Basından Nizip Haber

ARTIK ANKARA'DA NIZIP'LILER DERNEGI VAR

hüseyin06 Üye
ARTIK ANKARA''DA NIZIP''LILER DERNEGI VAR 1977 yilindan buyana Baskentte yasayan bir Nizipli olarak Ankara''da neden bir Nizip''liler derneginin olmadiginin üzüntüsü içerisinde yasadik. Yasadigimiz kentte dolastigimizda Ülkemizin; köselerinin, adini duymadigimiz köylerinin dahi bir derneginin oldugunu görünce üzüntümüz daha da artiyordu. Oysa, Ekonomik,Sosyal, Siyasal, Nüfus olarak büyük bir potansiyele sahip olan, gesmisten günümüze gelen tarihi zenginliklerimize isik tutan Zeugmasi ile Karkamisi ile (Ünlü Gilgamis Destani ve Tarihte ilk yazili anlasmanin yapildigi yer) Kurtulus savasinda nice kahramanliklar gösteren bir Habes BÖLER (kasim Habes), bir Sih Ali Riza AYDENIZ, Avni-Riza UYGUR lar, güzel Nizip''imize hizmette bulunan Hüseyin Avni Efendinin, Muhittin-Hüseyin SAYIN''larin Nizip''te yetisen nice bilim adamlarinin, hukukçularin, Barak Kültürünü dünyaya duyuran ve türkülerimize konu olan Ezo gelinin, Döne gelinin memleketinin vede büyük hizmetlerde bulunan siyasetçi yetistiren Nizip''imizin bir derneginin olmayisinin üzüntüsü içerisindeydik. Iste tüm bu ulvi duygu ve düsünceler dogrultusunda Ankara''da bir NIZIPLILER YARDIMLASMA, DAYANISMA VE KÜLTÜR DERNEGINI kurmus bulunuyoruz. Tek amacimiz, etnik gruplasmadan, siyasetten uzak sadece, Yardimlasma, Dayanisma ve Ankara''da memleket havasini solumak olan kurucu Üyelerimizi tüm Nizipliler adina sükranlarimi bildiriyorum. Bizler sadece manevi duygularimizi tatmin etmek için Nizipliler adina bir çinar agaci diktik. Bu agaci Ankara''da, Türkiye''de ve tüm dünyada yasayan Nizipliler birlikte BIRLiK VE BERABERLIK içerisinde yasamak için ve gölgesinden faydalanmak için bu ulu çinara gözleri gibi bakmak zorunda olduklarini düsünüyorum. Kendinin Nizipli oldugunu hisseden, Ankara''da Örf ve adetini, kültürünü yasamak isteyen, sila özlemini gidermek, hele iki HANEK etmek isteyenlerin ailecek rahatlikla gelip gidebilecekleri sicak bir ortamda dostça kardesçe sadece ve sadece Nizip''i yasamak ve yasatmak için Nizipliler Dernegini kurmus bulunuyoruz. 2003 yilinda kurulan bu Dernegimizi iyiye dogruya ve güzele götürmek için BiR OLALlM, IRI OLALlM, DIRI OLALIM der, herseyin güzel YESIL NIZIP için olmasi dilegiyle tüm hemsehrilerimize saygi ve sevgilerimizi sunariz. NIZIPLILER DERNEGI ADINA II. BASKAN Hüseyin YILMAZ ADRES STRAZBURG CAD. 17-7 SIHHIYE-ANKARA
mehmet ali küçük Üye
efendim en kısa zamanda ziyeretinize gelecegim.bir türlü vakit bulamadım.dernek acılısı falam düşünüyormusunuz.ben ce güzel olur.mesela mehmet sarıyı davet etseniz falan..hem de ses getirir.Şu an sıhhiyede bir internet cafeden yazıyorum bu mesajı.biraz sonra derneğin bulundugu tarafta bir işim var.Şimdi yanınıza ugramak isterdimama vaktim yok.Şöyle tabelaya bakıp sukurler olsun artık bizimde bir derneğimiz var diyecegim.Ben hecettepe sağlik idaresinde öğrenciyim.Benim gibi sadece benim bolumumde Nizipli 5 arkadas var.Onlarada söyleyip birgün toplu hakde geledebiliriz.bu ugurda emeği gecen herkese tesekkürlerimi iletiyorum.sevgilerimle insanlar ikiye ayrilir.NIZIPLILER VE DIGERLERI
admin Yönetici
Sevgili başkanım, sizleri yürekten kutluyorum. Biz Nizip'lilerin şirin ilçemizde başaramadığımız birlik ve beraberliği, sizler gurbette başlamanın temelini en güzel şekilde atmışsınız. İnşaallah amacınıza en güzel ve hızlı şekilde ulaşırsınız. Bu kutsal görevinizde size sabır ve başarılar dilerim. Bize düşen her türlü görevde emrinizdeyiz. Saygılarımla.. herşeyNizip için
hüseyin06 Üye
Sevgili Akpek duyarlılığın için tesekkürler.Büyük yolculuk küçük adımla başlar,bizlerde ilk adımı atmış bulunuyoruz.Bundan sonrası kendisini Nizipli olarak gören iş adımımızdan burokratımıza,Öğrencımize tüm hemşerilerimize düşmektedir.Herşeyyeşil Nizip için saygı ve sevgiler. Nizip ve Nizipliler Herşeyin iyisine layıktır.
imported_n/a Üye
Sayın Başkanım, Sizlere ne kadar tesekkür etsek azdır,Ankaradaki tüm NİZİPliler adına sizlere en içten saygı ve sevgilerimi sunarım,en kısa zamanda derneğimize geleceğim.Saygılarımla... mustafa
fsoyarik Üye
sevgili kardeşlerim hepinizi tebrik ederim.çalışmalarınızda başarılar dilerim.darısı başta bursa olmak üzere tüm büyük şehirdeki Niziplilere selamlar
mavi sakal Üye
sitede okuduğum en güzel haberlerden biride budur herhalde çok sevinçliyim ben işim geregi elbistanda yaşıyorum ama babam,amcam altmışlı yıllardan beri ankara'da yaşıyorlar ve çok hasret çektiklerini yakınen biliyorum inşallah ankara ya gidince kollarına girip bizim ihtiyarları getirecem derneğimize işlerinizde allah kolaylıklar versin bir gün herkez Nizip i tanıyacak.
sadrisava? Üye
1974 yılından beri gaziantepteyim.burnumuzun dibindeki nizibimize sahip çıkamıyoruz,çeşitli nedenlerle başka il ve ilçelerde ikamet ediyor olabiliriz ama bu kendi öz değerlerimizi ve kültürümüzü başkalarına teslim etme hakkını bize vermez.ben nizibe her gidişimde gariplik duygusuna kapılırım.maalesef Nizip bizim nizibimiz olmaktan çıkmışgibi geliyor bana.oysa oralar bizim doğup büyüdüğümüz,gençlik heyacanlarımızı yaşadığımız,karpuzatanında delikli kayasında "çimdiğimiz" çocuk yaşta "sulu'ya" gittiğimiz için uğrunda bir ton azar işittiğimiz yeşil,güzel nizibimiz...bence bu ilgisizliği,unutulmuşluğu haketmiyor...saygılarımla mustafa savaş gaziantep,ses,saz ve sahne sanatkarları odası başkanı
kenan evren Üye
mrb başakanım ve tum arkadaşalarım sevgili nizipliler.biz yola seviyik tama yorum diyerekten başladık ve her daim sevgiden dem vurduk nizipliler olarak.ankarada bu yıl 3. yılım ve dernekle ilk geldigim yıl bi munasebetim oldu ve kuruluş gecesine davetli olarak katıldım.çok guzel bi geceydi ve tamamıyla bize has bi gece oldu davullar çaldı halaylar çekildi.bun haricinde bi turlu dernege gidip gelmeye zaman bulamadım yalnız en kısa zamanda etkin bi şekilde nizpe ve niziplilere hizmet için çalışacagtım.tekrardan herkese selam ve saygı.hoşçakalın
oktay2 Üye
Bu dernegin telefonunu bilen var mı?..yani ankaradakinin...
M.KÜÇÜK Üye
resim atarsanız kim nerede görürüz
ONURCEREN Üye
Sayın Başkanım Gerçekten Sitede Okuduğum En Güzel Haberlerden Biride Bu Haberdi.bu Derneklerin Sadece Ankara Ile Sınırlı Kalmaması Lazım Diğer Illerde Bulunan Nizip Li Kardeşlerimizde Aynı şekilde Böyle Oluşumlar Içine Girerse Daha Güzel Olur Hiç Olmazsa üniversite ,polis Ve Askeri Okul Vb Gibi Işler Için Illere Dağılan Eşimiz Dostumuz Bu Hizmetlerden Payını Alır Ve Zorluk çekmez Bizim Gibi Saygılarımla
TMD Üye
Giymediğiniz eski veya yeni giysi-ev eşyası -ayakkabılarınızı bize ulaştırın bizlerde ihtiyaç sahiplerine verelim gelin bu taşın altına hep birlikte elimizi koyalım .topla dağıt bitsin ağıt saygılarımla cumhuriyet mah.muhtarı m.temel mermer 05357670375 muh=0342 5181292 nizip/g.antep Eklenmiş Resmin önizlemesiResmi aç
TMD Üye
Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Temel Mermer tarafından başlatılan kampanya kapsamında toplanan ev eşyaları ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılıyor. “ Topla Dağıt Bitsin Ağıt” adı altında dağıtımın yapıldığı Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığı Yardımlaşma ve Dayanışma Evi’ni ziyaret eden Nizip İlçe Kaymakamı Hakan Yusuf Güner, Muhtar Mermer’i tebrik etti. Çalışmaları oldukça beğendiğini söyleyen Kaymakam Güner Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Temel Mermer’i Örnek Muhtar olduğunu ve çalışmalarının devamını dilediğini ifade etti. Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Temel Mermer ise 3 yıldan bu yana elimizden geldiği kadarıyla ihtiyaç sahibi ailelere yardımcı olmak amacıyla bir iş yeri kiraladıklarını ve burada her türlü Kıyafet, Ayakkabı, Kırtasiye ve çeşitli Ev Eşyaları topladıklarını belirtti. Toplanan Malzemelerin ise tespit edilen ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını hatırlatan Mermer, herkesin bu tür konulara hassasiyet göstermelerini istedi.
vedatakkas Üye
hayırlı uğurlu olsun. TMDnin yanıtı yanlış yerde çıkmış galiba!!! admin uyuyor mu?
tytyhgtyhgh Üye
Hüseyin Yılmaz'ın şahsında bütün Ankara Nizipliler Derneği yönetimini kutluyorum.Ankara'da bürokraside güçlüyken, umarız bundan sonra sivil toplum örgütlenmesinde de Nizipliler birliktelik sağlayıp ses getiren çalışmalar yaparlar.Diğer il ve ilçelrde de derneklerimiz çoğalırsa; NİZİP FEDERASYONU bile oluşturup, Nizibin gelişme ve kültürümüzün yaşatılmasında başarı şansı artacaktır.
mustafasahin Üye
vedatakkas;194909 wrote:hayırlı uğurlu olsun. TMDnin yanıtı yanlış yerde çıkmış galiba!!! admin uyuyor mu?
:) :) :) yorum adminimizin 10 elimi var her tarafa mudahale etsin onun ayrı görevlileri var onlar uyuyor
m altay Üye
haaaah tama bu eyi oldu işte bir anakaradaki nizipli olarak çok sevindim ama niye şimdi kurdunuzki 20 GÜN SONRA ANAKARADAN TAMAMEN AYRILIYORUM TAYINIM Ç IKTI ADIYAMANA BEN ÇOKTAN BERİ NİYE ANKARADA NİZİPLİLERİN DERNEĞİ YOK DİYE SİTEMDE BULUNUYORUM MAM KİMSE MUHATTAP OLMADI NEYSE GİTMEDEN BİR UĞRAMAYA ÇALIŞIRIM HAYIRLI OLSUN ANAKARADA KALAN NİZİPLİLER HAYRINI GÖRSÜN DERNEĞİN
şükrü çiftçi Üye
hayırlı uğurlu olsun ankaradaki niziplilerin buluşacağı fesih bir ortam var artık selametle
m_s_bakırcı Üye
m altay;194972 wrote:haaaah tama bu eyi oldu işte bir anakaradaki nizipli olarak çok sevindim ama niye şimdi kurdunuzki 20 GÜN SONRA ANAKARADAN TAMAMEN AYRILIYORUM TAYINIM Ç IKTI ADIYAMANA BEN ÇOKTAN BERİ NİYE ANKARADA NİZİPLİLERİN DERNEĞİ YOK DİYE SİTEMDE BULUNUYORUM MAM KİMSE MUHATTAP OLMADI NEYSE GİTMEDEN BİR UĞRAMAYA ÇALIŞIRIM HAYIRLI OLSUN ANAKARADA KALAN NİZİPLİLER HAYRINI GÖRSÜN DERNEĞİN
Tamam dernek birlik beraberlik güzelde benim anlamadım bir durum var bu konu 22/05/2003 tarihinde açılmış!!! Lakin sayın saygı değer abim büyügüm pek muhderem m altay abim konuyu yeni görmüş olacak ki? hayırlı olsun dio güzel. Fakat bunca yıldır ankadaysa nasıl olurda nizipliler dernegini bilmez nasıl duymaz ben 2004 yılında ankaradayken 2 haftalıgına ben dernegin adını ve faliyetleri oldugunu biliyorum peki bu dernek 2004 yılından sonra kapanıpta tekrar mı açıldı????
ziya_eren27 Üye
sanırım 2003.te kurulmuş. hayırlı uğurlu olsun..

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim