Düğünlerimiz hepimizin hayatında önemli kilometre taşlarıdır. Bir kaç günlüğüne de olsa acılarımızı, kederlerimizi unuttuğumuz ve hayata güleryüzle, mutlulukla bakabildiğimiz müstesna günlerdir. Ülkemizin her yerinde düğünler etrafında çok çeşitli kültürler oluşmuştur.Nizip ilçemizde de eminim geçmişin izlerini taşıyan düğünlerimiz vardır.Bunların yanında modernizmin getirdiği bazı değişik düğün talepleri ve formatları da oluşmuştur.Ayrıca dini duyarlılığın artmasıyla yeni fakat değişken düğün alternatifleri de Eklemlenmektedir.Bütün bunların yanında aslında sorulması gereken şu;düğünlerden yeterince neşe ile ayrılıyormuyuz?Görsel anlamda,sanat ve müzikal anlamda,kültür ve fügürler anlamında "işte budur" diyeceğimiz düğün tarzı hangisidir?..neler eklenebilir,neler çıkarılabilir?Bu konuda siz değerli üyelerden görüş ve öneri rica ediyorum.Şu an da kurmak istediğimiz bir müzik ve temsil gurubu var ve sizlerin önerileriyle farklı,hoş ve kalıcı bir ekib oluşturmak istemekteyiz.Buyrun...
Nizip Tanışıyor Tartışıyor
dügünümün mevlütlü olmasını isterdim.....
alıntı:
"quote" helin demişki:
ya bence calgili dügün daha güzel ya gerci ben pek dügünlere gitmem ama calgili dügünün mevlütlü dügünden biraz daha güzel oldunu düsünim ama simdi mevlütlü dügünler kalkmis hem akhneton abicim sen diyon samatali dügün iyi deildir felan aslinda iyidir lo bunca cok kiz nasil gelin oluyo dügünde görünüyo iste yoksa cok evde kalan olur demi yani yo,bence siz bu tür düğünleri daha da seversiniz.
bencede çalgılı düğünler daha güzel oluyo
zaten buralardada düğünlerimiz meşhur.tabi görüş meselesi diğer türlüde fena olmuyo
ama bence adetlerimizden vazgeçmeyelim skeçler falan hoş olmaz bence.
NASİL ZEVKLİMİ OLUR PARAYİ BOL ATARSANİZ YOKSA İSTEKSİZ ÇALAR CALGİCİLAR.BİDE SİZİ KARSİLAMAYA GELEN ZURNACİYA İLLA PARA VERİN YOKSA GÜMÜŞLÜ ZURNASİNDAN AKAN SUYU ELBİSENİZE DAMLATİR..
alıntı:
"quote" o ben van demişki:
Metal kardeş, Öncelikle kusur burda olmaz. Ne diye kusura bakim. Sen olsan aldığın gelini gayet açık bir gelinlikle halkın karşısına çıkarıp teşhir edermisin. Anlatmak istediğim aslında buydu. Yine anlayamadıysan konuyu biraz daha açim istersen.
arkadaşım bizim yanlış bulduklarımız, başkaları tarafından gayet doğal karşılanabilir. bu mevzuyu burada kapatalım.
Esas konu şu acaba her dakikamız mesaj vermekle geçmeli, her olayı değerlendirmeliyiz. Eğlenirkende bir dozu olmalı. Sizler düğünlere gidiyorsunuz, gitmişken nasıl bir etkinlik olsaydı daha hoşunuza giderdi ve gelin ve damata unutulmaz bir gece yaşatılırdı, bunu yaparkende konuklar nasıl memnun edilirdi ?
Sanırım ana konuda bizden istenen projeler üretmemiz. Saygılarımla
Düğünlerimiz nasıl daha zevkli olur?
Görüntülenme: …
HEY DAMAT ADAYLARI HALA MEVZUYA GİRMEDİNİZ Mİ? ÖZELLİKLE HUZEYFE KARDEŞİMDEN ÖNERİ BEKLİYORUM.ZİRA YENİ DÜĞÜN FORMATINI ONUN DÜĞÜNÜNDE DENEYEBİLİRİZ BELKİ....SELAMLAR
Mevzuya bir girelim bakalım....Mevzu neydi...?
Hııımmm...Tamam abicim...Benim düğüne şunları çağırabilirsiniz...
Memıley ve ekibi....
Teeeeyyyy....Teeeeeyyyy.....
Hııımmm...Tamam abicim...Benim düğüne şunları çağırabilirsiniz...
Memıley ve ekibi....
Teeeeyyyy....Teeeeeyyyy.....
merhaba sevgili Nizip.com üyeleri
ben üniversitede okuyan bir Nizipliyim.Siteye yeni üye oldum ve bu konu gözüme ilişti.Gerçekten önemli bir konu.ailem dindar ve haliyle düğünüm olursa eğlencesiz,mevlütlü bir şeyler yapmak istiyorlar.çalgıya karşılar.aslında farklı bir tarz geliştirilirse onlar da kabul ederler.ne bileyim,hem eğlence hem gelenek,hem konuşma falan olabilir.Musa beyin dediği gibi orta oyunları,piyesler bence çok yakışır.Benim görüşüm bu.destekliyorum bu çalışmayı,selam ve sevgilerle
ben üniversitede okuyan bir Nizipliyim.Siteye yeni üye oldum ve bu konu gözüme ilişti.Gerçekten önemli bir konu.ailem dindar ve haliyle düğünüm olursa eğlencesiz,mevlütlü bir şeyler yapmak istiyorlar.çalgıya karşılar.aslında farklı bir tarz geliştirilirse onlar da kabul ederler.ne bileyim,hem eğlence hem gelenek,hem konuşma falan olabilir.Musa beyin dediği gibi orta oyunları,piyesler bence çok yakışır.Benim görüşüm bu.destekliyorum bu çalışmayı,selam ve sevgilerle
bence artık bu gürültülü çalgıların bitmesi gerekiyor. daha yumuşak sesli enstrumanlar kullanılmalı.. ben şahsen düğünlere gitmem ve sevmem. zaten herkesin kendini ispat etmeye çalıştığı bir pist haline gelmiş düğün gecelerimiz.. insan vücudunun teşhir edildiği hertürlü aktiviteye karşıyım. en azından haremlik selamlık eglenceler düzenlenmeli diye düşünüyorum.
tabii bu benim fikrim herkesin katılmasını bekleyemem ama saygı duyulmasını isterim.. çünkü fikrimin kaynağı sünnetullah'tır..
saygılarımla
tabii bu benim fikrim herkesin katılmasını bekleyemem ama saygı duyulmasını isterim.. çünkü fikrimin kaynağı sünnetullah'tır..
saygılarımla
kurşunlar, havai fişekler, şaşaalı düğünler vs.. son verilmeli. Her anı örf ve adetlerimizi yaşatmak ile geçirmeliyiz. Musa Eken hocamdan arz etsem, eski düğünlerimizi anlatabilirmi bize veya örf ve adetlerimiz ile ilgili çalışma yapabilirmi ?
dügünümün mevlütlü olmasını isterdim.....
'akhenaton'un fikrine saygi duymaliymisiz cunku 'sunnetullahmis!... yani allahin degismez kaide ve kurallari, ornegin dunyanin gunes etrafinda donmesi, yercekimi kanunu gibi....
boyle diyerek zaten bence sozu bitirdi, daha neyi tartisabiliriz?!...
ama vucutlarin teshiri! mevzuuna katilmamak elde degil!... o kadar renksiz ve sevksizlik estetikten yoksun ki insan sadece o goruntulerden igreniyor, yani insanin 'vucudunu teshir cun sergilemeye deger' biseyleri olmali degil mi?.. kisacasi hem goruntu hem gurultu kirliliginden baskasi degil....
ustteki 'sinderalla'nin hali pur melali ( aci dolu durumu demektir bazilari cok guzel biseymis gibi kullaniyor ondan diyorum, hani kulaga hos geldigi cun millet seviyor!) ailesi ile arasindaki dusunce farkinin yansimasi cok ciddi ve asil konu olmali bence!....
boyle diyerek zaten bence sozu bitirdi, daha neyi tartisabiliriz?!...
ama vucutlarin teshiri! mevzuuna katilmamak elde degil!... o kadar renksiz ve sevksizlik estetikten yoksun ki insan sadece o goruntulerden igreniyor, yani insanin 'vucudunu teshir cun sergilemeye deger' biseyleri olmali degil mi?.. kisacasi hem goruntu hem gurultu kirliliginden baskasi degil....
ustteki 'sinderalla'nin hali pur melali ( aci dolu durumu demektir bazilari cok guzel biseymis gibi kullaniyor ondan diyorum, hani kulaga hos geldigi cun millet seviyor!) ailesi ile arasindaki dusunce farkinin yansimasi cok ciddi ve asil konu olmali bence!....
sengili admin konuyu açmamdaki amaç aslında farklı bir ufuk oluştıurmaktı.Modernizm her şeyi yutup yokettiği gibi düğünle ilgili geleneklerimizi de bitirdi.aslında olması gereken zmanın değişmesi karşısında öz korunarak form değişikliğine gitmektir.zaten hiş bir şey aynı mihval üzre kalmaz.Atalarımızın binlerce yıllık birikimlerinden süzülüp gelen gelenek ve görenekler de yaşatılacaksa bu yeni formatla mümkün olur.Bu gün düğünlerimizin karadüzen ve milli-manevi değerlerden kopuk olması bir kafa karışıklığı sonucudur.Bu karışıklığın giderilmesi için toplımumuzda yeniden ortak zevklerin tanımlanması,araştırılıp geliştirilmesi ile olur.Bu ortak duygu ve zevkler bazen her türlü sosyolojik biçimlendirmeden daha önemli de oluyor.
Bu kapsamda özellikle düğün ve folklorik ögeler üzerinde araştırma yapmayı arzuluyoruz.Bize yol gösterecek görüşlere de saygılı olacağımızı ifade etmek isterim.
Mevzu biraz daha ilerlemeli ve somut teklifler,öneriler gelmelidir.O zaman daha yaralı olabiliriz.selamlar.
Bu kapsamda özellikle düğün ve folklorik ögeler üzerinde araştırma yapmayı arzuluyoruz.Bize yol gösterecek görüşlere de saygılı olacağımızı ifade etmek isterim.
Mevzu biraz daha ilerlemeli ve somut teklifler,öneriler gelmelidir.O zaman daha yaralı olabiliriz.selamlar.
Yav kardeşim mevzuya kimse ilgi göstermiyor be.Bu gidişle kendi kendine gelin güvey oldu deyimini haklı çıkartacam galiba.Hayret bunca düğün bolluğu arasında bunca alkasızlık?Hayırlısı ..beklemeye devam.
Musa hocam belki doğru diyorsun ama ben ciddi olarak düğünümde bir skeç türü gösteri düşünüyorum, eminim çok kişinin hoşuna gidecektir.
Konuya ilgisizlik belkide Nizipte sahne oyunlarına pek ilgi gösterilmemesindendir...
Konuya ilgisizlik belkide Nizipte sahne oyunlarına pek ilgi gösterilmemesindendir...
Senin düğünde kızılca kıyamet koparmazsam,banada Huzeyfe demesinler....
Tabi evlenebilirsen...? Ha ha ha ha ha ...
Tabi evlenebilirsen...? Ha ha ha ha ha ...
çok yaşayın emi! siz de olmazsanız halim nice olur?
ha gayret!
ha gayret!
Bben düğünüme Dursun Ali Erzincanlı'yı davet edeceğim. vur patlasın çal oynasın yapacğımıza biraz naat dinleyelim.. eminim gırgır şamatadan daha lezzetli olur...
evet,konu anlam ve önem bakımdan çok güzel olmuş,tebrikler
ya bence calgili dügün daha güzel ya gerci ben pek dügünlere gitmem ama calgili dügünün mevlütlü dügünden biraz daha güzel oldunu düsünim ama simdi mevlütlü dügünler kalkmis hem akhneton abicim sen diyon samatali dügün iyi deildir felan aslinda iyidir lo bunca cok kiz nasil gelin oluyo dügünde görünüyo iste yoksa cok evde kalan olur demi yani
alıntı:
"quote" helin demişki:
ya bence calgili dügün daha güzel ya gerci ben pek dügünlere gitmem ama calgili dügünün mevlütlü dügünden biraz daha güzel oldunu düsünim ama simdi mevlütlü dügünler kalkmis hem akhneton abicim sen diyon samatali dügün iyi deildir felan aslinda iyidir lo bunca cok kiz nasil gelin oluyo dügünde görünüyo iste yoksa cok evde kalan olur demi yani yo,bence siz bu tür düğünleri daha da seversiniz.
bencede çalgılı düğünler daha güzel oluyo
zaten buralardada düğünlerimiz meşhur.tabi görüş meselesi diğer türlüde fena olmuyo
ama bence adetlerimizden vazgeçmeyelim skeçler falan hoş olmaz bence.
düğünler nasıl zevkli olur; silah sıkıp mağandalık yapıp adam öldürüp yaralamakla heh heh heh heh nasıl ama zevkli dimi tadına doyum olmaz
NASİL ZEVKLİMİ OLUR PARAYİ BOL ATARSANİZ YOKSA İSTEKSİZ ÇALAR CALGİCİLAR.BİDE SİZİ KARSİLAMAYA GELEN ZURNACİYA İLLA PARA VERİN YOKSA GÜMÜŞLÜ ZURNASİNDAN AKAN SUYU ELBİSENİZE DAMLATİR..
Sayın Musa Eken Bey efendinin açmış olduğu konu başlığı ile hiç alakası olmayan şeyler yazmışsınız. Nizip'teGeliştirilmek istenen bir Düğün Model'i istiyor sizden. Şahsi istekler değil. Ben size çok kısa zamanda Bir model önereceğim. ama Önce Musa Eken beyden kurulmakta olan bir Müzik temsil grubundan az da olsa bahsetmesini isteyeceğim. Selamlar
müsadenizle bi yorumdada ben bulunayım bizim icin öncelik gelenek ve göreneklerimizdir düyün? nedir gelini süsleyip püsleyip halkın karşısına cıkarıp işte aldıgım kız bu nasıl beyendinizmi gibisinden ?nebu pazarlarda süsleyip satılan elmamı bu helallıktır sadece damat icin süslenir gelin hanım biz böyle gördük ha bide düyünden sonrası var arabalara binip kornalarla eve gitme hadisesi nebu kardeşim halka bakın düyün bitti biz eve gidiyoz der gibi bunlar bana göre sadece can sıkıcı ve ayıp şeyler
Edited by - admin on 02.09.2006 6:11:05 PM
Edited by - admin on 02.09.2006 6:11:05 PM
o ben vankusura bakma amabence saçmalamışsın
Metal kardeş, Öncelikle kusur burda olmaz. Ne diye kusura bakim. Sen olsan aldığın gelini gayet açık bir gelinlikle halkın karşısına çıkarıp teşhir edermisin. Anlatmak istediğim aslında buydu. Yine anlayamadıysan konuyu biraz daha açim istersen.
alıntı:
"quote" o ben van demişki:
arkadaşım bizim yanlış bulduklarımız, başkaları tarafından gayet doğal karşılanabilir. bu mevzuyu burada kapatalım.
Esas konu şu acaba her dakikamız mesaj vermekle geçmeli, her olayı değerlendirmeliyiz. Eğlenirkende bir dozu olmalı. Sizler düğünlere gidiyorsunuz, gitmişken nasıl bir etkinlik olsaydı daha hoşunuza giderdi ve gelin ve damata unutulmaz bir gece yaşatılırdı, bunu yaparkende konuklar nasıl memnun edilirdi ?
Sanırım ana konuda bizden istenen projeler üretmemiz. Saygılarımla
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.