Nizip.com
Üye ol
Basından Nizip Haber

"ramazan Ayi Kutlu Olsun"

Görüntülenme: …

peerless Üye
Haber: www.nizipdenge.com

"ramazan Ayi Kutlu Olsun"

Bu ayın hepimize, tüm dünyaya huzur, sağlık, bereket getirmesini temenni ederiz. Sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın güzel örneklerinin verildiği bu ayda, çevremizi, fakir, fukarayı gözetelim. Insanlar zorluklar içerisinde ulaşabildikleri Ramazan ayında hayırseverlerin yardımlarını dört gözle bekliyorlar. Onlara yapılacak olan yardımlar sayesinde karınları yok ve mutlu geçiriyorlar. İnsanları deşifre etmeden onların gururlarını incitmeden yapılan yardımlar devam etmeli. Düşkünlere, yardıma muhtaç olanlara yardım etmek ve destek olmak halivakti yerinde olan her insan için yardımlarımızı esirgemeyelim. Bir tas çorba, bir dilim ekmek, bu ayda insanlığımızı hatırlayıp elimizden geleni yapalım. Incitmeden, kırmadan ve gösterişten uzak olarak.
Hasan Hoca Üye
Rasûlullah (s.a.v), Ramazan ayını “sabır ayı” diye isimlendirmiştir. Çünkü sabır; nefsi arzularından alıkoymak ve Allah’ın emrine karşı hapsetmektir.
Hz. Peygamber (s.a.v) şöyle buyurmuştur:

“Sabır, imanın yarısı ve oruç da sabrın yarısıdır.” (Taberânî)

Rasûlullah (s.a.v) ibadet ehli ile oruç tutanın ortak özelliğini şöyle ifade buyurmuştur:

“Allah Teâlâ, ibadet eden genci meleklerine göstererek şöyle buyurur:
“Ey benim için şehvetini, isteklerini bırakan, gençliğini benim için harcayan genç, sen benim yanımda bir melek gibisin.” (Deylemî)

Oruç tutan hakkında da: “Ey meleklerim, şu kuluma bakınız, şehvetini, lezzetini, yemesini ve içmesini benim için terk etmiştir” (Ahmed b. Hanbel)
Hasan Hoca Üye
Yine Resûlullah (s.a.v) şöyle buyurur:

"Ramazan ayında diğer ümmetlere verilmeyen beş haslet benim ümmetime verilmiştir:

1. Oruçlu kişinin ağız kokusu Allah Teâlâ katında miskten daha hoştur.
2. İftar edinceye kadar melekler onlar için istiğfar eder.
3. Şeytanların azgınları bu ayda zincire vurulur.
4. Cenab-ı Hak (c.c). hergün cenneti süsler ve ona, “Salih kullarımın kötülüklerden ve ezadan kurtulmaları yakındır!” der.
5. Ramazanın son gecesi günahları bağışlanır.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim