Nizip.com
Üye ol
Zeugma Antik Kenti

Zeugma Festivali 2 Eylülde yapılacak.

Görüntülenme: …

Ferhat Arşiv üyesi
Herkese açık mesaj: 3.828
Gaziantep'te düzenlenen ''2. Zeugma Kültür ve Turizm Festivali'', 2 Eylülde Nizip ilçesinde yapılacak.

Nizip Belediye Başkanlığı, Nizip Kaymakamlığı, Ticaret Odası ve Ticaret Borsası işbirliğiyle gerçekleştirilen festival için Kültür ve Turizm Bakanlığı 5 milyon YTL kaynak sağladı.

Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, kentin önemli kültür mirası arasında bulunan Zeugma Antik Kenti'nin kentin tanıtımında önemli bir yeri olduğunu belirterek festivalle turizm potansiyelini harekete geçireceklerini söyledi.

Festivale Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'u davet ettiklerini ifade eden Akdoğan, ''Festivali düzenlemek için para sıkıntımız yok. Kültür ve Turizm Bakanlığı 5 milyon YTL katkı sağladı. Festival kapsamında toplu nikah töreni ve sünnet şöleni yapacağız, şarkıcı Zara konser verecek, tiyatro gösterisi sunulacak. Gelen konuklara Zeugma Antik Kenti'ni gezdireceğiz. Bu yıl Orta Doğu'daki gelişmelerden dolayı etkinliklerimizi sınırlı tuttuk'' dedi.

Zeugma Antik Kenti'nin açık hava müzesi olması gerektiğini belirten Akdoğan, turizmin harekete geçirilmesiyle ilçe ekonomisinin canlılık kazanacağını söyledi.

Not : Alıntıdır.
ibrahim Üye
belediyemize teşekkür ederim
Nizipimiz için hep beraber daha mutlu ve güzel yarınlara
musaeken Üye
Güzel bir festival olacağa benziyor.Bazı genç arkadaşlarımızdan oluşan bir ekiple katılacak.Umarım ortaya iyi bir şeyler çıkar.Organize komitesine ve belediye başkanımıza teşekkür ediyorum.Kolay gelsin!

Edited by - musaeken on 8/22/2006 8:44:13 PM
Ahmet karadag Üye
Musaeken Hocam,
Asıl Nizip'imiz için verdiğiniz emekler ve gayretleriniz için biz sizlere teşekkür ederiz.
Festivalde görüşmek üzere...
Selamlar Saygılar
musaeken Üye
Allah razı olsun Ahmet abi..Hürmetler

Edited by - musaeken on 8/22/2006 8:46:32 PM
kızıl elma Üye
NİZİP BELEDİYESİNE TEŞEKÜRLER......
admin
Meslek: Ticaret
Yönetici
Musa hocam değerli ekibi ile festivale olumlu katkılarda bulunacağına eminim.
Yetkililerimizden proğram hakkında bilgi alabilirmiyiz ?
Forumda güzel öneriler vardı, değerlendirilen olmuşmudur?
musaeken Üye
sanırım orhan Çelik kardeşimiz bir açıklama yapar.Zira festivali en yakın takip ve tanzim edenlerden biri de o.Bizim katkılmız başkanımızın isteği üzerine acil bir piyesle olacak.gençler yoğun bir prova yürütüyorlar.Umarım güzel bir şeyler çıkacak.Her şey güzel insanlar için.
Orhan Çelik Üye
Program hakkında önümüzdeki hafta detaylı bilgi vereceğim inşaallah. Ünlü sanatçı Zara'nın yanısıra Nizip ilçemizin ,hatta güneydoğunun ünlü tiyatrocularının da,yapacakları skeçlerin müjdesini verebilirim. Musa hocam size güveniyoruz,inşaallah bizi mahçup etmeyeceksiniz. Ben buna inanıyorum.
Gökhan Dokuyucu Üye
Nİzipli bir gönüllü olarak bu programda görevli olmak istiyorum..Belediyemizin yaptığı bu güzel çalışmada onlara bir buğday tanesi kadar yararım olursa çok sevinirim...
saygılar..
musaeken Üye
orhan kardeş ben bizzat görev almadım ,Türkan Ömer Okan lisesinden bir gurup genç ile bizim iki eleman ortaklaşa bir oyun hazırlıyorlar.Biraz dar bir vakitte çalışmalar başladı.Umarım yetiştirirler.Benim düşüncem20 dakikalık bir skeçti.Zira gece zaten epeyce dolu dolu.Şarkı-türkü ve diğer aktivitelerin olduğu bir program da tam tekmil bir oyun zor olabilir ve gitmeyebilir de.Biraz bundan tereddüdüm var.allah utandırmasın.
Murat CANKESEN (27) Üye
HER YIL BU TÜR ETKİNLİKLERİN YAPILMASINI UMÜT EDİYORUZ.
saldiray27 Üye
hayırlı olsun ilçemiz içinn...umarım tanıtım açısından çok iyi olur...
f.deliaslan Üye
Emeği gerçen herkese teşekkür ediyorum.
Orhan Çelik Üye
teşekkürler Gökhan
cengizkrbck Üye
Emeği geçen herkese teşekkürler.....

Nizip'imizin yıllarca hasretini çektiği beraberlik ve işbirliği artık harekete geçmiş durumda.

Tabi ki ticaret odası başkanı Mehmet beyin ve belediye reisimizin çabaları takdire şayandır...

Umarım ki ileriki yıllarda diğer siviltoplum kuruluşlarıda bu gibi organizasyonlarda aktif rol oynar...

mesela::::::::::::::::::::::::::

Resim kaynağı

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim