Sorunlarımız Önerilerimiz

Yerine Ulaşmayan çağrilarimiz

Mustafa KANAL Üye
Nizip Comda yeri geldiğince bahsi geçen ve Nizip'imizin için gerçekten önemi had safhada olan yerine ulaşmayan çağrılarımızı yeniden hatırlatayım dedim.Öz be öz Nizipli ve Nizip'i seven biri olarak. Seni seviyorum be Nizip. Ama bu çağrılarımız yerine ulaşır ve Nizipte bunlar yapılırsa seni dahada bir başka seveceğim.. 1-Trafik Işıkları (1989 yılında monte oldu yerlerine. 1991 yılına kadar çalıştı kısmen. Sonrasında ben şahsım çalıştığını görmedim, yıl 2007 acaba bir gören varmı? 2-Nizipteki Ekmek Fırınları (Halen fırınlarımızın düzensizlikleri ile ilgili konular açılmaya devam ediyor) 3-Otoban Kavşakları (Haftanın bir kaç günü kazaya sebep olmakta ve hatta ölümler yaşanmaktadır.Zaatalimde bir defa bu gibi bir kaza atlattım) 4-Nizip girişinin halen köy gibi olması (E-90 tarafından Nizip'e Duple yol yapılmaması)en küçük kasabanın giriş ve çıkışında bile duple yol var, yol ikiye ayrılıyor.Mesela en yakın örnek Arıl kasabası 5-Karkamış yol çatı(Kazalara sebebiiyet vermektedir) 6-Meslek yüksek okuluna yurt yapılmaması(Öğrenciler kalacak yer sıkıntısı çekmekte ve ev sahipleri öğrencilere evlerini kiralamak istememektedirler. 7-E-90 Nizip sanayi kavşağı(Kazalara sebebiyet vermektedir) 8-Nizip çayının pislik içinde olması (Çevre felekatine sebep olmaktadır.Bu çevre hepimizindir) 9-Gençlik Merkezi Olmayışı (Halen bununla da ilgili bir konu Nizip Com sayfalarında yerini almaktadır) Daha vs vs... şimdilik aklıma gelenler bunlar.. Tabi bu arada yerine ulaşan çağrılarımızda var bunlarıda bir dahaki seferde başka bir konuda sizlerle paylaşacağım İşte Nizibimizin en önemli sorunlarını yeniden gündeme taşımakla Nizibimize yararlı olabileceğimiz kanısındayım işallah yetkili mercilerinde bu sorunlarla canla başla çalışacağına yürekten inanıyorum. Lütfen sizlerde paylaşın; Nizibimizin içinde bulunduğu sorunları, yeniden.
muratciloglu Üye
kanal gene esip gürlemişin ama dediklerin dogru
rasimm Üye
Mustaf Kanal kardeşimizin açtığı konu ve bahsettiği eksiklikler hakikaten de Nizip in başta gelen meselelerinden. Nizip in girişi ve çıkışı diyebileceğimiz E90 ve diğer otoban kavşakları Gaziantep deki gibi üst geçitli bir şekilde olursa kazalarla daha az karşılaşabiliriz. Yoksa Otoban giriş çıkışı yani "Eski Berecik Yolu" ki orda bir okulumuz da var öğrenci servislerinin sürekli geçtiği bir yol buraya bir düzenleme yapılması acil ve önemli... E90 tarafı ise sanayi bölgesi ki orada ayrıca bir düzenleme yapılmalı yoksa hep yüreğimiz ağzımızda sürekli traktör, motor, otomobil kazalarını olduğu bir bölge bir kavşak düzenlemesi de oraya lazım. Şehir içi trafikte şu motor meselesi biraz hallomaya başladı gibi ama bu kask zorunluluğu da ayrı bir tartışma konusu bence. Ama çocuklarımıza motor ve araba teslim etmezsek iyi olur kanısındayım. Nizip Çayı 'nın ıslahı da ayrı bir konu. Nizip :ayı ne zaman Fırat tan beslenecek ve bu kirliliğe bir çare. Eskiden sadece Delikli Kaya da değil Nizip Çayı nın her bölgesinde "çimerdik"şimdi ise insanın içine ayağını sokması için 40 kere düşünmesi lazım bu akan su nasıl bir su diye. Ama ben şuna inanıyorum ki yetkilerimizde bizim gibi bu meselelerle ilgilenmek istiyorlar İNŞAALLAH ilgilenir bir an önce de çözüm yollarını uygulamaya koyarlar.
Mustafa Bilici Üye
MUSTAFA abi sana katılıyorum ağlamayana meme yoktur bu yüzden bu tür konuları sık sık gündeme getirmek lazım gerekirse imza toplayıp gerekli mercileri rahatsız etmeliyiz pes etmeden çalışmak lazım.. inşallah bunlar yavaş yavaş olur...
new zelland Üye
Bu sefer ulaşacakmı bu konu yerine
esento Üye
Allah Hayirlisi Ile Uygulamalari Gerçekleştitirir Inşallah....
Gökhan Dokuyucu Üye
Zamanı gelince ulaşır bence. Bu konular oluşmasına zemin hazırlıyor kanaatindeyim... Yine de güzel tesbitler eline sağlık abi...
Mustafa KANAL Üye
Sitemizin namı değer, ağır abilerin de yorumlarını bekliyoruz.Kanbersiz düğün olmaz çünkü.:)Bilirler onlar kendilerini..Bu Nizip hepimizin Nizip'i..
admin Yönetici
Amacımız eksiklikler varsa bunları birde halkın gözüyle ortama açmaktır. Yıllardır bunun mücadelesini veriyoruz. Birçoğu ses getirsede yetkilileri çözüm için hareketlendirse de bazı sorunların çözümü uzun zaman alabiliyor. Eminim yetkili brimler bu sorunları biliyorlar veya biliyorlardı. Bizim bazı zamanlar dile getirmemiz onları hareketlendirecek hatta cesaretlendirecektir. Mustafa kardeşim sitenin yapı taşlarından birini yerine koymuştur. Artık bu konuyu yetkililerin rahatca ulaşabileceği biryere koyup, elimizde özet olmasında fayda var. Teşekkür ederim.
Ramazan Tarhan Üye
Dün Mehmet SARI beyle görüştüm.Amacım Dergimizin 2.sayısı için düşündügüm Karkamış sınır kapısındaki mayınların temizligi ile ilgili Meclis çalışmaları hakkında bilgi almaktı.Sağolsun birçok konuda bizi aydınlattı.En azından bizim düşündügümüz bir çok konuda gayret içinde olduklarını görmekten büyük memnuniyet duydum.Biliyorsunuz ki dergiler gündem oluşturmada önemli rol oynar.Yukarıdaki birçok konuyu da dergimizin gündemine taşıyıp halkın nabzını tutmaya çalışacağız.Çözüm noktasında bizim de bir katkımız olsun istiyoruz.Ben birçok kobuda olduğu gibi yukarıdaki konularında zamanla çözülecegini düşüniyorum.Çünkü gayret noktasında iyi niyetli çalışma ve girişimlerin olduğunu görmek bana ümit veriyor.Unutmayalım ki aklımıza gelmeyen birçok konu kısa bir süre içinde çözüme kavuşturuldu.Yine de bu konuların diri tutulmasında fayda vardır.Mustafa'nın çabalarını takdirle destekliyorum...
Mustafa KANAL Üye
admin;115444 wrote:Amacımız eksiklikler varsa bunları birde halkın gözüyle ortama açmaktır. Yıllardır bunun mücadelesini veriyoruz. Birçoğu ses getirsede yetkilileri çözüm için hareketlendirse de bazı sorunların çözümü uzun zaman alabiliyor. Eminim yetkili brimler bu sorunları biliyorlar veya biliyorlardı. Bizim bazı zamanlar dile getirmemiz onları hareketlendirecek hatta cesaretlendirecektir. Mustafa kardeşim sitenin yapı taşlarından birini yerine koymuştur. Artık bu konuyu yetkililerin rahatca ulaşabileceği biryere koyup, elimizde özet olmasında fayda var. Teşekkür ederim.
Rica ederim sayın abim.Asıl ben size teşekkür ederim, böyle bir site ile bizleri şereflendirdiğiniz için. Bende elimden geldiği, gücüm yettiği kadar görevimi yapmaya çalıştım, bir Nizipli ve Nizip'i seven biri olarak. Valla şunu samimiyetimle söylüyorum bu Nizip için gerekirse canımı bile veririm. Ama şununda altını çizerek özellikle belirtmek gerekirse bu sorunlar için yetkili abilerimizinde canla başla çalışacaklarındanda şüphem yoktur asla ve asla, vede onlarla birlikte gerekirse, tabiri caizse, Fizan'a kadar yaya bile yürürüm, sırf bu sorunlarımız giderilsin diye... Saygılarımla Mustafa KANAL
Mustafa KANAL Üye
Tarhan;115445 wrote:
Dün Mehmet SARI beyle görüştüm.Amacım Dergimizin 2.sayısı için düşündügüm Karkamış sınır kapısındaki mayınların temizligi ile ilgili Meclis çalışmaları hakkında bilgi almaktı.Sağolsun birçok konuda bizi aydınlattı.En azından bizim düşündügümüz bir çok konuda gayret içinde olduklarını görmekten büyük memnuniyet duydum.Biliyorsunuz ki dergiler gündem oluşturmada önemli rol oynar.Yukarıdaki birçok konuyu da dergimizin gündemine taşıyıp halkın nabzını tutmaya çalışacağız.Çözüm noktasında bizim de bir katkımız olsun istiyoruz.Ben birçok kobuda olduğu gibi yukarıdaki konularında zamanla çözülecegini düşüniyorum.Çünkü gayret noktasında iyi niyetli çalışma ve girişimlerin olduğunu görmek bana ümit veriyor.Unutmayalım ki aklımıza gelmeyen birçok konu kısa bir süre içinde çözüme kavuşturuldu.Yine de bu konuların diri tutulmasında fayda vardır.Mustafa'nın çabalarını takdirle destekliyorum...
Ramazan bey; size de konuya göstermiş olduğunuz, duyarlılık ve hassasiyetten ötürü teşekkürü bir borç bilirim.Lütfen biraz daha gayret Nizip merkez ve sınırları için....
fevzi çilkız Arşiv üyesi
Herkese açık mesaj: 3.828
abicim allah senden razı olsun öncelikle böyle güzel ve anlamlı konulara değiniyorsun 19 yaşındayım ama kırmızı ışıklarının çalıştığını 1 kere gördüm arıl ksabasında bile duble yol var orayıda gördüm bence nizip sahipsiz kaldı gibi bakan bile çıkarttık ama İLGİLENEN YOK
Mustafa KANAL Üye
Gibisi fazla Fevziciğim gerçekten sahibimiz yok.İşallah bu sorunlara merhem olunursa o zaman sahibimiz var diyeceğim. Bundan yaklaşık 40 gün önce İzmir'e gittim arabayla, Nizip'ten İzmir'e kadar 1365 km olan karayolunun % 80 ni duble yoldu. Maalesef ama bahsini ettiğim Nizip'in E-90 giriş ve çıkışı topu topu toplam 10 km çok mu zor duble yol yapmak.Bu sorunlarımızdan daha biri, daha öyle çok sorunlarımız var ki, Allah yardımcımız olsun yinede..
nizipli_mehmet Üye
abi gerçektende bu seçilen konular çok önemli başta nizipin girişi yüksek okul öğrencileri için yurt gençlik merkezi karkamış çatı önemli konular bunlara bir şeyler yapılmamlı yani çünkü bunlar gelişen nizip için şart olan şeyler gelişen nizipe şimdiki halleri yakışmıyor. Nizip çayının temizlenmesi bunun için bu kadar çeşitli konu olmasına rağmen hiç bir şey yapılmıyor neredeyse kokudan çaya yaklaşılmıyor o köptünün üzerinden geçerken pis kokunun ne kadar oldugu çok belli oluyor zaten aşağıya inmeye gerek yok mustafa abi konu için çok teşekkürler...
ibrahim Üye
Konu başlıklarını birbirinden ayırmak son derece zor, ilçemiz için hepside birbirinden önemli sorunlar...bir kaçı için belki yapılabilecek şeyler yok diye düşünüyorum ama genel olarak işbirliği ve elbirliği yapılırsa ilçemize kazandırılmayacak hizmetler değil. konu sorunlar olursa hepimiz ve herkes buraya bişeyler yazar bu zor bişey değil, şimdi bizler nizip.com üyeleri olarak ve yahut nizipi seven nizipliler olarak bu sorunların çözümü için neler yapmalıyız ne gibi adımlar atmalıyız, bunlar hakkında fikirlerimizi belirtmemiz çok daha yararlı olacaktır diye düşünüyorum... İlçemizin önemli sorunlarını bir başlık altında toplayan abime teşekkür ederim
Orhan Çelik Üye
İlçemizde bu sorunlar muhakkakki mevcuttur. Yetkililerin bu sorunlardan haberi vardır ve her fırsatta farklı girişimler yapılmaktadır. Ama sayın milletvekillerine bu sorunları toplu halde mail çekip,faks çekip ve her fırsatta sözlü olarak da dile getirelim tabiki... Nizip.comun en verimli olabileceği bu konuyu açan kardeşimizede teşekkür ediyorum.
esera79 Üye
mustafa abi çok iyi yapmışsın bu önemli konuların hepsini bir araya toplamakla, konuları zamanla unutabiliyoruz ama bundan sonra hep gündemde olur inşallah,yetkilerin görmesi açısından hepsinin bir arada olması daha etkili olur nizip için daha hızlı bir şekilde çözüm bulmanızı rica ediyoruz artık bu kötü haberleri duymak istemiyoruz nizip için el ele LÜTFEN
HakanSahin Üye
ver esera79'a gitmez yabana. eski üye herşey elinden gelir
esera79 Üye
HakanSahin;115642 wrote:ver esera79'a gitmez yabana. eski üye herşey elinden gelir
ESKİ ÜYELERİN ELİNDEN GELSEYDİ HERŞEY, BENDEN ESKİ OLANLAR ÇOK ŞEYİ YAPMIŞTI SANIRIM.;)
M.KÜÇÜK Üye
Bir kez daha hatırlattığın için sağol
HakanSahin Üye
mustafa abi ; Yıkılan fıstık hali yerinde kalan alanın durumu.Güzel bir görüntü olduğu düşünen varsa söylesin. öyle araçlar varki haftlarca yerinden kıpırdaamayan. eğer bu alan otopark ise güvenilir bir hale getirilsin.belli bir ücret tayin edilsin. düzenli bir yer olsun. İşlek cadde üzerine araçların park sorunu , özellikle ptt cd ve atatürk bulv. bu yerlerde işim olmasın diye dua edym ama ne mümkün. İstasyon çevresindeki ağaçlık alan : bally ve tinerci yeri olmuş. burası güzel bir ışıklandırma ile park alanına dönse ne olur yani çok mu bir masraf Doğalgazdan sonra açılan çukurlar : Ne zaman asfaltlancak ve büyük şehir görünümü alacak. allahtan asfalt şantiyemiz var. yama yaparak nereye varılır ki Listende bunları görmek istedim. bununla ilgili açmış olduğumuz konularda vardı.
Hasan Hoca Üye
Mustafa beyi kutluyorum.önemli sorunları masaya yatırmış.sanırım yetki sahipleri bunları okuyordur.okumadılarsa da zaten bunları bilmeleri gerekir.ama doğrusu,neden çözüm için adımlar atılmaz onu anlamış değilim.Bir çok ili geride bırakan nüfusuyla Nizibimiz herşeyin en güzeline layıktır.yetkili ve etkili konumda olanları,çok geç olmadan adı geçen bu sorunlara acil çözümler üretmeye davet ediyoruz....
yalnız kurt Üye
güzel de sorunları sadece bu sitede yayınlandıgı surece sitede kalır ama yinede bir gundem oluşturuyordur daha etkili bir cözüm yerel basın ve sivil toplum kuruluşları aracılıgı ile nizip in sorunlarını yetkililere iletmek kamuoyu oluşturmak ayrıca yetkililerde ellerinden geldigince nizip in sorunlarını bir plan dahilinde cözeceklerine inanıyorum siz duyarlı nizipli hemşerilerimede teşekürler konuyu gundeme almakta cözme yolundaki ilk adımdır
Mustafa KANAL Üye
HakanSahin;115646 wrote:mustafa abi ; Yıkılan fıstık hali yerinde kalan alanın durumu.Güzel bir görüntü olduğu düşünen varsa söylesin. öyle araçlar varki haftlarca yerinden kıpırdaamayan. eğer bu alan otopark ise güvenilir bir hale getirilsin.belli bir ücret tayin edilsin. düzenli bir yer olsun. İşlek cadde üzerine araçların park sorunu , özellikle ptt cd ve atatürk bulv. bu yerlerde işim olmasın diye dua edym ama ne mümkün. İstasyon çevresindeki ağaçlık alan : bally ve tinerci yeri olmuş. burası güzel bir ışıklandırma ile park alanına dönse ne olur yani çok mu bir masraf Doğalgazdan sonra açılan çukurlar : Ne zaman asfaltlancak ve büyük şehir görünümü alacak. allahtan asfalt şantiyemiz var. yama yaparak nereye varılır ki Listende bunları görmek istedim. bununla ilgili açmış olduğumuz konularda vardı.
Tüm arkadaşlara, konuya gösterdikleri ilgi ve alakadan ötürü teşekkür ederim. Hakan ayrıca sana da sorunlarla ilgili nokta atışın için teşekkürler.Bu konularıda listemde gösterektim ama onuda siz saygıdeğer üyelere bıraktım. Herşeyi devletten (Mustafa KANAL'dan) beklemeyin dimi yani:) Diğer arkadaşlarında Nizip'imizin için önemi had safhada olan diğer konuları belirtmelerini istiyorum

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim