Sorunlarımız Önerilerimiz

Nizip’te Neden Yildizli Otel Yok?

bekirsen Üye
Gaziantep'in en büyük ilçesi olan (merkez ilçeler hariç) Nizip'te malesef doğru dürüst bir otel bulunmuyor. Nüfusu 120 bine yaklaşan Nizip'te yıldızlı bir otelin bulunmaması üzücü bir olay. Dünyanın sayılı zenginliklerinden birinin bulunduğu ilçeye en az 3 yıldızlı bir otel şart. Zeugma dünyanın sayılı zenginliklerinden bir tanesi olarak kabul ediliyor. Nizip'e gelen yerli ve yabancı tursitler barınmak için Gaziantep'e gitmek zorunda kalıyorlar. Tabi Zeugma'da da hazırda birşey olmayınca Gaziantep'e konaklamaya giden turistler müzedeki eserlerle yetinmek zorunda kalıyorlar. Nizip'te Belediye Turistik Otel ile Yıldız Palas Oteli dışında malesefbir otel bulunmuyor. Tabi bulunanlarada otel denirse... Nizip'te uygur yüzme havuzunun bulunduğu yerde bir motel yapılıyor, ancak buda yeterli değil. Bir ara Nizip'e 3 yıldızlı otel yapılacak denildi, ancak herhangi bir çalışma yapılmadı. İnşallahNizip 3 yıldızlı otelinide 4 yıldızlı otelinede kavuşur. Saygılarımla....
Orhan Çelik Üye
Bekir kardeş belki haberin yok ama şu an 5 yıldızlı otelin temeli atıldı ve inşası başladı.
arbey Üye
evet istasyon da icin de de herşey olacakmış
benbaskan Üye
bu da iii ama yapılan her iş hakkında bizleri bilgilendiriyorsunuz sayın orhan bey keşke önceden bunu da yazmışmış olsaydınız böylelikle serzeniş olmazdı yapılan otel hakkında bilgi verebilirmisiniz nedir ve ne değildir diye bu otel de nizibimize hayırlı olsun o zaman saygılarımla
Huzi Üye
Orhan abimin de maşallahı var... Her şeyden haberi var...Benbaşkanın dediği gibi önceden yazıverseydiniz ya... Hiç olmazsa Bekirsen abim yorulmazdı....Dimi yaniiiii....?
bekirsen Üye
Orhan Bey doğru dedi de benim bu konudan haberim var. İstasyonun yanında yapılan 5 yıldızlı otel değil, moteli andırıyor. Herhalde 5 yıldızlı otel inşaatı dediği E-90 karayolu üzerinde yapılan inşaat, ondan da haberim var ama sadece temeli kazıldı ve öylece duruyor. Herhalde yaptıracak olan kişi vazgeçti. Çünkü bugünlerde Nizip oldukça hareketli... Zeugma'yı görmek için Türkiye'nin her yerinden yerli turist geliyor. Bunların çoğunluğunu öğrenci grupları oluşturuyor. Geçen şahit oldum Amasya'dan iki otobüs Nizip'eZeugma'ya geldiler ve yemeği burada yeyip kalacak yer yetersiz olduğundan Gaziantep'e gittiler. Metropol ilçeye bu yakışmaz. Saygılar...
Orhan Çelik Üye
Bekir kardeş yapacak olan sivil bir vatandaşımızdı. Vazgeçip vazgeçmediği konusunda da bilgim yok ama,öğrenip size bilgi veririm. İnşallah vazgeçmemiştir.
Huzi Üye
Sorun etmenize hiç gerek yok.... Benim şuan 5 yıldızım var,ödünç verebilirim...
bekirsen Üye
Huzeyfe rumuzlu kardeşim keşke senin dediğin gibi bu işler kolay olsa... Tabi bu cevabını işin şakası olarak algılıyorum. Ben yinede Nizip'e yıldızlı otelin (3-4-5 yıldızlı fark etmez, ama Nizip için 3 yıldızlı yeterli şu an için) yapılacağına inanıyorum. Elbet bir işadamı bu konuda yatırım yapacaktır. Temennim yapılacak olan otelin 2007 Haziran ayına yetişmesidir. İnşallah yakın zamanda bu proje hakkında olumlu cevaplar alırız. Saygılar...
freee_27 Üye
Otel konusu benimde Nizip'e ilk geldiğim zamanlarda dikkatimi bihayli çekmişti. Düşündüm ben Nizip'e 1 günlüğüne gelsem ve de misafir edilecek bir yerimde olmasa nerde kalabilirim diye. Sadece Belediye Oteli var sanırım. Biz almış bir yıldızdır gidiyoruz. Sanki yıldızlı olmayan otellerimiz çok varda. 5 yıldızlı otel olsa ne yazar. belediye oteli ve 5 yıldızlı otel öylemi. Peki başka otel olmayacak mı?
admin Yönetici
Bu bir arz talep meselesidir. Daha açarsak yapılan yatırım değecekmi ? Zeugma daki sergilenecek eserler yeterli sayıda olmadıktan sonra buraya kaç turist gelir ve kalır ? Neden gecelesinler ? Fakat düşününki Zeugmadaki eserleri gezmek bir günden fazla sürecek, göl etrafında dinlenme alanları olacak, göl içerisinde ve Rum kaleye turlar düzenlenecek yani kısacası insanların gelmesi için bir neden olması lazım. Yoksa önründe bir defa Nizip e gelecek birkaç insan için otel yapılmaz. Yinede girişimci bir işadamımızın bu konuda ciddi bir yatırım içerisinde olduğunu duyuyorum.
bekirsen Üye
admin (Mehmet abi) bu konuda haklı şeyler yazmışsın ama bide işe diğer taraftan bakmak gerekir. Zeugma artık dünyanın mirası olarak kabul edildi. Türkiye geneli Tur Operatörlüğü yapan kişiler Zeugma'ya yerli ve yabancı turist getirmek istiyorlar. Bu alandaki talebin aşırı olduğunu öğrendim. Gelelim Zeugma meselesine Zeugma'daki eserlerin gün yüzüne çıkarılıp (bundan sonrakilerin) sergilenmesi zaman alacaktır, bide yapılacak olan Açık Hava Müzesini içine katarsak 2008'de hazır hale gelecektir diye düşünüyorum. Peki neden yıldızlı otel şart? Nizip'in nüfusunun120 bin civarında olduğunu tahmin ediyorum. Birecik Barajı yapımından dolayı göç almıştır. 120 bin nüfuslu bir ilçe metropol ilçe olmaya adaydır. Bunun içinde hızla gelişmesi gerekmektedir. Zeugma'ya aypılacak olan'Açık Hava Müzesi' saysinde burası bir 'Efes'e' dönüşecektir. Dolayısıyla yabancı ve yerli turistlerin ilgi odağı haline gelecektir. Zeugma'daki hareketlilik ile Nizip ekonomisi canlanacaktır ve burada yeni istihdamlar ortaya çıkacaktır. Benim tahminime göre Zeugma'nın müzeye kavuşmasıylabin kişiye istihdam sağlanacağını düşünüyorum. O yüzden Nizip'e şu an bir3 yıldızlı otel inşaatının başlatılması gerekir. Neden 3 yıldızlı yerli ve yabancı turistlerin kalacak yer sorunu olmamasından dolayı...Nizip'te bir işadamının bu yönde yatırım yapacağını duyduğumda çok sevinmiştim. Hatta otelin otogarın yanında -90 karayolu üzerinde yapılacağı ve 5 yıldızlı olacağı söylenmişti. Ancak ne hikmetse temeli kazıldı ve yılbaşından beri öylece duruyor.Eğer 5 yıldızlı otel yapılacaksa Nizip için bir kazanç olacaktır. Ancak bu otelin 2007 yazına yetiştirilmesi gerekir diye düşünüyorum. Nizip'e 2010 yılından sonra en az 5 otel gerekir. İlk girişimci her zaman kazançlıdır. Saygılarımla....
derman_beyoglu Üye
elbetteki nizibimize yıldız şart değil oteller yapılsa kötü olmaz öyle değilmi?
Yılmaz Korkmaz Üye
Yani düşünülecek olura bütü görüşler haklı ama şu da bir gerçekki bütcesi aşaırı geniş olmayan bir şahsiyet bunu göze alamaz çünkü düşünün adam elinde avucunda ne varsa bu işe yatırmış ve tutmamış bu insanı iflasa götürür kimse bu riski göze alamaz ama diğer yandana böyle medeni esrlere ve güzelliklere ev sahipliği eden güzide ilçemiz içinde böyle bir atılım şart ........
saldiray27 Üye
ya walla Nizip baya gelişiyo galiba 3 yıldır altı üstü 3 ay gelip kalabiliyoruz okul yüzünden umarım daha da güzelleşecek
ahmetaksoy Üye
bekir bey, yazmışsa ,mühakak bişey var.onuda yazdıran var.çünkü dediklerinin çogu doğru,umarım kısa süre içinde bu eksiklikler giderir.
çakirland Üye
BEKİR ABİ BEN ALİ NİZİP YILDIZLI BİR OTELİN TEMELİ ATILDI HABERİN YOK MU? O ZAMAN SEN BU İŞLERDEN HABERİN YOKMUŞ DEĞİLMİ ? HADİ BAY HASAN ABİ''YE SELAM
derman_beyoglu Üye
sarıkaya otelin temeli nerede atıldı? haberimiz yok
bekirsen Üye
Arkadaşlar ben hiçbir iş adamının buraya gelip yatırım yapıp zarar etmesini istemem, o yüzden ilk etapta Nizip'e 3 yıldızlı otel yapılması gerektiğini düşünüyorum. Nizip 5 yıldızlı oteli kaldıracak kadar ekonomik güce sahip değil. Gelelim yok şurada temel atıldı, yok sizin haberiniz yok mu? gibi sorularınıza... Daha öncede yazdığım gibi Nizip'te İstasyon civarında Uygur Yüzme Havuzunun bulunduğu yere bir otel yapılıyor ve inşaatı bitmek üzere, ancak bu otel Nizip için yeterli değil. Gelelim E-90 Karayolu üzerinde Otogar yanında yapılacak olan otele, 5 yıldızlı olduğu söylendi ve inşaat için temel atıldı. Ancak ne hikmetse temeli yılbaşında atıldı ve halen öyle duruyor. Ancak, Nizip'in Zeugma sayesinde yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olacağını düşünüyorum. Bu sebeple Nizip'in 2007 yılında açık hava müzesi ile otellerine kavuşması gerekmektedir.
freee_27 Üye
Ben anlatamadım galiba. Daha öncede yazmıştım. Herkesin yıldızlı otellere gidecek parası olmayabilir. Nizip'e önce yıldızı olmayan otel yapalım sonra yıldızlaşalım. Neden illa yıldız deniyor anlayamadım ben. Yok eğer Nizip'te otel varsa(Belediye otel hariç) ve de ben bilmiyorsam o başka.
sedat_27 Üye
Nizip belediye hotelinin sitesi nette gezerken gördüm .
freee_27 Üye
Temeller atıldı mı? Bir icraat var mı onu bilelim. Sadece lafla kalınmasın. Zaman geçiyor çünkü. Her geçen zaman Nizip için kayıp zaman. Unutmayalım!
boroboro Üye
zeugma bölgesıne yakın bı yere güzel bı otel yapılmalı..daha verımli olur..
Mustafa KANAL Üye
Neden olacak misafirperver bir halk olduğumuz için..Allah göstermeye işadamımızın biri yanılıp yazılıp bir işletme açmaya kalksa müşteri yokluğundan batar.:) Tabi bunlar elbette bir şaka, ama mutlaka böyle bir işletmeye gerçekten Nizibin ihtiyacı var.. Zeugmamız bile var ama halen bir yıldızlı otelimiz yok.:)Ama yinede Turistik oteli işleten hemşerimizdende Allah razı olsun bu eksikliği bir nebzede olsa gideriyor..
tunca Üye
Nİzip' e 2 haftalığına geleceğim ama kalacak otel var mı bilmiyorum? tavsiyelernizi bekliyorum.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim