İstanbul Gaziantepliler Derneği, Gaziantep Yemekleri Şenliği'nin yedincisini, 9 Eylül Pazar günü Kadıköy, Selamiçeşme Özgürlük Parkı'nda gerçekleştirecek. Geçen sene 50 bin kişinin ziyaret ettiği ve 100 bin porsiyon yemeğin tüketildiği şenliği, bu sene katılımın daha yüksek olması bekleniyor.
İstanbul Gaziantepliler Derneği tarafından düzenlenen geleneksel Gaziantep Yemekleri Şenliği'nin bu sene yedincisi düzenleniyor. 9 Eylül Pazar günü Kadıköy, Selamiçeşme Özgürlük Parkı'nda gerçekleştirilecek 7. Gaziantep Yemekleri Şenliği'ne 50 binin üzerinde katılımcının ilgi göstermesi bekleniyor.
Gaziantep mutfağının en lezzetli yemeklerinin sunulacağı şenlikte Gaziantepli sürpriz sanatçılar da sahne alarak katılımcılara keyifli anlara yaşatacak. Bu sene de Gaziantep mutfağının meraklıları lezzetli yemekler ve düzenlenen eğlenceli yarışmalarla güzel bir haftasonu yaşamanın tadını çıkaracak. Şenliğe Gaziantep mutfağının en ünlü 15 firması katılıyor.
Slm arkadaslar gelmek ısteyen ve arz eden olursa agırlamaktan onur duyarım (davete gerek yok bence nızıpte nasıl agırlandıysak bızlerde sızı burada agırlamaktan onur duyarız)
Yanlış hatırlamıyorsam, daha önceki Gaziantep Yemekleri Şenliği'nin birinde DÜRÜMCÜ EMMİ (sayın Mehmet Cankesen) de kebap dalında bir ödül almıştı.
İstanbul'daki Nizip dernekleri neden böyle bir etkinlik yapmazlar ki?.. İnanın yemek türlerimizin çoğu Antep ile aynı olmasına rağmen, Nizip'te olup da Antep'te bilinmeyen sayısız tür yemeklerimiz varken...
Keşke imkanım olsa da yapsam! Ama sevgili DÜRÜMCÜ EMMİ çalışanları buraya da bir şube açsa ya! Vallahi aylık abone olurdum.Ayrıca çok da güzel olurdu.Bornova'ya açılacak olan bir şube inanın, çok kazandırır.Zira Antepli Ramazan Usta diye bir yer var, ustaları hep Konyalı!Ama gidenler yer bulmak için çoğu zaman uzunca bir süre beklemek zorunda kalıyor.Eğer ben bu işi yapabilirim diyen varsa, ben, fikir olarak yardımcı olmaya hazırım.
DÜRMCÜ EMMİ tarzındaki bir yer, burada hem bir eksikliği doldurur hem de Antep mutfağının tanıtılmasında büyük rol oynar.