Nizip.com
Üye ol
Genç Muhabbet

Tevbe Vadisi

Görüntülenme: …

Hasan Hoca Üye
--------------------------------------------------------------------------------

Tevbe vadisi

İki damla gözyaşı, tövbenin süsüdür. İki damla gözyaşı kişinin tövbesinin belgesidir. Gecenin koyu karanlığı içinde açılan avuca damlayan iki damla gözyaşı, duanın kanadıdır.
Duayla çiçek açan tövbenin, vicdanın, kalbin, aklın, kısacası bütün vücudumuzun dile gelip:

“Affeyle Allah’ım, sen bildirdin; ben bilemedim!

Affeyle Allah’ım, sen öğrettin; ben unuttum!” demesidir.
Beşer olmanın, insanlığın, insanın; insanı düşürdüğü yerde insanın kendini görmesinin adıdır tövbe.

Avuçlarımıza yanağımızı yaka yaka damlayan gözyaşı kalbimizi, vicdanımızı, ruhumuzu yakıp da kazanmıştır sıcaklığını.
Onun için yakıcıdır gözyaşı.
Hele tövbe için dökülen gözyaşı, daha bir yakıcıdır.

Pişmanlık vadisini boydan boya geçmiş, tövbe vadisine gelip Rabb’ine el açmıştır kul.

Yanmış, yakılmış, pişmiş ve “olmuş”tur.

İnsan tövbe vadisine geldiği zaman, şeytanın iplerinden kurtulmuş melek kanatlarının gölgesine sığınmıştır.

İnsan, yüce dergâha üzerindeki kirli kaftanı atıp beyazlara bürünmek için gelmiştir.
Peygamber Efendimiz (sas), “Günahtan tövbe eden,sanki günah işlememiş gibidir.” buyurmuş. (İbni Mace, Sünen, c.2, s. 1420)
Ne büyük bir müjdedir bu, günaha batmış olana!

Ne büyük bir çıkıştır bu, günaha dalmış olana!

Ne büyük bir haberdir bu, günaha boğuldum diyene!

Ne güzel bir dindir bu!

Ne güzel bir kapıdır tövbe!

Ne güzel bir arınma vadisidir tövbe!

Günah vadisinden, hata dağından, tövbe kapısından geçerek bizlere arınma imkanı sunan Rabb’imize şükrederiz.

Şükrederiz, daha nice nimetleri bizlere veren Rabb’imize.

Şükrederiz Rabb’imize, tövbe ederken bize iki damla gözyaşı verdiği için.

Şükrederiz, günahtan sıyrılıp tövbeye sığınacak bir kalbe sahip olduğumuz için.
Cali Üye
Ya Rabb sen Bizim GünahLarımızı Af eyLe... Bizler seni Bıraksakta sen Bizleri Bırakma.

Senden Gelen Herşeye hamdüsenlar olsun.
Hasan Hoca Üye
Peygamber efendimiz s.a.v. "Günahtan tövbe eden,sanki günah işlememiş gibidir"buyurmuşlardır.bundan daha güzel müjde olabilir mi?
Cali Üye
Bundan Daha Güzel Müjde olmaz sayın Hocam, iyi destek Oluyorsunuz hacam, Allah Razı Olsun...
Subutay Üye
Amener Resulu:

Rasûl, rabbinden kendisine inzâl olana iman etti. Hepsi de (mü’minlerin), iman ettiler Allâh ile, Allâh’a; meleklerine; kitaplarına; resûllerine. Rasûllerim arasında fark görmediler; işittik ve itâat ettik, mağfiretini isteriz rabbimiz, dönüşümüz sanadır dediler.

Allâh kimseye teklif etmez kapasitesi dışındakini. Yaptığınızın kazancı da sizedir, kaybı da!.. Rabbimiz, unutursak veya hataya düşersek bizi bundan mesûl tutma. Rabbimiz, bizden evvelkilere yüklemiş olduğun ağır yükleri bize yükleme. Rabbimiz güç yetiremiyeceğimiz görevlerle görevlendirme. Bizleri affeyle, bağışla, merhamet buyur. Bizim mevlâmızsın, gerçeği örtenlere karşı bize zafer ihsan et!..
admin
Meslek: Ticaret
Yönetici
Allah'ım sen rahman ve rahim olansın...
Sen yerleri gökleri yaratan
Sen yoktan var edensin

Efendimiz Hz.Muhammed S.A.V. e nurunca salat ve selam eyle
Onu makam ı Mahmut a çıkar

Bizlerin ve geçmişlerimizin günahlarımızı affet bizi bağışla bize merhamet et
Ancak ve ancak senin herşeye gücün yeter.

Günde en az 10 defa söyleme ihtiyacı ve imkanı buluyorum.

Yarabbi sana dua etmekten beni mahrum etme
Hasan Hoca Üye
nizipli_subutay;97591 wrote:Amener Resulu:

Rasûl, rabbinden kendisine inzâl olana iman etti. Hepsi de (mü’minlerin), iman ettiler Allâh ile, Allâh’a; meleklerine; kitaplarına; resûllerine. Rasûllerim arasında fark görmediler; işittik ve itâat ettik, mağfiretini isteriz rabbimiz, dönüşümüz sanadır dediler.

Allâh kimseye teklif etmez kapasitesi dışındakini. Yaptığınızın kazancı da sizedir, kaybı da!.. Rabbimiz, unutursak veya hataya düşersek bizi bundan mesûl tutma. Rabbimiz, bizden evvelkilere yüklemiş olduğun ağır yükleri bize yükleme. Rabbimiz güç yetiremiyeceğimiz görevlerle görevlendirme. Bizleri affeyle, bağışla, merhamet buyur. Bizim mevlâmızsın, gerçeği örtenlere karşı bize zafer ihsan et!..
Evet değerli kardeşim,bakara süresinin son ayetleri bunlar,aynı zamanda mirac gecesinde efendimize nazil olan ayetler.Rabbimizin bu güzel sözlerini bizlerle paylaştınız.Allah razı olsun.
Hasan Hoca Üye
admin;97596 wrote:Allah'ım sen rahman ve rahim olansın...
Sen yerleri gökleri yaratan
Sen yoktan var edensin

Efendimiz Hz.Muhammed S.A.V. e nurunca salat ve selam eyle
Onu makam ı Mahmut a çıkar

Bizlerin ve geçmişlerimizin günahlarımızı affet biz bağışla bize merhamet et
Ancak ve ancak senin herşeye gücün yeter.

Günde en az 10 defa söyleme ihtiyacı ve imkanı buluyorum.

Yarabbi sana dua etmekten beni mahrum etme
Sizin bu güzel duanıza kocamaaan bir "AMİİİİİN" diyorum.
mercidabık79 Üye
eferndimizin günde 100 defa tevbe ettiğini düşündüğümüzde bizim binlerce defa şükretmemiz gerekmez mi?
Hasan Hoca Üye
ifade buyurduğunuz gibi günah deryasında yüzen bizlerin binlerce defa tevbe etmesinde zaruret vardır ve bunu ertelememeliyiz.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim