İddianızıispat edeceğinizden şüphem yok ! sanırım ne demek istediğimi size anlatamadım; Ülfet çok kaliteli hatta en kaliteli sabunu üretiyor olabilir, siz bu kaliteyi Ülfet adına mı ispat edeceksiniz eğer öyle ise Ülfeti hangi şekilde temsil ettiğinizi belirtin, yok sade vatandaş olarak bu iddianızı ispat etmeye hazır olduğunuzu söylüyorsanız bu yaklaşımı samimi bulmadığımı bilmenizi isterim.
alıntı: mehmet bilim demişki:
saygı değer hemşerim kimliğimi hiç bir zaman gizlemedim söylediğim sözün her zaman arkasındayım aksini idda eden varsa ıspatlamaya hazırım.
Çok güzel bir çalışma, bence Nizipli olup ta Ülfet’e sempati duymayan ve oradaki yeni çalışmalara ilgi duymayan yok....
Hakikaten Ülfet tekrar ayağa kaldırmak için kolları sıvıyan Beşler grubu çok ciddi, iddialı ve güçlü bir grup, Ülfette yaptığı çalışmalar ortada, temenni ediyoruz ki en kısa zaman da tüm birimleri ile Ülfet’i Nizip’e ve Nizip sanayicisine model olacak şekilde işletmeye açsınlar..
Ayrıca Muammer bey’in yukarıda açıkladığı gibiSİNOLEAyöntemi ile elde edilen zeytinyağı, evde kendi elinizle sıktığınız portakal suyu kadar doğal,.
kaliteli sızma zeytinyağı elde edilirken yaşanan en büyüksıkıntılardan biri de zeytinyağının ısıya maruz kalmasıdır, ısıyı düşürürseniz verim azalır, arttırırsanız kalite düşer .
SİNOLEA yönteminde önce ısı görmeden bir miktar zeytinyağı elde ediliyor, ısıgörmediği için pirinada normalden fazla kalan z.yağı normal ısı değerleri kullanılarak santrifuj yöntemi ile tekrar alınıyor, .
tabi ki bu ikinci defa alınan yağ ile ısı görmeden alınan yağın değerleri birbirinden farklı oluyor..
bu yöntem sayesinde en azından zeytinyağının bir bölümünün gerçek değerleri kaybolmadan elde edilmiş oluyor..
Gerçekten Nizipliler için,kent için güzel bir gelişme.İşsizliğin çok olduğu ülkemizde ve memleketimiz de çok öenmli bir gelişme.Yukarıdakilerde değinildiği gibide kaliteli üretim olursa adım adım gelişmeleri gözlemleriz.Bir çok insanımıza çalışabilecekleri iş sahaları doğacaktır.Böylece bir çok anlamda kentimizi daha iyi yerlerde göreceğiz.Umudum kaliteli üretiminin devam etmesidir.Şimdiden sahiplerine teşekürler.çalışanlarınada kolay gelsin.EMEĞİ GEÇEN HERKESİN EMEĞİNE SAĞLIK....
bu okuduğum yerde beşler markasını görünce arkadaşlarıma hemen Nizip malı ayçiçek yağı dedim birlikte Nizip malı olduğunu tespit ettik ve göğsüm kabar ne yalan söyleyeyim.
Kasım Böler;17595 wrote:Ülfet fabrikası Nizip’in tarımının, tarıma dayalı sanayisiningelişmesinde lokomotif olmuş, model olmuştur,
bugün Nizip’te emekli olmuş her 100 kişinin 20 tanesi Ülfetten emeklidir,
adını ve ürünlerini Nizip değil Türkiye biliyor ürünlerini raflardan seçerek aldıkları yıllar çok gerilerde değil
Ege bölgesinde Tariş ne ise Güneydoğu ve Doğu akdenizde de Ülfet odur,
Ve ülfetin yeniden çalışacak olması Nizip’te işsizliğin azalmasına bir nebze olsun katkıda bulunacaktır...... şimdi yazmak istemiyorum en az on değişik noktada Nizip’e ve Niziplilere fayda sağlayacaktır.
Böyle bir tesisin yeniden çalışması yada el değiştirerek çalışmaya yönelmesi konusundaki habere yazmış olduğunuz bu mesaj ile neyi ima ediyorsunuz anlayamadım,
lütfen arkadaşım..!
Kasım abi buraya alınan işciler belirli bir zaman sonra çıkarılmış.Suruç ve diger şehirlerden adam getirilmiş.
mehmet karakas;156922 wrote:Kasım abi buraya alınan işciler belirli bir zaman sonra çıkarılmış.Suruç ve diger şehirlerden adam getirilmiş.
Son durumlarını bilmiyorum, tabi ki arzumuz Ülfet eski günlerinde olduğu gibi Nizpli hemşerilerimize iş imkanı sunsun ama artık orası özelleşmiş bir fabrika üstelik firma sahipleri sizinde bildiğiniz gibi Nizipli değiller, çalışanlarını seçme hususunda elbette özgürler.
Nizip Ülfet konusunda ne yazık ki treni çoktan kaçırdı şimdi bu tesiste neden Nizipliler çalıştırılmıyor veya zamanla işten çıkarılıp yerine başka yerlerden çalışanlar getirdiler diye yakınmamak lazım.
Nizipli iş adamları Ülfet hiç bir zaman iyi gözle bakmadılar hatta Beşler firması alıcı olmazda önce Nizipte bir çok iş adamına bu teklif yapıldı ama hep burun kıvırdılar zaten üç paraya satıldı ama daha da ucuza alma hesapları yaptılar... sonuç olarak başka firmalara satıldı ve bu noktada firma sahiplerinin işyerlerinin çalışma politikalarını yadırgamamak lazım.