Nizip.com
Üye ol
Tarım ve Sanayi Konuları

Suriyeden gelen kaçak antepfıstığına kim dur

Görüntülenme: …

Kasım Böler Üye
Antepfıstığı hasadının başladığı bu günlerde taze benkdediğimiz yaş antepfıstığının ülkemizin çeşitli bölgelerinde aşırı talep görmesi neticesi taze antepfıstığının fiyatının yükselmesine sebeb oldu,

bu durum üreticiyi memnun ederken sınır komşumuz Suriyedeki fiyat farkından dolayı Gantepe getirilen fıstık yerliüreticinin hevesini kursağında bıraktı,

kaçak yollarla ülkemize getirilen fıstığın çok ciddi rakamlara ulaşması (günlük 150-200 ton civarı) üreticiyi isyan noktasına getirmiş bulunmaktadır,

bu durumun sonuçları rakamlarla daha iyi açıklanabilir,

16-17 Ağustos taze fıstık kg fiyatı 5,0-5,5 ytl
18 ağustos 4,0-4,5 ytl
21 ağustos 3,2-3,5 ytl

Suriyeden kaçak fıstığın gelmesi üreticiyi direk etkilediği gibi genel ekonomiyide etkisi olmaktadır.

Gümrük kapılarının buna nasıl göz yumduğu ise muammadır, ilgililerin bu durumu G.antep milletvekillerine ve gümrüklerden sorumlu devlet bakanı Kürşat Tüzmen'e ilettikleri de bilinmektedir, buna rağmen suriye fıstığının bölgemize gelmesi engellenememiştir..!
sakalli0727 Üye
KASİM ABİ KİMMİ DUR DİYECEK? GÜMRÜKLERDE NE YAZIKKİ DEVLETİMİZ CARESİZ BU BİR GERÇEK.BU GİREN FISTIKLARI SATANLAR ZATEN FISITK HALİNDEKİ TÜCCARLAR.BU TÜCCARLARDAN ÖZ BE ÖZ ANTEPLİ NİZİPLİ .ANTEP FISTIK HALİ VE NİZİP HALİNDEKİ TÜCCARLAR DUR DİYECEK .AMA O KADAR CİFTCİLERİMİZİN BASI BOŞKİ Bİ KOOPERATİFLERİ BİLE YOK HA VARMI YOKMU TAM BİLMİYORUM AMA VARSA DA BEN HİÇ GÖRMEDİM VEYA CALISTIGINA SAHİT OLMADIM.VARLIKLARI YOKLUKLARI FARKETMİYOR YANİİ
Murat CANKESEN (27) Üye
FINDIK ÜRETİCİLERİ GİBİ FISTIK YETİŞTİREN NİZİPLİLERDE SOKAĞA ÇIKIP DEVLETE KARŞI ASİ Mİ OLSUNLAR! YETKİLİLER UYUMASIN ÜRETİCİNİN HAKLARINI ARAYIP BİR AN ÖNCE KAÇAK FISTIK GİRİŞİNİ ÖNLESİNLER LÜTFEN......... YAZIK KÖYLÜNÜN EMEĞİNE VALLAHİ ÜZÜLÜYORUM. BİR KABAK ÇEKİRDEĞİ VETİVİS ÇEKİRDEĞİ KADAR HİÇMİ KIYMETİ YOKTUR. ANTEP FISTIĞIMIZIN.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim