Sanatseverlerimiz

Nizipli Deli Mehmet

Subutay Üye
Arkadaşlar, başlıkta adı geçen şahıs hakkında bilgisi olan var mı? Ben internette gezinirken ona ait iki adet parça buldum. Parçalar plak kaydı. Kendisini araştırdım. Bulabildiğim bilgi iki tane. Biri zamanında Malatyalı bir tanburinin kendisine türkülerinde eşlik ettiği, diğeri ise kendisinden derlenen üç adet türkü. Parçaların linkini aşağıda veriyorum. Yalnız bu parçalar tanıtım amaçlıdır. Bilgisayarınıza indirdikten sonra 24 saat içinde silmeniz gerekir.. https://bedavadinle1.com/Gaziantep-Turkuleri-Nizipli-Deli-Mehmet-Gitti-Kis-Geldi-Bahar-924-turkusu.html ... Hatta, ud, tambur ve bağlamaya rakip olacağı düşünülen bu çalgının bir kaç türü denenmiş, ancak 1980’lerden sonra popülerliğini kaybetmiştir. Buna karşın bu çalgı Anadolu içlerine kadar sızabilmiş ve Malatya, Diyarbakır, Urfa, gibi şehirlerde halk müziği uygulamalarında kullanılmıştır. Malatyalı Fahri ise bu çalgıyı mızrabı hiç boşluk vermeksizin sürekli vurarak, parmaklarında ise yanaşık perdelerde süratli melodiler çıkararak özgün bir stil ile kullanmıştır. Bu çalış tarzı kendine "Tanburi Malatyalı Fahri" ünvanını kazandırmıştır, ki bu sayede yalnızca kendi plaklarında değil başka yerel sanatçıların plaklarına da "Tanburi " olarak eşlik edebilmiştir. Nizipli Deli Mehmet biridir. sanatçılardan bu p <> ... Kaynak: https://www.kalan.com/scripts/Dergi/Dergi.asp?t=3&yid=2954 ===========================================================================. GİTTİ KIŞ, GELDİ BAHAR Gitti kış geldi bahar dayanmaz oldu ahıma dağlar Güller ağyarın başına her vefasıza bel bağlar Ey felek kaddim bükülü na-murat ettin beni Ben muradım almış iken tarumar ettin beni. Sanatçı: Nizipli Deli Mehmet Yöre: Nizip ===========================================================================. DUMAN DUMAN OLMUŞ Duman duman olmuş karşıki dağlar Çözülmüş tiyegi bozulmuş bağlar Gözlerimin yaşı sel gibi çağlar Anadan ayrılan ah eder ağlar Bülbülün vatanı bahçeler bağlar Garibin vatanı kahveler hanlar Yatak melul mahzun yorgan kan ağlar Hastanın halinden ne bilir sağlar. Sanatçı: Nizipli Deli Mehmet Yöre: Şanlıurfa. ===========================================================================. Yavrumu vuranlar da aney Ataşta yana Kuruya kolları da aney Mum gibi söne Uyan yavrum uyan da aney aney aney aney Gör ne haldayım aney aney aney Yavrumu vurdular da aney Karşı bayırda Beyaz kollarını da sermiş aney Kıra bayıra Uyan yavrum uyan da aney aney aney aney Gör ne haldayım yavrum aney aney aney . Sanatçı: Nizipli Deli Mehmet Yöre: Gaziantep. Kaynak: https://www.iskenderiye.com/turku_sozleri/owner.asp?sirano=1767. Edited by - musaeken on 12/9/2006 11:34:01 PM
musaeken Üye
deli değil ,tam akıllıymış memet! sağol subutay.
Subutay Üye
Siz sağolun hocam, bir de bu şahıs hakkında bilgi edinebilsek. Kemal Abi nerelerde acaba? alıntı: "quote" musaeken demişki: deli değil ,tam akıllıymış memet! sağol subutay.
winatustratu Üye
Nizipli deli memet kaybolan, unutulan yerel sanatcımız... Sadece babalarımızın hatırladıgı sanatcı olarak kalmasın... Kusaktan kusaga devredılecekse kulturel mırasımız, sonrakı kusaklara aktarılacaksa; neden biz yeni nesil olarak nizipli deli memetin bir sesesini dauymaktan yoksunuz... Ağıt (Yavrumu Vuranlar) - Nizipli Deli Mehmet Yavrumu vuranlar da aney Ataşta yana Kuruya kolları da aney Mum gibi söne Uyan yavrum uyan da aney aney aney aney Gör ne haldayım aney aney aney Yavrumu vurdular da aney Karşı bayırda Beyaz kollarını da sermiş aney Kıra bayıra Uyan yavrum uyan da aney aney aney aney Gör ne haldayım yavrum aney aney aney Kaynak: Nizipli Deli Mehmet Yöre: Gaziantep
Söyleyen : Nizipli Deli Mehmet
esera79 Üye
ellerine saglık kardeşim paylaşımın için, degerlerimizi unutmamamız vede sahip çıkmamız lazım ayrıca kaynagında okudugu eserler varmı dinleyebilecegimiz varsa bizimle paylaş lütfen.......
nizip27700 Üye
Değerli nizipli_subutay kardeşim. Nizipli Mehmeti siteye eklemekle çok iyi yapmışsın. Bende çocukken Nizipli Deli Mehmetin Taş Plağından bir parçasını dinlemiştim. Sitede rapid linkini görünce çok sevindim, silinmiş olduğunu görüncede çok üzüldüm. Eğer sende pc. kayıtlı parçası varsa siteye ekleyecek olursan çok sevinirim. Nizipli Mehmetin kız kardeşinin Cumhuriyet ilköğretim okulu karşısında oturduğunu söylemişlerdi. Hatta kardeşinide görmüştüm ama o yıllarda çocuk olduğum için cesaret edipte Plağı var mı yok mu diye soramamıştım. Dediğim gibi Deli Mehmetin söylemiş olduğu parçalarını siteye kazandıracak olursan çok sevinirim. Selamlar...
nizipli_mehmet Üye
Avusturyadan ilçemize gelen bir ekip Nizipli deli Mehmet hakkında bilgi öğrenmek istiyor... Bu konuda bilgisi olanların burada paylaşmaları veya bana ulaşmaları rica olunur... Bu bilgi taş plak, resim, biyografi vb. olabilir...
Benno Üye
Merhaba! Ben bu Avusturyalıyım. Sahibinin Sesi, Columbia ve Odeon kataloglar Deli Mehmet'in hiçbir fotoğrafı yok. Bu nedenle onun ailesi için aradım.. Ben Deli Mehmet kızı ile tanıştım. Mehmet'in sadece karakalem bir resmi var. Bu Sahibinin Sesi için yapılmış. Kızı ile hayatı hakkında söyleşide bulundum. Bilgileri buraya yayınlamak istemiyorum. Ben bir yazı yazmak istiyorum. Ben çok az Türkçe konuşmak. Londra'da His Master's Voice taş plak arşivi var. Arşiv Mehmet'in plaklarını içerir. Ben gördüm. Ben Londra arşivv'de dijital kopyalar yaptım. Benim 4 Deli Mehmet taş plak var. Bir plak Amerika'da yapılmış. Bu plak mavi rengindedir ,siyah değildir. Bu plak 1934 mavi Columbia taş plak halinde üretilmiştir. Teşekkürler. Benno
Benno Üye
Hello! I am this Austrian. There are no photos of Nizipli Deli Mehmet in the catalogs of Sahibinin Sesi, Columbia and Odeon. This is why I was in search of his family. I was now in Turkey for one month. Now I came back home. I was at the house of Deli Mehmet's daughter. There is a picture of Mehmet. It is a portrait made by pecil drawing. It was made for Sahibinin Sesi. I have taken a photograph. The daughter has told me about his life. I do not want to publish the results here. I want to write an article. I speak very little Turkish. Please write short sentences with your answer. I need to make a Google translation. In London there is the archive of His Master's Voice. They have records by Mehmet. I have seen them. I was able to make a digital copy of one of his records. I own 4 of Deli Mehmets 78rpm records. One record was made in the USA. This one os blue, not black. Columbia made blue 78rpm records only in 1934. Thank you. Benno
Benno Üye
Hallo! Ich bin dieser Österreicher. In den Katalogen von Sahibinin Sesi, Columbia und Odeon gibt es kein Foto von Nizipli Deli Mehmet. Deshalb suchte ich seine Familie. Ich war jetzt einen Monat in der Türkei. Jetzt bin ich wieder zurück. Ich war zuhause bei einer Tochter von Deli Mehmet. Sie hat ein Portrait von Mahmet. Es ist eine Bleistiftzeichnung. Sie wurde für Sahibinin Sesi angefertigt. Ich have Fotos davon gemacht. Die Tochter erzählte mir über sein Leben. Ich möchte die Ergebnisse hier nicht veröffentlichen. Ich will nämlich einen Artikel schreiben. Ich spreche sehr wenig Türkisch. Bitte schreiben Sie Ihre Antwort in kurzen Sätzen. Ich muss nämlich eine Google-Übersetzung machen. In London gibt es das Archiv von His Master's Voice. Dort sind Schellackplatten von Mehmet. Ich habe sie gesehen. Ich konnte eine digitale Kopie von einer seiner Platten machen. Ich besitze 4 Schellacks bvon Deli Mehmet. Eine dieser Platten ist in den USA hergestellt. Sie ist aus blaumen Schellack, und nicht schwarz. Columbia hat nur 1934 blaue Schallplatten veröffentlicht. Danke. Benno
şükrü çiftçi Üye
bu adamı bir türlü dinleyemedim ne link açılıyor nede açabildim sorun bende mi? yoksa
nizipli_mehmet Üye
yo açılıo sorun yok linkte...
Subutay Üye
Ben bir kaynakta -hangisi hatırlayamıyorum şimdi- bu ozanımızın elinde bağlama, başında kasketli bir fotoğrafını görmüştüm. Bu konuyu açmadan önce hakkında baya bir araştırma yapmıştım. Elimdeki dökümanlara bir daha bakıp size yardımcı olmaya çalışayım... Hello Mr. Benno, I saw a picture of this poet with a hat and a "bağlama" on his hand, but i cannot remember which one. because before posting that thread, i had researhced most about him. Now, i will check my documents and i will try to help you...
İsmail Güngör Üye
Nizipli Deli Memet ile ilgili TRT radyoda program yapmışlardı,baya bilgiler vardı.TRT arşivinde plağı olması gerek dinlemiştim çok güzel yanık müthiş bir ses,baya uzun seneler oldu.Bu sayfada gündeme getiren hemşehrilerime teşekkürler.
BEYAZKURT Üye
Kendisine ait 2 tane türkü bende mevcut birine klip tarzı bişey yaptım. izlemek isteyen link ten ulaşabilir. Eski medya için oynatıcı bulunamadı. Özgün kaynağı aç
ziya_eren27 Üye
gercekten cok yanik ve guzel sesi varmis niziplinin... teyy ulaa teyyyyyy:)
hasan tekçe Üye
ben bir kere ibo show da ibrahim tatlıses in kendi ağzından duydum,nizipli deli memet benim hocam diye bahsetmişti.bu rahmetli eğer şimdi yaşamış olsaydı bu sesle ibo falan dinlemezdi heralde.istanbulda çok aradım eski plakçılarda,belki plağını bulurum diye ama bulamadım.
mehmetnizip Üye
link tıklıyorum ama ERROR veriyor ? başka nasıl dinlerim ?
TORUN Üye
Arkadaşlar ben nizipli deli mehmet 'in torunu olurum.Benim adım da Mehmet,yaşım 37.Tarsus'ta oturuyorum.Dedem hakkında çok fazla birşey bilmiyorum,küçükken annem anlatırdı,Hamiyet yüceses ve adını sayamadığı çok ünlü sanatçılarla birlikte çalışmış.ADANA,MERSİN ve TARSUS'UN ünlü gazinolarında çalışmış,bir fotoğrafı var yakında buraya yüklerim.Ölümü ise KONYA'da turnede iken rahatsızlanmış ve yine KONYA'da bir hastanede ölmüş.Mezarını yerini ise bilen yok.
TORUN Üye
Arkadaşlar,ben deli mehmetin torunu Mehmet PINAR.Dedem hakkında çok fazla birşey bilmiyorum.Bir fotoğrafı var,yakında yüklerim buraya.Annem Hamiyet Yüceses ile beraber çalıştığından bahsederdi.ADANA,MERSİN ve TARSUS'TA ünlü gazinolarda çalışmış,İBOyla münesebetinden hayal meyal hatırlıyorum,Benim yaşım 37.Dedem KONYA'da bir turne sırasında rahatsızlanmış ve yine KONYA'da bir hastanede ölmüş,yine KONYA'da gömülmüş ama mezarının yerini ise bilen yok ama ben bir gün gidip araştırmayı düşünüyorum.Mesajlaşmak isteyen arkadaşlarla mesajlaşabilirim.Bu arada annemden daha fazla bilgi alıp merak edenlerle burada paylaşabilirim...
admin Yönetici
rahmetle anıyoruz. Kasetlerini bulmak için geçen yıl bir turist aile gelmişti. Bir arkadaşdan 1 taş plağına 500 tl vererek aldılar, oynaya oynaya gittiler.
hasan tekçe Üye
yav elimize geçse keşke kaseti falan.iki türküsü var bildiğimiz,onları dinleyip duruyoruz.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim