Kaldırımlar vatandaşımızın, annemizin, ablamızın, çocuğumuzun.... Yada herhangi birimizin, trafiğe takılmadan güvenle geçecebileceği alanlar olmalı ve öyle kalmalı. Esnaf kaldırımları kullanmak istiyorsa bunun bedelini hergün ödemeli hatta ödese bile (zorunluluk varsa) çok kısıtılı bir alana müsamaha gösterilmeli.
Bir kör kardeşim o kaldırımlardan geçerken güvenle geçemiyorsa, bir bayan kardeşim kaldırımdan geçerken nereden geçeceğini şaşırıyorsa, bir aksaklık bir sıkıntı var demektir. Mülki ve idari amirlerimizin geçmiş yıllardaki hassasiyeti gösterip kaldırımlara bir hasta veya yaşlı vatandaş gözüyle bakmalarını istirham ediyorum.
Kaldırımların hatta yolların dükkan bahçesi haline getirilmiş olmaları mevzusuna girmiyorum bile.
Sorunlarımız Önerilerimiz
Kaldırımları Tekrar Açalım
Çok yerinde bir tesbit. Yetkililer haricinde esnafımızda bu konuda duyarlı olursa daha çabuk çözüm üretilmiş olur.
Esnaf kardeşlerimiz unutmasınki onların yakınlarıda bu kaldırımlarda yürüyor ve zorluklarla karşılaşıyor. Özellikle bayan kardeşlerimiz bu konuda çok sıkıntılı. Özürlüler için se tam bir çile oluyor. Lütfen destek diyoruz..
Esnafların, kaldırımı tapulu malları olarak görmeleri yetmiyormuş gibi bir de caddeye kimse park etmesin diye koydukları sepet, kasa, kova, süpürge, huni gibi malzemeleri de görüyoruz. Yani hem kaldırım, hem cadde esnafın babasından miras sanki! Eğer belediye, dirayetli ve kararlı olursa kimse kaldırıma çöp bile koyamaz.
Bu mevzuu, Nizip'in ayıplarından sadece biri, adam gibi yaşamak için daha çok mesafe kat etmemiz gerekiyor.
Değerli abim çok güzel ve önemli bir konuya değinmişsin. malesef esnaf arkadaşlarımız kendi işinin biraz daha ii olması için kaldırırmları adeta sanki satın almışçasına eşyalarıyla dolduruyolar. bazı araç sahipleride aynı şekilde davranıp yollar dar olmasına rağmen araçlarını park ediyolar bu da genelde çarşı içinde oluyo ve trafik kilitleniyor. zabıta görevlileri geçen yıllara oranla bu yıl o kadar konuya ilgilenmiyo bu sorunu en kısa zamanda çözerlerse en azından bir ferahlık olur. Saygılarımla. konuyu açan abime çok Teşekkürler...
kaldırımda yürümek eziyet. Hele bir aile için tamamen çile.
sadece esnaf biraz daha duyarlı olsa yeter. kaldırımların tekrar düzenlenmesine gerek görmüyorum.
Nazım kardeşimiz çok güzel ifade etmiş; üstüne söylenecek pek fazla bir söz de yok..! İlçemizin çeşitli yerlerinde hem araçlar için park yerini hemde yaya kaldırımlarını tümüyle işgal eden işyerleri var, daha düne kadar kaldırım üzerinde basit bir eşyanın dahi kaldırılması için günün her saati denetim yapan belediye yetkilileri son zamanlarda bu uygulamalarından vazgeçmiş gözüküyorlar..!nazım;101293 wrote:Esnafların, kaldırımı tapulu malları olarak görmeleri yetmiyormuş gibi bir de caddeye kimse park etmesin diye koydukları sepet, kasa, kova, süpürge, huni gibi malzemeleri de görüyoruz. Yani hem kaldırım, hem cadde esnafın babasından miras sanki! Eğer belediye, dirayetli ve kararlı olursa kimse kaldırıma çöp bile koyamaz. Bu mevzuu, Nizip'in ayıplarından sadece biri, adam gibi yaşamak için daha çok mesafe kat etmemiz gerekiyor.
Kaldırımlar yayalarındır ve yayaların rahatlıkla geçebilmeleri içindir.Nizip'teki kaldırımlar sanki esnafların babalarının malı gibi kullanmaktadır.Belediyenin ilk seçildiği yıllarda biraz sıkı uygulama başladı ama şuan gevşedi.Denetimlerin devam etmesini ve yayaların rahat etmesi gerekmiyormu.Kaldırımlar eşya ile dolu olduğu zaman yayalar yoldan gitmek zorunda kalıyorlar.Peki o yayaya bir araç çarpsa suçlu kim?Esnafmı,belediyemi yoksa trafikmi?Acil çözüm gerekli.
anladığım kadarıyla buraya yazan arkadaşlar esnaf deyil evet kaldırımlar kimsenin tabulu malı deyil sadece esnafın deyil bu sözler herkes için geçeli ama peki esnafın sorunları ne olacak bunu hiç düşündünüzmü mülki amirleri esnaf ile bir araya gelip sorunlarını hiç sordunuzmu herşey secim zamanı başlar ve ondan sonra biter sayın başbakanımız bile ne dedi bundan sonra referandumlara alışacaksınız. yani bişey yaparken kendi başınıza yapmayın halkın vatandaşın görüşlerini alın.hep esnaf diyorsunuz nederden geldi esnaflar bunlar bizim babalarımız kardeşlerimiz deyilmi.yoksa (uzaydanmı geldiler:)uzun çarçıda kaldırım çalışması başladı güzel ama ben şahsım oradaki esnaflarla görüştüm baya rahatsız olanda var neden derseniz çok geniş oluyor ve yol daralıyor maden yol yeterli, ise zamanında neden orayı yıktınız evler ve iş yerleri yıkıldı. söyleyecek çok şeyvar ama bu böyle gelmiş böyle gider birileri yapar diyeri yıkarKasım Böler;102064 wrote:Nazım kardeşimiz çok güzel ifade etmiş; üstüne söylenecek pek fazla bir söz de yok..! İlçemizin çeşitli yerlerinde hem araçlar için park yerini hemde yaya kaldırımlarını tümüyle işgal eden işyerleri var, daha düne kadar kaldırım üzerinde basit bir eşyanın dahi kaldırılması için günün her saati denetim yapan belediye yetkilileri son zamanlarda bu uygulamalarından vazgeçmiş gözüküyorlar..!
evet bi ara tam olarak uygulanıyordu şimdi kimse tınlamıyor.. gerçi biz alıştık yollarda yürümeye şehir dışına çıkıncada yollarda yürüyoruz aha diyorlar bu niziplidir:)
kaldırımlar hem dar bıde esnaf ısgal etmıs..bı nevı mecburuyıet yolda yurumek...
Bu konu geçmiştede gündeme gelmişti. Şimdide gündemde her zamanda gündeme gelip gidecektir. Kaldırımlar esnafın, dua edin yolları kapatmıyorlar. Belediye daha önce uyardı olmayacak dediler. nedense tarih oldu. Kaldırımda vatandaş labirentte yol alırcasına bir sağa, bir sola, bir yola, bir kaldırıma bu ne ya; Yetkililerin yetkisi bu kadar mı? Esnafın çoğu kaldırımları işgal ettiği yetmezmiş gibi yola da v.s. malzeme indirerek kimsenin park etmesine izin vermiyor. umarım bu konu son olur. gereken ne ise yatkililer yapar.
Nizip belediyesi'ni eleştiriyorum arkadaşlar başta sayın belediye başkanını ve imar işleri ile uğraşan kişileri ya nerede görülmüş böyle kaldırım çalışması uzun çarşıda kaldırım yapıyorlar bu defada yolları daraltıyorlar yokmu bunun standardı. Önceki mesajımda da belirtigim gibi madem yol dar idi iş ve evleri yıktınız burada ikamet eden kıişiler mağdur oldu. şimdi ise yapılan kaldırım sanki turistik bir yerde hani işyerleri kafe olur önlerine masa sandelye konur ya işte o genişlikte. yarın yol dar olduğundan dolayı birde trafik sorunu olacak esnafın yanına gelen müşterileri park sorunu yaşayacak gelin sayın yetkililer sorunları sorun yapmayalım esnaflarında görüşlerini alalım orada ikamet eden kişilerlede görüşelim bügün sizin yaptığınızı yarın birileri yıkmasın her zaman kalıcı işler yapalım bu ilçe hapimizin her zaman her şeyin en iyisini yapalım gelecek için saygılar
Uzun çarşı eskiden çift yön olarak kullanılıyordu. Şimdi ise tek yön olarak kullanılıyor. Tek yön olunca kaldırımı genişletmek ve bir arac park halindeyken bir aracın gecebileceği şekilde mesafe bırakmak gerekiyordu ve gerekeni yaptık. Tek yönlü yollarda yol geniş olduğu zaman gelişi güzel araç parkediyorlardı. Bundan sonra sadece iki araclık yer kalmıştır. Biri park edene biri transit geçene.
Yollar ve caddeler belli bir standart ve ölçümlerle birbirine orantılı şekilde yapılır. Keyfi bir uygulama yok.
Kaldırım konusunda haklı olduğunuzu ve gerekenlerin yapılacağını belirtmekte fayda görüyorum. Ayrıca ilgili müdür ve arkadaşlara durumu ilettik. İlgi ve alakanızdan dolayı teşekkür ederim.
orhan bey bende size teşekkürler ederim bizler sorunlarımızı söylemeliyizki çözümler olsun.inşallah bu sadece buraya yazılanlarla kalmaz uygulamalar olur.saygılar;)Orhan Çelik;104690 wrote:Kaldırım konusunda haklı olduğunuzu ve gerekenlerin yapılacağını belirtmekte fayda görüyorum. Ayrıca ilgili müdür ve arkadaşlara durumu ilettik. İlgi ve alakanızdan dolayı teşekkür ederim.
Halep burda arşında burda,bizde burdayız. Yazılarda kalırsa çayımı içmeye gelip,hesap sorarsınız. Bu kadar basit.;)
Lüzumsuz bir uygulama olduğu kanısındayım. Araç parketme konusunda vatandaş alış veriş yapmak için şehir merkezine geldiğinde esnafın %50'si dükkan önüne duba, tabela vs. malzeme indirmiş, Bazıları abi dükkan önüne park etmeyin şimdi mal gelecek vb. bahaneler uyduruyor. kimiside, kesin yargı ile abi park etme diyor. Peki arabasıyla çarşıya gidenler arabalarını nereye park etsin. Eğer Kaldırım yaparak araçların park yerini daraltıyorsanız. Eski fıstık işhanını yapın bir oto park aracıyla gelenler araçlarını güvenle bıraksınlar hem belediyeye de az da olsa bir gelir elde edilir.
Trafik sorunu konusunda NİZİP.COM'a daha önceleri sayın Orhan Çelik motosiklet,bisiklet tamircileri ve yedek parça satanlar için eski sebze haline alacağız demişti. bence Bunun üzerinde durulursa kaldırımdan daha iyi olur.
Yeni sebze hali yapıldıktan sonra bu uygulama günedeme gelecektir.
inşallah yeni sebze hali yakın zamanda faaliyete girer. Yetkililerde bu uygulamayı hayata geçirir. Fakat Uzun çarşıdaki kaldırım çalışmalarının lümzumsuz olduğu görüşündeyim...
evet orhan bey halep'i de gördük arşın'ıda ama nedense sizler görmüyorsunuz veya görmezlikten geliyorsunuz.nedenine gelirse uzun çarşıda yapılan kaldırım çalışması tam bir rezalet ayrım kayrım yapılıyor.buda esnaflar arasında . iyi olmuyor.bazı esnafların işyerleri önüne özel oto park yerleri yapıyorlar. bazılarıda rica etsem benimde işyerinin önüne yaparmısınız dediyinde. O başkanla ve müdür beyle görüştü sizinkine yapamayız diyorlar işte ben de nizip belediyesini ve imardan sorumlu kişlileri kınıyorumm bunada hakkım var herhalde:mad:Orhan Çelik;104748 wrote:Halep burda arşında burda,bizde burdayız. Yazılarda kalırsa çayımı içmeye gelip,hesap sorarsınız. Bu kadar basit.;)
Ben başka bir konuya daha deginmek istiyorum. Esnafların "CAMEKAN, TABELA, TENTE,REKLAM DUBASI, YETMEZMİŞ GİBİ SON GÜNLERDE"kaldırımlarda yeni bir çığır açan esnaflarımız reklam ve kampanyalarını yazı tahtasına yazıp tahtayı kaldırımlara koyuyorlar. Allah sonumuzu hayır ede
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.