Barak ve Ezo Gelin

Barak Havasının Orijinallığı ile ilgili

aliosmanpolat Üye
Siz kıymetli Nizipli hemşerilerimizden Barak havasını bozmadan söyleyen insanlar ile irtibata girip bir kamera ile çekip youtubeye atmanızı istirham ediyorum. Bu bir görüş olsun fikir bildirmek isteyen arkadaşlar ne derler bilmiyorum ama bu çok orjinal bir fikir olur inşallah.
admin Yönetici
zaman zaman böyle çalışmaları, foruma ekliyoruz. Bundan sonra daha istekli olabiliriz.
aliosmanpolat Üye
admin;106666 wrote:zaman zaman böyle çalışmaları, foruma ekliyoruz. Bundan sonra daha istekli olabiliriz.
Selamunaleyküm, Vallahi bu çalışmalar barak havalarının orjinalliğini koruması ile ilgili kanaati aczanemce çok önemli, Hepiniz görüyorsunuzdur Tv. lerde, radyolarda, kasetçalarda, cd de dvd, de barak havasını söyleyen kendini bilmez! sanatçıların makamlarını bozduğunu filan görüp şahit oluyorsunuzdur. İşte diyoruz ki bu duyguları ile yaşamadığı şarkıları seslendiren tipik sanatçıların ellerine koz vermeyelim. Bu türküleri oranın has adamları söylesin! Biz onlardan dinleyelim. Yine dinlemek isteyen başka bir insandan da dinleyebilir. Ama ne olur bu konuda hassas olalım. Bir çok sanatçıdan Husenağam'ı dinliyorum gülmekten ölüyorum ya! Bu konuya duyarsız kalınmasın... Sevgilerimle...
admin Yönetici
Tabi bu bir gönül işi. Nizip çevresinin kültürel yapısına faydalı olabilecek her insanla çalışmayı istiyoruz. Gerçek işimiz bu olmadığı için yeteri kadar ilgilenemediğimiz doğrudur. Barak konusunda Ahmet Kocaaslan hocamın çok güzel çalışmaları var. Mümkün olsa da bir kitap haline getirilse. Türkülere gelince, bu da bir zaman ayırma işidir. Sadece bu da değil ! Aradaki farkı ayırt edip, ilgili insanları bulup, kasede alıp, röportajlar yaparak, türkünün ön plana çıkarıldığı bir çalışma yapılabilir. Bir işe maddi kaynak ayırmadıkca, yüklü bir maddi kaynak ayırmadıkca, ortaya kayda değer bir eser çıkması zor görünüyor. Nizip.com yıllardır bu işi gönüllü arkadaşlarla götürüyor. Boş vakitlerini yöresinin tanıtımına ayıran bu insanlar zaten yeteri kadar yoruluyorlar. Sözün özü şu; bahsettiğiniz gibi bir çalışmayı siz yapabilirseniz veya bizleri ilgili insanlara yönlendirebilirseniz veya ilgili insanları bize yönlendirebilirseniz, zamanımızın bir kısmını da bu çalışmaya ayırabiliriz. Acaba kimler iyi söyler ? Söyleyenler hangi ortamda kayda alınmalı ? Türkünün tarihi veya olayını bilen varmıdır ? Hepsi öncelikle karar verilmesi ve imkan ayrılması gereken konular.
Orhan Çelik Üye
Youtubeye atmak konusu aklımdan geçti ama beceremiyorum. Öğreten olsayadı keşke. Birkaç kez denedim olmadı. Bu konuda Mustafa Bilici baya ustaldır. Ona iletmek lazım. Tabi görebilirsek.
aliosmanpolat Üye
Orhan Çelik;106755 wrote:Youtubeye atmak konusu aklımdan geçti ama beceremiyorum. Öğreten olsayadı keşke. Birkaç kez denedim olmadı. Bu konuda Mustafa Bilici baya ustaldır. Ona iletmek lazım. Tabi görebilirsek.
Esselamunaleyküm, Kıymetli Orhan bey Youtubeye atma işi çokkolay. Sadece youtubeye önce üye oluyorsunuz. Sonra ben size adım adım nasıl youtubeye video atma olayını göstereyim inşallah. Evet aşağıya koyduğum linke bakarak nasıl yüklendiği hakkında fikir almış olabilirsiniz. https://www.forumena.com/youtubeye-video-ekleme-uyelik-aliminda-itibaren-resimli-anlatim-t23440.html?&
aliosmanpolat Üye
admin;106713 wrote:Tabi bu bir gönül işi. Nizip çevresinin kültürel yapısına faydalı olabilecek her insanla çalışmayı istiyoruz. Gerçek işimiz bu olmadığı için yeteri kadar ilgilenemediğimiz doğrudur. Barak konusunda Ahmet Kocaaslan hocamın çok güzel çalışmaları var. Mümkün olsa da bir kitap haline getirilse. Türkülere gelince, bu da bir zaman ayırma işidir. Sadece bu da değil ! Aradaki farkı ayırt edip, ilgili insanları bulup, kasede alıp, röportajlar yaparak, türkünün ön plana çıkarıldığı bir çalışma yapılabilir. Bir işe maddi kaynak ayırmadıkca, yüklü bir maddi kaynak ayırmadıkca, ortaya kayda değer bir eser çıkması zor görünüyor. Nizip.com yıllardır bu işi gönüllü arkadaşlarla götürüyor. Boş vakitlerini yöresinin tanıtımına ayıran bu insanlar zaten yeteri kadar yoruluyorlar. Sözün özü şu; bahsettiğiniz gibi bir çalışmayı siz yapabilirseniz veya bizleri ilgili insanlara yönlendirebilirseniz veya ilgili insanları bize yönlendirebilirseniz, zamanımızın bir kısmını da bu çalışmaya ayırabiliriz. Acaba kimler iyi söyler ? Söyleyenler hangi ortamda kayda alınmalı ? Türkünün tarihi veya olayını bilen varmıdır ? Hepsi öncelikle karar verilmesi ve imkan ayrılması gereken konular.
Selamunaleyküm, Kıymetli üstadım, Siz Nizip'tesiniz ben İstanbul'da yaşıyorum. 97'den beri memleketime adım atmış dahi değilim. Ancak bir yanımda illada vefa diyor. Onun için sitenizle hemdem oldum. Uzun zamadan beri takip ediyorum. Çok güzel his ve düşünce ufku yakaladığımı söylemek isterim. Ben babamdan duyduğum has sanatçıları not alır size gönderirim. Yani barak havasını kimin iyi söylediğini ben değil babam çok iyi bilir. İşin yükünü elbetteki ordaki arkadaşlar çekecek bize isim bulmak ve ismin nerede yaşadığını bulmak kalıyor. Söyleyen adam sanıyorum türkünün tarihini de çok iyibilir. Not: Efendim ben çok yoğun bir tempoda çalışıyorum. Yani yıllık izin dahi kullandırmıyorlar. inşallah elimden gelen destek ne olursa tarafınızdan söylensin biz de elimizden ne geliyorsa yardımcı olalım. Selam ve Saygılarımı sunuyorum.
Pir-i Horasan Üye
barak havaları, ticari kaygılardan dolayı, yozlaştırılmayla yüzyüzedir. piyasada bulunan ve barak havası diye sunulan kayıtlar, barağın otantik dokusundan uzak, daha çok meyhane havasını andırmaktadır. oysa baraklar, destansıdır, göçleri, acıları, hüzünleri, sevinçleri anlatır. kısacası tarihi anlatır, bizi, bize dair olanları anlatır.. mahgül dayı vardı bir zamanlar, çocukluğumda bile yaşlıca bir dayıydı. bir kaseti vardı bende. zamanla kayboldu... özellikle mahgül dayı barak havalarının destansı yönünü en güzel şekilde ortaya koyanlardandı. mahgül dayıya dair elinde kaydı olanların paylaşmasını isterim.. bu barak toplumunun geleceğe bırakabileceği en güzel hediye olacaktır...

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim