007_Mehmet AĞPAK

Gaziantep Yolunda Öldürdün Beni Gelin, Türküsü

mehmetagpak Üye
Bugünlerde onlarca defa dinlediğim bir türkü var. Çaresizliğin, yokluğun ve ayrılığın türküsü. Günümüzde çile çekenlerle özdeşmezse de bir noktada buluşuyor. Türkünün hikayesi aşağıdaki gibidir. Video içme sahnesi hariç Cem Adrian hakkını vermiş. Diğer… Okumaya devam et →Gaziantep Yolunda Öldürdün Beni Gelin, Türküsü Kaynak...
Gaziantep Yolunda Öldürdün Beni Gelin, TürküsüBugünlerde onlarca defa dinlediğim bir türkü var. Çaresizliğin, yokluğun ve ayrılığın türküsü. Günümüzde çile çekenlerle özdeşmezse de bir noktada buluşuyor. Türkünün hikayesi aşağıdaki gibidir. Video içme sahnesi hariç Cem Adrian hakkını vermiş. Diğer sanatçıları da dinledim ama Cem gibisi yok.
Ermeni kızına âşık gencin türküsü Bu Gaziantep türküsü de bir Ermeni kızına âşık olan genci anlatır. Genç hem aşkından verem olmuştur ve hem de sevdiğine kavuşamamıştır. Aralarında bir de din sorunu vardır. Çare de ya Ermeni kızının Müslüman olması, ya da gencin Ermeni olmasıdır. Ne güzel, ne dertli bir türküdür bu. Bahçelerde mor meni, Verem ettin sen beni, Ya sen İslam ol Ahcik, Ya ben olam Ermeni… Ben sana yandım gelin Yanağı allı gelin Gaziantep yolunda Öldürdün beni gelin
Gaziantep Yolunda Öldürdün Beni Gelin Türküsü ve Sözleri
Bahcelerde mor meni verem ettin sen beni Bahcelerde mor meni verem ettin sen beni Nasil verem olmayam eller sariyor seni Eller sariyor seni Ben sana yandim gelin yanagi alli gelin Gaziantep yolunda*öldürdün beni gelin Ben sana yandim gelin yanagi alli gelin Gaziantep yolunda oldurdun beni gelin Bahcelerde med olur gun acilir yaz olur Bahcelerde med olur gun acilir yaz olur Ben yarime gul demem gulun omru az olur Gulun omru az olur Ben sana yandim gelin yanagi alli gelin Gaziantep yolunda oldurdun beni gelin Ben sana yandım gelin yanağı allı gelin Gaziantep yolunda öldürdün beni gelin Kaynak: https://ahmetrasimkucukusta.com/2012/01/07/yazilar/tip-yazilari/tuberkuloz/bahcelerde-mor-meni-verem-ettin-sen-beni/ Resmi aç Gaziantep Yolunda Öldürdün Beni Gelin, Türküsü

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim