Çok güzel çoşkun; eline diline yüreğine sağlık kardeşim. Hemen hemen bizim çocukluğumuz gibi, hemen hemeni bırak; tıpkısı sonuçta. Sanırım çocukluğumuz aynı dönemde geçti.
Geleneklerimiz Anılarımız
Anam Zalımdı Kardaşım !!! Vurdu mu Ciğerim sallanırdı
eyvallah coskun kardaş PAZAR KONSERİNİDE BİLİRİM ONUN ADI PAZAR KANSERİDİR ASLINDA
UÇAN KAZDAN SONRA BASLARDI
ELİNE DİLİNE SAĞLIK GÖTÜRDÜN BİZİ 86-88- LI YILLARA
Pazar konserini hiç kaçırmazdım.:D
Ben Heidi ile Şeker kız Candy i izlerdim :)
ay çocukluguma gittim teşekkürler coşkun abi ya bu çizgi filmleri çok severdim.............................
şeker kız candy benimde kaçırmadığım çizgi diziler arasındaydı...bide şirinler halen bugun bile denk gelirse izlerim şirinleri :D
Candy kız işiydi kardaşım aklıma pek gelmiyor.
Müslüm sizin çocukluk baya modern geçmiş, bizim zamanımızda gülle zor bulunurdu.
Ellerin dert görmesin.
Yav Admin'e ne demeli bilmemki, delikanlı adam bu tarz filmler izlermi !!admin;96058 wrote:Ben Heidi ile Şeker kız Candy i izlerdim :)
Dökün dökün içinizi, memlekette ne delikanlılar varmış da haberimiz yokmuşmetal;96085 wrote:şeker kız candy benimde kaçırmadığım çizgi diziler arasındaydı
Hah işte sözün doğrusu, geçmişine rahmet.coskun;96096 wrote:Candy kız işiydi kardaşım
yaw pala abi candy çocukken izlerdik artık izlemiyorum yani, :)pala;97124 wrote:Dökün dökün içinizi, memlekette ne delikanlılar varmış da haberimiz yokmuş
İsmine bakınca biz de seni sert biri zannetmiştik, meğer sen ne şeker şeymişsin.:D:D:D
:D:D:D:D tşkler
Tabii işin esprisi bir yana, sevgili Metal'in delikanlılığına haşa sözümüz yok.
:D:D:D:D:D:D Sabah sabah heç gülesim yoktu Allah iyiliğini versin pala abi.... Metal kardeşim golü yemişin kusura bakma.pala;97130 wrote:İsmine bakınca biz de seni sert biri zannetmiştik, meğer sen ne şeker şeymişsin.
Dağıtmışsınız gene ortalığı.
hep huzeyfenin işi işte, geldiğini belli etmesi lazım
Değerli hemşerim,
Yüreğine ve de eline sağlık! Hakikaten harika olmuş!
yaa Kac Gündür Gözüme Carpiyo Okumuyodum Simdide Neden önce Okumadim Diye Pişman Oldum Cok Güzel Eline Saglikk...
çok güzel bir yazı olmuş gülmekten öldüm valla her niziplinin başından geçen olaylar heralde
Yağmurlu kış günlerindeki en güzel ve en zevkli oyunuzmuz çöp yarıştırmaktır. Sular küçük bir sel (tabi o yaştayken büyüktü hatta boğulma tehlikesi bile vardı :) ) Lisenin ordaki trafonun yanından taaa Arabın düğeninin önündeki mazgallara kadar çöpleri yarıştırırdık. Allah kimin çöpüne kısmet etmişse o birinci olur ve şampiyon olmuş takımın sahibi edasıyla burnumuzdan sümük aka aka tekrar saokağımıza dönerdik. Bazen şiddetli yağmurda suyun ve çöpün hızına yetişmek için patır patır koşar bazende paldır küldür düşerdik. Tabi üst baş yaş çamur halinde eve döndüğümüzde anam sobanın yanında elbiselerimiz değişirdi. Tabi beddua küllük kimin. En çok aklımda kalan "gitken yıkılasınız yavrum bu halınız ney, kışın günü asbapta kurumaz !!!" Birkaç kez anama sordum bu gitken yıkılasın nedemek? diye "Ben ne bilim oglum dilim ele alışmış derdi. Tabi çok sonraları "gitken yıkılasın" bedduasının yöremizde çok meşhur olan "Yiğitken yıkılasın" bedduasının başka bir versiyonu olduğunu öğrendim. :)
Kış günleri oyuncağımıza kaynak olan en güzel maden çamurdu. Aklınıza ne gelirse yapardık. Başta araba olmak üzere geyik, keçi gibi değişik hayvanlar, silah vs.. Defter kagıtlarını tutturmak için kullandığımız ataçlar araba tekeri oalarak ele geçmez bir yardımcı elemandı.
Malümünüz ilçemize pek kar yağmaz. Çoğu zaman kar düşer fakat yerleri hafif bir beyazlık sonra üzeriene tekrar yağmur yağar o kirli beyazlık da kaybolur gider çoğu zaman. Ammaaa yerler kar tutmaya görsün çocukların düğünü bayramı olurdu. Gece gündüz demez sokaklara hucüm ederdik. Önce ufak bir kartopu savaşı yaşanır göze kestirilen çocuklar kar'a belenir, atletin içine kar kar doldurulur bundan usandık mı? sıra gelir kaymaya...
Kimisi evde aspab yıkanan palastik teştleri kimisi alalacele bir iki çivi ile tutturduğu tahta kaydırakları kimileri ise (naçizane ben) kalın makarna torbalarını alır karda kaymaya giderdik. Tabi kar kalınlığı istenilen seviyede olmadığından kayarken bir taşa felan rasgeldik mi "yandım anam" feryaları arasında tepe taklak yuvarlanırdık. Muşambalar ne kadar kalında olsa sürtünmeden carrttt diye yırtlılır işin en keyifli yerinde yolda tekeri patlamış araba gibi durur sağa sola pel pel bakardık.
Kayma fantazisini daha ileri götürüp hiçbir yardımcı madde kullanmadan yapanlarda yok değildi. Çok afedersiniz kıçı üzerine oturup ayaklarını havaya kaldırıp birisinin ayaklarını tutarak veya iple çekerek kaymak isteyenler olurdu. Bunların taşa rast gelmelerinin verdiği vahim neticeleri de varın siz hesap edin :)
Kar yağarda pekmezle kar yemek olmaz mı? Olmazdı kardaşın neye yalan söyliyek ki? Genelde garip guraba güruhundan olduğumuzdan dolayı zaten az yağan karlı günlerde nadiren pezmezli kar yenirdi. O da bir tanesi bir sahana koyacakta "hele şunun dadına bakın yav" diyecek. O aldığımız bir iki kaşık bize baldan tatlı gelirdi çünkü karla pekmez yimişsin kolay mı?
coskun abi valla gulmeden yoruldum dergıde de okudum harıkaydı bızım bır kaç arkadaş ıspartada dergide okudu abi gulmekten yerlere yattılar abi çok saol ya eline ve yuregıne sağlık
nizipli olmak nizipte büyümek ayrı edeb ve yaşam biçimi
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.