Doktorlar

Prof. Dr.Mehmet Sait OKAN

nizip.com Üye
Prof. Dr.Mehmet Sait OKAN Uludağ Ü Çocuk Nör.Böl Bşk ADI SOYADI: Mehmet Sait OKAN DİPLOMA DERECESİ: Tıp Doktoru AKADEMİK ÜNVANI: Profesör YABANCI DİL BİLGİSİ: Almanca/İngilizce AKADEMİK BİRİMİ: U.Ü.Tıp Fak.Dahili Tıp Bilimleri İŞ ADRESİ: Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları A.B.D. İŞ TEL/FAKS : 2950411 e-POSTA okanm@uludag.edu.tr CEP TELEFONU : KİŞİSEL WEB SAYFASI : KISA ÖZGEÇMİŞ: (TEMEL EĞİTİM VE AKADEMİK GELİŞİM) Uludağ Ü.Tıp Fak. 06.06.2002 (Profesör) Uludağ Ü.Tıp Fak. 13.03.1997 (Doçent) Uludağ Ü.Tıp Fak. 15.08.1990 (Yrd.Doç.) Uludağ Ü.Tıp Fak. 10.12.1993 (Yan Dal - Çocuk Nörolojisi) Uludağ Ü.Tıp Fak. 14.04.1988 (Çocuk Sağlığı ve H. Uzmanı) Uludağ Ü.Tıp Fak. 12.07.1978 (Tıp Doktoru)
yazgan Üye
Arkadaşlar bu bilgi yanlış doğrusu Prof.Dr. Mehmet Sait Okan UÜ Çocuk Nör.Böl Bşk<!-- / message -->
admin Yönetici
Kontrol edermisiniz ? Bir yanlışlık yapmayalım. Aşağıda bana gelen bir mailde de ismi geçtiği için değerli hocamızın bilgilerini güncellemek istedim. Gelen mail zincirinde şunlar yazılıydı. Merhaba, bir arkadasin basindan gecen bir olayi iletiyorum.onun agiziyla. 12 Eylul sabahi 10 yasindaki oglum yatagindan kalktiktan 10 dakika sonra lavabo'nun önunde kriz gecirdi. Yerde vucudu kaskati iken titremelerle birlikte, göz bebekleri kayboldu, nefes zorlugu, agizda köpurmeler. Hemen acile kaldirildi. Yapilan tastlerden sonra konulan teshis sara (epilepsi) idi. Ilac tedavisine baslandi. Daha soku uzerimizden atamadan 9 gun sonra 21 Eylul sabahi 07:00 de oglum benim yanimda yatakta iken yine kriz gecirdi. Ilk mudehaleyi yaptiktan sonra bu sefer fakulteye gittik. Orada da yeniden tetkikler yapildi. Teshis ayni idi. Bizdeki belirtilere göre 8-14 yasindaki cocuklarda görulebilen bir sara cesidi imis. Kullanilan ilac 20-21 gun sonra beyne ulastigi icin, beyin henuz ilactan fayda görmeye baslamamis idi. Arastirmalarimiza göre ve bu konuda en iyisi oldugunu ögrendigimiz fakultedeki profesör'den ( Mehmet Okan) randevu almistik. Dun yapilan görusme ve muayeneden sonra hocanin bize (sizlere de) dikkat etmemiz gereken konular sunlar idi. - Epilepsi'yi tetikleyen unsurlar 50 Hertz TV' ve Monitörlerdeki resim kaymalarini cocuk beyni daha kolay algilayip, beyin, istem disi bu atlamalari takip ettigi icin yoruluyormus. Yorulan beyin daha sonra bir bosalma istegiyle vucuda nöbet gecirtiyormus. Bu nedenle mumkunse 50 Hertz uzerindeki cihaz kullanimi. (Avrupa'da 60 Hertz altinda TV uretilmesi yasaklanmis.) Oglum bu yaz hemen hemen her gun saatlerce 50 hertz olan TV'de playstation ve yanindaki bilgisayar'da oyun oynadi. Bir cok arkadasimin cocugu, yegeni de ayni durumda oldugu icin bu maili hazirlayarak uyarmak istedim. - Tetiklemeyi yapan diger bir unsur "kafein" yani Kola. Profesör cocuklarin beyni icin kolanin cok zararli oldugunu belirtti. Kafeinli iceceklerden özellikle kola ve enerji iceceklerinden cocuklari uzak tutun dedi. - Tetiklemeyi yapan bir diger unsur da yanip sönen isiklar, yani disko isiklari. Bu isiklari evde karanlikta veya los isikta izlenilen tv veya bilgisayar oyunlari olusturuyor. Tv' yi en az 3 metre ve aydinlik ortamda izlenmesini ve özellikle söyledi hoca. Bilgisayari ise gunde en fazla 20 dakika ile sinirladi. - Son nöbetten sonra en az 2 yil surekli (kontrollu) ilac kullanimi ile sorunun epeyce giderilebilecegini ve 14 yasindan sonra %96 oraninda bir daha nöbet gecirilmeyecegini belirtti. "İyi bir başlangıç yapmak zorunda değilsiniz. İyi olmaya başlamak zorundasınız...." LARRY WINGET
makin Üye
Çok Sağol adminim, Allah senden razı olsun, bu değerleri hemşerilerimize bizler çok iyi bakmalıyız , onlar Nizip'in yetiştirdiği müstesna insanlardır. Eline sağlık.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim