşım için tşk ler bu yazıyı okuyunca kalkıp annemi öptüm
Mustafa KANAL Üye
Bu konuyu açalım 4 ay olmuş demekki annelerimiz yeni aklımıza gelmiş:)
esento Üye
annemin hakkını hiç bizaman ödeyemeyeceğim ölesine çok hakkı varki üstümde ve ben halen ona teşekkür ediyorum:(
candy Üye
Mustafa KANAL;113090 wrote:Bu konuyu açalım 4 ay olmuş demekki annelerimiz yeni aklımıza gelmiş:)
annelerimiz herzaman aklımızda aklımızdan hiç çıkmıyolar ki yanlızca bu konuya yazmmak yeni aklımıza gelmiş olabilir;)
nizipli_mehmet Üye
esento;113179 wrote:annemin hakkını hiç bizaman ödeyemeyeceğim ölesine çok hakkı varki üstümde ve ben halen ona teşekkür ediyorum:(
ablacık öle sende benım ıcın bır anneden farksızsın ben senın hakkınıda odeyemem walla
ilke dekor Üye
Selamün Aleyküm. ßen Aylar sonra üye oldum :))) Cennet Annelerin Ayakları Altındadır. ( Hadis) Bu Söz yeter tüm Dünyaya
aksiyon Üye
Anne nedir? sorusuna inanın cevapını yazayaza bitiremesiniz.tarifi mumkun değil kelimeler anlamsız kalır,sözcükler öksüz.Anne deninice farklı duygulara bambaşka dünyalara gireriz.şefkat,merhamet, sevgi ve aklının alamayaçağı kadar fedakarlık...son sözüm ANNERİMİZİN kıymetini kadrini bilelim.Tüm ANNELERİN ellerinden öperim.
başak Üye
Sınırsız bir sevgi, anlatılmaz bir sevgiyle beni seven annem, sana layık olmak için yaşıyorum. sevgili annem anneler günün kutlu olsun.ellerinden öpüyorum
onur27700 Üye
Teşekkür ederiz duygularımızı tekrar canlandırdığınız için. Babasını kaybetmiş biri olarak her anı dolu dolu yaşamak ve onların kıymetini daha çok bilmemiz gerektiğini düşünüyorum. Kaybedene ve anne baba olana kadar değerini gerçekten anlamıyorsunuz.Sonra hep keşkelerle geçiyor hayatınız. Olsada görseydi, olsada gitseydik ,olsada beni kızdırsaydı:) vs. Allah tüm yavrulara analı babalı büyümeyi nasib etsin inşallah. Tüm annelerin ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN ellerinizden öpüyorum.
Orhan Çelik Üye
Geçen yıl bu zamanlar annem hayattaydı,gerçekten olmayışı baya kötüymüş. Allah hepinizin annesine uzun ömürler versin.
nizipli_mehmet Üye
bende gecen sene anneler gununda annemın yanındaydım ama bu yıl olamayacağım :(
kartal yuvası Üye
annem annem kimler sarsın beni annem annem kimler sevsin beni annem annem şimdi nerelerdesin annem annem çok yanlız üzğünüm annem annem.anneciğim allah sen den razı olsun senin kalbinden dilinden geçirdiğin bir dua beni belki azaptan kurtaracaktır.allah anamın ve tüm annelerin yardımcısı olsun.allah onları ve dualarını başımızdan eksik etmesin.
yasmin Üye
kendı annemın ve tum annelerın anneler gununu kutlar ellerinden operım.allah annelerımızı basımızdan eksık etmesın...
Subutay Üye
Kaçıncı anneler günü oldu Annemin elini öpemediğim. Sayısını bile unuttum. Annemin ve sitemizdeki tüm Anne üyelerimizin Anneler Günü'nü kutlarım...

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim