Dini İçerikli Konular

vaktiniz varsa OKUYUN!

medinedezaman Üye
: Allah nasil duyar? MÜTHIS BİR OLAY ] .hmmessage P{padding:0px;}body.hmmessage{font-size:10pt;font-family:Tahoma;}> > > > > > > > > >>> > > > >>> > > > >>>>>> > >Allah nasıl duyar? > > > >>>>>> > > > > > >>>>>> > >Apartmandan çikar çikmaz soguk hava yüzüne çarpti, ama onun zihni > > > >>>>>> > >hala > > > >>>>> az > > > >>>>>> > >önce okuduklari bir cümleye takili kalmisti ; > > > >>>>>> > > > > > >>>>>> > >"Allah insanlarin duasini isitir ve onlara cevap verir, onlarla > > > >>>>> konusur." > > > >>>>>> > > > > > >>>>>> > >Dalgin bir halde arabasina bindi. Anahtari kontaga sokmadan önce, > > > >>>>> soguga > > > >>>>>> > >aldirmadan, birkaç dakika daha bu konuyu düsündü. > > > >>>>>> > > > > > >>>>>> > >Nasil ? Bu soru ruhunun derinliklerinden gelip zihnini bir bulut > > > >>>>>> > >gibi kapliyordu. > > > >>>>>> > > > > > >>>>>> > >Nasil ? > > > >>>>>> > > > > > >>>>>> > >Onun her seyi duyabileceginden zerre kadar süphesi yoktu, ama > > > >>>>>> > >yine de dualara nasil karsilik verdigini zihni kavrayamiyordu. > > > >>>>>> > > > > > >>>>>> > >Sonunda, cevabi bulmayi zamana birakmayi düsünüyordu ki, birden > > > >>>>>> > >içinden > > > >>>>>> >bir > > > >>>>>> > >ses > > > >>>>>> > > > > > >>>>>> > >"Bunu neden bir dua vesilesi yapmiyorsun ?" dedi. > > > >>>>>> > > > > > >>>>>> > >Sahi ya, onun elinden > > > >>>>>> >gelen dua etmekten baska ne olabilirdi ? Yüksek sesle > > > >>>>>> > >Rabbine seslendi: > > > >>>>>> > > > > > >>>>>> > >"Allahim! Senin her kulunun kalbinden gecen arzulardan bile > > > >>>>>> > >haberdar oldugunu biliyorum. Benim bu dilegimi de elbette > > > >>>>>> > >duyuyorsun. Lütfen, > > > >>>>>> >dualari > > > >>>>>> > >nasil duydugunu ve onlara nasil cevap verdigini bana ögret! " > > > >>>>>> > > > > > >>>>>> > >Arabayi çalistirdi ve ruhen rahatlamis bir halde evine gitmek > > > >>>>>> > >üzere > > > >>>>> yola > > > >>>>>> > >koyuldu. Ana caddede ilerlerken, birden garip bir duygu dogdu > > > >>>>>> > >kalbinde. > > > >>>>>> >Bu > > > >>>>>> > >duygu arabayi durdurup bir kutu süt almasini söylüyordu. > > > >>>>>> > > > > > >>>>>> > >Önce kulak asmadi ve arabasini sürmeye devam etti. Ama ayni duygu > > > >>>>>> > >bu > > > >>>>> defa > > > >>>>>> > >daha güçlü bir sekilde benligini sardi. > > > >>>>>> > > > > > >>>>>> > >Bunun Rabbinden kendisine gönderilmis bir isaret, bir mesaj > > > >>>>> olabilecegini > > > >>>>>> > >düsünerek; > > > >>>>>> > > > > > >>>>>> > >"Pekala Rabbim, sütü alacagim" dedi. > > > >>>>>> > > > > > >>>>>> > >Bu, çok da zor bir sinav gibi > > > >>>>>> >görünmüyordu zaten.Arabadan inip bir kutu süt > > > >>>>>> > >alacakti o kadar. Öyle de yapti ve yeniden yola koyuldu. Ana > > > >>>>>> > >caddeden arabasini sürmeye devam ederken, bir ara sokagin > > > >>>>>> > >agzindan geçiyordu ki, içindeki ses bu defa ona "O sokaga sap" > > > >>>>>> > >diye emretti. > > > >>>>>> > > > > > >>>>>> > >Önce sokagi geçti, ama duygu kuvvetlenince Peki diyerek geri > > > >>>>>> > >donup o > > > >>>>>> >sokaga > > > >>>>>> > >girdi. > > > >>>>>> > > > > > >>>>>> > >Sokaktan ilerledikçe binalarin görünümü degisiyor ve iki katli > > > >>>>>> > >binalar yerlerini tek katli derme-çatma barakalara birakiyordu. > > > >>>>>> > >Birkaç ev daha geçtikten sonra, ses durmasini söyledi. > > > >>>>>> > > > > > >>>>>> > >Arabayi saga çekti ve etrafina bakindi. Burasi tam anlamiyla bir > > > >>>>>> >gecekondu > > > >>>>>> > >mahallesiydi. Ve evlerin çogunun isigi sönmüstü. Belli ki, sabah > > > >>>>> erkenden > > > >>>>>> > >ise gidecek insanlar yataklarina girmisti bile. O bunlari > > > >>>>>> > >düsünürken, yüreginin sesi bu defa ona su emri verdi: > > > >>>>>> > > > > > >>>>>> > >"Git ve > > > >>>>>> >sütü sokagin karsisindaki yesil evde yasayan insanlara ver." > > > >>>>>> > > > > > >>>>>> > >Genç adam eve baktiginda onun pencerelerinden de digerleri gibi > > > >>>>>> > >isik gelmedigini gördü. > > > >>>>>> > > > > > >>>>>> > >Bu anlamsiz bir sey diye düsündü bir an kendi kendisine. Bu evin > > > >>>>>> >insanlari > > > >>>>>> > >yataklarinda uyuyorlar ve onlari uyandirdigim takdirde aptal > > > >>>>>> > >durumuna düsecegim. > > > >>>>>> > > > > > >>>>>> > >Ama o ses "Git ve sütü ver!" dedi yine ona. > > > >>>>>> > > > > > >>>>>> > >Tereddüt etti uzunca zaman. Sonra ayni aksam ettigi duayi > > > >>>>>> > >hatirladi. > > > >>>>>> > >Ve > > > >>>>>> > >bunun Ondan bir isaret olabilecegine kanaat getirdi. Arabasindan > > > >>>>>> > >çikti. > > > >>>>>> > >Isterlerse bana aptal gözüyle baksinlar. > > > >>>>>> > > > > > >>>>>> > >"Bu Rabb'imden gelen bir emirse eger ona uyacagim"dedi > > > >>>>>> > >kararlilikla. > > > >>>>>> > > > > > >>>>>> > >Sokagin karsisindaki eve gitti ve zili çaldi. Içerden > > > >>>>>> > >kosusturmalar, gürültüler geldi. > > > >>>>>> > > > > > >>>>>> > >"Kimsin? Ne istiyorsun ?" dedi içerden bir erkek > > > >>>>>> >sesi. > > > >>>>>> > > > > > >>>>>> > >Aksani farkliydi, ama söyledikleri anlasilabiliyordu. > > > >>>>>> > > > > > >>>>>> > >Genç adam hemen oradan kaçip uzaklasmak istedi bir an. > > > >>>>>> > > > > > >>>>>> > >Fakat o bunu gerçeklestiremeden kapi açildi. Fakir görünümlü bir > > > >>>>>> > >adam > > > >>>>>> >açti. > > > >>>>>> > >Yüzünden hüzün okunuyordu, ama kapisinda bir yabanciyi görmekten > > > >>>>>> > >de > > > >>>>> fazla > > > >>>>>> > >hosnut degil gibiydi. > > > >>>>>> > > > > > >>>>>> > >" Buyrun ?" diyen ev sah***** sütü uzatti. > > > >>>>>> > > > > > >>>>>> > >" Bunu size getirdim." > > > >>>>>> > > > > > >>>>>> > >Adam sütü aldigi gibi içeri kostu. Daha sonra koridorun öteki > > > >>>>>> > >ucundaki odadan çikan bir kadin mutfaga dogru seyirtti hizla. Onu > > > >>>>>> > >izleyen adamin kucaginda ise bir bebek vardi. Aglayan bir bebek. > > > >>>>>> > >Adamin gözlerinden > > > >>>>>> >sicim > > > >>>>>> > >halinde gözyaslari dökülüyordu. Yari aglayarak yari konusarak > > > >>>>>> > >sunlari > > > >>>>>> > >söyledi: > > > >>>>>> > > > > > >>>>>> > >"Sehre geleli iki ay oluyor. Hala is bulamadim. Dostun ahbabin > > > >>>>>> >yardimlariyla > > > >>>>>> > >bugüne kadar > > > >>>>>> >geldik. Ama bugün bebegimize süt alacak paramiz yoktu. > > > >>>>>> > > > > > >>>>>> > >Sürekli dua ediyordum Allah'a bize süt göndermesi için." > > > >>>>>> > > > > > >>>>>> > >Mutfaktan kadinin sesi geldi bu sirada. Onun söylediklerini > > > >>>>>> > >anlayamadi, çünkü baska bir dil konusuyordu. Kocasi onun > > > >>>>>> > >sözlerini genç adama > > > >>>>> tercüme > > > >>>>>> > >etti: > > > >>>>>> > > > > > >>>>>> > >"Ondan bize bir melegiyle süt göndermesini istiyordum. Sen bir > > > >>>>>> > >melek > > > >>>>>> >misin > > > >>>>>> > >yoksa?" > > > >>>>>> > > > > > >>>>>> > >Genç adam cüzdanindaki bütün parayi çikarip zorla adamin eline > > > >>>>>> >tutusturdu. > > > >>>>>> > > > > > >>>>>> > >Ve adama bundan sonra onun için hep dua edecegini, ve bir is > > > >>>>> bulabilmesi > > > >>>>>> > >için elinden geldigince yardimci olacagini söyledi. > > > >>>>>> > > > > > >>>>>> > >Kelimeler bogazinda dügümlenince, döndü ve arabasina bindi. Bu > > > >>>>>> > >defa > > > >>>>> onun > > > >>>>>> > >gözlerinden yaslar dökülüyordu... > > > >>>>>> > > > > > >>>>>> > >Artik Allah'in kullarinin dualarini nasil duydugunu, onlara nasil > > > >>>>>> > >cevap verdigini daha iyi > > > >>>>>> >anlamisti! > > > >>>>>> > > > > > >>>>>> > >Dualarinizin hayirlara vesile olmasi dilegiyle .... > > > >>>>
baba_sultan Üye
kardeş eline saglık
esento Üye
o kadar çok istiyorum ki benim de duama cevap vermesini ne olur sizlerde benim için dua edin DUALARIMA CEVAP VERSİN RABBİM :( ALLAH HEPİMİZİN DUALARINI HAYIRLARA VESİLE KILSIN....

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim