Nizip.com
Üye ol
Sorunlarımız Önerilerimiz

Nizip'in İmar Durumu

Görüntülenme: …

ogretmenbey Üye
Nizip'imizin modern bir şehir olmasını gerçekten istiyorsak; tüm bölge ve mahallelerin 5 Kat yapı müsaadesi verilmesi gerekmektedir. Bu eninde sonunda gerçekleşecektir. Bu konuda yetkili olan sayın yöneticilerimizi duyarlı olmaya davet ediyorum... Eğer bu dediğim yapılabilse şehrimizin hızla kendini yenileyeceğine inanıyorum. Eski yapıların yıkılarak yerine modern binalar yapılarak şehir hızla modern bir görünüme kavuşacaktır.
boroboro Üye
valla iyi hoş söyluyonda...bızım nizip bu gece kondu göruntusunden kurtulamaz....beledıye bır an önce kentsel dönusum uygulamsını hayata gecırmelıdır...
fevzi çilkız Arşiv üyesi
Herkese açık mesaj: 3.828
SEVGİLİ ABİCİM ESKİ BİNALARIN YIKILMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR AMA ŞU ANDA İMAR MÜDÜRÜMÜZ LATİF KARADAĞ ELİNDEN GELEN GAYRETİ YAPIYOR YANİ NİZİP DOĞUYA DOĞRU GELİŞİYOR O BAKIMDAN AŞAĞIDAKİ MAHHELLERDEKİ GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ BUNDAN ÖNCEKİ BELEDİYELERİN HATASI DİYE DÜŞÜNÜYORUM GERÇEKTENDE BELEDİYEMİZ ELİNDEN GELENİ YAPIYOR VE YAPACAKTIR...ÇÜNKİ herşey nizip İÇİN SLOGANI İLE YOLA ÇIKTILAR.....RABBİM ÇALIŞMALARINDA BAŞARILAR GÖSTERSİNNNN
boroboro Üye
yakında bireceık e ulaşısrız bu gidişle..bı konuda daha vardı toki nızıp e neden gelmıyorr..bırecık te bıle yapmaya baslamış..neden nızıp te tokı konut yapmıyor....
fevzi çilkız Arşiv üyesi
çünki Toki Nizip Belediysenden Arsa Istiyor Niziptede Tokinin Istediği Kriterlerde Arsa Yok Yani Arsalarin Parasini Yine Belediye Karşilayacak Bu şekilde Okumuştum Ben Yanliş Hatirlamiyorsam
Ozaman Toki Istiyorsunuz Neden Para Yardimi Yapmiyorsunuz Belediyeye Ozaman Arsa Daha Kolay Bulunur ???
boroboro Üye
toki ya tas bası ıstemıstır yada daglık bı yerı... nerde tokı konusları varsa mutlaka ALLAH ın dagına gıder yapar...nedenını de anlamam
fevzi çilkız Arşiv üyesi
Nedeni Bu Işte Toki Belediyelerde Arsa Istiyo Belediyede Arsa Tahsis Edemeyince Senin Tabirin Ile Allah'in Dağina Gidip Yapiyolar Anladin Mi Kardeşim şimdik
boroboro Üye
ok ..tşk ederım...arsayı tokı ucretsız alıyor beledıyeden ..para ıle mıllete evı satıyor..beldıyenın bı karı yok bu ıste..öylemı...????*
fevzi çilkız Arşiv üyesi
Aynen De öle Kardeş Hatta Bende Araştirdim Bu Konulari
ogretmenbey Üye
MUHTEREM KARDEŞİM BENİM ANLATMAK İSTEDİĞİM ZATEN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN BAŞLATILMASIDIR. ESKİ EVLERİN YIKILMASI İMAR DURUMUNUN DÜZELTİLMESİNE BAĞLI... ÖYLE GAZİANTEPTE OLDUĞU GİBİ BELEDİYENİN KAMULAŞTIRARAK YIKMASINA DA GEREK YOK... DURUMU MÜSAİT OLAN HEMŞERİLERİMİZ BİZZAT KENDİSİ ESKİ BİNASINI YIKARAK YENİSİNİ YAPACAK. bİR KISMI DA İYİ BİR PARA KARŞILIĞI SATACAK,BİR KISMINI YAPSATÇI KARDEŞLERİMİZ DÖNÜŞTÜRECEK. BİR KISMINI DA MÜTEAHHİT-MÜHENDİS KARDEŞLERİMİZ DÖNÜŞTÜRECEK.....NİZİP'İMİZ DE DUBAİYE DÖNECEK... BENİMKİ DE TATLI BİR RÜYA DA OLSA BU RÜYAYI GÖRMEYE DEVAM EDECEĞİM... AYRICA BELEDİYEMİZİN ÇALIŞMALARINI BAŞARILI BULDUĞUMU, ANCAK ÇOK DAHA FAZLASINI BEKLEDİĞİMİZİ BELİRTMEK İSTİYORUM... ALLAH(CC) YARDIMCILARI OLSUN DİYORUM...
admin
Meslek: Ticaret
Yönetici
Attar Ali semtinden, hapishaneye kadar olan alanda bir çalışma yapılabilir. Eski binalar satın alınıp oradaki arsalar değerlendirebilir ve modern binalar yapılabilir. Fakat bunun ateşlenmesi için o bölgeye kayda değer bir kurum veya yapı yapılması lazım, gerisi kendiliğinden yenilenilir.
fevzi çilkız Arşiv üyesi
sayın adminim iyi hoş söylüyorsunuz ama PARA nerden belediyeye...belediyenin parası olursa alınıp yapılır zannetmiyorum belediye başkanıda orda faaliyet yapacağını çünki belediyenin parası olsa yukarı mahallelerdeki bi çok alanların değerlendirilmesi gerekir....bi yeri öldürceksin bi yeri dirilteceksin istanbul'da öyle ankara'da bi çok şehirler öye antep bile öyle HERŞEY ZAMANLA ve PARA İLE
Shark27 Üye
Fevzi_cilkiz anlamadigim ne biliyormusun belediyeyle musterek mi calisiyorsun. Takip ettigim kadariyla hic toz kondurmuyorsun ayrıca belediyecilikle ilgili yeteri kadar bilgiye de sahip oldugunu sanmiyorum hele imar kanunu hakkinda. Biraz daha objektif olmaya davet ediyorum.
Shark27 Üye
sayin admin bence guzel bi oneri ama bence boyle bir calismaya merkezden degilde cirkin goruntu olusturan dış mahallelerden baslanmalı ornegin yunusemre veya istasyon mahallesi ve kıbrıs ozellikle E-90 karayolu guzergahinda olan semtler ama bunu gerceklesebilmesi icin uzun vadede bi kentsel donusum plani uygulanmasi gerek bu kadar basit bi konu degil bence ayrica sorun kat yuksekligi de de degil onemli olan ekonomik sartlar ve belediyenin vatandasa yapı denetiminde uygulayacagi kolayliklardir. hos belediyemizde pek te hissedilmiyor bu donemde ama......
fevzi çilkız Arşiv üyesi
Shark27;98140 wrote:Fevzi_cilkiz anlamadigim ne biliyormusun belediyeyle musterek mi calisiyorsun. Takip ettigim kadariyla hic toz kondurmuyorsun ayrıca belediyecilikle ilgili yeteri kadar bilgiye de sahip oldugunu sanmiyorum hele imar kanunu hakkinda. Biraz daha objektif olmaya davet ediyorum.
olalım objektif her kimsen belediye ilgili birçok bilgim var ama burda insanlık edip kimseye bişeler sölenmiyor....toki diyorsunuz imar durumu diyorsunuz gidin eski belediyelere bakın ne yapmışlar isim vermek istemiyorum şuanda gidin araştırın..belkide siz belediye ile işinizi halledememiş birine benziyorsunuz ki bu şekilde konuşuyorsunuz yada yazmış olduğum bişeler dokandı gibi galiba tabi kide toz kondurmam kardeş..eski nizip belediyesi ve nizip belediyseini kıyaslarsak tabii kide toz kondurmam hayırlı günler kardeşşşş
nazım Üye
Belediyenin en zayıf noktası konut meselesidir.
Şu anda Fatih sultan ve mimar sinan mahallelerine onlarca bina yapılıyor. ancak ne yazık ki yapılan evler kodamanlar için. duyuşum o ki 270 m2 lik evler yapıyorlarmış. ev fiyatları da 100 bin ytl'den başlıyor.
Memurun, orta halli işletmecinin, işçinin alacağı türde ev yapmıyorlar.
yapın kardeşim 100m2 lik evler, satın uygun fiyata... bu şehirde sadece cebi şişkinler mi yaşıyor?
müteahhitler ve belediyenin ortak çalışmasıyla iyi projelerin çıkacağına inanıyorum.
Shark27 Üye
Aslinda bu tur polemiklere girmek taraftari degilim ama bi kere girildi bu konuya.... sayin kardesim diyelim x bir belediye hatalar yapmis kanunlari cignemisse falan filan diger gelen ki buyuk olasilikla muhalif bir belediyedir yapilan hatalari kamuoyuna aciklamak zorundadir. ben bugune kadar eski belediyenin hatalarini ortaya koyan bi mahkeme karari bilmiyorumm sen biliyorsan benle paylasmani rica ediyorumm.. haaa bir de kulaktan kulaga duyulan siyaset ayagina iftiralardan bahsedeceksen gec onlari yok soyle yemislerde boyle yapmislar. elinde somut bir delil varssa onu paylas ayrica eski belediyeler umrumda bile degil yeniside ben sadece fanatizme gıcık oluyorummm.....
Shark27 Üye
nazim kardesim belediyenin boyle bir konsensus icerisinde yer almasi bence sakinca dogurur eger bir proje hayata gecirilecekse bunun tek yuklenicisi belediye olmasi gerekir bana sorarsaniz belediyenin de boyle bir ticari faaliyet gostermesi de pek uygun degil gercekten milletin parasini ona buna peskes cekmeyecek yurekli vede dürüst bir yönetimle böyle bir proje hayata gecirilebilir buda su an icin cok uzak bir olasılık...
YesSiL Üye
fevzi_cilkiz;96467 wrote:Nedeni Bu Işte Toki Belediyelerde Arsa Istiyo Belediyede Arsa Tahsis Edemeyince Senin Tabirin Ile Allah'in Dağina Gidip Yapiyolar Anladin Mi Kardeşim şimdik

:)))))))))

işte nizip geçregi ve toki
aşk-ı muhabbet Üye
Dostlar...
Eskiden Nizip'in adı Yeşil nizip'ti. Eskiden diyorum Çünkü; Bu gidişle Nizip'in Yeşili-meşili kalmayacak.
Maalesef, İmari yapılanmamız Birecik tarafına doğru hızla ilerlemektedir. Nizip'e Yeşilini veren zeytin ağaçları
ve verimli topraklar yok edilerek bu gerçekleşmektedir.
Buradan Sayın belediye yetkililerine sesleniyorum; Lütfen Bu yeşili ve Verimli toprakları yok eden imarı durdurun. Yarın bu verimli topraklara ve Zeytinlere daha çok ihtiyacımız olacak.
İkinci bir yokediliş ise; Mezarlık tarafında gerçekleşmektedir. Burada da Verimli topraklar ve Güzelim zeytin ağaçları yok edilerek mezar yerleri açılmaktadır. Zaten mezarlık ile fıstık hali iç içe girmiş halde.Belki diyeceksiniz ki, Eskiden beri olağan gelen bir durumdur bu. Ama birilerinin buna dur demesi lazım. Neden bu birileri siz olmayasınız.
ÖNERİ: Mezarlık Samandöken köyü civarına alınamaz mı? (Merkeze 7 km. Antebin ki 17 km.)
İmar planı Taşbaş tarafına veya Zergil(Keklik) veya Eski antep yolu tarafına verilemez mi?
(Nede olsa bu taraflarda toprak daha az verimli ve engebeli)

Sevgiler...
ahmetbudak Üye
aşk-ı muhabbet;100340 wrote:Dostlar...
Eskiden Nizip'in adı Yeşil nizip'ti. Eskiden diyorum Çünkü; Bu gidişle Nizip'in Yeşili-meşili kalmayacak.
Maalesef, İmari yapılanmamız Birecik tarafına doğru hızla ilerlemektedir. Nizip'e Yeşilini veren zeytin ağaçları
ve verimli topraklar yok edilerek bu gerçekleşmektedir.
Buradan Sayın belediye yetkililerine sesleniyorum; Lütfen Bu yeşili ve Verimli toprakları yok eden imarı durdurun. Yarın bu verimli topraklara ve Zeytinlere daha çok ihtiyacımız olacak.
İkinci bir yokediliş ise; Mezarlık tarafında gerçekleşmektedir. Burada da Verimli topraklar ve Güzelim zeytin ağaçları yok edilerek mezar yerleri açılmaktadır. Zaten mezarlık ile fıstık hali iç içe girmiş halde.Belki diyeceksiniz ki, Eskiden beri olağan gelen bir durumdur bu. Ama birilerinin buna dur demesi lazım. Neden bu birileri siz olmayasınız.
ÖNERİ: Mezarlık Samandöken köyü civarına alınamaz mı? (Merkeze 7 km. Antebin ki 17 km.)
İmar planı Taşbaş tarafına veya Zergil(Keklik) veya Eski antep yolu tarafına verilemez mi?
(Nede olsa bu taraflarda toprak daha az verimli ve engebeli)

Sevgiler...

Sevgili Arkadaşım bu imarla alakalı bur durum değil bence.Geçenlerde taşbaş dağına çıktım ve baktığımda İlçemizin dört bir tarafı zeytin ve fıstk ağaçlarıyla çevrili.Burada şehir büyüyorsa o ağaçlarında kesilmesi biçilmesi doğal olarak kaçınılmaz olacak.Nizip hala yeşil ama çevresi içi değil.Ah birde keşke şu dikilen ağaçlar asfaltın üzerine dikilmeseydi.Şehir içide yeşil olacaktı.

Ayrıca bu konuyu açan öğretmen bey arkadaşımızada katılıyorum.Böylelikle Şehir daha çok dağınık olmayacak ve modern bir görünüm haline gelecek.
YesSiL Üye
Herşey insandan başlar....
Nizp'te Sadece imar değil Neyi iyiye götürmek istiyorsak kötüye dur demek görevimiz sonuçta bize Yeşil Nizip'i miras bırakan atalarımızı nasıl rahmetle anıyorsak ve torunlarımızında bizi rahmetle anmasını istiyorsak şahsi menfaatlerimiz bir yana bırakarak Nizip için Nizipliler için birşeyler yapmak gerek
Belediye Başkanından belediye çöpçüsüne en zengininden sokaktaki dilencisine (Memur kesimini saymıyorum çünkü onların böyle bir yükümlülüğü yok onlar da kendi memleketleri çin çalışsınlar) herkesimden insanın üstüne düşen görevi yapması gerekiyor.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim